סיוע בתכנון שבועיים במערב ארצות הברית קיץ 2019
-
שלום לכולם,
אני מתכנן טיול (אנחנו זוג, בני 25) ביולי/אוגוסט 2019 במערב ארה”ב, אחרי הרבה קריאה והתייעצויות עם אנשים הגעתי פחות או יותר לסגירת המסלול בחלקו הראשון ונותר לי למקם את הסדר הנכון לפארקים ולערים שאני מתכנן בחלק השני, ופה בדיוק אני אשמח לעזרתכם.
כרגע מה שאני די סגור עליו זה:
לילה ראשון – סן פרנסיסקו (אחרי 5 ימים בניו יורק)
2 לילות – יוסמיטי
לילה אחד – מונטריי
לילה אחד – מורו ביי
3 לילות – לוס אנג’לס
=============================
מכאן אני אשמח לעזרתכם בתכנון המשך הטיול.
(המקומות המרכזיים בהם אני רוצה לבקר: לאס וגאס (עדיפות לאמצע שבוע), פארק ציון, אנטילופ, לייק פאוול, פרסת הסוס, גרנד קניון – ומהאזור הזה תכנון לתפוס טיסה לילוסטון ומשם לסן פרנסיסקו)
(מקומות בעדיפות שנייה: ברייס קניון, מוניומנט וואלי, עמק המוות, סן דייגו, טיטון)
הלילה האחרון בלוס אנג’לס הוא בתאריך 05/08/2019.
בתאריך 24/08/2019 יש לי טיסה מסן פרנסיסקו לארץ (כלומר יש לי 15-14 לילות למלא כאשר אני לוקח בחשבון שאני מגיע לסן פרנסיסקו 3-4 לילות לפני ה24/08 כדי לטייל שם, הסיבה שהחלטתי לטייל בסן פרנסיסקו בסוף הטיול ולא בהתחלה מכיוון שהתכנון הוא להגיע מאזור וגאס לילוסטון ומשם לחזור לסן פרנסיסקו לטיסה לארץ – הסדר הזה היה נראה לנו הגיוני יותר מאשר לטייל בסן פרנסיסקו ואז ביולוסטון ומשם לצאת לשאר הטיול במערב ארה”ב – אך אנחנו נשמח לשמוע המלצות אחרות).
אשמח לעזרה מנסיונכם על הסדר האופטימלי של המשך הטיול, ובכלל הערות והמלצות על המסלול.
-
בעיקרון סדר המקומות בעדיפות ראשונה שרשמת הוא נכון. תלוי כמובן באורך השהות בוגאס. אבל נראה ל משהו כמו 9 ימים לסיבוב. לא יודע לאן אפשר לטוס מפלגסטף. יתכן שרק לסולט לייק סיטי לעוד יום נהיגה לילוסטון. ואחרי כמה ימים שם נהיגה אולי אפילו חזרה עד סולט לייק סיטי לטיסה לסן פרנסיסקו.
-
אופציה נוספת, תבדוק עם חברת ההשכרה מאפשרת, להתחיל בגרנד קניון, פייג׳, ציון (אולי גם יהיה מקום להכניס את ברייס), והמשך נסיעה לווסט ילוסטון, מדובר בנסיעה קצת קשה כ-9 שעות, אבל רוב הדרך מדובר בכבישים מהירים, סביר להניח שנסיעה מגרנד קניון לפלגסטף, טיסה לסולט לייק סיטי, לקיחה של רכב שכור ונסיעה לווסט ילוסטון תיקח יותר זמן.
אחרי הטיול בילוסטון, תבדוק אם חברת ההשכרה מאפשרת להחזיר את הרכב באיידהו פולס או אולי אפילו בג׳קסון ויומינג.
אחרי שתחליטו כמה ימים אתם מתכננים ללאס וגאס, ניתן יהיה לבדוק אילו עוד אתרים ניתן לשלב בדרך.
-
לגבי התחלת הטיול:
את סן פרנסיסקו אתם מפספסים לגמרי. העיר הכי שווה במערב.
לילה אחד במונטריי? יספיק אולי ללינה בדרך. אבל לא תספיקו כלום.
מציע לחשוב מחדש.
-
הנסיעה הזו היא נסיעה סבירה מהבוקר עד הלילה? או שאצטרך לעצור ללינה בדרך, חשבנו לקחת טיסה מוגאס לילוסטון כדי להרוויח זמן ולחסוך נסיעה קשה כזו.
לוגאס אני מתכנן בעקרון 4 לילות, עקרונית המקומות שכתבתי באופציה שנייה שהם: ברייס קניון, מוניומנט וואלי, עמק המוות, סן דייגו, טיטון – קצת פחות “מושכים” אותנו. נשמח לשמוע על עוד מקומות באזור שאתם ממליצים עליהם שלא הזכרתי.
כתבתי שבסוף הטיול אנחנו מתכננים להגיע מילוסטון ל4 לילות בסן פרנסיסקו לפני הטיסה חזרה לארץ שהיא משם. והסברתי למעלה למה העברתי את השהות שלנו שם מההתחלה לסוף (לפחות מאיך שהסתדר לנו המסלול זה היה נראה כמבנה יותר טוב – זה היה בעיקר בגלל שאחרי הטיסה מילוסטון לסן פרנסיסקו אני רוצה לבטחון לקחת כמה לילות לפני ולא להגיע למצב של איחור לטיסה לארץ ולכן דחיתי את השהות שם לסוף המסלול).
תודה לכל העוזרים!
-
אני גם מציע לתכנן ימים ולא לילות. כן, אני מבין שאתה סופר לילות כי זה מה שצריך להזמין במלון, אבל הספירה הזו מטעה. מטיילים ביום ולא בלילה. 3 לילות במקום X יכול להיות יומיים בלבד (כי מגיעים בערב ועוזבים בבוקר) או קצת יותר מ-3 (אם מגיעים בבוקר ועוזבים בערב). זה בייחוד בולט בסוגיה של לילה אחד – האם זה אומר שמטיילים בכלל או שרק ישנים?
בנוסף כשמתכננים לפי ימים הרבה יותר בולט נושא הנסיעות והמעברים שלפעמים לוקחים הרבה זמן...
-
אני אכתוב את המסלול בצורה קצת יותר מפורטת ככה זה אולי ידגיש את הנושא שעליו אני מתעכב בתכנון כרגע:
29/07 – נחיתה בסן פרנסיסקו בצהריים (מניו יורק) לינה בסן פרנסיסקו.
30/07 – יציאה ליוסמיטי לינה ביוסמיטי.
31/07 – טיול ביוסמיטי לינה ביוסמיטי.
01/08 – יציאה לכיוון כביש 1 לינה במונטריי.
02/08 – כביש 1 לינה במורו ביי.
03/08 – לוס אנג’לס
04/08 – לוס אנג’לס
05/08 – לוס אנג’לס
(מכאן אני די תקוע בהרכבת הדברים בצורה הנכונה ביותר)
06/08 נסיעה לוגאס לינה בוגאס
07/08 נסיעה לפארק ציון ולינה בפארק ציון
08/08 נסיעה לפייג’ ולינה בפייג’
09/08 לייק פאוול / פרסת הסוס / אנטילופ לינה בפייג’ (חלק ממה שכתבתי ביום הזה אפשר שנעשה אפילו ב08/08)
10/08 עוד יום בפייג’? + גרנד קניון? לינה פייג’ / וגאס.
11/08 – וגאס
12/08 – וגאס
13/08 – וגאס
14/08 – וגאס
15/08 – טיסה לילוסטון (עדיין לא הוזמנה)
16/08 – ילוסטון
17/08 – ילוסטון
18/08 – ?
19/08 – ?
20/08 – טיסה לסן פרנסיסקו מ_____?
21/08 – סן פרנסיסקו
22/08 – סן פרנסיסקו
23/08 – סן פרנסיסקו
24/08 – טיסה חזרה לארץ מסן פרנסיסקו (הוזמנה)
מה שאני לא כ”כ יודע איך למלא בצורה הטובה ביותר זה כל הימים אחרי לוס אנג’לס (חשבתי שזה יהיה עדיף לנוח בווגאס אחרי סיבוב הפארקים באזור וגאס ולפני ילוסטון [גם מאזן קצת ברצף הפארקים אם ווגאס הייתה לפני הסיבוב] – מה גם שאת הטיסה לילוסטון ככל הנראה נעשה מוגאס)
אנחנו יודעים שבאזור של ציון, ופייג’ יש אפשרות לטייל גם ב: ברייס קניון, עמק המוות, מוניומנט וואלי, (סקויה?) אבל כמו שכתבתי למעלה הם מקומות בעדיפות שנייה ונשמח אם יש לאנשים הצעות נוספות למקומות אחרים באזור בהם שווה וכדאי לנו לטייל.
-
לילוסטון צריך להוסיף יום אחד, הפארק גדול ומחולק למספר אזורים שלכל אחד מהם צריך להקדיש יום. יומיים לא מספיקים. בנוסף, לא ברור מתי ואם בכלל אתם מטיילים בפארק ציון. אתם מגיעים ולמחרת זזים, בגדול זה פארק שחייבים לעשות בו מסלולי הליכה כי אחרת לא מבינים למה זה בכלל פארק. בנוסף- לדעתי זו טעות לדלג על ברייס שהוא פארק יפה עם נוף ייחודי, לטעמי יותר יפה מציון. ממליצה לכם להסתכל קצת על סרטונים של שני הפארקים.
-
אם תצליח למצוא טיסה מוגאס לווסט ילוסטון כולל השכרת רכב ומשם טיסה לסן פרנסיסקו, אז זו בהחלט אופציה עדיפה, אבל אם החלופה היא טיסה מוגאס לסולט לייק סיטי או איידהו פולס, אז זה כבר לא כזה הבדל גדול מבחינת שעות.
בג׳קסון ויומינג יש גם שדה תעופה, תבדוק גם בתור אופציה, היתרון עיירה מאוד נחמדה (לעומת ווסט ילוסטון),היתרון השני אתה יכול לנסוע דרך גרנד טיטון לילוסטון, הדרך הרבה יותר יפה מאשר דרך הכביש המהיר.
-
מחזק את דברי קודמיו. סולט לייק סיטי נראית כמו היעד הנוח ביותר למצוא גם טיסות וגם רכב. ואז בסימני שאלה אתה מוסיף עוד יום לילוסטון/ ברנד טטון ועוד יום או חצי יום חזרה לסולט לייק סיטי לטוס לבן פרנסיסקו.
וכמו שנכתב קודם. להפוך את הסיבוב שלכם ואחרי ציון פשוט לעלות למעלה לילוסטון יהיה אותו דבר וחיסכון של טיסה ועוד השכרה..