ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

esta לעומת ויזה

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית
    6
    14
    311
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • karnielr
      karnielr נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מתכננים לעבור בארה"ב בדרכנו ליעד אחר. לאחד מאיתנו יש עדיין ויזה אמריקאית בתוקף. האם מבחינת כניסה לארה"ב יש שוני בין תיירים בעלי ויזה לתיירים שנכנסים על esta? האם יש יתרון כלשהו בכניסה עם ויזה? האם נהיה אצל אותו פקיד הגירה למרות המסמך השונה? תודה

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03
        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

לא צריכה להיות בעיה אצל אותו פקיד הגירה עם וויזות שונות. היתרון היחיד של וויזה למיטב נסיוני הוא זה שבעבר היא ניתנה ל10 שנים ואולי גם היום. ESTA זה מקסימום לשנתיים אבל הרושם שלי היא שהמעבר איתה חלק יותר (הכל על המסך של הפקיד …שרק אמור לזהות אותך)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • רוני סופר
          רוני סופר @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

כמו שדרור אמר:

שתיהן אשרות כניסה לארה"ב ומבחינת תהליך הכניסה הן זהות.

ESTA תוקפה שנתיים ומחירה כ 200$. וניתן להוציאה און ליין

ויזה רגילה תוקפה 10 שנים ומחירה כ400$ וצריך להוציאה בשגרירות/קונסוליה. מוציאים דרך משלוח בדואר ואם צריך הם מזמינים לראיון.

(לא בדקתי את המחירים אבל זה התחום).

אז למי שנוסע תכוף עדיפה הויזה הרגילה. מי שזו נסיעה אקראית - ESTA.

dhz רוני סופר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dhz
            dhz @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר לא כל כך ברורה לי ההבחנה בין מי שנוסע תכוף לבין מי שלא בנוגע לויזה לעומת ESTA. עלות ESTA נמוכה יותר ($40 כל שנתיים או $200 ל- 10 שנים, לעומת $400).

יתכן ולמי שנוסע כל שנה נוח יותר להוציא ויזה פעם אחת מאשר ESTA כל שנתיים, אבל הטרחה בהוצאת ויזה גדולה מזו של הוצאת ESTA גם אם לא צריך להגיע לשגרירות בשביל ראיון.

היתרון המרכזי של ויזה הוא למי שמתכנן שהיות ארוכות בארה"ב. ויזה מאפשרת שהות של 6 חודשים וניתנת להארכה. ESTA רק 3 חודשים ללא אפשרות הארכה. מי שנסיעותיו הן עד 3 חודשים, יכול להסתפק ב- ESTA.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • הצועד בנעליו
              הצועד בנעליו @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

מחיר ESTA 40$, מחר ויזה 185$.

How much does an ESTA for the USA cost?

מבחינה כלכלית למי שטס לארה"ב לפחות פעם בשנתיים, זאת אומרת שכשמסתיים לו אישור ESTA אחד הוא כבר מנפיק את הבא גב לגב, נראה שלויזה (של תייר) ל 10 שנים יש יתרון כלכלי קטן.

אני לא זוכר, יכול להיות שיש גם דמי שליח בנפרד ואז היתרון הקטן הזה די מצטמצם.

לויזה יש גם נעלמים, למשל יכול להיות שיאשרו ויזה רק לשנה-שנתיים, קורה לאנשים במקצועות מסויימים ותארים מדעיים מתקדמים וכו' ואז הויזה בעצם או לא יאשרו בכלל ואז אין כסף חזרה.

כך שבמקרה הטוב ביותר ויזה ו ESTA דומות מבחינה כלכלית, למי שלא נוסע הרבה לארה"ב כלכלית ESTA כדאי יותר.

מצד שני ויזה היא מסמך "חזק" יותר, טובה לחצי שנה וניתנת להארכה,

ואני מניח שפקיד ההגירה מרגיש נוח יותר עם ויזה, כי מישהו כבר בדק את הנוסע הרבה יותר לעומק מאשר ב ESTA, כך שאם תהיה פאדיחה לא כל האחריות עליו.

• dregev03

צועד. לא הבנתי את המשפט האחרון שלך. נשמע לי שהפוך ולפחות זו ההרגשה שלי בשנתיים האחרונות בהן השתמשתי בESTA. כמו שכתבתי למעלה, זה מרגיש שבודקים אותי פחות עם ESTA ואולי זה רק נדמה לי. אני לא הייתי נכנס לחשבונות של 5x40 או 185 אבל מכיוון שנכנסת אז אולי תיקח בחשבון שאם אתה לא טס כל חודש אז אתה לא חייב לחדש בדיוק אחרי שנתיים אלא just in time מכיוון שESTA מנפיקים ביום יומיים בקלות ומשלמים רק כאשר צריכים וכו וכו. כאמור אני בכלל לא הייתי נכנס לחישובי ״השקעה״ כזו לאורך 10 שנים. אז אם וויזה בדרכון נותנת 6 חודשים לעומת 3 בESTA, אז בעיני זה היתרון שלה שמעטים התיירים שינצלו אותו אבל עבורם הוא חשוב

• רוני סופר
                  רוני סופר @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

כמובן ששכחתי הבדל חשוב וזו משך השהיה. כאמור ESTA השהיה היא לשלושה חודשים וויזה רגילה חצי שנה.

בהעדפתי את הויזה ארוכת הטווח לא תכוונתי לכספים. כל מסמך שתוקפו ארוך עדיף בעיני על תוקף קצר. חידוש הוא תמיד פתח לתקלות.

חמישים שנה אני מחדש ויזות. בארבעים השנים האחרונות לא התיצבתי אפילו פעם אחת בשגרירות. מילוי טופס, מסירה בדואר ואיסוף. כל כך פשוט.

ואז שקט ל 10 שנים.

ובסוף, כל אחד והעדפותיו. זו שלי.

• הצועד בנעליו
                    הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 נתתי את הנתונים כדי שכל אחד יחליט מה הכי מתאים לו. הנה במדגם הקטן שלנו לך מתאים משהו אחד, לרוני אחר. אין תשובה נכונה או שגויה, רק מה הכי מתאים. ולפותח השרשור, בתכלס אין בעיה בערבוב בין בעלי ויזה ובעלי ESTA

• karnielr
                      karnielr נערך לאחרונה על ידי

התשובות שלכם גרמו לי לחדד לעצמי מה בעצם מטריד אותי. בפעם האחרונה בה טיילנו בארה"ב אני זוכרת שהכניסה היתה מלווה בהכנסת פרטים מייגעת לפני ההגעה לפקיד עצמו. האם זה עדיין אותו נוהל? האם הסיפור קצר יותר אם יש esta?

dhz פירו עוליאל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • dregev03

אם כבר מתקטננים, אז ויזה ל10 שנים בדרכון שווה רק לאורך חיי הדרכון ואחר כך צריך לטוס עם שני דרכונים. גזור עם וויזה ודרכון בתוקף. וכך ברגע של שטות אשתי זרקה לי את הדרכון הגזור כי שכחה מהוויזה (לה יש דרכון אמריקאי). היא גילתה את זה בדיוק ביום הטיסה באריזה כך שלמרות שעשיתי ESTA בהול (שגם עלה לי הרבה כסף בגלל לחץ מיותר) הגעתי למצב שנאלצתי לבטל את הטיסה שלי והיא טסה לבד לבקר את הבנים. בסוף הסתבר שהיא רק חשבה שהיא זרקה את הגזור אבל מה שנעשה נעשה. לא מתגעגע לימי הטיסה עם שני הדרכונים… וכמובן כל אחד והעדפותיו

• dregev03

עכשיו תבינו גם למה לוקח לי פחות זמן בהגירה עם דרכון אחד.

• dhz
                            dhz @karnielr נערך לאחרונה על ידי dhz

@karnielr זה תלוי בשדה התעופה. כמדומני שבניוארק עוברים במכונה שם ממלאים את הפרטים, מצלמים את הדרכון וכו', מקבלים דפים מודפסים ובאים איתם לפקיד. היתרון הוא שהמעבר אצל הפקיד הוא מהיר. אין צורך בתשאול ברוב המקרים.

בשנה שעברה נחתתי בבוסטון ולפני שנתיים באוהייר ובשני המקרים לא היו מכונות כאלו.

בכל מקרה, לא חושב ש- ESTA מקצרת את מילוי הפרטים במכונה.

• dregev03

יתכן שדורון צודק וזה תלוי בשדה התעופה. בשנתיים האחרונות טסתי לא מעט פעמים לLA ופעם לאטלנטה. לא זוכר אם היו שם הדפים המעצבנים האלו. לא מאמין שESTA מקצרת דבר כזה אם הוא קיים. ESTA מקצרת קצת בנתב״ג כי הם רואים על הצג שיש לך וויזה ולא צריכים לחפש אותה בדרכון. אותו הדבר אצל פקיד ההגירה. יש לו את כל האינפורמציה והאישורים עליך והוא רק צריך לוודא שאתה זה אתה

• פירו עוליאל
                                פירו עוליאל @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr ספטמבר האחרון נחתנו בדנבר. לא היו טפסים.שנינו עם ויזה בדרכון ישן. המעבר היה מהיר וקליל.

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון