ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טקסס

פורום צפון אמריקה
    דאלאס טקסס יוסטון
    5
    13
    1703
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • matan_v
      matan_v נערך לאחרונה על ידי

בעקבות ההודעות הנהדרות של @נוסע מתמיד (דרך אגב תודה)

קיבלנו חשק לבקר בטקסס

אם אנחנו מדברים על 5 ימים הכוללים טיסות פנים נניח שההגעה תיהיה בבוקר מאורלנדו והעזיבה אחרי הצהריים משמע משהו כמו  4 וחצי ימים

איפה כדאי לבלות את הזמן הזה?

כחובב מושבע של ערוץ דיסקברי אני לא אחמיץ הזדמנות לבקר במוסכים שמופיעים בתוכניות הערוץ שנמצאים בדאלאס השאלה היא האם נמצא מה לעשות בדאלאס 4 וחצי ימים? או שאולי כדאי “לתת גיחה” לעיר אחרת? 

המידע על יוסטון קצת לוקה בחסר בכל מיני מקומות שקראתי. יש מה לעשות שם?

תודה

Shanimo תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חתול-רובוט
        חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

דאלאס עיר חמודה ממש. גם אנחנו הגענו אליה בעקבות השירשור של הנוסע [אחרי שתיכננו ודחינו שוב ושוב]. היינו בה רק יום אחד, כולל הנסיעה לשם, וממש לא מיצינו. וגם בפורט וורת’ השכנה לא חסר מה לעשות.

מצד שני, אם כבר מגיעים לטקסס, אז כן הייתי הולך על עוד עיר. זאת לא תהיה בדיוק גיחה, כי המרחקים כאן עצומים. אולי בכל זאת כדאי להוסיף עוד יום? או אולי לטוס בין ערים?

לא בטוח שהייתי הולך דווקא על יוסטון. אמנם לא חסר מה לעשות שם, אבל היא לא העיר הכי נעימה או ידידותית בעולם. פקקי תנועה מייאשים, לחות מחרידה וגם הגודל שלה קצת מאיים. אני הייתי הולך על אחת הערים הקטנות והחמודות יותר – סן אנטוניו או אוסטין – או על אזורים כפריים ושמורות טבע. על אחת כמה וכמה אם אין לכם בעיות נגישות כמו לנוסע המתמיד. זאת אמנם תהיה נסיעה קצת יותר ארוכה מדאלאס, אבל לא באופן משמעותי. 

matan_v dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • matan_v
          matan_v @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול רובוט 

היי תודה על התשובה.

אם נחליט על לשב את טקסס היא תיהיה יעד אחד לפני המערב מה שאומר המון טבע אז זה פחות רלוונטי

וגם להוסיף יום יצא קצת בעייתי

בגדול אם אנחנו מדברים על עוד עיר זה אומר שיש את  יום הנחיתה בדאלאס ועוד יום מלא אחריו ואז יום נסיעה לעיר אחרת הגעה נניח בצהריים המוקדים ואז שוב יום מלא ועוד חצי יום למחרת עד הטיסה . נשמע נחמד אבל איפה כדאי לעשות את זה קראתי שיש בטקסס המון ספורט מוטורי מכל הסוגים וענף דייג מפותח מאוד אתה יודע איפה נוכל לשלב את שני אלה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • חתול-רובוט
            חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

הטבע של טקסס והטבע של המערב זה לא אותו דבר :).

יום וחצי בדאלאס נראה לי נחמד. אפשר גם יותר. לבקר במרכז העיר, במוזיאון הקומה השישית, במוזיאון האמנות, בגנים הבוטניים ועוד, וזה בלי להזכיר את המוסכים שכתבת עליהם שאין לי מושג עליהם. את פורט וורת’ אפשר לשלב ביום של הנסיעה מדאלאס לעיר האחרת. סתם רעיון.

ספורט מוטורי זה לא הצד החזק שלי. אני יודע שיש מסלול באוסטין שמארח את הסבבים הכי חשובים. קוראים לו Circuit of the Americas. אם אתם מעוניינים לצפות שווה לבדוק את לוח הזמנים שלהם. בטוח לא חסרים גם מקומות להתנסות. אני בקושי מצליח לנהוג מהבית לסופרמרקט. אני חושש שגם הרג בעלי חיים למטרות שעשוע [או לכל מטרה אחרת] זה לא כוס התה שלי, אבל בטח יש כאן בפורום חברים שמבינים יותר. לדעתי, זה אפשרי באגם טראוויס שליד אוסטין.

matan_v תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • matan_v
              matan_v @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול-רובוט

תודה רבה לך. בשביל לשלב את טקסס אנחנו צריכים לוותר על חלק אחר בטיול וזה עוד לא הוחלט סופית אבל בכל מקרה עזרת לי מאוד תודה

חתול-רובוט תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • חתול-רובוט
                חתול-רובוט @matan_v נערך לאחרונה על ידי

@matan_v

בשמחה! כל מה שאתה צריך לדעת על טקסס [חוץ מספורט מוטורי ודייג, מסתבר] – אני כאן :).

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • dhz
                  dhz @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול-רובוט

לופטהנזה פרסמו לאחרונה שיש להם טיסה ישירה מגרמניה לאוסטין.  אין כל בעיה לעשות שם טיול המתחיל ונגמר באוסטין.  לא חיבים את יוסטון או דאלאס.

• חתול-רובוט
                    חתול-רובוט @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

באופן כללי אין בעיה להתחיל או לסיים באוסטין. לבריטיש איירווייז יש טיסה ישירה מלונדון [ולדעתי גם נורוויג’ן מתחילים לטוס על הקו הזה בקיץ], יש את הטיסות מפרנקפורט [שעד השנה שעברה היו עם מותג הלואו-קוסט קונדור, והשנה לופטהנזה העבירה אותן אליה], ויש גם טיסות מקנדה, וכמובן מ-JFK, שיקאגו וכל שדה תעופה גדול אחר בארצות הברית. וגם לסן אנטוניו יש שדה תעופה בינלאומי.  אבל מתן שאל על דאלאס ועל יוסטון. חוץ מזה, הטיסות לאוסטין די יקרות. אני מכיר הרבה ישראלים שמעדיפים להמריא ולנחות ביוסטון [כשלוש וחצי שעות מכאן] כדי לחסוך כמה מאות דולרים.

• Shanimo
                      Shanimo @matan_v נערך לאחרונה על ידי

@matan_v

מתן, חזרנו עכשיו מטיול של שבועיים וחצי  בטקסס טנסי לא כולל דאלאס אבל כן בסביבתה, אם תהיה לך שאלה ספציפית, אשמח לסייע במידת האפשר.

• חתול-רובוט
                        חתול-רובוט @Shanimo נערך לאחרונה על ידי

@Shanimo 

כבר חזרתם? זה היה מהיר. איך היה? הטיפים שקיבלתם עזרו?

Shanimo תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • שירליץ
                          שירליץ @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול-רובוט

רק לגבי הדיג, יש מקומות שעושים catch and release שמחזירים את הדגים לים/אגם אחרי שתופסים אותם. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • Shanimo
                            Shanimo @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול-רובוט הי, אני אסכם כבר הכל, אולי במקרה יהיה לעזר למישהו.. מתישהו.. טסנו עם טורקיש ליוסטון, טיסות נוחות והמתנה מאוד קצרה, אחלה חברת תעופה. מיוסטון ברכב לכיון ניו אורלינס, ישנו מחוצה לה, אכן לא מתאימה לילדים אבל עיר יוצאת דופן, טיילנו במרכזה יום שלם והיה נהדר, אכלנו את הסופגניות המפורסמות ואכן טעימות לאללה, משם המשכנו לממפיס, שם ביקרנו את אלביס החמוד, מעבר לכך עיר שוממת ולא נעימה כלל, כולל ביל סטריט. המשכנו לנאשוויל, לא ידעתי שהיא עיר מרהיבה כ”כ, שוטטנו ברחוב המרכזי, מלא המוסיקה והמון אדם, מומלצת. אחריה לצ’אטנוגה אשר גובלת במספר מדינות, עשינו את אטרקצית הרכבת/קרונית שעולה להר לתצפית וכן את המפל שמצוי מתחת לאדמה. משם נסיעה משמעותית לכיון סן אנטוניו עם עצירות במקומות אקראיים ללינה, אוכל וכמובן קניות. סן אנטוניו היתה יפה כמו שתיארו, עשינו שייט וטיילנו רגלית בה הרבה. לגבי קניות היינו בסן מרקוס בשני האאוטטלטים, לקחנו חוברת קופונים (היה לנו טריפל A) אז לא משלמים עליה את הכמה דולרים שמבקשים וגם עשינו כבר את החזר המס באאוטלט עצמו. לילדים אטקרציות בגן חיות ואקווריום, בחו”ל זה תמיד יותר מרשים, נקי ומסודר. 

שכרנו דודג’ גראנד קרוואן והיינו 6 אנשים+כבודה, היה בסדר גמור ומאוד נח, נסענו גג 3 שעות ביום אז היה מאוד באיזי, השתדלנו לאכול לא ברשתות אלא במקומות מומלצים (טריפ אדווזיור וכאלה) שמציעים בשר מעושן – יצא מוצלח ביותר. דילגנו על דאלאס ואוסטין וביוסטון עשינו רק השלמת קניות, אחרי הכל טורקיש מאפשרים 2 מזוודות של 23 ק”ג לאדם..

חתול-רובוט תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • חתול-רובוט
                              חתול-רובוט @Shanimo נערך לאחרונה על ידי

@Shanimo

תודה! נשמע כמו אחלה טיול, למרות שוויתרתם על אוסטין. וכל הכבוד ששרדתם את סן מרקוס – אנחנו ניסינו פעם אחת אבל הגודל של המקום הזה מאיים. ולא ידעתי שאפשר לקבל שם החזרי מס. לצערי, אני כבר לא אגיע ללואיזיאנה בסיבוב הזה, וכמובן שגם לא לטנסי. אבל מי יודע, אולי ביום מן הימים...

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון