LAC BLANC קיץ 2019, הרכבל יהיה סגור
-
לא זוכר אם כבר נכתב פה, אבל הרכבל FLEGERE שעולה ל LAC BLANC יהיה סגור השנה בקיץ לטובת שיפוצים (מחליפים אותו לגונדולה שתהיה מהירה יותר, תכיל יותר מקומות ותעבוד גם כשיש רוחות חזקות). אז כל מי שרוצה לבקר באגם, יצטרך לטפס ברגל מהעמק… או ללכת ברגל מ BREVENT תחנת ביניים עד פלג’ר, לעלות ברגל לאגם ולרדת ברגל לשאמוני… בקיצור, לא מומלץ למשפחות עם ילדים -
גם כשהרכבל היה פעיל המסלול ל LAC BLANC היה לא קל למשפחות עם ילדים.
-
הדרך מלהפראז יקח הרבה זמן. האופציה הראלית היחידה זה לעלות מארגנטייר אבל זה עליה קשה של 1000 מטר . מומלץ רק לבעלי כושר מעולה.
-
מארג׳נטייר יש גם סולמות. פעם עליתי אותם. היום קצת מפחיד אותי
-
תודה על ההודעה. אנחנו נוסעים באוגוסט עם בני נוער. לא מכירים עדיין כלום. היו לי שני מסלולים (אני חושבת) שנעזרו ברכבל הפלגר.
תוכל לפרט את המסלול לאגם הלבן ולהעריך כמה זמן זה יקח?המקום השני היה Planpraz שאליו המליצו להגיע בירידה מה-Brevent ואני לא מבינה אם זה אותו רכבל שיושבת...
-
@nuritavruch
באתר של שאמוני תמצאו מפות מצוינות שכוללות את כל הרכבלים בעמק ואת המסלולים ביניהם. קשה להבין מה קורה באזור בלי להעזר במפות.
אחרי שתבינו את ההבדלים בין הרכבלים תוכלו למצוא באתרים של מסלולי הליכה פירוט של כל מסלול וכמה זמן הוא לוקח וכמה המסלול ודירוג לפי דרגת קושי של כל מסלול.
-
@nuritavruch
הי, כפי שכתבתי בהודעה אחרת, העליה לאגם הלבן ללא רכבל פלג’ר תהיה ארוכה מאד ובעיקר קשה מאד. האפשרויות הן או לעלות לגמרי ברגל מהעמק, או מרכבל פלג’ר הסגור, או ליד ארג’נטייר דרך המסלול של TMB שכולל עליית סולמות. 2 אפשרויות אלו מצריכות עליה של כ- 1500 מטר שהיא קשה מאד. אפשרות נוספת תהיה לעלות לרכבל PLAN PRAZ ובתחנת הביניים לפני העליה ל BREVENT ללכת במסלול המרפסת עד לבקתת פלג’ר אבל זה מסלול ארוך (לא זוכר בדיוק אבל נניח 3 שעות) ותצטרכו לחזור אותו בחזרה. ומבקתת פלג’ר לאגם גם יש טיפוס.
בקיצור, לא צריך להשתגע. יש מספיק אטרקציות אחרות באיזור שיותר נגישות לציבור הרחב ולא בהכרח פחות יפות.
-
למשל מסלול שעשיתי: מתחנת הביניים של א.ד.מ. עד למערת הקרח. -
היכן ניתן למצוא את המידע שהרכבל סגור? שני מסלולי החובה שלי היו קשורים לרכבל שנסגר. האם באמת זה אומר שאי אפשר לעשות גם את המסלול מplanpraz לflegere?
-
אפשר לעשות את המסלול מפלאן פרז לפלג’ר ואז לרדת מפלג’ר לשאמוני ברגל במקום ברכבל, יש שביל שכולו מן הסתם בירידה, אבל אני לא יודעת כמה זמן זה לוקח.