ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לא נפתר המלצות ליעדים, מסלולים ומארגנים

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    תאילנד קמבודיה מינאמר
    4
    13
    187
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Maria_3060835
      Maria_3060835 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם. לאחרונה אני מתעניינת בטיולים למזרח הרחוק. ובפרט דרום מזרח אסיה. אבל יעדים כמו יפן וסין יקרים ומסובכים מבחינה לוגיסטית לטעמי. אז הייתי רוצה להתחיל במשהו קל יותר ובשאיפה בלי טיסות קונקשן. או לפחות לא משהו שיקח יותר מ 15 שעות מקסימום. אני מטיילת לבד אז נוטה יותר למאורגן כרגע. אם יש המלצות למישהו או שאולי אתם מתכננים טיול בתקופה הקרובה ואפשר להצטרף אשמח לשמוע מכם. או המלצות ליעדים קלים ובטוחים למטיילת עצמאית. 
      תודה לעונים.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הצועד בנעליו
        הצועד בנעליו @Maria_3060835 נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@maria_3060835

כאחד שנמנה על המין השני אני לא יכול להעיד ממקור ראשון על בטיחות למטיילת בודדת, אבל מהמדינות שציינת יפן נשמעת לי אחת מהמדינות היותר בטוחות בעולם.

לטוקיו יש טיסות ישירות של אל על, אבל כרגע הן מאוד יקרות. יפן אצלי על הכוונת וגם אני מעדיף טיסות ישירות אז אני עוקב 😁.

לדעתי וניסיוני יפן נוחה למטיילים בודדים והשאלה אם יקרה היא יחסית, תלוי מול מה. מול ישראל יפן ממש לא יקרה.

אני לא ממליץ על טיול קבוצתי, אני מניח שזו הנטייה של רוב המשתתפים כאן בפורומים. לדעתי טיול קבוצתי גורר יותר מידי פשרות למכנה המשותף הנמוך ביותר של הקבוצה.

השאלה היא האם כבר טיילת עצמאית במדינות אחרות ואת חוששת ממדינות מאתגרות יותר או שאין לך ניסיון בטיולים עצמאיים.

לוגיסטיקה ניתן ללמוד עוד מישראל. אמת שהלימוד דורש השקעה לא מועטה של זמן אבל המידע נמצא.

לקחתי את הצ'אנס שלא יופיע פה מישהו שזו הכניסה הראשונה שלו לפורום ובמקרה יש לו המלצה על אחלה טיולי קבוצות מאורגנים 🙄

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Maria_3060835
          Maria_3060835 נערך לאחרונה על ידי

התכנית ההתחלתית שלי הייתה לנסוע ליפן עם חברה מחו"ל. בהנחה גם שזה יכול לחסוך בהוצאות בהמשך. אבל כשהתחלתי לבדוק טיסות התאכזבתי לגלות שזה יכול לעלות לי עד 10 אלף שקל בשביל טיול של שבועיים. ומה יה יה היקף יתר ההוצאות קשה להגיד. אין לי בעיה לנסוע לבד. אבל טיילתי רק באירופה עד עכשיו. וכן מאורגן פחות אטרקטיבי מבחינתי אבל אם זה יעד שקצת קשה להתמצא בו ולתקשר בשפה שאתה יודע זה קצת מלחיץ. ומכל מדינות מזרח אסיה אני מכירה את יפן הכי טוב. לכן אם מדובר ביעד אחר לא הייתי רוצה לטייל לבד כל כך. מה גם שיש אתגרים ספציפיים שאני צריכה להתמודד איתם במקומות כאלה. אז לא נראה לי שאסע ליפן בקרוב. אבל למה לי לוותר על מקומות אחרים? אז אני כן רוצה לשמוע המלצות למאורגן.

• karnielr
            karnielr נערך לאחרונה על ידי

הטיסות שמצאת עולות 10000 שח? או שכל תקציב הטיול שלך הוא 10000 שח?

Maria_3060835 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Maria_3060835
              Maria_3060835 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr אין לי מושג מה יהיה התקציב שלי אם רק על הטיסה צריך לבזבז עד 10 אלף שקל. זה מה שאמרתי.

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • הצועד בנעליו
                הצועד בנעליו @Maria_3060835 נערך לאחרונה על ידי

@maria_3060835

אכן בחודשים הקרובים טיסה ישירה ליפן בסביבות 10,000 שקלים,

לשאר דרום מזרח אסיה, למעט תאילנד, אין כמעט טיסות ישירות. יכול להיות שבעתיד השמים יתחילו להיפתח יותר וההיצע יגדל.

ארקיע פרסמה שבינואר תתחיל לטוס ישירות להאנוי, המחירים גם כן לא זולים.

יש טיסות עם חניית ביניים במדינות המפרציות שיקחו פחות מ 15 שעות, לא כל כך נפוצות.

מכיוון שטיולים מאורגנים משתמשים באותן טיסות הם לא יפתרו לך את בעיית משך הטיסה ולהערכתי גם לא את המחיר.

לטיול מאורגן אני לא יודע לתת לך המלצות ספציפיות.

אני חושב שכדאי לך להשקיע כאילו את מתכוונת לטייל עצמאית ליעד, לבדוק בדיוק מה את רוצה לראות, אילו אטרקציות לחוות,

ואז לבדוק מי ממארגני הטיולים הקבוצתיים אכן מבקר באותם מקומות.

תזהרי ממלכודות כמו "נוכל" ו"אפשרי", שהכוונה היא שיכול להיות שתבקרו ויכול להיות שלא אבל גם אם כן תצטרכי לשלם על החוויה בנוסף (תבדקי עוד בארץ מה גובה התשלום),

וכמובן מימים חופשיים שבהם תתקלי בדיוק באותם אתגרים של טיול עצמאי.

תבדקי מיקום מקומות לינה, במיוחד בערבים שבהם אין תוכנית טיול, שיש נגישות לבילוי ערב עצמאי. טיולים מאורגנים נוטים להגיע למלון מוקדם כדי להספיק לארוחת ערב ואז צריך להתארגן לאיזשהו בילוי. אלא אם מתאימה לך מנוחה עפ ספר טוב או נטפליקס בסלולרי.

Maria_3060835 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • רוני סופר
                  רוני סופר @Maria_3060835 נערך לאחרונה על ידי

@maria_3060835

אני לא מבין מהיען שאבת את הנתון הזה.

חיפוש פשוט בגוגל פלייט מראה מספרים אחרים (עדיין יקרים לגבי העבר, אבל העבר עבר כבר מזמן).

כל הדוגמאות למרץ 2026:

אלעל - ישירה לטוקיו 11:25 שעות - 6332 ש"ח. המחיר החזירי הזה כיוון שאלעל היחידה שטבה ישיר.

אייר אינדיה - דרך דלהי 27:45 שעות - 2673 ש"ח. הזולה ביותר.

כל היתר מסדרים בין שני הנתונים האלה הן במחיר והן במשך הטיסה.

יפן מאד בטוחה למטיילים ולמטיילות. אמנם תמיד טיילתי שם עזוג אבל תמיד ההרגשה היתה בטוחה, גם בלילה.

עלויות המחיה לא חייבות להיות יקרות אם תסתפקי במלונות פשוטים עם חדרים קטנים אבל נקיים ברמות.

מלון כזה יכול לנוע בסביבות 100$ +/- ללילה. המזון משתנה מאוכל רחוב טוב ונקי עד מסעדות יקרות

סכך הכל החוויה שלי מיפן נהדרת ולא פלא שחזרנו אליה 3 פשמים.

Maria_3060835 הצועד בנעליו 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • karnielr
                    karnielr נערך לאחרונה על ידי

שאלתי לגבי ה10000 ש"ח כי היה לי מוזר, ראיתי טיסות זולות יותר כפי שצוין כאן. מצטרפת לדעה של רוני שיפן יעד נהדר וניתן לטייל בו באופן בטוח ובמחיר סביר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • Maria_3060835
                      Maria_3060835 @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו אתה חושב שיש צפי שהמחירים יוזלו מתישהו כשהמלחמה תסתיים? השאלה היא רק מתי זה יהיה 😕 וזה מה שלצערי הופך את מסלולי הטיסה ללא הגיוניים. אני מקווה שמישהו ישבור את המונופול של אל על על הטיסות הישירות בעתיד...

נכון, אתה צודק בהחלט. זה לא יהיה מהר יותר. מישהו אמר לי שכדאי לסקור אילו מסלולים לטיול מציעות החברות השונות ועל פי זה לנסות לתכנן. נראה שזה יכול לקחת לי כמה חודשים לפחות. עם מאורגן גם אהיה תלויה באיפה המארגנים יחליטו לשכן את הקבוצה. ומניסיוני השיקול שלהם הוא תמיד הנוחות שלהם והוזלת עלויות. אז בהחלט יש סיכוי למצוא את עצמך באמצע שום מקום במלון באיזה איזור תעשייה. אבל לטיולים כאלה משום מה נראה שיעדיפו לבחור במלון מדרג יותר גבוה שאתה גם תמיד תשלם תוספת יחיד. אם אכן אפשר להאמין לפרסומים. אולי באמת שווה להשקיע חצי שנה בהכנות...

• Maria_3060835
                        Maria_3060835 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר חח מאתרי השוואת מחירים כמובן! לא יודעת מאיפה אתה מביא את הרעיונות האלה. אבל זה הסדר גודל של המחירים שחיפשתי לנובמבר. וגם, אתה שם לב לזה שבכל כניסה המחירים משתנים כן?

• Maria_3060835
                          Maria_3060835 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר לא נראה לי ש 100$ זה מאוד זול. הכל יכול להשנות כמובן... אבל כמו שאמרתי יפן לא על הפרק כרגע.

• הצועד בנעליו
                            הצועד בנעליו @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

מאתר אל על,

הטיסה הזולה ביותר בספטמבר כמעט 1,800$, אבל לכרטיס Lite ולא נראה לי שמישהו יטוס ליפן לכמה שבועות low cost ללא מזוודה ואפילו ללא טרולי.

אותו כרטיס אבל קלאסיק (עם מטען) הזול ביותר במרץ עולה 2,200$ שהם כ 7,500 שקלים.

אז נכון שהזול ביותר עולה פחות מ 10,000 שקלים אבל הוא או לשבוע או לשלושה ופותחת השרשור הזכירה שבועיים, ואז אנחנו כבר הרבה יותר באזור ה 10,000 שקלים. ומשם המחיר.

ונכון, אוכל מאוד זול, למי שלא היה ביפן:

ראמן, למי שלא מכיר המקבילה למרק קובה של יפנים😁, טעים ומשביע כארוחת צהריים, במסעדה בישיבה במרכז טוקיו מחיר אופייני 20 שקלים,

ארוחה עם סטייק קובה רמה 4 180 גר או רמה 1 300 גר' בטקאימה עולה 80 שקלים.

וביפן המחיר הוא המחיר, אין "לא כולל דמי שירות" ואסור לתת טיפ.

המחירים נכונים לשנה זו, 2025.

ולינה ב 100$ ללילה שלא במרכז טוקיו או קיוטו זו לינה מכובדת מאוד.

אני למשל השתמשתי לא מעט ברשת

[Official] Toyoko Inn (Lowest price) | Hotel and business hotel reservations at Toyoko Inn

מלונות 3 כוכבים בתנאים טובים במיקומים טובים ולא יצא לי לשלם יותר מ 70$ ללילה,

ולמי שגמיש ומוכן להשאר ער מאוחר, אם מזמין אחרי 11 בלילה ללילה שלמחרת משלם חצי מחיר.

אם לא בשיא העונה כמו שבוע הזהב הסיכוי לחדר פנוי די גבוה.

הלואי איכות ומחירים כאלה בישראל.

• הצועד בנעליו
                              הצועד בנעליו @Maria_3060835 נערך לאחרונה על ידי

@maria_3060835

מתישהו לקראת סוף 2024 מחירי הכרטיסים באל על למרץ 2025 צנחו וכרטיס קלאסיק (כולל מטען) באל על לטוקיו עלה פחות מ 1600$.

והיה מבחר כרטיסים לא קטן במחיר הזה.

מישהו היה יכול לדעת שתהיה צניחת מחירים כזו? אולי קני רוזנברג ודינה גננסיה וגם הם אני לא בטוח.

בטח שאני לא יודע אם ומתי תהיה ירידת מחירים, אני רק יודע שאם הם ירדו פעם יכול להיות שירדו עוד פעם.

השיטה שלי היא השיטה של העבודה הקשה.

אני מכין טיולים לפחות ברמת שלד, מכניס אותם למגירת החלומות ועוקב אחרי מחירי הטיסות ואם יש הזדמנות אז הלינה (ראי דוגמה בתשובה שלי לרוני על לינה ביפן), רכבים להשכרה ושאר ההוצאות היקרות בהתאם ליעד.

וכשיש הזדמנות - תופס.

ויש לי במגירה חלומות להמון מקומות בעולם, קרובים ורחוקים, והמגירה מתמלאת בתכנונים חדשים ובמקביל מתרוקנת כשהטיול מבוצע, אבל תמיד מלאה

נכון, זו המון עבודה, ליעד עירוני אירופאי כמו רומא או לונדון לא כל כך הרבה אבל לטיולים ארוכים שצריך גם ללמוד לקראתם הרבה כמו יפן יכול לקחת לי 3 חודשים.

תכנון טיול כשהיציאה בפועל עוד לא נראית באופק דורש המון אופטימיות ומשמעת עצמית.

אבל זו הדרך שלי לטיול מוצלח ובמחיר טוב.

אז לשאלה שלך אם שווה להשקיע בהכנות התשובה שלי היא חיובית. אגב יש יועצים שישמחו לתכנן לך טיול עצמאי, המחירים לא בשמים ואני מניח שיש טובים יותר ופחות.

ואם למישהו יש דרך יותר טובה אני אשמח ללמוד.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון