טיסת המשך ב JFK
-
מתכנן כך:
טיסת אל על ל JFK. נחיתה 5:05 או 5:45.
טיסת דלתא מ JFK המראה 9:30.
הכל ביום ראשון בשבוע.
האם מעשי?
-
לעניות דעתי מעל 3 שעות נראה בסדר.
בדקתי בגוגל וזו התשובה של Gemini
You need a minimum of 2-3 hours for a connection at JFK coming from an international flight with a foreign passport, as you'll need to go through Immigration, baggage claim, customs, and a security check. Factors like airline (especially if you need to change terminals), time of day, the efficiency of the immigration and customs process at that moment, and whether you have to re-check your bags can significantly impact your connection time.
-
המקטעים של אל על ודלתא שניהם באותו כרטיס טיסה או מוזמנים בנפרד?
-
בנפרד, אחרת לא הייתי שואל
-
סיכון שאני לא הייתי לוקחת. מספיק איחור לא חריג בטיסת אל על והכל מתפרק.
-
לא הייתי מזמין טיסה כזו. מעשי? כן. יש סיכון ראלי? גם כן
-
תודה.
-
בגדול הטיסות של אלעל בקו הזה לא מאחרות מאד. גם בגלל שאלו הטיסות הכי חשובות שלהם, וגם בגלל שיש פער גדול בין הטיסה הקודמת לזו כך שאיחור קודם לא צפוי להשפיע. כך שאני מניח שהסיכון נמוך
ולא פחות חשוב – בגלל סגירת נתב"ג בלילה אין לטיסות האלה הרבה לאן לאחר. כלומר כל דחייה של מעל שעה וחצי כבר תוביל לאיחור דרמטי ביותר. או במילים אחרות – שעת הנחיתה הכי מאוחרת בגלל המראה באיחור היא עדיין לפני 7 בבוקר, מה שעדיין אמור להספיק אם כי בלחץ.
האם יכולות להיות תקלות אחרות? ברור שיכולות להיות אי אלו בעיות או תקלות שיובילו לאיחור. כמו בעיה טכנית, נוסע שמרגיש לו טוב באוויר או כל בעיה אחרת. אבל אלו כבר יובילו לאיחורים גדולים הרבה יותר.
אני לא מניח שאתה שוקל קונקשיין של 10 שעות ויותר כדי שבטוח לא תאחר נכון?
אז באופן אישי – הייתי שוקל בחיוב את הצירוף הזו. וכנראה שעדיף לקחת את הטיסה המוקדמת יותר מישראל.
-
הטיסה של אשתי והבן שלי עם אל על לLA נדחתה לפני שבוע מ0:55 ל6:55, למזלם בהודעה של יומיים מראש. אני הגעתי מכיוון אחר והייתי אמור לחבור אליהם בטיסת ההמשך לסן דייגו. הם הגיעו בסוף 6 שעות אחרי. לפני חודש הייתה לי התלבטות דומה בבואנוס איירס עם טיסת המשך לברילוצ׳ה. העדפנו בסוף 8 שעות בבואנוס על 3 לפי המלצת הצ׳אט, למרות שבדיעבד הגענו בזמן להספיק גם את ה3. באותה הנסיעה המשכנו לאושואיה ובגלל טעות שלנו פספסנו את הטיסה. המחיר הכספי של הפספוס היה מאוד מאוד נכבד ומזל שבכלל מצאנו אלטרנטיבה לטיסה למחרת.
-
אגב. אשתי והבן קנו מאלעל את הטיסה עד סן דייגו כך שמעבר לאיחור ביציאה ובהגעה לא נגרם נזק נוסף
-
הבת שלי קנתה טיסה ליפן דרך חברת ANA שזו החברה היפנית, שכללה טיסה מהארץ עם אלעל וקונקשן בפרנקפורט. משם טיסת המשך ליפן עם ANA. אחרי שכבר ישבו במטוס אלעל הודיעו להם שיש תקלה וצריך לרדת. עיכוב ארוך שהסתיים בטיסה מאוחרת יותר. כמובן שפיספסו את טיסת ההמשך, ולא צריך לספר מה היה מפלס הלחץ בקרב הזוג הצעיר וכמובן אצלי... המזל שANA סידרה להם טיסת המשך למחרת בצהריים, מלון מצויין בשדה התעופה ופינוקים. כבר חשבנו שהגענו למנוחה והנחלה, אז זהו שלא. הזוג אמנם הגיע לטוקיו אבל המזוודות שלהם לא.. שוב עוכמת נפש ולחץ מיותר. המזוודות הגיעו למחרת, אבל שורה תחתונה, הרבה עוגמת נפש, הפסד כספי של הלילה שהיפסידו בטוקיו והכל כי אלעל ביטלו להם טיסה. בקיצר. תחשוב טוב.
-
מסכים עם @אנשיםטובים. אני גם חושב ש 4-4.5 שעות זה סביר. הניתוח שלך נכון.
כמובן שתמיד יכולים להיות מקרי קיצון ואוכל למלא ספר בתיאורים של מקרים שקרו לי אבל נגד זה אין הרבה הגנה.
אולי נפתח שרשור של מקרים כאלה.