פורטו פורטוגל- לינה?
-
את גאיה לא רשמתי כי היא בתכנון ליום המחרת.
לקראת 7 בערב הגיעה סוף סוף תשובה מהמלון. לא הכי מעודדת.
הם מודיעים שמכרו את השטח ששימש כמגרש החניה שלהם ומנהלים משא ומתן עם החניון של בית המוסיקה על חנית אורחים.
מקוים לטוב.
לגבי עמק דואורו השאלה היחידה שלנו, נכון לשעה זו, היא האם יש קטעי דרך שבהם יש משמעות לכיוון הנסיעה, שהרי בכבישים צרים אין הרבה אפשרויות לעצור, להתבונן.
נלון ב Quinta de Santa Marinha. כיון שכתבת שבאמרנטה אין הרבה מה לראות אני מתלבטת האם לנסוע לגוימארס דרך שמורת אלבאו (שווה?) ולבקר בקאזה דה מתאוס באחד מימי הטיול למשל מסלול זה.. ישתלב עם שייט באותו יום? את היום השני אני רוצה להקדיש לטיול לאזור שנמצא דרומה לפסו דה רגואה.
-
-
קראתי עכשיו. אני מבינה שאתה מתייחס ל2 התגובות השליליות. אני מתפללת ומקוה שלנו לא יקרה כדבר הזה.
לא נעים כשברגע האחרון מודיעים לך על ביטול. קרה לנו יומיים לפני היציאה לארה”ב. מה שבוקינג הציעו כתחליף לא התאים ומצאנו לבד מלון.
בדיעבד היה מוצלח כי היה קרוב לבית חולים ואני הזדקקתי לבדיקה רפואית כיון שיומיים קודם הגעתנו החלקתי באמבטיה וכאבים התגברו מאוד.
לא אני בחרתח מלונות . רשמתי לבעלי המלצות (ולא רק מהפורום) . עד שהגיע לחפש מלון באזור זה הכל היה תפוס או יקר או בקורת שלילית שמנעה ממנו להזמין.
-
דווקא לא העניין של הביטול ברגע האחרון, אלא התלונות שמופיעות גם בטריפאדויזור וגם בבוקינג על כביש הגישה התלול שאיננו נעים לנהיגה, ואיננו מואר. וגם על הריחוק מהכפר הקרוב והמסעדות שבו.
-
יש לא מעט נקודות עצירה .
ו..אלו לא כבישים עמוסים בכל מקרה (לפחות כשאני הייתי מצאנו את עצמנו לבד לאורך ק"מ רבים)
השמורה- נחמדה. לא מהסוג שאני יכולה להגיד “אל תפספסו”. בהחלט נתקלים פה בפורטוגל היותר אוטנטית בכפרים.
שתי הערות- לינה בקווינטה- בעיניי צריכה להימדד במספר מדדים- העליה והירידה אליה מנקודה מרכזית (וודאי אם הלינה יותר מלילה בדרך)
הנוף שיש ממנה , האם מייצרים בה בפועל ואם כן מה משמעות העיניין (עסק קטן? גדול? ב05.00 בבוקר יש משאיות? ) ו…. הכלכלה- האם יש ארוחת ערב במקום? או בסמוך מאד וגם פתוח במאי(לא בהכרח!) או ארוחת ערב שהבעלים מכינים תמורת סכום כסף והודעה מראש…. כי לנסוע בכבישים המפותלים והחשוכים האלו רבע שעה כדי להגיע לאיזשהו כפרון לארוחת ערב זה תענוג מפוקפק למדי.
הערה שנייה- אני חושבת שאת מתרחקת צפונה מדי וכדאי את היום של צפונית לדוארו להקדיש למרחב גיאוגרפי קרוב יותר -כבישים 313 ,322, 323 ,1238,הם כבישי נוף יפים היורדים לאורך הטרסות של היין עם נוף הדוארו מהם.
מנסה ליצר מפה---לא מסלול--רק שתראי את הכוונה שלי
-
לגבי הלינה בעמק דואורו. בקשתי מבעלי לבדוק אם יש מקום אחר. אולי התפנה משהו שנשמע לו מתאים. מקוה.
במאי כבר מחשיך די מאוחר אם אצלנו מחשיך ב8 שם קצת יותר מאוחר, לא? ארוחת ערב שלנו בד"כ בסביבות 7 בערב. הגיל עושה את שלו.
לגבי המסלול. תודה על הצעתך. אבדוק.
במסלול שצרפתי התרחקתי כדי לטייל באותו יום במתאו וביום העזיבה להגיע לשמורה. אם זה לא הגיוני, נוותר על השמורה.
-
ממילא המסעדות לא נפתחות לארוחות ערב לפני 7 - 7.5 בערב
-
-
תודה יונית.הזמנו את המלון .הצלחתי להזמין חדר אחרון במלון לראשון ביוני במחיר 170 אירו ללילה כולל ארוחת בוקר ואפשרות ביטול(חניה בתשלום ניפרד)