ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Shanimo
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 5
    • פוסטים 18
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

Shanimo

@Shanimo

1
    מוניטין
    60
    צפיות בפרופיל
    18
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3861176 גיל 56

Shanimo הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי Shanimo

• RE: טקסס

@חתול-רובוט הי, אני אסכם כבר הכל, אולי במקרה יהיה לעזר למישהו.. מתישהו.. טסנו עם טורקיש ליוסטון, טיסות נוחות והמתנה מאוד קצרה, אחלה חברת תעופה. מיוסטון ברכב לכיון ניו אורלינס, ישנו מחוצה לה, אכן לא מתאימה לילדים אבל עיר יוצאת דופן, טיילנו במרכזה יום שלם והיה נהדר, אכלנו את הסופגניות המפורסמות ואכן טעימות לאללה, משם המשכנו לממפיס, שם ביקרנו את אלביס החמוד, מעבר לכך עיר שוממת ולא נעימה כלל, כולל ביל סטריט. המשכנו לנאשוויל, לא ידעתי שהיא עיר מרהיבה כ”כ, שוטטנו ברחוב המרכזי, מלא המוסיקה והמון אדם, מומלצת. אחריה לצ’אטנוגה אשר גובלת במספר מדינות, עשינו את אטרקצית הרכבת/קרונית שעולה להר לתצפית וכן את המפל שמצוי מתחת לאדמה. משם נסיעה משמעותית לכיון סן אנטוניו עם עצירות במקומות אקראיים ללינה, אוכל וכמובן קניות. סן אנטוניו היתה יפה כמו שתיארו, עשינו שייט וטיילנו רגלית בה הרבה. לגבי קניות היינו בסן מרקוס בשני האאוטטלטים, לקחנו חוברת קופונים (היה לנו טריפל A) אז לא משלמים עליה את הכמה דולרים שמבקשים וגם עשינו כבר את החזר המס באאוטלט עצמו. לילדים אטקרציות בגן חיות ואקווריום, בחו”ל זה תמיד יותר מרשים, נקי ומסודר. 

שכרנו דודג’ גראנד קרוואן והיינו 6 אנשים+כבודה, היה בסדר גמור ומאוד נח, נסענו גג 3 שעות ביום אז היה מאוד באיזי, השתדלנו לאכול לא ברשתות אלא במקומות מומלצים (טריפ אדווזיור וכאלה) שמציעים בשר מעושן – יצא מוצלח ביותר. דילגנו על דאלאס ואוסטין וביוסטון עשינו רק השלמת קניות, אחרי הכל טורקיש מאפשרים 2 מזוודות של 23 ק”ג לאדם..

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Shanimo
      Shanimo

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Shanimo

• RE: מסלול שבועיים מדי סי לכיון קרוליינה, ג׳ורג׳יה

@dhz

בקריאה שניה ושלישית וגם את של שאר הכותבים ( ותודה ) אני מבינה שזה בעצם בדיוק מה שאני מחפשת, בתחילה היה בי חשש כי זה נשמע אפרורי ולא מוכר ואך עיכלתי המלצותיך לכיון החיובי (-:

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Shanimo
      Shanimo

@גדליהו-מהגרעין

אבדוק זאת!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Shanimo
      Shanimo

@ציידת-ערפדים

הי, הילדים ממש קטנים 5 ו-2 על כן אני לא מחפשת בילויים עבורם, אנחנו גם עם הוריי, רוצים רואד טריפ כייפי שמשלב טבע ופרברים יחד. לפני כמה חודשים עשינו טיול דומה בטקסס וכעת חשבנו על האזור הזה ( גם שמצאנו טיסות מתאימות עבורנו לוושינגטון אז לכן הכיון האם אפשר לעשות טיול מעניין 14-16 ימים )

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Shanimo
      Shanimo

@עמיחי13

זה נכון מה גם שהטיול לא מובנה סביב הילדים, כך שאטרקציות זה לא האישיו. מים, טבע, בשר ואוירה ״מקומית״ יספיקו. לכן רוצה באמת לשים יתד בנקודות מסוימות וסביב זה לבנות המסלול. תודה! 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Shanimo
      Shanimo

@dhz

אוקי אני מבינה שזה יותר מורכב משחשבתי, אצטרך לחשוב על המסלול מחדש ולעומק ואולי לכיון אחר, כי ממה שאני קוראת מכם.. לא נשמע לי חוויתי במיוחד, אמנם יפה אבל עשוי להיות בעייתי עם ילדים קטנים. 

האמת האמת, אנו רוצים לעשות מסלול מעניין וחביב עם מזג אויר טוב למשך שבועיים ומצאנו טיסות ממש טובות לוושינגטון ולכן חשבנו על הכיון הזה. 

לאחרונה עשינו את יוסטון וסביבתה, עשינו כבר את LA וכל זה, וכמובן ניו יורק ואזורה. 

יש לך רעיון לנקודת מוצא נוספת שיכולה להתאים? 

מיאמי ..? מרגיש לי בנאלי

או כן לזרום עם וושינגטון ומטה 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Shanimo
      Shanimo

@מוני

מוצא וחזרה וושינגטון. אני בטוחה שהכל יהיה יפה ומהנה אבל האם יש נקודות ספציפיות שהן מאסט. כמובן טיול באיזי של נניח 3 שעות נסיעה ביום וצריכה להבין האם המזג אויר הוא סביל ברמת הטיול בחוצ גם

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Shanimo
      Shanimo

@dhz

וואו איזה פירוט תודה, אני אשב על המסלול לעומק ואז אשאל אותך יותר נקודתית אני מניחה. 

בצ׳אטונגה היינו לפני כמה חודשים כך שכעת לא נגיע עד שם. 

איך אתה היית בונה את המסלול למשך שבועיים כאשר נקודת המוצא והחזרה היא וושינגטון? כי לפי מה שאתה מתאר זה נשמע די אפרורי וסגרירי והיסטורי, אז רק מצריך מעבר בנקודות הללו ללא התעכבות מיותרת. איפה כן לשים עיקר השהייה או לעשות יומיים בכל מקום לאורך המסלול ( לכשיהיה קיים )

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Shanimo
      Shanimo
    • סיכום - טיול משפחתי סין

למי שמתעניין יכול לכתוב לי בפרטי ואשתדל לסייע. 

שבנו מ16 ימים בסין והונג קונג. 

ההרכב- הורים, סבתא ושני זאטוטים קטנים. 

הטיסה- היינאן ישירה לשנזן. 

הנחיתה- שנזן וישר לקחנו אוטובוס אל מעבר הגבול, ביצענו מעבר ועלינו על אוטובוס נוסף אל המלון בהונג קונג ( cordis מומלץ ביותר )-בדיעבד- מסע ארוך מרגע הנחיתה עד ההגעה למלון אך משום שהיה זה בחג הלאומי הסיני העדפנו ״לברוח״ מסין ואכן לא חשנו עומס מסוים בהונג קונג למעט ההפגנות.. שהיו חויה בפני עצמן ולא הפריעו לטיול כלל. 

הונג קונג- שהייה של שבוע, מלון במיקום מרכזי במרחק פסיעה מנתן רואד, קניון, מטרו ושווקים. 

סימנו וי על ויקטוריה פיק כמובן, רכבל את הבודהה ( יפייפה ), שיטוטים שיטוטים. רחבי העיר, מופע אורות בהארבור לעת ערב. לא עשינו פארקי שעשועים.

אל היעד הבא, גואנגזו נסענו ברכבת אקספרס מהירה כמובן מתחנת הרכבת שנמצאת ליד תחנת מטרו jordan שם יש מעבר גבול. כיון שלא הזמנו מראש ( טעות ) כרטיסים, לקחנו מה שהיה וזה כרטיסים בעמידה לגואנגזו,בפועל ישבנו והיה מקום. 

ירדנו בגואנגזו בתחנת הרכבת המרכזית ומשם לקחנו שתי מוניות, נסיעה של כשעה למלון, קצת מתיש.

בסין עצמה כבר היה קשה יותר לההתנייד אך מראש ידענו שאנגלית כמעט ואין שם לכן למדנו את מפת הרכבת והעיר וכך הסתדרנו, שכן תשובות לא קיבלנו, למעט בסינית. וכשהיינו עייפים דיו לקחנו מונית והראנו לנהג את הכתובת בסינית. לרוב הפעילו מונה וזה היה בסדר גמור. כשלא הפעילו הבנו מדוע, שעת עומס,או בכיון השני, אז התמקחנו.  

כנל גם בכל חנות ומסעדה, מזל שיש קצת אפליקציות לתרגום. 

סים אגב קנינו בארץ כך שגוגל עבד ( גלובל סים של פלאפון ). 

לעתים נסענו במוניות זה זול והקל בסיום טיול ארוך ביום זה או אחר. 

גואנגזו מדהימה בעיניי! לא משעממת כפי שענו לי בתגובות במקומות שונים, אהבתי אותה מאוד. ישנו במלון שרתון תמוד לעשרות קניונים עיליים ותחתיים, פשוט כיף ויפה להסתובב ולחוות את אורח החיים שלהם, זה אחלה אורח חיים, נהנתי ללא ספק. 

קניות בקושי עשינו, זה לא עניין אותנו ככ ומה גם שהאופנה שונה משלנו. שטויות ופיצ׳פקעס כן, כי היו דברים חמודים להפליא. 

אוכל- מקדולנדס, מאפיות וקצת אסייתי כמו דמפילנגס וכו. 

שתיה- למי שאוהב, סין היא ממלכת התה. מכל סוג צבע וטעם. 

קיצר גואנגזו אחלה, חרשנו אותה רגלית. שם ביקרנו בפארק yuxio עצום ויש בו כמה דברים נחמדים לראות ולפוש, רחוב בייג׳ין לקניות, מגדל קנטון המרהיב ועלינו לקצה שלו בגובה של 460 מטר ועשינו מעין גלגל ענק שבקצה שלו. 

אחריה ליעד האחרון שלנו והיא שנזן, גם כאן לא הזמנו מראש כרטיסים לרכבת, לכן התניידו עם העגחות והמזוודות אל תחנת הרכבת במטרו, כן כן וקנינו את הכרטיסים שהיו והם לביזנס. האמת היה מגניב, זה קרוו ראשון ברכבת אקספרס שנוסעת 308 קמש אל שנזן ומגיעה אליה בחצי שעה. קרון עם שמונה מושבים הנמתחים לשכיבה, מקבלים מהדייל שתיה ונשנושים וזה עולה 100₪לראש ויצא טוב כי הילדים בחינם. 

בשנזן בתחנת הרכבת futian לקחנו מטרו למלון האחרון והוא afriser suites, אזור tian רחוק מנאנשן, וזה בסדר גמור בדיעבד, כי הסתדרנו מצוין עם המטרו קו 1 ו2 תלוי מה צריכים, חדר שהוא בעצם דירה עם סלון וחדר שינה, מטבח ומכונת כביסה, קיצר מעולה! מיקום פצצה ליד קניון איך לא ורחוב הומה, מטרו כמובן ואיכשהו פריד קבלה שיודע אנגלית. 

בשנזן היינו בספלנדיד צ׳יינה כיף לאללה! כדאי לבוא עם יכולת תרגום כלשהי ומוקדם בבוקר כי יש מלא מלא מה לראות ולחוות. אל חלונות העולם לא נכנסנו כי כבר עייפנו מהליכה כה ארוכה במשך יום שלם וחום.. מאוד חם ולח היה בתחילת אוקטובר. 

שנזן פחות הלהיבה, לא מצאנו בה את היופי שראינו שגואנגזו ואולי כי כבר הבנו את הקטע של עוד קניון ועוד קניון ולא חיפשנו קניות הרי.. פשוט הם נמצאים שם, בכל עבר. מה שכן לא ויתרנו על ה״חוויה״ של קניון הלוהו בנמצא במעבר גבול עם הונג קונג, זה שוק על קומות שיש להתמקח בו. נחמד. חביב וניתן למצותו במהרה. 

הטיסות- היו בסדר גמור, מטוס 787 עם פנים מיושן, צוות נעים, אוכל סביר, אוכל לילדים. טיסות רגילות, לא וואו אבל גם לא מבאסות. 

אה לגבי ויזה לסין עשינו בבן יהודה תל אביב לשתי כניסות. 

אז ני האו שזה שלום כי ביי בסינית אני לא יודעת. 

ביי

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      Shanimo
      Shanimo
    • מסלול שבועיים מדי סי לכיון קרוליינה, ג׳ורג׳יה

הי לכם, באפריל, למי שחווה ומכיר, מזג אויר נח? אין הפתעות יוצאות דופן?

כמו כן, יש המלצות מסוימות על המסלול? הוא ראשוני אך זה הכיון. 

מישהו מכיר את outer banks? נסע שם? כדאי?

אגב שבנו לפני כמה חד׳ מטיול של שבועיים וחצי בטקסס/טנסי והיה נהדר, תודה לממליצים ולמסייעים! 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Shanimo
      Shanimo
    • RE: 2 שבועות סין, 1 שבוע הונג קונג- שאלות

@Sailor

תודה, אבדוק את הנושא! אגב לגבי מעבר, מניחה שעשית ברכבת בין הונג קונג לשאר? מעבר הגבול היה סביר? 

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      Shanimo
      Shanimo