ילוסטון -גליישר בספטמבר -אוקטובר?
-
שלום
אשמח לדעת מנסיונכם /ידיעתכם האם ביקור בגליישר וילוסטון אפשרי /כדאי החל מאמצע ספטמבר ועד אמצע אוקטובר .
אלו התאריכים שאנחנו מתכננים להיות בארה”ב .עדיין לא נקנו הכרטיסים .
תודה
מירי
-
הייתי שם בימים האחרונים של ספטמבר, בלי בעיות.
אם מזג האויר ישתגע ויהיו כבישים סגורים, יודיעו בכניסה לפארק, במקומות הלינה ובנקודות השרות.
-
היי..
לא מנסיון אישי (עדיין) אבל עשיתי תחקיר מעמיק לקראת הטיול שלנו בתחילת ספטמבר גם לאותם מקומות.. שימי לב שהכביש הנופי בגליישר, כביש going to the sun נסגר תמיד באמצע ספטמבר, אז צריך לבדוק מתי השנה הוא יסגר..
-
לא הייתי בתקופה הזאת אבל זו תקופה טובה מבחינת זה שבעלי הקרניים נמצאים בשיא תפארת קרניהם
ולא בתקופת השלת הקרניים כמו שהיה כשהייתי ביוני.
-
דחוףףףףףףף!!!!
ממש באותו עניין, אשמח לדעת ממי שהיה בגליישר ויוסמיטי בסוף מאי האם יש סיכוי שהכבישים יהיו פתוחים.
אם לא, (ואני מאוד חושש מכך), אילו מסלולים מומלצים?
יש לי אפשרות לטייל שם או בתאריכים 20-24, או 26-29.
אני מתלבט אם לדחות בכמה ימים ייתן משהו? מה גם שבאפשרות זו יש לי פחות יום לטייל שם.
למעשה אני מתכנן להיות בשאר הימים (תלוי באפשרויות דלעיל) לטייל בעיירות הסמוכות לס”פ, מונטריי וכביש 1.
אני רוצה לדעת אם עדיף יום נוסף ביוסמיטי או עדיף להקדיש עוד יום לאיזור החוף?
אשמח לקבל תשובה בדחיפות כי הטיול ממש אוטוטו...
-
-
תודה על העדכון,
לגבי חלוקת הימים איפה כדאי להקדיש יותר זמן? לדרך החוף וכביש 1 או ליוסמיטי?
-
ראשית לגבי פארק גליישר. החלק המרכזי בפארק הוא דרך Going To The Sun שמגיעה באמצעה ל- Logan Pass. בשנה רגילה, הפס נסגר באמצע ספטמבר. ב- 2015, השנה בה ביקרתי בפארק, היה מזג אויר חם מהממוצע ולכן הם דחו את סגירת הפס לסוף ספטמבר. כלומר, יש סיכון בתכנון הטיול לפארק גליישר באמצע ספטמבר, כי הפס עלול כבר להיות סגור. כמובן שעדין ניתן יהיה לבקר בחלקים הנמוכים יותר של הכביש משני צידי הפס, אבל זה יאריך את זמן הביקור. גם איזור Many Glacier נסגר מבחינת ה- facilities לקראת אמצע ספטמבר. באותו ביקור בפארק הצלחתי למצוא מקום לינה במלון Many Glacier בלילה האחרון שהוא היה פתוח. יתר הלודג’ים באיזור נסגרו כבר קודם לכן. הקמפינג נשאר פתוח כנראה זמן נוסף.לגבי ילוסטון, ניתן לראות את לוחות הזמנים המתוכננים לסגירת כבישים באתר הפארק. לדעתי, בספטמבר אין שום בעיה לבקר בפארק. לגבי אוקטובר, יתכן ובתחילת החודש זה בסדר, אבל לאחר תחילת ירידת השלגים (וזה תלוי בשנה), הכבישים מתחילים להסגר.
-
תודה על המידע