ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. מני א
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 1
    • פוסטים 8
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

מני א

@מני א

0
    מוניטין
    27
    צפיות בפרופיל
    8
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 4006416 גיל 56

מני א הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי מני א

• RE: campground מומלץ ביוסמיטי

@dregev03

היי, 

אני מתכנן להיות ביוסמיטי וואלי ולישון ב Housekeeping Camp Standard Unit.

לפי התיאור באתר של המקום זה דומה מאוד למה שאתה כותב. 3 קירות מסביב וגג ברזנט +ווילון ברזנט בכניסה. 

אני חושש שיהיה קר (במיוחד לאשתי) ולכן אשמח ייעוץ האם זה כדאי או שעדיף להתרחק למלון מחוץ לפארק (ע”פ הנתונים בגוגל map מרחק של שעה ו45 דקות נסיעה).

ההבדל במחיר הוא זניח יחסית (בערך 150 דולר).

השאלה היא האם התנאים בקמפ הם סבירים (לאנשים שרגילים למלונות סבירים בדר”כ). 

בקיצור, כמה כדאי להקריב בשביל לישון קרוב לאתרים (וכמה זה באמת קרוב) ולא לישון כמו בני אדם במלון מרוחק?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מני א
      מני א
    • RE: ילוסטון -גליישר בספטמבר -אוקטובר?

@karnielr

תודה על העדכון,

לגבי חלוקת הימים איפה  כדאי להקדיש יותר זמן? לדרך החוף וכביש 1 או ליוסמיטי?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מני א
      מני א
    • RE: ילוסטון -גליישר בספטמבר -אוקטובר?

@עודד 

דחוףףףףףףף!!!!

ממש באותו עניין, אשמח לדעת ממי שהיה בגליישר ויוסמיטי בסוף מאי האם יש סיכוי שהכבישים יהיו פתוחים.

אם לא, (ואני מאוד חושש מכך), אילו מסלולים מומלצים? 

יש לי אפשרות לטייל שם או בתאריכים 20-24, או 26-29.

אני מתלבט אם לדחות בכמה ימים ייתן משהו? מה גם שבאפשרות זו יש לי פחות יום לטייל שם.

למעשה אני מתכנן להיות בשאר הימים (תלוי באפשרויות דלעיל) לטייל בעיירות הסמוכות לס”פ, מונטריי וכביש 1.

אני רוצה לדעת אם עדיף יום נוסף ביוסמיטי או עדיף להקדיש עוד יום לאיזור החוף?

אשמח לקבל תשובה בדחיפות כי הטיול ממש אוטוטו...

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מני א
      מני א
    • RE: יוסמיטי

@dregev03

תודה על התגובה.

מה אתה ממליץ: להגיע מכיוון מערב או מזרח? בעונה הזו של השנה, סוף מאי.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מני א
      מני א

@yu 

בוקר טוב!

לאור התגובות שקיבלתי פה אני מתלבט אם לא לשנות את המסלול שתכננתי.

אפשרות 1: 

מיד לאחר הנחיתה ב- 21.05 בס”פ לנסוע ליוסמיטי ולבלות שם כמה ימים ומשם להמשיך איכדהו לכיוון לאס וגאס (אני עדיין לא יודע איך ומה לראות בדרך, הבנתי שזו דרך מאוד ארוכה ואם מעבר טיוגה חסום אני לא יודע איך להגיע לעמק המוות?).

אפשרות 2:

מיד לאחר הנחיתה בס”פ לצאת לכיוון עיירות החוף, מונטריי וכו’ וכביש מס’ 1 ומשם להמשיך את הסיבוב לכיוון לוס אנג’לס ווגאס. ורק אח”כ בתאריך 27.05 או 28 לנסוע לכיוון יוסמיטי. 

השאלה אם להמר ולהמתין עוד שבוע לפתיחת הכבישים ביוסמיטי, ואז להגיע לשם מכיוון מזרח, או שחבל על ההימור כי אם הכביש לא ייפתח אני אאלץ לעשות עיקוף גדול ולהגיע מכיוון דרום.

באפשרות הראשונה אני מגיע מכיוון מערב ויכול להיכנס (למיטב ידיעתי ) בקלות. 

שאלה נוספת, במצב שבו חלק מהכבישים סגורים יש טעם להגיע לשמורה, ז”א האם נוכל ליהנות ממנה או שנהיה מאוד מוגבלים וחבל על הזמן?

אשמח לעצות

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מני א
      מני א

@שירליץ

שאלה נוספת ששכחתי לשאול:

מה לגביי תצפית גליישר? אני רואה שכעת היא סגורה, אבל לפני שנתיים היא נפתחה ב 11 במאי. האם יש סיכוי שתיפתח כך גם השנה?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מני א
      מני א

@שירליץ

תודה לך על המידע.

שאלה נוספת: אם המעבר סגור לתנועה איך אני נוסע מהשמורה לכיוון לאס וגאס ומה הכי מעניין לראות בדרך?

אני מתכנן לחלק את הדרך לשני חלקים כדי לא לנסוע את כל המרחק ביום אחד. אני רואה שיש אפשרות לנסוע דרומה בכביש 41 (לצאת מהיציאה הדרומית של השמורה), אך לפי המסלול שמוצע בספר אצלי מומלץ על ביקור ב’עמק המוות’. אני בספק אם כדאי ואיך להגיע לשם כי אני רואה שזה מצריך עיקוף גדול מאוד.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מני א
      מני א
    • יוסמיטי

שלום,

אנחנו מתכננים לטייל בקליפורניה בסוף החודש הזה. מתוכנן טיול מעגלי שמתחיל בס”פ ועובר דרך החוף וכביש 1 ומשם לכיוון לוס אנג’לס ולאס וגאס. 

בחזור מתכננים לעבור בעמק המוות ויוסמיטי.

אם מישהו מתכנן טיול באותו הזמן (בין 20.05- 05.06) אנחנו נשמח לקבל מידע ולחלוק.

כמו”כ נשמח לדעת אם מישהו יודע על מזג האוויר ביוסמיטי ואפשרות הנסיעה במעבר טיוגה.

שבוע טוב

פורסם בפורום צפון אמריקה
      מני א
      מני א