מסלול סין לעשרה ימים-שווה את הטיסה?
-
שלום רב חברים יקרים,
בוחן אפשרות לטיול לסין בסוכות 2019 (אמצע אוקטובר) לסין נתיתה בבנקוק. לרשותנו משהו כמו 10 ימים ברוטו. משפחה עם שלושה ילדים (19-13) . אוהבים טבע ואנשים . לא אוהבים היסטוריה ומוזאונים.
האם ההשקעה של הטיסה הארוכה הגיונית לטיול שהוא נטו משהו כמו שמונה תשעה ימים?
לא מצאתי הרבה / כמעט מסלולי שבוע שבועיים בטיפים לסין וגם לא להבנתי האם אני צריך טיסות פנים בטיול קלאסי שכזה?
אשמח לדעתכם.
תודה מראש,
-
למה בנגקוק? מהר וזול יותר ישר לבייג’נג. -
היי,
אני מניח שהתכוונת לבייג'ין.
טיול של 8 ימים הוא לא טיול קלאסי בסין. זה ממש טעימה קטנה, קטנה מדי לטעמי.
בייג'ין עצומה ויש הרבה מה לעשות בה, אני שהייתי בה 8 ימים הרגיש לי שלא מציתי אותה. לטיול כה קצר שלכם הייתי הולך על 5 ימים בביג'ין ונוסע ברכבת לשנגחאי לשאר הימים, חוזר משנגחאי או עושה את המסלול הפוך. הנסיעה חזרה לא בטוח משתלמת (בערך 200-250 שקל לכיוון ברכבת - כ 4 שעות). במסלול הזה פחות תספגו טבע, יותר טבע עירוני.
לשיאן לא הייתי ממליץ לכם לכם כי אתם לא אוהבים היסטוריה.
מסלול אחר שיש בו טבע שאני יכול להמליץ לכם הוא: שנגחאי, סוג'או (עיר מלאה בתעלות מים), ההר הצהוב (חואנגשאן Huangshan) המדהים- ממליץ בחום עם שינה על ההר.
-
-
@ניתאי-א אמר:
סוג'או
תודה ! אני טס אלעל (מקווה להשתמש בנקודות שצברתי במהלך השנים) אז אנ ילא חושב שיש טיסה משנחאי חזרה ישירות. יש אולי טיסות פנים אבל קראתי דברים מאוד לא טובים על הזמנים של טיסות הפנים.
אם זה המצב , עדיין ההמלצה לשלב את שנחאי במקומה לדעתך? נראה לי שנצטרך רכבת לכל כיוון כדי לא לפספס את טיסת החזור שלנו.
-
כמו שאמרתי, תוכלו להיות גם רק בביג'ין אבל רציתם טבע ופחות היסטוריה אז החלטה שלכם.
אולי בכל זאת תוכלו לנסוע ל:
סין, Datong Shi, Hunyuan Xian, 悬空寺.
המנזרים התלויים.
אישית לא הייתי שם אבל חברים שאני מכיר טיילו שם וראיתי בכמה תוכניות את המקום.
טיסות אלעל לא בטוח יותר טובות מטיסות הפנים של סין.
-
היי,
בדיקה קצרה בגוגל מראה שחול המועד סוכות 2020 יוצא ב – 2-9 באוקטובר.
בתחילת אוקטובר יש חג גדול בסין, למשך שבוע. לפניו ואחריו יש עומס מטורף בתחבורה ציבורית (הסינים נוסעים הביתה, נסיעה בין עירונית בד”כ).לדעתי צריך לקחת את זה בחשבון כי יהיו תורים ארוכים כמעט בכל מקום, מה שבטוח בבייג’ין.
קשה להמליץ על משהו ללא טיסות פנים, אבל כאמור זה יגזול המון זמן בגלל העומס בחג.
לא חושב שיש מה לעשות בבייג’ין יותר מיומיים שלושה אבל בגלל קוצר בזמן ויש חג, אין הרבה ברירות.
נסיעה לדאטונג זה רעיון טוב אבל זה לא טבע, זה אתר היסטורי לדעתי (אולי אני טועה).
נסיעה לשנחאי וביקור בסוג’ואו ובהר הצהוב נשמע לי הכי נכון לטיול עם קצת טבע.אופציה נוספת – במידה ואתם הרפתקנים (אם הילדים אוהבים קצת אקסטרים הם יהנו מאוד), אולי נסיעה לשיאן וביקור בהר huashan יכולה להיות מעניינת
(תכתוב ביו טיוב Huashan, אתה תבין על מה אני מדבר), ואז תוכלו לשלב את דאטונג עם שיאן.
בייג’ין-שיאן-בייג’ין = לפחות 3 ימים.
בהצלחה

-
אגב, שכחתי לציין שהעומס בחג הוא לא בהכרח שלילי. אמנם זה יעכב אתכם לא מעט, אבל זו חוויה קצת אחרת שלדעתי כמעט ואין בשום מקום.
אולי הילדים יהיו קצת חסרי סבלנות אבל אם תכין אותם לקראת ה”תופעה” הזו, זה יהיה יותר קל ואפילו מסקרן.
-
לא ממליץ על דטונג בנסיעה כל כך קצרה.
יש בדאטונג שתי אטרקציות:
- מערות יונגאנג – מערות עתיקות מאוד עם פסלים של בודהה. מקום מדהים לטעמי אבל אם אתם לא מתעניינים בהיסטוריה…
- המנזר התלוי – כתמונה מלמטה, מרהיב, בפנים לא מרשים במיוחד.
אז מתוך שני האתרים רק אחד למעשה עשוי לעניין אתכם וזה יצרוך מכן לפחות יום וחצי על נסיעות…
הייתי משלב את בייגי’נג פלוס יעד נוסף. מכיוון שיעד נוסף בכל מקרה ידרוש טיסה/רכבת, אין משמעות למרחק אלא לזמן בלבד.
אני הייתי שוקל לשלב את ליג’יאנג או גווילין+יאנגשו למספר ימים.
מבין את עניין הנקודות ואל על, רק מציין ששימוש בהיינאן איירליינס יאפשר לך להגיע לכל יעדי ההמשך בקלות ובדרך כלל כמעט לא תוספת מחיר. קונקשן בכל מקרה בביג’ינג או שנגחאי.
-
אולי טיוואן תתאים לכם מבחינת לוז
-
תודה. תוכל להסביר מה הכוונה בהיינאן אייליינס- איך זה עשוי להיות אותו מחיר? מ ההטיסות שהיית ממליץ?
-
יש עוד יעדים שנראו לי מגניבים כמו פליפינים אבל משום מה לא ניתן להשתמש בנקודות להגיע אליהם . אני אפיילו לא מדבר על כרטיס בונוס – רק הוזלת מחיר באמצעות הנקודות שיש לי (יש לנו משהו כמו 3500 נקודות באלעל).
-
@גילי-ט אמר:
היי,
בדיקה קצרה בגוגל מראה שחול המועד סוכות 2020 יוצא ב – 2-9 באוקטובר.
בתחילת אוקטובר יש חג גדול בסין, למשך שבוע. לפניו ואחריו יש עומס מטורף בתחבורה ציבורית (הסינים נוסעים הביתה, נסיעה בין עירונית בד”כ).לדעתי צריך לקחת את זה בחשבון כי יהיו תורים ארוכים כמעט בכל מקום, מה שבטוח בבייג’ין.
קשה להמליץ על משהו ללא טיסות פנים, אבל כאמור זה יגזול המון זמן בגלל העומס בחג.
לא חושב שיש מה לעשות בבייג’ין יותר מיומיים שלושה אבל בגלל קוצר בזמן ויש חג, אין הרבה ברירות.
נסיעה לדאטונג זה רעיון טוב אבל זה לא טבע, זה אתר היסטורי לדעתי (אולי אני טועה).
נסיעה לשנחאי וביקור בסוג’ואו ובהר הצהוב נשמע לי הכי נכון לטיול עם קצת טבע.אופציה נוספת – במידה ואתם הרפתקנים (אם הילדים אוהבים קצת אקסטרים הם יהנו מאוד), אולי נסיעה לשיאן וביקור בהר huashan יכולה להיות מעניינת
(תכתוב ביו טיוב Huashan, אתה תבין על מה אני מדבר), ואז תוכלו לשלב את דאטונג עם שיאן.
בייג’ין-שיאן-בייג’ין = לפחות 3 ימים.
בהצלחה

לדעתי סוכות 13-20 באוקטובר
https://calendar.2net.co.il/default.aspx?month=10&year=2019
. החגים בסין כפי שראיתי 1-7 לאוקטובר
https://ltl-school.com/chinese-national-holidays/
-
@גילי-ט אמר:
Huashan
ראיתי תמונות של Huashan . עשה לי סחרחורת רק לראות ולחשוב שאני אצטרך לראות את הילדים שלי שם אני מתעלף על בטוח
-
-
הי,
מן הסתם לא נקודות לא כמו חינם כמו נקודות אל על אם יש, אבל היינאן נותנים בדרך כלל מחירים מאוד אטרקטיבים גם ליעדי המשך בתוך בסין.
ליעדים מרכזיים זה לפעמים כמעט אותו מחיר כמו טיסה ישירה לשנגחאי/בייג’ינג וליעדים פחות מרכזיים תוספת יחסית שולית.
לא תמיד קיים, אבל שווה בדיקה אם רלוונטי לכם עוד משהו מלבד נקודות של אל על.
-
אפרופו הטיסות. טסנו בשנה שעברה 4 טיסות של שלוש חברות שונות - אין לנו שום טענה כלפי אף אחת מהן. הכל היה בזמן עם שרות נדיב. חוץ מזה שחוייה להיות משפחה היחידה במטוס שלא דוברת סינית. אבל כל הדיילות דיברו אנגלית בשבילנו.