מחפש רעיונות לסוף שבוע ראשון באפריל
-
הסיסמה הרגילה ידועה – גבוה גבוה.
את צרביניה/זרמט – מיצינו
חשבתי על ול טורנס, לא מתלהב מטין.
מחפש רעיונות חדשים, וצריך מתחם עם ״נפח״ לחרוש …
יונתן
-
גל החום הנוכחי לא מסייע לי להמליץ על אוברגורגל/הוכגורגל לסוף מרץ והלאה. כל קרחון שתמצא באוסטריה יבוא עם מספר מצומצם של מסלולים וקילומטרים.
אז רק צרפת. Les 2 alpes אפשרי אבל יהיה לך קטע מצומצם יחסית. La Grave כבר לא יהיה רלוונטי
בשנה שעברה הייתי בטין לה לק בחול המועד פסח – באפריל. הייה מדהים כמו תמיד, עלינו לקרחון של טין וגלשנו רחוק לקצה של ול דיזר.
מספר מועט של מסלולים היה סגור עקב חשש ממפולת שלגים. הירידה לואל דיזר בצהריים מאוחרים היתה slushy כמובן, אבל עדיין אפשרית לכל מי שנהנה לגלוש מצאת החמה עד הנשמה ושריר הרגליים מאפשרים לו ליהנות מזה. רק אחד מהחבורה היה פורש סביב 14.
שנה קודם היינו בלז ארק 2000. הייה מוצלח גם כן, עשה כרטיס משולב לparadiski כדי לנצל את Roche de Mio והיתר בLa Plagne. ברור שבחזרה יהיה לך סלאש, אך זה שווה את זה.
אגב בפסח השנה – סוף אפריל אני בואל טורנס. אין ברירה

-
מונטרוזה. אתר נהדר ליומיים-שלושה.
-
האם שמת לב לנקודה של התאריך …… ?
-
כן. שבוע ראשון באפריל. מונטרוזה אתר גבוה ייחסית. גובה לגלישה עד 2800. בכל מקרה הייתי מזמין ברגע האחרון ומוודא שיש באתר תנאי גלישה טובים ומזא סביר.
-
בשנת 2018 הייתי בסופש סקי בשבוע שלפני יום העצמאות. ( בסביבות ה 13-15 לאפריל)- כמה ימים לפני סגירת האתרים. פילה וצ’רביניה עבדו כמו שצריך, מונטה רוסה היה סגור למחצה. צריך לקחת את זה בחשבון.
-
-
-
סנט מוריץ?
-
אני כרגע חושב על סולדן ואוברגוגל
-
@jisaacs אמר:
אני כרגע חושב על סולדן ואוברגוגל
במקרה הטוב יהיה לך את הקרחון של סולדן. קצר ובעיקר כחול.
גם בשנה פחות חמה זה יהיה מחוץ לטווח המהנה. בשבועיים האחרונים כולם מדווחים על חום ושמש, מאיטליה ועד אוסטריה. צפויים בשבוע הקרוב כמה ימים קרים ואף קצת שלג ע"פ wepowder.
מה הסיכוי שהחצי השני של החודש הבא יביא איתו קור ושלג?
-
https://snowheads.com/ski-forum/viewtopic.php?p=3371887#3371887
דיון בפורום מקביל לגבי סנט אנטון בימים האחרונים
-
-
אם יצא אוברגורגל, דווח בבקשה כשתחזור – מעניין איך יהיה באפריל. (בינואר 2019 האתר טבע בשלג)
-
-
https://wepowder.com/en/forecast
למה לא ללכת על בטוח עם צרפת? Paradiski/Val Tho/EK
למה אתה לא אוהב את טין? EK עונה על כל הדרישות שלך
-
הבעיה היא שיתכן ש- “אין בטוח”.
לגבי – טין, משום מה לא מתלהב…. הייתי פעמיים מזמן בקלאב מד..
ול טורנס – אוהב את הירידה מלמעלה דרך הכפרים השונים – השאלה מה יהיה פתוח
בסופו של יום- אם יש בעיה בסולדן.
ההבדל הינו, כאשר אני מדבר על 4-4.5 ימי גלישה בסופ”ש, בלי לשרוף 8 ימים על הטיול.
להגיע ניתן בטיסה לזנווה שבתקופה זו אינה יומ-יומית.
לחזור – צריך לעבור דרך ציריך, אם איני רוצה ל”שרוף” יום עבודה
כאשר בסולדן, יש 2 פתרונות:
- לטוס לציריך בבוקר מה שיתן 1/3 יום גלישה ביום שנגיע + יום מלא ביום החזרה
- לטוס בערב 18:15 דרך וינה לאינסברוק (ישנים בשדה תעופה) מגיעים 9-10 בבוקר (וביום החזרה זזים מוקדם יחסית)
יונתן
-
מבין אותך. הבעיה עם אוסטריה היא שתחילת אפריל היא תכלס מחוץ לעונה כבר. יהיה לך מעט לגמוע.
עבור זולדן אני טסתי לאינסברוק עם austrian דרך וינה. חוזרים לאינסברוק ערב קודם הטיסה לטייל בעיר הרומנטית הזאת. מלון מקסים ליד הארד רוק קפה במרכז.
סוף אפריל (פסח) בואל טורנס יש את SnowHeads End of Season Bash. פורום מורעלי סקי בריטיים בשנה ה14 ברציפות, כמדומני. לא היו חוזרים לשם לו לא הייה מוצלח.
תחילת אפריל שנה שעברה הייתי בטין לה לק. דירה שכורה בין 2 רכבלים. קישוריות טובה לואל דיזר. שישה ימים של כיף.
אבל טסנו לג'נבה עם לופטהנסה עם עצירה בציריך, וזה שורף זמן. בדוק את השעות עם turkish, איתם אני טס השנה בפסח לואל טורנס כאמור. אולי תמצא משהו נוח
-
-
עם כיסוי שלג פנטסטי כמו שיש השנה באוסטריה, אתה לא בהכרח חייב אתר גבוה כמו צרמט או קרחון. נסעתי כמה פעמים בתחילת ואמצע אפריל. בחלק מהפעמים היו כמויות שלג דומות למה שיש עכשיו, אולי פחות, ונסענו למשל פעם לאישגיל ופעם לסנט אנטון, כשיצאנו סביב ה 5 לאפריל, והאתרים היה פתוח ב 100% עד למסלולים הכי נמוכים, עם כיסוי שלג מעולה. באחת הפעמים באישגיל גם היה לנו פאודר נפלא כמעט בכל הימים!
אז ממליץ לך על אישגיל וסנט אנטון, גם כי הם עושים מאמצים לפתוח מסלולים אם התנאים מאפשרים.
אם תיסע לאוסטריה, זה וודאי(החורף הזה) ב 100% שלא ייחסר לך שלג. אבל הכי טוב אם תוכל לחכות לרגע האחרון ולבדוק את התנאים – אם תראה שהשנה אפריל חם מדי, סע באמת לאתר גבוה יותר כמו צרמט/צ’רביניה (בתנאי שלא יורד שלג – אחרת אל תתקרב לשם!), אחרת סע לאחד מהנ”ל. גם במאיירהופן צריך להיות השנה שלג טוב בשבוע הראשון של אפריל, אם כי את זה באמת הייתי בודק ברגע האחרון.