לינה באוסטריה-התלבטות
-
הי לכולם
הייתי רוצה לשאול לדעתכם:
עושים שני כוכבים באזור זלצבורגלנד: מצאנו לינה בעיירה מאוד נחמדה והמקום עצמו מהמם!!עם נוף מהמם ובקיצור..מהמם!! העניין שזה מאריך לנו את הדרך מהאטרקציות ב-20 דק(נסיעה מהעיירה לכביש הראשי)
האם אתם הייתם לוקחים לינה במקום כזה או מוותרים?
-
זו שאלה שקשורה מאוד לנעדפות אישיות. אנחנו למשל נעדיף דירה מושלמת גם אם צריך להוסיף 40 דק נסיעה כל יום (הלוך וחזור). אבל אני בטוח שאצל אחרים יש העדפות אחרות, במיוחד אם מישהו במשפחה סובל מנסיעות. לפעמים אנחנו גם מתאימים את אתרי הטיול ללינה (מוותרים על מקומות רחוקים ומוסיפים יותר אתרים קרובים).
בנוסף, צריך לבדוק אם התוספת לנסיעה זה רק לטיול היומי, או גם מאריך את הדרך לסופר הגדול הקרוב.
-
אפשר לשאול מה שם העיירה? -
באד גסטיין
-
לא הייתי מתמקם בעיירה שנמצאת בקצה עמק בטיול ראשון שלכם באוסטריה שבו תרצו לראות בעיקר אטרקציות שנמצאות מחוץ לעמק.
הכבישים באוסטריה בהרים צרים והנסיעה בהם עלולה להיות איטית ומתישה. הייתי מגיע לעמק גסטיין לפחות יום אחד לטיול אבל לא מתמקם בקצה שלו.
אם אתם מתמקמים בקצה העמק הייתי מתכנן טיול שמתמקד במסלולי הליכה ובאתרים שיש בעמק.
-
מוכרחה לומר שבד גסטיין אחת העיירות הקסומות והיפות שראיתי.
לכמה זמן הנסיעה שלכם?
האם מתוכנן כוכב אחד או יותר?
-
-
-
לא חסרות דירות טובות באוסטריה במקומות מרכזים כלומר הרבה יותר קרובים לאוטוסטרדה. הנוף מהדירה אולי נראה מהמם אבל סביר להניח שתגיעו בכל יום למקומות הרבה יותר גבוהים ויפים מהנופים שאפשר לראות מהדירה. ולא בטוח שהתמונות שראיתם באתר צולמו בתקופה שבה אתם נוסעים.
לדעתי השיקול בבחירת דירה צריך להיות מיקום מרכזי ודירה טובה ומאובזרת. הנוף זה שיקול ממש משני. בכל דירה שהיינו באוסטריה היה נוף יפה במושגים ישראלים.
-
לדעתי פשוט תעשו תכנון קצר. מה היעדים שהעיירה עצמה מציעה? מה כן במרחק קרוב יחסית? לא חייבים דוקא את האתרים הידועים, יש גם אופציות מקומיות טןבות ומעניינות, ודאי עם ילדים קטנים יחסית.
אם תמצאו במה למלא את השבוע אז למה בעצם לא?
-
סתם מעלה עוד תהיה, אם מצאתם צמימר שאתם אוהבים לשבוע הראשון למה לא להישאר בו לעוד שבוע?
תשימו על מפה את האתרים שאתם רוצים לבקר ותבדקו האם המעבר בכלל כדאי או נחוץ
-
מכל עיירה כמעט באוסטריה יהיה לכם נוף מהמם.
כמעט כל העיירות בונבוניירה
ולכן זה בעיניי לא שיקול- כי כמו הלינה הזו תמצאו עוד 1000.
אם הלינה הראשונה באזור גולינג
לא יהיה נכון יותר שהלינה השנייה תהיה באזור מזרחי יותר (נניח אזור קפרון? מיטרסיל) או אזור האגמים? (תלוי כמובן יעדי הטיול שלכם)
בגדול- לא ממליצה על לינה בתוככי עמק כי המשמעות עוד נסיעה לא קצרה כל יום הלוך וחזור (כ40 דקות נוספות)- הערך של הלינה צריך להיות מאד משמעותי וכדאי (מחיר,איכות,דירוג המלצות,טיב) כדי ל”שלם” את העונש של תוספת הנסיעה.
אבל---- אם אתם לא סגורים בכלל על יעדי טיול שלכם- גם באזור של הלינה עצמה יש לא מעט אפשרויות טיול (תלוי גילאים, תלוי תחומי עיניין, תלוי קצב)-לא בטוחה שמספיק לשבוע, אבל בוודאי לכמה ימים. אבל---המשמעות שמוותרים על היעדים המזרחים של זלצבולנד (קרימל, מיטרסיל, קפרון, קרחון קיצטהורן ועוד)
-
פעם ראשונה באוסטריה ואני לא רוצה שנוותר על האתרים המרכזיים
המקום לינה אכן מיוחד,מהמם גם מבחינת נופים וגם מבחינת אופי המקום,השקט שלו בלי המולה מסביב.
אני ממש מתלבטת ולא מצליחה להגיע להחלטה..אנחנו עם ילדים בני 7,10,2.5
בכל מקרה תודה לכל מי שענה פה
אם יהיו עוד הערות אשמח לשמוע:)
-
נשאלת השאלה מדוע שני כוכבים ולא אחד, ומה בא לשרת הכוכב השני. גולינג זה מיקום מעולה, שמכסה באופן האופטימלי את כל האתרים המקובלים בטיול סטנדרטי לאזור, ולכן לכאורה אין צורך בעוד כוכב, אלא אם כן הכוכב השני אמור לשרת במיוחד תת-אזור אחר. לכן, אם יש לכם בשר לשבוע בעמק גסטיין אז אפשר ללון בקצהו, אבל לא נראה לי שזה המצב.
אני דווקא מאלה שמייחסים חשיבות רבה מאוד להרגשה הטובה מהדירה, ולכן מאוד מתחברת להתלהבות שלך. הייתי מתפשרת על המיקום בצורה כל כך קשה רק אם הדירה היא יחידה במינה ואין אף דירה אחרת שמתקרבת אליה. האמנם זה המצב? האם לא מצאת אף דירה שמצאה חן בעיניך במיקום יותר טוב, ובעצם מהו בכלל המיקום הטוב אחרי גולינג? כדאי לגבש רשימת אתרים ולפיהם לתכנן את מיקום הדירה ולא להיפך.
דרך אגב, רק ליתר בטחון: האם בטוח שהתמונות מהדירה אכן אותנטיות? פעמים רבות נותנים תמונות נוף מהאזור, ולאו דווקא מה שרואים מהמרפסת. אולי תשלחי לנו לינק לדירה ונראה האם היא כל כך יוצאת דופן?
-
הי
אנחנו רוצים שני כוכבים כדי לא לנסוע הרבה..ולקצר את זמן הנסיעה
מיקמנו על המפה את האטרקציות שנרצה להיות בהן ויש לא מעט באזור פונגאו-גסטיין-קפרון..
והאמת-לא, לא מצאנו דירות כאלה יפות מכל בחינה,וגם מה שכן מצאתי היו מלאים לתאריכים שלנו.
מצרפת את הלינק של הצימר בבוקינג וגם את האתר של המקום עצמו:
https://windischgraetzhoehe.com/
-
הצצתי בדירה: האתר ששלחת הוא אתר של מסעדה? אם אמנם יש שם מסעדה אז זה יכול להיות לא נעים – דווקא המולה, ריחות בישול וכו’.
בבוקינג יש 4 דירות, מתוכן רק 2 מתאימות ל-4 אנשים (אתם לא 5?), וגם אלה דירות קטנות מאוד! הלינה של הילדים לא לגמרי ברורה (מיטת ספה נפתחת בחדר ההורים, ו/או מיטת ספה נפתחת בסלון), אולי לא נוחה, וצפופה גם ל-4, כשלא ברור אם יש בכלל מקום ל-5. לא ראיתי נוף מדהים יוצא דופן מהחלונות. אולי יש אבל לא ניתן לו ביטוי מספיק בתמונות. רב הנסתר על הגלוי.
-
אם זו פעם ראשונה באוסטריה
אם רוצים להיות ביעדים המרכזיים
אז...המיקום לא טוב.
תראי את המיקום במפה – הוא אפילו לא בעיירה עצמה אלא עוד 5 (או 7 או 10) דקות ממנה
וגם כפי שפסגות כתבה לך, יש פה פאב-מסעדה (רעש, פינוי אשפה, אירועים מקומיים).
בלי להתייחס בכלל לטיב הדירה עצמה שהתלהבת ממנה.
יש רבות אחרות, תמשיכי לחפש יותר מרכזי

-
נזכרתי בשרשור אחר שמישהו חיפש דירה עם נוף יפה פתוח. מצאתי אותו להלן:
אולי הדירה שהומלצה שם (לא על ידי אלא השניה) תתאים לכם מבחינת המיקום? גם הדירה שאני המלצתי מקסימה ונהדרת, אבל אין בה טעם מבחינת המיקום ספציפית עבור החלוקה שלכם.
-
וואו תודה על התשוובת ועל ההתייחסות
אם אתם ככ מועילים אולי אשאל אתכם מה דעתכם על מקום הלינה הזה,והאם מישהו היה שם?
-
המיקום יותר טוב וגם הדירה נראית יפה