נהיגה על רכבים מסחריים בקנדה עם רשיון בי
-
שלום,
אני חושב לאחרונה על לקנות וואן ולהפוך אותו לבית קטן. יש שברולט סוואנה למכירה. יש לי רשיון בי שיצא אחרי ינואר 2017 ומותר לי עד 3.5 טון לנהוג. שאלה- האם מדובר במשקל ריק או כולל (עם מטען והכל)? כי אם זה הראשון הסאוונה שוקלת ריקה 2.4 טון אז זה בסדר. בנוסף, יש אינדיקציות מבלבלות לגבי הרכב. למשל, בפורומים ישראליים כתוב שהרכב נחשב 4 טון ובאתר אחר ראיתי שמשקלו המלא עדיין לא מגיע ל3.5 טון.
שאלה נוספת- אם שוטר קנדי תופס אותי, האם אני יכול פשוט להגיד לו שמותר לי עד 4 טון (כתוב לי על הרשיון 2017, הוצאתיו ב2017 גם פשוט חצי שנה אחרי ינואר)? האם הוא יתחיל להכנס לרזולוציות של כמה משקל של אוטו הבנאדם יכול לגלגל? אם הייתי שוטר קנדי והייתי עוצר ישראלי ומביט ברשיון שכזה בחיים לא הייתי מבין רק ממבט שהבנאדם נוהג על אובר משקל לרשיונו (במידה וסוואנה זה באמת אובר משקל).
תודה לעונים.
-
- רוב סוכנויות הרכב לא ימכרו לך רכב ללא ביטוח, לא תוכל לרכוש ביטוח ללא רישיון נהיגה תקף בפרובינסיה שבה הרכב רשום.
- תסתכל בקישור שצירפתי רישיון נהיגה G class לגבי סוגי רכבים שבהם תוכל לנהוג, תקף לאונטאריו.
https://www.ontario.ca/document/official-mto-drivers-handbook/getting-your-drivers-licence
-
מה שקובע זה מה שרשום ברשיונות , רשיון הרכב , והרשיון שלך לסוואנה יש מספר גרסאות , גרסא קצרה וגרסא ארוכה , שמטבע הדברים כל אחד יש לו משקל שונה . ולפעמים אפילו מעלים את המשקל העצמי שהרכב יוכל לגרור יותר משקל .
שוטר שיעצור אותך יבדוק את מתאימות של הרשיונות .
לפני מספר שנים התנדבתי במחנה קיץ בפנסילבניה , וקיבלתי רכב מסוג סוואנה עם 9 מקומות , שזה התאים לרשיון ב הישראלי שלי
תבדוק את רשיון הרכב ולפי זה תחליט
-
היי,
חייבת לתקן –
לא בכל הפרובינציות זה כך –
בבריטיש קולומביה לא צריך רישיון נהיגה של הפרובינציה ואפשר גם בתור תיירים לעשות ביטוח רכב.
(כך עשינו)
התהליך היה קל ופשוט (כמובן עזר שהגענו מוכנים עם כל מה שצריך ועשינו עבודת הכנה יסודית מהארץ)
-
היי הנודד,
אני רכשתי ואן ford e-150 (לא מוארך),
יש לי רישיון B אבל רשום לי עליו עד 4000 קילו (רואים שאני זקנה??)
עשיתי ביטוח ללא בעיה (לא זוכרת ששאלו אותי משהו ספציפי על הנושא)
ולא עצר אותנו שוטר אז אינני יודעת להגיד אם הוא עלול להסתכל
– כדאי לצאת מנקודת הנחה שכן.אם אתה מאוד דואג, ומשקל הסוואנה ריקה זה 2.4,
אז לדעתי אפשר בכיף לעשות הסבה שלא תהיה יותר מ-1000 קילו ותשאר בתחום החוקי גם אחרי הסבה.
תזכור שאתה כנראה מוציא את רוב המושבים (גם משקל)
ואז צריך לחשוב קצת אבל אפשר בהחלט להשאיר את המשקל הכולל יותר קל
מיטה – בנייה קלה עם מזרון ספוג, לא הרבה ארונות, קופסאות פלסטיק גדולות לאחסון, מינימליזם מבחינת כלים (בכל מקרה מומלץ מן הסתם)
גם ככה המקום מוגבל, אפשר למצוא פתרונות קלים וטובים.
תחפש סרטונים בנושא ביוטיוב – יש שם רעיונות נהדרים.
** כנראה שדברים כמו מקרר וכל דבר אחר כבד יהיה יותר בעייתי, השאלה לכמה זמן מדובר – אם מדובר עד שנה אז אפשר ממש בכיף להסתדר עם צידנית גדולה לדעתי.
בהצלחה!
-
רכב , אחרי שתנעל על רכב מסויים , תבדוק את המשקל שלו , ריק ובעומס , כל המפרטים נגישים גם באינטרנט .
לגבי ביטוח אין לך בעיה לעשות ביטוח על כל סוג רכב , אפילו שאין לך רשיון עליו .
הבעיה תתחיל אם יעצרו אותך לביקורת או חס וחליליה תהיה מעורב בתאונה ואז בוחנים את התאמת רשיון הנהג מול הרכב שבו הוא נהג .
ואציין ידיעה שקראתי היום בעיתון , ביציאה מתחנת דלק בזיכרון עצרו השוטרים , איש אשר נהג ברכב בצורה מוזרה , הסתבר שהוא עיוור . הרכב חולט .