ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אלפ"צ - פעם שנייה

פורום טיולי משפחות
    יעדי קיץ
    16
    82
    12080
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mcmcmc
      mcmcmc @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

שלום שוב, 

על איזה רכבלים הייתם ממליצים בשאמוני לטיול (אבא וילד בן 10, כושר בינוני שנינו...) כאשר הרכבל לפלג’ר סגור? 

אני זקוק ל-2-4 מסלולים שכל אחד לכמה שעות טובות.  אין צורך לפרט על המסלולים – אקרא בעצמי – רק ל’דרג’ אותם, לפי ניסיונכם. 

תודה

telo ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo @mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

@mcmcmc

כדאי לפרט לפי איזה קריטריונים אתה מצפה שידרגו את הרכבלים. אם יש לך כמה ימים כדאי לעלות על כמה רכבלים. אנחנו קנינו את הכרטיס של שאמוני ועלינו על כמעט כל הרכבלים שכלולים בו. הכרטיס לא זול ולא בהכרח משתלם. 

אם יש לך תקציב מוגבל או זמן מוגבל כדאי לחדד מה אתה מחפש.

mcmcmc תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • mcmcmc
          mcmcmc @telo נערך לאחרונה על ידי

@telo

כתבתי את זה בהמשך לכל השרשור ולתוכנית שלי – יש לי יומיים וחצי עד שלושה לאזור שאמוני. כך שלכן אני זקוק ל’מילוי’ במסלולים (פארק הקרקס לא כלול בזמן הנ”ל). מכיוון שהמליצו בחום על המעבר לאיטליה אולי ארצה לעשות אותו יום אחד למרות שהוא בעייתי בשל המעבר החד כיווני מקורמאיור חזרה ללה-הוש או שאמוני. על השאר אני מבקש המלצה. הקריטריונים הוא מה שהיה לכם יפה, ומה שאפשרי לשני אנשים בכושר בינוני למדי...עם נעלי ספורט ובלי ציוד

אגב, כבר הייתי בפארק מרלט אז אשמח גם אם יש המלצה על משהו דומה באזור. 

telo תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • telo

@mcmcmc

כדאי להניח שאנשים לא קוראים שרשורים ארוכים או זוכרים מידע משרשורים אחרים. יום המעבר לאיטליה הוא עמוס ולא תספיקו עוד הרבה.  היום של המעבר עלול להיות כרוך בתורים ארוכים וזה לא יום שבטוח שתספיקו ממש ללכת בו ברגל.

אני מציע לעלות ל brevent. זה רכבל יחסית מהיר וזול ופחות פופולרי ומהרכבלים שעולים על קרחונים. עולים לתצפית המדהימה על כל הרכס. זה הרכבל היחיד שחזרנו אליו כי נורא אהבנו אותו. אפשר לעצור בתחנת הבינים. יש המון אפשרויות הליכה כולל מסלולים קלים.

אחרי שתעלו ל brevent ביום אחד ובקרחון ביום השני (או להפך) תוכלו להחליט מה אתם מעדיפים ביום האחרון.

אפשרות נוספת היא לטייל ביערות שסביב שאמוני. יש המון מסלולים יפים כולל מפלים ותצפיות יפות גם בלי רכבל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • shimonim
              shimonim נערך לאחרונה על ידי

באמת ההשבתה של רכבל הפלג’ר קצת מגבילה אבל יש עוד אופציות

באתר של שאמוני תמצא הרבה מסלולי הליכה ברמות קושי שונות.

דוגמאות:

מתחנת הביניים של איגויי דו מידי יש מסלול הליכה עד מונטנברס. משם אפשר (אחרי ביקור במערת הקרח אם רוצים) לחזור לשאמוני ברכבת האדומה או שוב לרדת ברגל. 

בגרנד מונטנס יש מסלול הליכה מ LONGEN לקרחון ארג’נטייר.

באיזור לה זוש יש מסלולי הליכה בקרחון ביונאסאי. 

יש עליה ברכבל לבוסון ומסלול טיול עד הקרחון. 

• ?
                משתמש שנמחק @mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

@mcmcmc

מסלול שמאוד אהבנו הוזכר כאן לפני, והוא לרדת בתחנת האמצע של רכבל ה-Grand Montets היוצא מארג’נטייר הנקראת Lognan, ולצאת משם למסלול הליכה המגיע לנקודת תצפית מרהיבה על גלידי הקרחון. המסלול הוא בעליה מתונה וארוכה (יש באמצע התפצלות לחלק קשה יותר או קל יותר, אפשר בהחלט לבחור בקל מפלי להתפשר על הנוף). מכיוון שהוא לא מעגלי, וחוזרים באותה הדרך בה הלכתם, תוכלו להסתפק בלהגיע רק עד לתצפית על גלדי הקרחון אם לא יהיה לכם כוח להגיע עד הסוף – אתם שולטים באורך ובקושי של המסלול. הדרך חזרה היא בירידה אז אין בעיה. מומלץ לעלות לתצפית עם הרכבל עד לתחנה העליונה, ואז בירידה לרדת ב-Lognan כאמור ולעשות את המסלול.

גם מסלול ה”בלקון” מהתחנה האמצעית של האגי דו מידי עד לתחנת הרכבת האדומה לקרחון נראה לי מצויין למרות שלא עשינו אותו (עשינו חלק קטנטן ממנו בדרכנו לאגם הכחול).

עשינו מסלול נוסף מהמם ולא קשה למפל דארד בדרך לואלורסין:

https://www.chamonix.com/hike-to-cascade-du-dard,241-621264,en.html

זה לא מסלול שנמצא בראש סדרי העדיפויות של המבקרים באיזור לראשונה, כי הוא פחות דרמטי ממסלולי הרכבלים הידועים שכבר נטחנו כאן בפורום עד דק, אבל ביולי הוא מציע חבילת פסטורליה מושלמת – שילוב של פריחה נהדרת, נחלים ומפלים, יער ובקתות עץ וגם נוף רחוק לפסגות ולחלק מהקרחון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • mcmcmc
                  mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה. 

אם אני רוצה ביום אחד לקום מוקדם ולעלות לADM ומשם להלברונר ולחזור את אותה דרך, האם אפשרי להוסיף באותו יום גם את גרנד מונטה שאמרת (את המסלול הנוסף בדרך לואלורסין בוודאי אפשר, הוא קצר מאוד)? או את ברוונט? ואז ביום השני לעשות את גרנד מונטה/ברוונט (מה שלא עשיתי ביום א’) ועוד מסלולון (נניח לקרחון בוסון)? כשאני מתכוון לעלות אני מתכוון לטייל את המסלול כולו, השאלה האם כל אחד מהמסלולים הנ”ל הוא של חצי יום או יותר. הייתי ב-ADM לא באוגוסט ולא עם איטליה וזה לקח לי כשלוש שעות. אני מניח שבקיץ הרבה יותר. 

? telo 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • ?
                    משתמש שנמחק @mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

@mcmcmc

בהחלט אפשרי לדעתי, בהנחה שבאמת תקומו מספיק מוקדם כדי לא להתקע בתורים ארוכים מדי ב-ADM. אני מניחה שיעזור גם אם זה לא יהיה בסופ”ש. כל אחת מהפעילויות תכסה בערך חצי יום. אגב בקיץ האחרון פרצה שריפה ברכבל של גרנד מונטה שהשביתה אותו כמובן, תוודא שכבר סיימו לשפץ אותו (או שצפויים לסיים עד הקיץ). 

המסלול למפל דארד על הדרך לואלורסין (נוסעים משאמוני ברכבת, כרטיסים מקבלים בחינם מהמלון או הדירה ששוכרים בד”כ) הוא אכן קצר, כשעה-שעתיים תלוי בקצב שלכם. תחילת המסלול נמצא קרוב מאוד לתחנת הרכבת, מרחק של 5 דקות הליכה.

לגבי הברוונט – האם הכוונה לעלות ברגל לברוונט מתחנת האמצע בפלאן פרז? זה כמובן אפשרי, אני לא יודעת מה דרגת הקושי כי עלינו את זה ברכבל. המסלול המומלץ הוא ה-Balcon Sud בין פלאן פרז לפלג’ר, העובר על צלע ההר מול נופי המון בלאן, אבל כעת כשרכבל הפלג’ר סגור זה די בעיה.

• telo

@mcmcmc

אפשר למצוא באתרים של מסלולי הליכה כמה זמן לוקח כל מסלול.

העליה ל brevent  מתחנת הבינים לא קשה במיוחד.

לא הייתי עולה ביום אחד ל ADM וגם לגרנד מונטט כי שניהם דומים. שני הרכבלים עולים על קרחונים. ADM אמור להיות הרבה יותר מרשים.

לילך מרחובות תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • לילך מרחובות
                        לילך מרחובות @telo נערך לאחרונה על ידי

@telo

להוסיף עלל מה ש telo אמר – אפשר גם לרדת במקום לעלות מהברוונט לנקודת האמצע. אנחנו עשינו את זה עם בת 4.5. אני לא יכולה להשוות לכל שאר הרכבלים בשאמוני כי היינו קצת מוגבלים מבחינת הגיל של הילדה, אבל מבחינתי אישית אלו היו הנופים הדרמטיים ביותר שיצא לי להתקל בהם (באלפ”צים ובכלל).

dinz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ?
                          משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

חייבת לחלוק על חברי טלו בנושא ציוות מסלול ההליכה מחתנת לוגנן של הגרנד מונטה ליום של ה-ADM. אמנם יש דמיון בין הנופים (מן הסתם זה נכון לכל האיזור) , אבל לטעמי יש הבדל מהותי בין שתי החוויות, מכיוון שבמסלול הלוגנן מדובר בטיול רגלי קצת מאומץ, וב-ADM רק עליה ונסיעה ברכבלים, ואטרקציית הצילום בתא הזכוכית כמובן. יתרה מזאת, מכיוון שציינת שרמת הכושר שלכם בינונית, יש בעיני טעם לשילוב בין פעילות נינוחה יותר ב-ADM לפעילות פיזית במסלול הלוגנן באותו יום, כך שאם תרצו לעשות טיול רגלי נוסף, למשל לעלות לברוונט, הוא לא יהיה באותו יום של מסלול הלוגנן.
                          telo mcmcmc 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • telo
                            telo @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

אם הכוונה בעליה לגרנד מונטט גם לעצור בתחנת הבינים לוגנן וללכת לקרחון אז אני מסכים שזו חוויה שאין ב ADM. הייתי מוותר  על העליה לקרחון של הגרנד מונטט  אם עושים אותה באותו היום של ADM ומסתפק בעליה לתחנת הבינים.

ההליכה מומלצת והקרחון מיוחד ושונה במראה לו מקרחונים אחרים באזור ולדעתי ממש לא הליכה מאומצת. כשעשינו אותה עם ילד בן 7 ואחיו הקטן במנשא גב ראינו הרבה משפחות עם ילדים קטנים. 

• mcmcmc
                              mcmcmc @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

תודה. 

אכן, ה-ADM (הייתי שם שנה שעברה) הוא מסלול ‘תיירים’ כל זמן שלא עושים מסלול הליכה ממנו. הלוגנן, או כל מסלול אחר, נועד להיות מסלול הליכה עם נופים. 

באתר של גרנד מונטה כתוב שהרכבל סגור בחורף, משמע שבקיץ לא תהיה בעיה. 

• dinz
                                dinz @לילך מרחובות נערך לאחרונה על ידי

@לילך-מרחובות

לילך – מדוע היתה מגבלה של רכבלים עם בת ה-4 וחצי? הבנתי שלADM אפשר לעלות כבר מגיל 3 ולשאר הרכבלים מגיל שנתיים, אני טועה?

telo לילך מרחובות 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • telo
                                  telo @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

לא הייתי עולה ל ADM עם ילד בן 4:30. הבן שלי בגיל 7 קפא מקור למעלה ולא נהנה מהתורים בכל מקום. גם בגרנד מונטט היה לו קר מאוד.

ירד עלינו שלג בגובה של 3800 מטר.

לשאר הרכבלים שעולים על הרכס שמול המון בלאן אין לדעתי בעיה לעלות עם ילד מעל גיל שנתים.

• daf16
                                    daf16 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

גם אני הייתי לפני כשנה באלפים הצרפתים בטיול זוגי קצר, חוזרת בקיץ עם הילדים והזמנתי לינה לחמישה ימים בשאמוני ועוד שלושה בעמק אואסטה, עכשיו אחרי מה שקראתי פה אני פתאום ממש לא בטוחה שזאת ההחלטה הנכונה..השיקול היה שבאזור אנסי חם ביולי והיה לי גם קשה למצוא לינה ואנחנו כנראה לא נעלה על רכבלים( אולי שאר המשפחה תעלה על אחד בלעדי..) , מתלבטת בעקבות התגובות פה עם ההחלטה נכונה, מקריאה היה נראה לי שיש לא מעט אפשריות לטיול , ראפטינג, פארק חבלים וכו גם  בעמק אואסטה,כדאי לשנות?

telo תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • telo
                                      telo @daf16 נערך לאחרונה על ידי

@daf16

לא מבין למה רק חמישה ימים בשמוני. אפשר לטעום מהאזור גם בפחות ימים אבל חבל. גם בעמק אאוסטרה לא תספיקו הרבה ואין הצדקה לעבור רק לשלושה ימים. זה מעט מדי. בכל אזור אלפיני יש תשתיות לטיולים עם ילדים.

daf16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • לילך מרחובות
                                        לילך מרחובות @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

טכנית כנראה אפשר לעלות על כל הרכבלים בגיל 4.5. היה נראה לנו שה ADM שבו “רק” עולים ברכבל ומסתכלים על הנוף יהיה מתיש ומשעמם בגיל 4.5 והעדפנו רכבלים אחרים (הברוונט, כמו שכתבתי, וגם הגרנד מונטה ששם יש קצת שעשועי שלג).

dinz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • daf16
                                          daf16 @telo נערך לאחרונה על ידי

@telo

הי telo,הסיבה שהחלטתי רק ל-5 ימים היא גם כי היינו כבר קצת באזור,וגם כי אנחנו לא נעשה אטרקציות שכוללות רכבלים.

חשבתי שיהיה נחמד לשנות קצת אווירה,אוכל ונופים.

חיפשתי מסלולים בלי עליה ברכבל ותודה ליונה וקשת על עוד רעיון.

telo ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • telo
                                            telo @daf16 נערך לאחרונה על ידי

@daf16

אין הבדל גדול באווירה, באוכל או בנופים בין עמק אאוסטה לצד הצרפתי של המון בלאן. התרבות של עמק אאוסטה הרבה יותר דומה לצרפת מאשר לאיטליה.

ברכבות אתם נוסעים? כי יש שתי רכבות מומלצות באזור המון בלאן שמגיעות לקרחונים.

צריך לההתרחק יותר בשביל לשנות ולדעתי זה בזבוז זמן בטיול משפחתי לא ארוך. אלה שיקולים של טיול זוגי.

נניח שהיו לכם שבועים אז הייתי ממליץ על שבוע באזור המון בלאן ושבוע נוסף באזור אחר. 

יש המון אטרקציות שלא כוללות רכבלים באזור המון בלאן.

daf16 lbd 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 2 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון