יוסמיטי- מונטריי- מורו ביי
-
שלום לכולם,
לאחר 3 ימים בסן פרנסיסקו, נגיע ליוסמיטי. בתכנון ההתחלתי הזמנתי 2 לילות ביוסמיטי. לאחר “חפירה” בפורום, מבינה שעדיף בסוף היום השני ביוסמיטי להתקדם לכיוון מונטריי למשל ללון ב לוס באנוס. האם נכון הדבר? פשוט מעוניינים להגיע למונטריי מוקדם לשייט לוויתנים.
שאלה נוספת האם אפשרי ביום אחד להספיק לצאת ממונטריי, לעבור בכביש מייל 17, פוינט לאבוס, ביג סר, ג’וליה פיפר ולהגיע למורו ביי? האם אני מפספסת עוד משהו מעניין בדרך? מה יש בכביש מייל 17? תצפיות?
תודה רבה,
שלומית
-
להספיק או לא תלוי ברמת העניין שלכם. אפשר לעשות את ה-17 מייל בחצי שעה בלי עצירות, ואפשר לבלות 2-3 שעות עם עצירות. בפוינט לובוס אפשר לעשות תצפית של רבע שעה ואפשר מסלולים קלילים ויפים של 3 שעות ויותר. לדעתי “לטוס” דרך כל האתרים זה קצת פיספוס. לפחות לחלקם הייתי מקדישה קצת זמן.
בדרך יש גם את פילי הים בפיאדראס בלאנקס (יכול להיות עצירה קצרה יחסית), ואת טירת הרסט בסאן סמיון (או שלא עוצרים או שמבלים כמה שעות בסיור).פוינט לובוס
https://zeppeltour.blogspot.com/2017/07/1.html
כרמל ו-17 מייל
https://zeppeltour.blogspot.com/2018/09/1_19.html
-
שלום שלומית. לא כתבת מתי הטיול – אפשר להניח שהטיול בקיץ?
לדעתי אתם לא מעריכים נכון את המרחקים בטיול וגם את כמות הזמן המעטה שאתם מקדישים לאזורים מהיפים ביותר שיש.
אם אתם יוצאים בבוקר מסן פרנסיסקו, אתם מגיעים בצהריים אל אזור יוסמיטי. מדובר בשמורה גדולה, עם המון מקומות לבקר בהם, המון תצפיות וגם כמה אזורים. לעמק יוסמיטי כדאי להקדיש לפחות יום שלם. בנוסף, כדאי לטעום מאזור מעבר ההרים – זה גם יכול לקחת בין חצי יום ליום. ומה עם תצפיות? יש לפחות 2-3 תצפיות שגם לוקח זמן להגיע אליהן בנסיעה + הליכה בחלק מהן. וזה בלי לדבר בכלל על האזור הקרוב – פארק ביג טריז עם עצי סקויה (או לחלופין חורשת מריפוסה ביוסמיטי), אגם בס. באזור של יוסמיטי יש עוד הרבה מקומות – עיירות הזהב, נהרות שאפשר לעשות ראפטינג (החל מראפטינג רגוע למתחילים ולילדים מגיל 6 ועד ראפטינג סוער) וכו.
לא הזכרתם גם ביקור בסנטה קרוז. מה עם טיול ביער רדווד (למשל הנרי קאוול שקרוב לסנטה קרוז)? ביקור בטיילת שם? מה עם שייט קיאקים ליד אריות הים? פוינט לובוס גם מצדיק להשקיע כחצי יום.
אני יוצא לאזור עם הבן שלי לטיול בר מצווה בקרוב. כבר ביקרתי בכל המקומות האלה בעבר ועכשיו חוזר לשם. הטיול הוא באפריל, ולכן הרבה מסלולים עוד סגורים, ועדיין יש המון מה לעשות. הנה למשל התוכנית שלנו לקטע הזה:
יום יציאה מסן פרנסיסקו: נסיעה עד אמריקן ריבר, שייט ראפטינג על הנהר, טעימה מעיירות הזהב, המשך הגעה לביג טריז
יום +1: בבוקר סיור בחורשת סקויה בפארק ביג טריז ואחרה”צ ביקור ביוסמיטי
יום +2: בבוקר יוסמיטי, בצהריים עוד קצת לטעום מעיירות הזהב (דרום המחוז) והמשך לסנטה קרוז
יום +3: בבוקר מסלול אומגות בצמרות העצים, אחרה”צ קיאקים עם אריות ים, הגעה למונטריי
יום +4: בבוקר שייט ליווייתנים ואחרה”צ פוינט לובוס
יום +5: ממונטריי עד מורו ביי.
יום +6: ממורו ביי עד לוס אנג’לס
-
הטיול אכן בקיץ עם ילדים בוגרים.
חשבתי על:
יום 1: נסיעה מסן פרנסיסקו ליוסמיטי וביקור במעבר טיוגה- כביש 120- לינה ב אוקהרוסט
יום 2: גליישר פוינט, עמק יוסמיטי ותצפית ונסיעה עם הסיום ללוס באנוס- לינה לוס באנוס
יום 3: נסיעה למונטריי- שייט לוויתנים, העיירה כרמל ואולי מייל 17- לינה במונטריי
יום 4: פוינט לבוס, ביג סר, גוליה והגעה למורו ביי- לינה במורו ביי
האם עדיף ללון ביום השני גם באוקהרוסט? לא כדאי להתקדם לכיוון מונטריי על מנת שניקח שייט לוויתנים בבוקר ולא בצהריים?
האם נראה מסלול לחוץ?
-
אין כאן נכון או לא נכון. לכל אחד קצב אחר ותחומי עניין אחרים.
אם למשל אתם רוצים לראות קצת עיירות "מערב פרוע", עיירות רפאים וחיפוש זהב, כדאי להקדיש לזה זמן.
אם אתם רוצים ראפטינג, כדאי להקדיש לזה זמן. כנל אומגות או קיאקים.
אם אתם אוהבים טבע - כדאי להקדיש זמן לאחד מיערות הרדווד.
וכך הלאה.
לעומת זאת, אם פחות מתאים לכם, ורוצים בעיקר "טעימות" ולהמשיך הלאה כדי להספיק עוד אזורים - אז הקצב שלכם מתאים לזה.
-
עמיחי, אשמח לדעת מה זה עיירות הזהב וכל המערב הפרוע? איפה זה נמצא?
אנחנו עושים את המסלול מיוסמיטי לסן פרנסיסקו ומשם למונטריי. איפה זה בדרך?
-
טיילנו לפני 4 שנים, יצאנו מסן פרנסיסקו אל כביש מס’ 1 עם לינה בלילה הראשון במונטריי, כאשר ביום זה גם עשינו את שמורת פויינט לובוס היפה שעליה מומלץ לא לוותר.
ביום השני לנסיעה יצאנו ממונטריי, דרך כביש 17 המייל עד מורו ביי ושם נשארנו ללינה.
בבוקר היום השלישי נסענו ליוסמיטי.
מפנה אותך לבלוג שכתבתי, ימים 4-6: https://bit.ly/2CI4BS7
אפשר להספיק ביום אחד לטייל בנחת בקטע שבין מונטריי למורו ביי ומומלץ לעבור את כביש 17 המייל, פויננט לובוס, ג'וליה פייפר ושמורת פילי הים ליד מורו ביי.
אנחנו ויתרנו על טירת הרסט שלא עניינה אותנו ואפשר גם לוותר על שמורת Limekiln שאין בה משהו יוצא מגדר הרגיל.
-
רוב העיירות למרגלות הרי הסיירה נוואדה היו בעבר עיירות שצמחו בזמן הבהלה לזהב.
כבר עברו כמה שנים מאז הייתי שם בפעם האחרונה, אבל הנה כמה עיירות לדוגמא: Jamestown, Groveland, La Grange, Coarsegold, Chinese Camp
עוד מידע כאן:
http://www.seecalifornia.com/california/regions-gold-country.html
-
שימי לב שעונת הראפטינג מסתיימת די מוקדם. אי אפשר לדעת מראש מתי בדיוק כי זה תלוי בכמויות הגשמים שהיו בחורף שלפני.
אנחנו היינו באוגוסט אחרי חורף גשום במיוחד וכבר לא הפעילו את הראפטינג ביוסמיטי.
-
תודה לכולם מבינה שזה אכן אפשרי לטייל ביום אחד בנחת בקטע שבין מונטריי למורו ביי, לעבור את כביש 17 המייל, פויננט לובוס, ג'וליה פייפר ושמורת פילי הים ליד מורו ביי. ראפטינג פחות מעניין אותנו.
-
לעניין הראפטינג – אמנם הראפטינג על נהר המרסד תלוי בזרימה בנחלים, אבל ראפטינג בנהרות הסמוכים (טולומן, אמריקן ריבר וכו) מבוסס על שיחרור מים מבוקר ממאגרי המים (בשעות קבועות) כך שעונת הראפטינג מתנהלת כסידרה גם בשנים שחונות, ונמשכת לרוב עד ספטמבר.
-
לשיט לויתנים וקיאקים עם אריות ים הזמנתם כרטיסים מראש? אפשר קישור לאתרים? יש אפשרות ביטול?
-
הטיול שלנו הוא מחוץ לעונה ולכן לא הזמנתי שייט מראש. בעבר עשיתי במונטריי שייט ליווייתנים ביוני ולא הייתה בעיה להזמין מעכשיו לעכשיו כי יש הרבה חברות (גם במונטריי וגם בסנטה קרוז).
קיאקים – יש הרבה מקומות, אבל רשמתי לעצמי את החברה הזו. לפי האתר, אין צורך להזמין מראש. יש להם 2 מקומות – אני מכוון למוס לנדינג:
https://www.montereybaykayaks.com/
-
הי עמיחי, גם אנחנו מתכננים בדיוק את הקיאקים שם, עם החברה השניה :-), ממליצה כן לשלוח מייל ולבדוק, אני שלחתי מייל וגיליתי שביום שרצינו יש להם קבוצה גדולה ונותרו 2 קיאקים בלבד כך שהעדפתי להזמין מראש. גם אנחנו נהיה באפריל-מאי -
-
היי
מה הסיכוי לראות לוויתנים כי הבנתי שבצד המערבי הסיכוי נמוך לעומת אזור בוסטון?
אשמח לקבל פרטים כמה זמן השייט ובאיזה חברה הייתם
תודה
-
“הצד המערבי” זה אזור גדול מאוד… מאלסקה בצפון ועד סן דייגו בדרום.
במפרץ מונטריי יש ליווייתנים לאורך כמעט כל השנה – כאשר בעונות שונות יש מינים שונים של ליווייתנים. הסירות מצויידות בסונאר כך שהן יודעות למצוא את הליווייתנים יחסית בקלות. למיטב ידיעתי רואים ליווייתנים בכל אחת מההפלגות בסבירות גבוהה מאוד. בפעם הקודמת שהייתי במונטריי ראינו להקה גדולה. אפשר לצאת גם מסנטה קרוז. יש באזור איזה 5-8 חברות שמציעות שייט במתכונת דומה – כ3 שעות הפלגה. לא זוכר כבר באיזו חברה אני הייתי:
Princess Monterey Whale Watching - מפה - אתר
Monterey Bay Whale Watch - מפה - אתר
Discovery Whale Watch - מפה - אתר
Chris' Fishing and Whale Watching - מפה - אתר
Monterey Bay Sailing - מפה - אתר
Randy's Whale Watching - מפה - אתר
Blue Ocean Whale Watching on the Monterey Bay - מפה - אתר
Sea Goddess Whale Watching - מפה - אתר
בפעם אחרת יצאתי לשייט ליווייתנים מנמל לונג ביץ. גם שם הם מצאו להקה של ליווייתנים די בקלות. גם שם יש כמה חברות, הנה החברה שאני הייתי:
LA Waterfront Cruises - מפה - אתר
במקומות אחרים במערב עוד לא יצא לי לקחת שייט ליווייתנים.
-
תודה על התגובה המפורטת
-
הי, שאלה לעמיחי, אנחנו נוסעים באפריל הקרוב, זוג עם 3 בנים מתבגרים. איפה עשיתם אומגות עצים? איפה עשיתם קיאקים עם אריות ים? תודה רבה, נעמה.
-
שלום
מקווה שיהיה מי שיגיב לך, ובטח אם עמיחי יעשה זאת
עמיחי לא מרבה לצערו של הפורום להגיב בשנים האחרונות
לכן מציע לפנות אליו דרך הפורום בהודעה פרטית.
במידה ולא יגיב לך ארשום לך בהודעה פרטית כתובת מייל שלו, אם עדיין תקפה.
מוני