ילוסטון
-
יותר נכון השאלה שלי אם אין גישה כלל למקומות הללו הנחשבים אייקונים בפארק, גם לא דרך סיור מודרך או אוטובוסים ייעודיים כי אם לא באמת אין טעם להגיע למקום
-
אני חושבת שיכול להיות שיש משהו שאולי קצת קשה לך לדמיין כרגע בנוגע לכבישים: באחת ההודעות הראשונות צירפתי לך מפה של הכבישים בפארק עם תאריכים פתיחה וסגירה. הכבישים האלה הם הכבישים שיש בפארק. בין ה״טבעות״ של ה-״8״ שיש שם יש הרים וזה לא נגיש ברכב. אם הכביש היחיד שיהיה פתוח הוא הירוק - הכביש הצפוני, אז זה מה שיהיה וזהו. אי אפשר להגיע עד המפל ועד הגייזרים. אם הכבישים הנוספים ישארו פתוחים אז כן תוכל להגיע. אין לנו דרך לדעת מה יקרה בעוד חודשיים ומה יהיה פתוח בפועל. האפשרויות העומדות בפניך הן או לוותר או להחליט שאתה מהמר ומקווה לטוב. העובדות כרגע ידועות, אתה צריך להחליט מה לעשות עם זה. אני לא חושבת שיש פה עוד מידע שתוכל לקבל. אתה רק יכול לשמוע מה מישהו אחר היה מחליט באותן הנסיבות. תסתכל על המפה, תבין מהם האתרים ואיפה הם נמצאים ותחליט אם אתה רוצה את הסיכון או לא ואיך אתה מארגן את הלוגיסטיקה.
-
זה באמת הולך להיות עניין של מזל, כי התאריך שלך גבולי. אבל כן, יש סיכוי/סיכון שחלק ניכר מהמקומות ה״אייקוניים״ לא יהיו נגישים עבורך.
לגבי אוטובוסים ייעודיים / שאטלים - אין כאלו בפארק. לרוב מטיילים בו ברכב פרטי.
יש טיולים מאורגנים לפארק, כמובן. אין לי מידע עליהם ואני לא בטוחה לגבי העונה שלכם. אם זו אופציה מבחינתכם, נסה לחפש. אני נוטה להאמין שאף ספק לא ייקח סיכון ויציע טיול כזה בתקופה שבה מזג האוויר מאוד גבולי, אבל יתכן שאני טועה.
אני חוזרת ומדגישה: אתה חייב לעבוד עם מפה עליה מסומנות האטרקציות העיקריות שחשובות לכם. ביחד עם תאריכי סגירת הכבישים הצפויים (מהאיור של שקד, לדעתי הוא די ברור...). אחרי שיהיו לך הנתונים האלו באופן ברור מול העיניים - תוכל להחליט אם אתה מהמר ונוסע (בתקווה שהשלג יתאחר וכל הפארק יהיה פתוח עבורך) או מוותר (כי לא שווה. לך להגיע עד לשם תוך הסיכון שאולי לא תוכל לראות את רוב האטרקציות). לא נוכל להחליט במקומך...
מה שלא תחליטו: אני מקווה שתזכו לטייל בילוסטון ובגרנד טיטון הנפלאים. השנה או בתזמון אחר בקרוב !
אכן חתיכת התלבטות... בהצלחה !
-
אני חושבת שאולי דבר שחשוב להבין זה שיש פשוט הרבה מאוד שלג. מטרים של שלג. אם לא מפנים את הכבישים אין גישה. זה לא כל כך משנה אם זה רכב פרטי או אוטובוס (גם אם היו כאלה). הכל מלא בשלג. אם הם מפסיקים לפנות את הכבישים ב-1/11 (או לפני, לצורך העניין) אז פשוט אין גישה. זה לא סתם החלטה שרירותית שנגמרו הביקורים לעונה, המשמעות של זה היא שאין פינוי של הכבישים מהשלג.
-
בוודאי שאני מבין, לכן אני שואל כדי לדעת - שאם באמת אין סיכוי או סיכון גבוה
אני חושב שמלכתחילה לא אצא להרפתקאה הזאת
תודה רבה
-
-
כן בהחלט, אם כי תהיה גישה באמצעות כלי רכב ייעודיים, המוזר הוא שתחילת הגישה למקום הוא החל מ15 לדצמבר, כלומר חודש וחצי של גישה חסומה כליל
מעניין מה הסיב, כנראה זה התקופה של סופות השלגים