אוסטריה בפעם השלישית... מה עכשיו?
-
שלום לכולם,
מתכננים טיול לאוסטריה באוגוסט 2019, למשך שבועיים.
הטיסות הלוך וחזור מוינה כבר מוזמנות, כך שנקודת הכניסה והיציאה הן אילוץ ידוע.
ההרכב המשפחתי: זוג הורים ו-3 ילדים (10, 8 ו-3 שנים). כבדים ואיטיים, לא חובבי הליכות ארוכות או נסיעות מתישות, ואוהבים להתפנק.
זה יהיה הביקור השלישי שלנו באוסטריה. בשתי הפעמים הקודמות (10/2017 ו-8/2018) לנו באזור פלכאו ועשינו טיולי כוכב, עם לימיט של כשעה לכל כיוון בבחירת היעדים (במקרים חריגים עלינו לשעה וחצי).
הסיבה שאנחנו חוזרים לאוסטריה היא כדי לברוח מהקיץ הנורא בישראל. כך שסדר העדיפויות שלנו הוא קודם כל קרירות, אחר כך אטרקציות לילדים, ולבסוף נופים נהדרים. למרבה המזל באלפים של אוסטריה ניתן למצוא את כולם
בפעם הקודמת, אגב, שהינו 3 ימים בוינה לפני שנסענו לפלכאו, וזה היה די זוועתי עם טמרפטורה של 32 מעלות ובלי מזגן… כשהגענו לזלצבורגלנד מזג האוויר השתפר פלאים (על אף ששמעתי שגם שם יכול להיות חם – אבל אפשר לפחות לברוח ברכבל לראשי ההרים...)
אז אחרי שהדגשתי את העדיפויות, רציתי להתייעץ לגבי היעד באוסטריה.
כמו הרבה אחרים, גם אנחנו בוגרי ״המשפחה המטיילת – אוסטריה״, אבל יש תחושה שאת זלצבורגלנד כבר קצת מיצינו. האמת ש״מיצינו״ זו אמירה קצת מצחיקה, שכן לא יכול לומר אפילו שסימנו וי על כל האתרים המומלצים בזלצבורגלנד (למשל לא היינו בהאלשטאטט ואזור האגמים שלו, וכן לא הרחקנו מזרחה מעבר לצל אם זי), ועדיין יש איזה תחושה שלחזור פעם שלישית לאותו אזור זה קצת פספוס.
מצד שני אין איזה ציפיה שבאזור אחר נחווה חוויה שונה לחלוטין… וזה בסדר. כמו שאמרתי, כל עוד נעים, מעניין ויפה אז הכל טוב.
אז אם לא זלצבורגלנד, ברירת המחדל (״המשפחה המטיילת״ כבר אמרתי?) היתה טירול. סתם כי זה החצי השני של הספר
ניסיתי לבנות מסלול הדרגתי: וינה –> גוסאו/האלשטאט (2 לילות; כמו שאמרתי, די פספסנו אזור זה בנסיעות הקודמות) –> Angath (5 לילות) –> Oberperfuss (5 לילות) –> וינה.
(2 יעדי הכוכב באזור טירול נבחרו בשל קרבה לציר הראשי A12/E60 ומיקומם משני צידי אינסברוק, מה שיאפשר טיולי כוכב קצרים יותר ליעדים השונים).
הבעיה העיקרית היא שהנסיעות ארוכות מדי, וגם אם אני משנה את הסדר אני לא מצליח להמנע מנסיעות של 4 או 5 שעות. מצד שני אני רוצה יעדי כוכב אופטימליים כדי שהנסיעות היומיומיות יהיו קצרות משעה…
בקיצור בעיה.
אולי טירול היא בכלל לא היעד הנכון למי שטס לוינה?
קראתי קצת על אזור קרינתיה, ונראה שיש הרבה אנשים שנהנו שם… אבל אני חושש ממזג האויר, היות ולהבנתי זה לא אזור הררי כמו טירול/זלצבורגלנד? ואולי רחצה באגם היא תחליף טוב להר מושלג?
אולי יעדים אחרים?
אודה מאוד להכוונה, ובפרט באילו איזורים/ערים כדאי להתמקם לכוכבים + רשימת אטרקציות סביב הכוכב.
תודה,
ערן
-
הצעה--- לשקול מוינה (אילוץ) טיסת פנים לאינסברוק או רכבת?
כי הקושי המרכזי הוא ההגעה אל ומ טירול
(וללא ספק הוא היעד האולטימטיבי ל”חובבי אוסטריה” ובוודאי בתיאור האיפיון שלכם)
-
תודה יונית.
הסתכלתי על אפשרות לטיסה חזרה מאינסברוק לוינה. זה יעלה כ-650 יורו למשפחה, ובהחלט משהו שאפשר לשקול כתחליף לנסיעה של מעל חמש שעות.
הסיבה שבכל זאת פרסמתי את השאלה זה כדי לוודא שאני לא סתם ״מקובע״ על טירול (רק כי זה מה שראיתי בספר) ואולי יש יעדים אחרים, קרובים יותר ולא פחות אטרקטיביים, שיחסכו את עלות הטיסה הנוספת.
ערן
-
-
תבדוק את אזור הדכשטיין הדרומי סביב העיירה שלדמינג. יש המון רכבלים בכרטיס מקומי, ודרכו תוכלו לראות גם אטרקציות לילדים. אפשר להוסיף גם את אזור האגמים, כפי שכתבת.
-
שלום ערן.
גם אנו בוגרי אוסטריה שנתיים רצוף. והשנה שוב חוזרים בפעם השלישית. היינו גם באזור זלצבורד וגם בטירול (עמק אוץ ועמק שטובאי)
באמת שטירול מדהימה ועוצמתית (לדעתי יותר מאזור זלצבורג) אבל לעניין מזג האויר דוקא איכזבה אותנו בשנה שעברה :
כשונאי חום מושבעים אנו דואגים לקחת תמיד דירה מעל גובה 1200 מטר. ולהשתדל באופן כללי לבלות בגובה כמה שיותר כדי לברוח מהחום. בשנה שעברה שהינו כשבוע בעמק שטובאי בגובה שציינתי. החום ששרר בשבוע זה היה בלתי אפשרי. למרות שחשבנו ששם יהיה הכי פחות חם בכל הטיול. (באנו משבוע בפלכאו שהיה סביר הרבה יותר)
להפתעתינו ב3 הימים האחרונים בילינו בקרניתיה ומזג האויר היה מצוין. התאהבנו באזור והחלטנו לחזור לחקור רק אותו בקיץ הקרוב. (עם גיחות קלות לסלובניה השכנה)
כהרגלינו לקחנו דירה בעיירה גבוהה לכל השבועיים שנהיה שם. (פרסמתי פוסט תכנון בפורום משפחות)
לסיכום ללא התחיבות למזג האויר בקיץ זה , קריניתיה האירה לנו פנים ואני ממליצה מאד. הלואי וגם השנה נזכה במזג מושלם..
זה כבר לא בידינו.
-
תודה למגיבים.
בינתיים בדקתי את הצעתה של יונית לרכבת, ועושה רושם שניתן להזמין כרטיסים לכל המשפחה בכ-80 יורו. הנסיעה אורכת 4:15 שעות (רכבת מסוג Railjet Express), והקרון אמרו להיות מותאם למשפחות עם שולחנות משחק, אזור טלויזיה, שירותים ייעודיים וכו׳. נשמעת אופציה לא רעה!
האם מישהו התנסה בנסיעה בקרון שכזה באוסטריה (Family Zone) ויכול לשתף בחוויה?
האם באמת הילדים יכולים לנוע בחופשיות בקרון במהלך הנסיעה, ולהנות מהפעלות מגוונות? או שזה סתם קרון רגיל עם איזה טלויזיה קטנה, ואז כבר עדיף לקחת את ה-Quiet Zone כי ממילא שוקעים באייפדים…?
ערן
-
גם אנחנו אוהבים את אוסטריה וחזרנו אליה כבר בכמה טיולים משפחתיים. לא ניסינו אף פעם רכבת בנסיעה ארוכה כזו. רק בנסיעות קצרות והיה מצוין.
חשוב לברר שהרכבת תקח אתכם למקום שבו תוכלו לשכור רכב ושיהיה מגוון רכבים בשעות שיתאימו להגעת הרכבת.
גם אנחנו נתקלנו בימים חמים אבל זה לא הפריע לטיול. בגבה של מעל 2000 מטר תמיד היה נעים. אפשר לבלות בבריכה אגם או באתרים מקורים כמו טירות ומוזיאונים לילדים. זה פחות מתאים לילד הקטן שלכם. בערב ובבוקר תמיד נעים.
מקריאה בלבד גם אני התרשמתי שכדאי לנסות את האזור של דכשטיין. אנחנו מאוד אהבנו את מערב זלצבורג ואת טירול.
-
היות והייתי גם בחבלים אחרים באוסטריה, בשטיריה,בקרתיניה,בפאורלנבג, באוסטריה עילית, ותחתית----- ו...לטירול אני מוכנה לחזור גם בפעם השישית/שביעית.
אני חושבת שבלי לפגוע בטיבם של חבלים אחרים באוסטריה, הטירול “לוקח” בהיבט הנופים ,המסלולים,איכות האוויר, ובקיצור….
-
היי ערן,
הקירבה לבודפשט מוינה היא גדולה, אולי שווה לשקול לחצות להונגריה, גם שם נופים ומזג אוויר דומה.
חג שמח
-
לא הבנתי את ההמלצה על הונגריה. למיטב ידיעתי אין בהונגריה נופים דומים לאלפים של אוסטריה. פותח השרשור חיפש לברוח מהקיץ הישראלי.
-
-
מה היתרון של סלובקיה? יש לה הרים אבל הם לא קרובים לוינה. האזור הגבוה של סלובקיה מחייב נסיעה ארוכה.
-
יותר קרוב מטירול ויותר זול. -
תודה לכל המשיבים.
בסופו של דבר, בגלל ההמלצה החמה של יונית ואחרים (אבל האמת היא שבגלל שפשוט חבל לי לוותר על הדיל המעולה שיש לי לרכב הלוך-חזור מוינה
) נתכוונן בכל זאת לטירול.סידרתי מחדש את יעדי הכוכב, כך שהנסיעה הכי ארוכה (כ-4 שעות) תהיה מיד בתחילת הטיול: ננחת בערב בוינה, ניקח לילה בעיר, ובבוקר למחרת נצא לדרכנו כשעוד כולם מלאי אנרגיה.
הנסיעות אחר כך יהיו בין 2.5 ל-3 שעות, אז אני מקווה שנעמוד בגבורה.
מבחינת תכנון מקומות לינה, הפילוסופיה שלי כרגע היא לנסות להשאר כמה שיותר קרוב לציר התנועה המרכזי E60/A12, היות והוא משמש כעורק הראשי לטיולי הכוכב. אם ישנים ״עמוק״ באיזה איזור כפרי, אז במרבית הימים צריכים לנסוע הלוך וחזור את הדרך חזרה לציר הראשי וזה יכול לשרוף 15-20 דקות בכיף בכל כיוון.
אני מקווה שאני לא מפספס איזו חוויה יחודית שקשורה לשהות במקום כזה או אחר (לינה על אגם או משהו בסגנון), אבל לפחות מהניסיון שלנו באזור פלכאו, היה נדמה שכל מקומות הלינה בסופו של דבר דומים זה לזה, ואילו הצמידות לציר הראשי היתה מבורכת…
התכנית כרגע היא:
5 לילות ב-Angath/Worgl – מכסה את היעדים ממזרח לאינסברוק. זו הנסיעה הארוכה של כ-4 שעות מוינה. הזמנתי במקום שנקרא Breitenhof - Haus Breiten עם ביקורות טובות ב-booking.com.
אח״כ 4 לילות ממערב לאינסברוק – אזור Telfs? אולי אפילו להרחיק עד Oetz? המיקום פחות קריטי כל עוד קרוב לציר הראשי, אבל עדיין לא מצאתי מלון טוב ובמחיר סביר (פחות מ-200 יורו ללילה)
אח״כ 3 לילות באזור האגמים ממזרח לזלצבורג (שדילגנו עליהם בטיולים הקודמים) – לינה באזור Mondsee? או אולי להכנס קצת יותר פנימה לכיוון גוסאו / האלשטאט...
ואז חזרה לוינה לטיסה הביתה.
אשמח להמלצות קונקרטיות על מקומות לינה סביב האתרים שהוזכרו מעלה

ערן
-
@ערן77 אמר:
Angath
התכנית שלך לעבור כל 4 ימים מקום לינה לא מתחברת להגדרה שלכם ככבדים ואיטיים. הייתי בוחר בסיס אחד לכוכב בטירול.לא ברור לי למה לבחור דווקא באזור worgl. אם לנסוע לטירול אז אני ממלי. על עמק צילר שמזרחי יחסית או מערב טירול שלא מתאים לנחיתה בוינה.
לדעתי אין טעם לנסוע עד טירול ולהתמקם באזור שלא מציע את המיטב של טירול. חבל על הנסיעה הארוכה מאוד עם ילד קטן.
-
התכנון לנדוד כל 4 ימים הוא יותר אילוץ ופחות העדפה…
פשוט מרפרוף מהיר (בספר...) על האטרקציות הטירול, נראה שהן הרבה יותר מפוזרות מאשר באזור זלצבורג. והכבישים מסתעפים ואיטיים. ולכן אם אני מתיישב במקום אחד ולא זז, יהיה קשה להגיע להרבה מקומות – אזכיר כי השאיפה שלי היא שנסיעות הכוכב יהיו לא יותר משעה בכל כיוון.
השיקול לגבי Worgl הוא פשוט המיקום על הציר הראשי, כך שקל באותה מידה להגיע ליעדים דרך כביש 169 (Zillertal, Zell Am Ziller וכו׳) וגם דרך כבישים 170/161 (Sankt Johan, Kutzbuhl וכו׳). אדגיש כי עדיין לא עשיתי תכנון יעדים מפורט.
כשאתה אומר ״עמק צילר״, תוכל להיות ספציפי יותר? האם הכוונה ל-Zillertal? מה היתרון לעומת מקום כמו Worgl?
-
כתבת על עצמכם “ כבדים ואיטיים, לא חובבי הליכות ארוכות או נסיעות מתישות, ואוהבים להתפנק.”
המסלול (תוואי הלינות) לא מתיישב לי יחד עם זה.
4-5- לילות (4 ימים) בכל יעד ישאיר אתכם עם הלשון בחוץ ודי מתוסכלים.
מציעה לכם להחליט מראש על מה מוותרים -כי בכמות הימים שיש לכם בטירול (בקיזוז הנסיעה הלוך ובקיזוז האגמים בחזור...) שבועיים
ירדו כבר יום על הלוך, ועוד 3-4 ימים לאזור האגמים ונותרת עם 8 ימים בערך…
לא הייתי מפצלת לינה
אלא בוחרת לינה אחת- עמק אחד ואולי קצת בסביבתו הגיאוגרפית.
אז לא תגיעו לעמק צילרטל, ולא לעמק שטוביטל (או אחרים) ותהיו בעיקר באזור אוטצטל -אינסברוק …. ובפעם אחרת יעדים אחרים.
וכן- להשאר קרוב ל12A זה נכון מאד ופרקטי מאד.
ו...יש עוד יעדים בטירול חוץ מהספר של המשפחה המטיילת, קרא קצת מאמרים,בלוגים, אתרי מידע---יש אין ספור אפשרויות.

אגב- אפשר גם לחלק אחרת- להחליט שלא נכנסים למערב טירול אלא מחלקים לאזור אגמים ואזור צילרטל (ולא ללון בקצהו )
וכן הלאה.
רק למזער את ההתפזרות על כל הטירול.
-
בכל עמק שתבחרו באלפים של אוסטריה תמצאו מספיק אטרקציות לכל משפחה לשבוע. עמק צילר זה zillertal.
-
אוקי, מקבל. תודה רבה.
האם תוכלי, אם כך, למקד אותי ליעד קונקרטי (אחד או כמה אופציות בודדות) שבו אחפש מקום לינה?
הרישומים בפורומים אינסופיים, ואני עובר עליהם לאט לאט, אבל מקום לינה הייתי מעדיף לשריין מראש לפני שאני מתכנן מסלול טיול מפורט...