ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

השכרת רכב באוסטריה - שווה לחצות את הגבול לגרמניה?

פורום טיולי משפחות
    אוסטריה גרמניה השכרת רכב וינה זלצבורג זלצבורגלנד
    14
    32
    3723
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

משום מה הפעם מאד מאד הסתבכתי עם נושא השכרת הרכב. כנראה שהתעוררתי מאוחר יחסית.

התכנון היה: נוחתים בוינה בשישי בערב. ישנים בשדה. בשבת בבוקר שוכרים רכב ונוסעים לזלצבורגלנד ל-10 ימים. ביום שני נוסעים חזרה ומחזירים את הרכב בוינה. בינתיים כל ספק שפניתי אליו בוינה אמר שאין לו זמינות. נשארו לי ספקים יקרים יותר, שגם אין אצלם אפשרות ביטול חינם, ולכן לפני שאני רץ להזמין אני בכל זאת בודק אפשרויות.

לאור הבעייתיות בהשכרת הרכב אני שוקל רעיון מוזר:

בשבת על הבוקר במקום לשכור רכב – לקחת רכבת לזלצבורג. משם לחצות את הגבול לעיר Freilassing שבגרמניה (יש אוטובוסים/רכבות/מוניות בין הערים, רק לנהג או לכל המשפחה) ולשכור שם רכב גרמני. ואז יש לי שתי אפשרויות: להחזיר את הרכב באותו מקום בשני בבוקר ומשם שוב רכבת לוינה, או להחזיר את הרכב בוינה תמורת דמי החזר לא צנועים.

הרכבת דווקא מאד זולה ומדובר על כ-40 אירו לכולנו כולל מקומות ישיבה לכיוון.

כשאני משקלל פנימה את עלות הרכב בכיוון אחד, דמי ההחזר בכיוון השני, מדבקה (כי שוכרים בגרמניה) – מחיר ההשכרה בגרמניה דומה לזה שבוינה. אם גם מחזירים בגרמניה וחוזרים ברכבת – יש הפרש לא זניח של סביבות ה-200-300 אירו.

אז למה לשכור בגרמניה (חוץ מאולי 200 אירו)?

זמינות – נראה לי שבגרמניה יש רכבים בעוד שבאוסטריה המצב בעייתי קצת (אבל אני לא בטוח)

מבחר – גם אם אני אמצא רכב באוסטריה, יש רק סוג אחד שהמחיר שלו סביר ומתאים לצרכים שלי. זה לא הפתרון הרצוי מבחינתי אלא פשרה. לעומת זאת בגרמניה יש מבחר גדול יותר של רכבים שמעניינים אותי (אני מעדיף מיניואן, ובוינה יש רק סטיישן לא מאד גדול)

יש פה בעצם שתי בעיות:

אחת – אי הנוחות הלוגיסטית של הרכבת + התניידות מעבר לגבול (לא השיקול הכלכלי שכבר שקללנו אבל אי נוחות)

השניה – ביום שבת שבו אני לשכור את הרכב סוגרים את תחנות ההשכרה בגרמניה ב-12 בצהריים. כעקרון אני יכול לקחת רכבת מוינה ב-8 בבוקר שמגיעה ב-11. יש לי שעה שלמה להגיע לצד הגרמני (בתחבורה ציבורית זה חצי שעה, במונית זה רבע שעה). לא נראה לי מאד בעייתי, כי אני מניח שהרכבות אמינות, אבל כן טיפה גבולי.

מחשבות / הערות?

פסגות מושלגות יונית zafrirp 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • פסגות מושלגות
        פסגות מושלגות @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

נשמעת הרפתקאה מסוכנת. מספיק שמשהו קטן מתפקשש ואתם בלי רכב. שעת סגירה מאוד מוזרה לסוכנות השכרת רכב. זלצבורג ביום שישי בצהרים עלולה להיות פקוקה. אין לי מושג כמה זה משפיע על התחבורה הציבורית.

מה עם שכירת רכב בזלצבורג? גם שם אין בכלל רכבים זמינים? הבעיה בכל אוסטריה?

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

@פסגות-מושלגות

מדובר על שבת בבוקר/צהריים, לא על שישי ובגלל זה גם השעה המוזרה 🙂

לא בדקתי, אבל אני מניח שאם הרכב לא זמין בוינה אז גם לא בזלצבורג. אבל זו סוגיה מעניינת ששווה לבדוק...

פסגות מושלגות דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • פסגות מושלגות

@אנשיםטובים

כמובן שהתבלבלתי ביום, כי חשבתי על סוף שבוע... 🙂

עדיין, אנשים שוכרים רכבים בסופי שבוע כדי לנסוע לטיולים, לא? ומה אם הרכב מתקלקל או שיש בעיה? מזמן לא יצא לי לשכור בעיר, אז אולי אני לא זוכרת שזה מקובל לסגור ככה.

בכל אופן יש שדה תעופה בזלצבורג, אז שם הייתי מצפה שיהיה פתוח יותר שעות.

רק לוודא לגבי ספקים, ניסית לצלצל ישירות לסיקסט, הרץ, אוויס, יורופקאר וכו'?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • דוקטור דו ליטל
              דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

מדובר בעניין סובייקטיבי.

אני הייתי משתדל קודם כל למצות את כל הסוכנויות האפשריות, כולל אורן מרום/רנטל קארס/ economy car rental וכו’.

ואם לא מסתדר כנראה שהייתי מוותר על אפשרות הביטול חינם.

אני הייתי מעדיף לקחת את הסיכון הכלכלי של ביטול השכרה שאיננו חינמי מאשר את הסיכון להגיע לתחנת השכרה ולמצוא אותה סגורה.

מה גם שכל ההלוך-חזור הזה גוזל מזמן הטיול וזמן = כסף. מעדיף סיכון מסוים לביטול שיביא בהסתברות כלשהי להפסד מאשר התנהלות שתביא בהסתברות של 100% להפסד.

מעדיף שקט נפשי על הלחץ של “הנה יש עיכוב ואולי לא נגיע לתחנה בזמן”, גם לשקט נפשי יש ערך.

כמו שאמרתי אלו ההעדפות האישיות שלי, סובייקטיביות לגמרי.

telo תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • telo
                telo @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

אם אתם רוצים לטייל בזלצבורג כמה ימים אז אפשר להשאר בזלצבורג בימים הראשונים בלי רכב ולשכור אותו רק כשתצאו לצאת מהעיר.

תוכלו לחכות עם השכרת הרכב ליום שבו ההשכרה לא נסגרת באמצע היום.

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים @telo נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם

לגבי ביטול חינם – אני לא מחפש ביטול חינם. מה שאני מתכוון זה שאין לי דרך לדעת עם הרכב זמין אלא ע”י כך שאעשה הזמנה ואתחייב. לא בהכרח סוף העולם.

לא רוצה לישון בזלצבורג כמה ימים. היה לי פה שרשור ארוך על למה כדי לישון את כל התקופה באותו מקום לינה כדי להיות גמיש לענייני מזג אויר.

השיקול הכלכלי מאד נוטה לטובת גרמניה. בייחוד אם אני גם מחזיר בגרמניה ולא באוסטריה. גם אם נשקלל פנימה זוג רכבות,  זוג מוניות משפחתיות מתחנת הרכבת לתחנת ההשכרה וחזרה וגם מונית משפחתית בוינה מתחנת הרכבת לדירה (אבל מצד שני נקזז עלויות דלק לנסיעה הארוכה הלוך ושוב וגם יום השכרה אחד).

שאלה – עד כמה נראה לכם מסוכן שלא אספיק להגיע לתחנת ההשכרה בזמן?

שוקי3 ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • שוקי3
                    שוקי3 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אם היעד הוא זלצבורגרלנד אז למה אתה טס לוינה ולא למינכן (ולוקח משם את הרכב)…?

• יונית
                      יונית @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

נשמע כמו מתכון לצרות ומתח מיותר.

גם אם כלכלית יוצא יותר זול

בטיול ---- זמן= כסף, ומי כמוך יודע את זה.

שבת בערים עצמן סוכנויות ההשכרה נסגרות מוקדם יותר – והסיכון גדול.

אתה גם מכפיל את הסרבול גם בדרך חזור- החזרת הרכב- נסיעה לזצלבורג ברכבת-לוינה ברכבת עם כל הציוד, מושבי ילדים וכו--נראה לי הרפתקאה שלא כדאח להיכנס אליה.

מציעה לבדוק סוכנויות וחברות שונות בשדה התעופה וינה כדי למקסם את ההזמנה שלכם (גודל,סוג,מחיר, עיתוי השכרה .תנאי ביטול)- היצע רכב בשדה תעופה בינלאומי יהיה גדול יותר מעיר גרמנית לא גדולה והשכרה בתוך העיר.

היצע הרכב בשדה התעופה זלצבורג קטן יותר מזה של שדה התעופה וינה וכן הלאה.

• ?
                        משתמש שנמחק @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים אמר:

“שאלה – עד כמה נראה לכם מסוכן שלא אספיק להגיע לתחנת ההשכרה בזמן?”

לדעתי לא זאת השאלה שצריכה להשאל, אלא עד כמה יפגע הטיול אם הסיכון יתממש.  

והאם פגיעה כזו, בתוספת כל המתח והלחץ הכרוכים סביבה, מצדיקה את החסכון. זו כמובן החלטה אישית. אני יודעת שאני הייתי חווה רמת סטרס לא מבוטלת ממשימה כזאת, שיש בה כמה נקודות בהן דברים עלולים להשתבש. טיול משפחתי לחו”ל מבחינתי הוא אירוע בו אני מנסה תמיד לצמצם למינימום את כמות האתגרים הלוגיסטיים שאשלב מראש בתוכנית (בלת”מים זה סיפור אחר שאינו בשליטתי), בדיוק מהסיבה הזאת. אבל יש אנשים הרבה יותר גמישים וזורמים ממני.  

• אנשיםטובים
                          אנשיםטובים @אורח נערך לאחרונה על ידי

ושוב תודה

שוקי – הכרטיסים הוזמנו כבר מזמן. זה לא פתוח למשא ומתן בשלב הנוכחי. הפרש המחיר לטובת וינה ביחס למינכן היה דרמטי, גם אם משקללים את הפרשי המחיר להשכרת רכב בין אוסטריה לגרמניה. אבל זה ששיקללתי את עלות הרכב באוסטריה לא אומר שאני לא מנסה לחסוך 🙂

יונה וקשת – ברור שאם נפספס את תחנת ההשכרה הטיול מאד יפגע. מצד שני אם הסיכוי מאד נמוך זה סיכון שאפשר לקחת. הרי תמיד יש סיכוי לתקלה כזו או אחרת שתשתבש את הטיול. אני דווקא ממש לא זורם ובהחלט טיפוס לחוץ. מצד שני סיכונים מחושבים אנחנו לוקחים כל יום...

אני הנחתי (ואולי אני טועה) שהרכבת זה דבר אמין. ולכן אפשר להניח שהגעה ב-11 אומר הגעה ב-11. ואם נניח רבע שעה נסיעה לצאת מתחנת הרכב ועוד רבע שעה של נסיעה במונית מוזמנת מראש זה אומר הגעה לתחנת ההשכרה ב 11:30. כלומר יש לי חצי שעה “ספייר”. ואולי תמורת תשלום נוסף אפשר לזכות בעוד חצי שעה של חסד (after hours).

יונית – בהחלט זמן שווה כסף. אבל במידה מסויימת דווקא הפתרון הזה חוסך לי זמן. למרות הביזבוז של השעה בערך על הנסיעה לגרמניה לאיסוף הרכב וחזרה. גם כי הרכבת נוסעת טיפה יותר מהר מהאוטו. אבל בעיקר כי זה מכניס אילוץ לעמוד בזמנים 🙂 אין לי ברירה אלא להיות ב 12:30 בזלצבורגלנד ונספיק לבלות חצי יום באיזור. אם נצא בבוקר מוינה ברכב מן הסתם הזמן ימרח, רק ב-9 או אפילו 10 נצא מהשדה, נתברבר בנסיעה, נעצור פעמיים לרענון ועוד. כך שרק לקראת 15:00 נגיע לזלצבורג (אם בכלל נסע ישר). אז במידה מסויימת לא מבזבזים זמן בהלוך. בחזור זה טיפה שונה, אבל גם אני לא בטוח שמבזבזים זמן.

ותודה לאל שהילדים כבר גדולים, והם בהחלט שותפים בסחיבת המזוודות (לרוב אנחנו כבר לא לוקחים עגלה של שדה תעופה, אלא כל אחד אחראי על מזוודה אחת). מדובר על טיסה סדירה עם מזוודות אז גם כמות הטרולים תהיה קטנה יותר מאשר בטיסות לאו קוסט. מושבי ילדי זה כבר רק בוסטר אחד לקטנה שיכול להיות קבור באחת המזוודות.

אבל – אולי אני סתם מנסה לשכנע את עצמי?
                          פסגות מושלגות יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • פסגות מושלגות

@אנשיםטובים

אתה סתם מנסה לשכנע את עצמך. קשה לי להאמין שהכל יתקתק לך כמו שתיארת.

אפשרויות אחרות:

- תקומו מוקדם ותצאו ברכבת מוקדמת יותר, בשעה 7 (במקום ב-8). הטירדה הזאת שווה המון בשקט נפשי.

- תתחילו את הטיול בכמה ימים בוינה ורק אחר כך זלצבורגלנד, וכך לא תגיעו ביום שבת. בעיה עם דירות שהוזמנו.

• יונית
                              יונית @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אני חושבת שאתה מנסה לרבע את העיגול. 

כל כל הרבה משתנים שאינם בשליטתכם- החל מהמונית משדה התעופה לתחנת הרכבת בוינה , איתור הרציף הנכון, רכבת ללא תקלות (שביתת נהגי הקטר, אדם על המסילה...דברים קורים גם ברכבות באוסטריה) הגעה לזלצבורג על הקשקש- מונית גדולה שלא תפשל ותחכה לכם עם ההגעה ותסיע אתכם לעיירה הגרמנית, ושם-לקוות שהפקיד לא החליט לסיים מוקדם היום וללכת לאכול צהרים עם חמותו…. ובחזור שוב כל הסיפור הזה- 

מיותר להפליא כל הסיפור הזה, אבל כבר נתת לעצמך את כל ההסברים הלכאורה רציונליים איך ה”פתרון” הזה משרת אתכם יותר טוב.

• zafrirp
                                zafrirp @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

ניסית לבדוק אולי זמינות רכבים הסוכנויות בתוך העיר וינה ולא בנמל התעופה?

בתחנת הרכבת המרכזית של וינה יש את כל הסוכנויות.

תישן בשישי בערב באזור התחנה ותיגש בשבת בבוקר לאסוף את

• אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים @zafrirp נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולכם

אני בהחלט מבין את כל מה שאתם אומרים, וממש לא פוסל את זה. ההתלבטות היא עצומה.

בדקתי שוב כמה פרטים:

מבחינת מחירי השכרה – השכרה בגרמניה והחזרה בוינה תחסוך לי 200 אירו לפחות. סכום יפה אבל לא שווה את הלוגיסטיקה והסיכון בהלוך. השכרה בגרמניה והחזרה בגרמניה תחסוך לי כבר 400 אירו וזה אולי שווה את הלוגיסטיקה (בחזור אין סיכון, רק לוגיסטיקה).

אבל לא פחות חשוב – השכרה בגרמינה עשויה לאפשר לי רכב גדול יותר (ואן במקום סטיישן) באותו מחיר (עם החזרה בגרמניה) או פחות 200 אירו (עם החזרה בוינה). ואני מודה שזה מאד מפתה אותי.

לגבי רכבות – יש גם רכבת ב-7 בבוקר (טיפה יותר יקרה אבל עדיין ישירה) שמגיעה ב-10. זה כבר אמור להשאיר “ספייר” גדול יותר ולהקטין את הסיכון. ומצד שני זה אומר השכמה לפני 6 בבוקר (תחנת הרכבת אמורה להיות צמודה למלון).

כמה זמן לפני לדעתכם  צריך להגיע לרכבת?

כשאני חושב על הלוגיסטיקה – יש פה שני חלקים – הגעה ונסיעה לרכבת ושוב יציאה מתחנת הרכבת, והמונית לתחנת ההשכרה.

לגבי החלק של הרכבת – לא נסעתי ברכבות באירופה. אבל מה ההבדל הגדול בין ללכת מהמלון לרכבת הצמודה ולנסוע בה 4-3 שעות במקומות שמורים, לעומת ללכת ב-11 בלילה לתחנת הרכבת הפנימית של השדה ולנסוע איתה 10 דקות לצד השני של שדה התעופה, מה שרובנו עשינו לא פעם, כולל עם ילדים? הלוגיסטיקה שונה? או שרק הפסיכולוגיה של אורך הנסיעה?

לגבי החלק של המונית – אני מניח שכוחנו לקחנו מונית משפחתית מוזמנת הרבה יותר מפעם אחת. אז נכון זה לא מהשדה אלא מתחנת הרכבת, ולא למלון אלא לתינת ההשכרה, אבל שוב זה לא נראה לי בעייתי במיוחד.

בעיניי הבעיה העיקרית היא הסיכון שאם משום מה הרכבת מאחרת בשעתיים, תחנת ההשכרה נסגרת לסוף השבוע. זו לא בעיה ש-50 אירו יסדרו...

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • דוקטור דו ליטל
                                    דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אני אגיד לך את זה ככה

אם אני הייתי במקומך, מנסה לתכנן קבלת רכב, וסוכן היה מציע לי את ההתעמלות שאתה מציע בתור אופציה,

הוא היה מקבל ממני ח”ח על המקוריות אבל אין מצב שהייתי הולך על הפתרון הזה.

אבל אתה זה לא אני, בחירה שלך.

• אנשיםטובים
                                      אנשיםטובים @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

מאד מאד אהבתי את התשובה הזו 🙂

בינתיים נראה ששכנעתם אותי. אנסה לשכור בוינה. אם שוב נכשל נחשוב שוב..

צפנת ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • צפנת
                                        צפנת @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אנחנו שכרנו בוינה מסוכנות סלובקית - carone. היה שרות מצויין, וזול משמעותית מהסוכנויות בוינה.

מודה שלא בדקתי לעומק את עניין הביטוחים (שלא כמו בטיול הנוכחי) אז אין לי תשובות בנושא...

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @צפנת נערך לאחרונה על ידי

@צפנת

כיוון מעניין,

אם אתם נוחתים בשעה שתואמת לאוטובוס הישיר לשדה התעופה של ברטיסלבה המרחק בין שדה התעופה של וינה לזה של ברטיסלבה הוא פחות משעה וחצי נסיעה, הרבה יותר קרוב ממינכן.

אם יש רכב מתאים בשדה של ברטיסלבה והסוכנות נפתחת בשעות סבירות הסיכון של אי עמידה בלו”ז הרבה יותר נמוך או בכלל לא קיים.

אם מדובר בנהג יחיד הוא יכול להביא או להחזיר את הרכב לבד, לא חייב לגרור את כל המשפחה והמטען.

ורדה ש צפנת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • ורדה ש
                                            ורדה ש @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי ורדה ש

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

ישנה חברה סלובקית נוספת שמצאתי עליה המלצות (נדמה לי שזה היה בקבוצת מטיילים באוסטריה בפייסבוק ).

החברה נקראת ABRIX , הם מביאים את הרכב לוינה לעיר או לשדה תמורת תשלום ועדיין יוצא זול יותר מהשכרה בוינה. טרם השתמשתי בשירותיהם , הזמנתי ליולי הקרוב, לאחר מכן אוכל לכתוב גם מנסיוני שאני מקווה שיהיה טוב. https://www.abrix.sk/ , שווה לבדוק 

dmitrys תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון