לינה באוסטריה (זלצבורגלנד) - גולינג או פלכאו?
-
אוגוסט, זוג +3 בת 14, בן 11 ובת 8. אוסטריה. 8 ימים מלאים (9 לילות) באיזור זלצבורגלנד ושלושה ימים מלאים (4 לילות) בוינה
בהמשך לכל השרשורים האחרונים מתקרבים להחלטה סופית על מקום לינה בצד של זלצבורגלנד .
ככל הנראה צמצמתי את הרשימה לשתי אפשרויות לינה. האחת ליד גולינג (למען הדיוק ב Scheffau). השניה בפלכאו (Flachau) בעיר עצמה (קרוב לכביש A10, לא באתרי הסקי המערביים יותר).
בפלכאו – מקום הלינה במרחק הליכה ממרכז העיר ולשכת התיירות. בגולינג – כמה דקות נסיעה.
ישבתי על המפות לחשב זמני נסיעה לאתרים שבחרתי ואני יודע להגיד (בערך) כמה יותר תעלה לי הנסיעה מפלכאו בימים הרלוונטיים (רבע שעה תוספת לנסיעה אל/מוינה, בערך ב-4 ימים תוספת של 25 דקות כל כיוון, שאר הימים אין הבדל מעניין)
השוותי את המחיר והתנאים של מקום הלינה (פלכאו פחות טוב אבל יותר זול)
מה שאני לא יודע מספיק להשוות זה את העיירה ומה המשמעות שלה, ופה אני צריך את עזרתכם עד כמה שניתן.
ממה שאני רואה בלשכות התיירות המקומיות אין פסטיבלים או אירועים מיוחדים מעניינים (יש איזה קונצרט כזה או אחר – לא משהו רציני).השאלה היא מה אפשר למצוא בגולינג או בפלכאו מבחינת “נעים לשוטט בערב”. ברוב הימים אני מניח שנמצא בבוקר ונחזור בערב. אבל אם יהיו ימים שנחזור טיפה מוקדם יותר – עד כמה יהיה מעניין לצאת בערב להסתובב. כלומר אני בטוח שנמצא משהו לאכול בכל מקום, אבל יש משהו מעבר לאוכל? חנויות למשל סגורות הרי אחרי 6, אני לא מצפה להופעות רחוב בעיירות כאלה בשעות כאלה. אז למה לצפות בכל אחד מהאתרים? והאם יש הבדל מעניין?
-
@אנשיםטובים אמר:
Scheffau אינה גולינג כפי שאתה יודע.
אם חשוב לך לטייל בערב בעיירה בה לנים- בהגדרה שלכם-אז פלכאו יותר מתאימה וגם לפי התיאור שלכם במרחק הליכה רגלי (בשבילי זה נתון משמעותי מאשר להיכנס למכונית,לנסוע קצת, לחפש חניה וכו)
אם תרצו להיכנס למכונית ולנסוע בערב- אז מScheffau אפשר לנסוע לגולינג או לאבנטאו- שבכל מקרה מה שיש בערב זה רחוב מרכזי עם כמה מסעדות ובתי קפה. בגולינג יש גם פארק מים-ספא, אם רלוונטי לכם.
-
תודה רבה. השיקול של הליכה ברגל מול נסיעה מובן. וזו גם הסיבה שציינתי את הנושא. זה בהחחלט שיקול משמעותי, אבל לא יחיד.השאלה שלי האם ב 7-8-9 בערב יש טעם “לשוטט” בעיירה למעט כדי לאכול. כלומר האם ההליכה היא “פונקציונאלית” מהמלון למסעדה/בית קפה הרלוונטיים? או שהולכים לאט, מסתכלים על חלונות ראווה, מרגישים איזו אוירה של חופש וכדומה?
אם נסתכל רגע על עיר גדולה – אז ברחובות הראשיים ו/או באיזור התיירות תמיד נחמד ללכת ברגל. אנשים מסתובבים, חלונות ראווה עם דברים מעניינים, גלידריה במקרה שוויתרנו על ארוחת ערב וכדומה. לעומת זאת בשכונות המגורים אין טעם ללכת אלא כדי להגיע למקום מסויים. ההליכה עצמה לא נעימה.
אז מה קורה בעיירה כזו?
והאם יש הבדל מעניין בין פלכאו לגולינג או אבנטאו?
-
כדאי להנמיך צפיות בכל מה שקשור לשוטטות בעיירה אוסטרית תיירותית של כמה אלפי תושבים. זה כיף אבל אני לא חושב שזה מה שאתם מחפשים. אולי יהיו כמה חנויות אבל שום דבר מרתק או תוסס. אין מה להשוות לעיר. החנויות די פונקצינליות וסתמיות.
אנחנו הרבה פעמים יוצאים לטיול קצר בערב . לפעמים רק עם אשתי או עם אחד הילדים.
אני אוהב את האזור הכפרי בעיירה. הימים באירופה ארוכים בקיץ ומזג האוויר בערב מאוד נעים אפילו כשהיום היה חם. בהליכה לא ארוכה אפשר להגיע לשדות וליערות שמקיפים את העיירה. לחוות קצת את אורח החיים החקלאי המסורתי שנשמר יפה מאוד באוסטריה. זה הרבה יותר מיוחד ומעניין לדעתי באוסטריה מאשר החלק העירוני.
-
לנו מאד חשוב לינה במקום איכותי רצוי עם מרפסת על נוף יפה.
אנחנו אוכלים א. ערב בצימר ומכינים ארוחת מלכים מתוצרת מקומית ונהנים מהנוף היפה.
לאחר מכן הולכים לעיירה ובדרכ קונים גלידה וקינוחים לילדים.
מחפשים גם עיירה עם בריכה/פארק מים שאפשר לבלות בו בערב.
אגב באוסטריה לדעתי כדי לחוות באמת את הנופים ולשאוף אותם חשוב לעשות מסלולי הליכה. הילדים בתחילה מקטרים אבל בסוף נהנים יש גם מסלולים מותאמים להם עם הפתעות בדרך.
-
אני לא יכולה לתרום הרבה בשאלות ששאלת, רק הערה: הדרך מוינה לפלכאו לא בהכרח יותר איטית מאשר לשפאו, ויתכן שבפועל אפילו להיפך. לשפאו כדאי להגיע מהאוטוסטראדה הצפונית (דרך משעממת, פוונציאל פקקים ברינג של זלצבורג ובאוטוסטראדה דרומה לכיוון גולינג), לפלכאו כדאי להגיע מלמטה, מהאוטוסטראדה הדרומית - דרך יפה, אפשר לשטוף את העיניים בנופים, אוטוסטראדה פחות גדולה, והכביש לאורך הדכשטיין הדרומי לא אוטוסטראדה.
-
תודה לכם
אז אני מבין שעיירה תוססת זה בכל מקרה לא

-
אם אתה רוצה עיירה יותר גדולה אתה יכול לבחור בסנט יוהאן פונגאו או בפרבר שלה אלפנדורף.
אזור יפיפה ועדיין מרכזי מאד ויש שם המון אפשרויות לינה
-
אכן, פלכאו אינה עיירה תוססת במובן עירוני. אנחנו נהננו מאוד לטייל בערבים (כאמור, מחשיך מאוחר מאוד בקיץ) דווקא בשביל שמקביל לרחוב הראשי, לאורך הנחל החוצה את העיירה לאורכה, למנה של פסטורליה ירוקה. לפעמים עשינו זאת גם על אופניים שהיו זמינים בחינם בחווה שלנו. זה האופי של האיזור, זה מה שיש לו להציע, ולמרות היותי חובבת מושבעת של שיטוטים אורבניים, לא הייתי מנסה לרבע כאן את המעגל.
סנקט יוהן אים פונגאו אכן מציעה מעט יותר בתחום החנויות והמסעדות, ועדיין - זו אינה חוויה אורבנית קלאסית, ואפילו לא חוויה של עיירת נופש תוססת כדוגמת שאמוני.
בגולינג עברנו רק בדרכנו למפלים, ואני לא מתרשמת שהיא שונה מהותית בעניין הזה.
-
תודה לכם
אז אני מבין שבעצם שיטוט בחוץ לא יהיה שונה מהותי משיטוט בשכונת מגורים בארץ? יש מכולת, ואולי מרכז מסחרי עם בית קפה שכונתי ומכבסה, אבל לא הרבה מעבר? ואנשים לא משוטטים אלא הולכים ממקום למקום.
אני לא מחפש לרבע את המעגל ולא למצוא מה שאין. אני לא “צריך” את החוויה האורבנית, אלא זה רק יכול להיות תוספת נחמדה. גם ככה ברוב הימים אנחנו חוזרים בערב ולא יוצאים שוב. בעיר שבה אנחנו בלי אוטו זה שיקול חשוב יותר כי בהגדרה הולכים ברגל (אפילו לתחנת האוטובוס הולכים ברגל). בכפר שבו אנחנו אם אוטו זה סתם יכול להיות נחמד לצאת לשוטט ברגל.
השאלה שהטרידה אותי היא האם לישון במקום X אל Y. ואחד השיקולים היה האם יש משהו בסביבה. ואני מבין מכם שבאיזו עיירה מדובר זה לא שיקול בכלל. ויותר מזה, אין חשיבות גדולה לישון דווקא בעיירה (למעט היכולת ללכת ברגל לסופר, או אולי למסעדה), אלא אפשר לישון גם ב”כפר” שבו אין שום דבר במרחק הליכה, או למעשה שום דבר בכלל.
ולכן אני חוזר עכשיו לשיקולים שאני מכיר של אופי מקום הלינה, מחיר וזמני נסיעה.
-
בוקר טוב!
אנחנו איילנו עם ילדים יותר צעירים אז לא ממש חיפשנו לצאת בערב, אבל אני יכולה לאמר שאכן הערים מנומנמות בערב וזה לא ערים גדולות והומות.
הייתי משווה זמני נסיעה, נוחות הצימר, עלות והאם בעיר הקרובה יש סופר
בכללי, אנחנו העדפנו ללון באיזור הכפרי יותר בחוה ולהרגיש את האוירה
תהנו!
נעמה
-
לא הייתי משווה בין שכונה בארץ לבין עיירה באוסטריה. העיירות באוסטריה הרבה יותר יפות וירוקות ומטופחות ממה שאני מכיר בארץ או ברוב המקומות שטיילתי בהם.
יש אנשים שיוצאים לשוטטות בגלל שההליכה מאוד נעימה. יש עיירות יותר תוססות אבל זה לא משהו שמצדיק יותר מיום אחד של שוטטות.
לדעתי יש עדיפות למקום לינה שקרוב למרכז מסחרי או לבריכה. בטיול האחרון היינו במרחק הליכה מתחנת רכבת וזה היה נוח מאוד.
-
תוספת לשיקולים: אנחנו אוהבים ללון במקום כפרי גבוה, במרחק דקות בודדות מהעיירה הקרובה והסופרמרקט, כלומר כן מבודד יחסית וגבוה אבל בשום אופן לא נידח.
הסיבות: נוף מרחיב לב, סיכוי רב שאין שכנים קרובים מעבר לחלון (אני בודקת כמה שאפשר), ואולי הכי חשוב - מזג האויר. שאלת על מזגנים בקיץ - כשיש גל חום ואין מזגנים אז ככל שאתה גבוה יותר כך הטמפרטורות קרירות יותר. דירה בעמק בתוך עיירה בגל חום תהיה הרבה פחות נעימה מדירה גבוהה.
חסרון: לא מתאים לשיטוט רגלי בעיירה, בדרך כלל כרוך בכביש מתפתל שעולה בהר, ואני מבינה מקריאה בפורום שלא כל אחד אוהב נהיגה כזאת.
-
תגדיר מחדש לעצמך את רמת הציפיות ה”עירוניות” ---אף אחת מהעיירות שצויינו, אלא אם פספסתי משהו מהותי, אינה באווירה עירונית.
אבל--החשיכה מאוחרת, ואת זה תכניס במכלול השיקולים.
כל השוטטות היא על רחוב מרכזי אחד וחצי, וכמה מסעדות ,בתי קפה--- לא הרבה מעבר לכך.
-
מוסיפה את שני הסנט שלי (בתקווה שאני לא חוזרת על מה שנאמר): השוני משיטוט בשכונת מגורים הוא הנוף, הירוק, והחקלאות מסביב (שכונת מגורים היא בדרך כלל אפורה למדי).
רציתי גם להדגיש עוד נקודה שאחרים כבר הזכירו: אלטרנטיבה לשוטטות בערב היא לבלות את הערב בבריכה/ מרחצאות, שבד”כ פתוחים עד שעה מאוחרת יחסית.
-
תודה לכולם
-
חוזרת רק כדי לחדד משהו שנראה לי טיפה מפוספס. כתבת: “השאלה שהטרידה אותי היא האם לישון במקום X אל Y. ואחד השיקולים היה האם יש משהו בסביבה. ואני מבין מכם שבאיזו עיירה מדובר זה לא שיקול בכלל.”
זה לא בהכרח מדוייק, לדעתי. כתבתי שאין “חוויה אורבנית” באף עיירה, ואני לא חוזרת בי. כלומר אם, כשאתה כותב “האם יש משהו בסביבה”, אתה מתכוון למדרחוב תוסס, אז באמת אין הבדל גדול בין העיירות. אבל אם ב”משהו בסביבה” נכללות גם מסיבות רחוב בערבים, תהלוכות, מופעים מוסיקליים, הפעלות מזדמנות לילדים – אז אני כן חושבת שיש הבדל בין העיירות, לטובת פלכאו.
ראה כאן את לוח האירועים ליולי-אוגוסט 2019. כמעט בכל יום יש אירוע כלשהו בעיירה.
-
כמו שכבר כתבו לך "שוקק חיים" זה דבר יחסי באוסטריה.…
ביחסיות הזאת, פלכאו בעיני יותר "שוקקת" בערב. יש יותר מסעדות שפתוחות עד מאוחר ורואים תיירים (וישראלים...) ברחוב. אלטנמרקט גם כן סמוכה וגם בה יש מסעדות ולא פחות חשוב את תרמה אמדה שפתוח עד מאוחר. בפלכאו יש בקיץ גם כמה פסטיבלי רחוב נחמדים. הנה התאריכים לקיץ הקרוב:
The street festivals 2019 will be on 17th and 24 and 31st of July 2019
לזכור שכאמור זה לא ת"א, סה"כ מדובר בעיירה די קטנה, אבל יחסית יותר שוקק מגולינג
-
-
מסכימה.
גילוי נאות - אנחנו ישנו בחווה על צלע הר מעל אלטנמרקט. אבל אם לאנשיםטובים חשוב מקום קצת יותר תוסס ופסטיבלים אז פלכאו כנראה עונה על זה יותר מגולינג