ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יוסמיטי

פורום צפון אמריקה
    יוסמיטי עונות ומזג אויר ביוסמיטי
    4
    10
    999
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מני א
      מני א נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אנחנו מתכננים לטייל בקליפורניה בסוף החודש הזה. מתוכנן טיול מעגלי שמתחיל בס”פ ועובר דרך החוף וכביש 1 ומשם לכיוון לוס אנג’לס ולאס וגאס. 

בחזור מתכננים לעבור בעמק המוות ויוסמיטי.

אם מישהו מתכנן טיול באותו הזמן (בין 20.05- 05.06) אנחנו נשמח לקבל מידע ולחלוק.

כמו”כ נשמח לדעת אם מישהו יודע על מזג האוויר ביוסמיטי ואפשרות הנסיעה במעבר טיוגה.

שבוע טוב

שירליץ yu 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שירליץ
        שירליץ @מני א נערך לאחרונה על ידי

@מני-א

כרגע מעבר טיוגה סגור ואין צפי לפתיחה. לפני שנתיים כשהיתה כמות דומה של שלג כמו השנה, הוא נפתח ב-29 ביוני. 

https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tiogaopen.htm

מני א 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מני א
          מני א @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

תודה לך על המידע.

שאלה נוספת: אם המעבר סגור לתנועה איך אני נוסע מהשמורה לכיוון לאס וגאס ומה הכי מעניין לראות בדרך?

אני מתכנן לחלק את הדרך לשני חלקים כדי לא לנסוע את כל המרחק ביום אחד. אני רואה שיש אפשרות לנסוע דרומה בכביש 41 (לצאת מהיציאה הדרומית של השמורה), אך לפי המסלול שמוצע בספר אצלי מומלץ על ביקור ב’עמק המוות’. אני בספק אם כדאי ואיך להגיע לשם כי אני רואה שזה מצריך עיקוף גדול מאוד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מני א
            מני א @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

שאלה נוספת ששכחתי לשאול:

מה לגביי תצפית גליישר? אני רואה שכעת היא סגורה, אבל לפני שנתיים היא נפתחה ב 11 במאי. האם יש סיכוי שתיפתח כך גם השנה?

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • dregev03
              dregev03 @מני א נערך לאחרונה על ידי

@מני-א

מני

אולי רשויות הפארק ידעו להגיד לך מתי כביש הגישה לתצפית גליישר יפתח. סביר שגם הם לא יתחייבו על תאריך גבולי. 

החדשות הטובות הן שיש לשם שביל שמטפס מהעמק את 1000 המטרים על פני 4 מייל לכל כיוון. 

השביל יפה לאין ערוך מהתצפית עצמה וכשתגיע למעלה תהיה שם עם אנשים ספורים ולא עם מאות האנשים שמצתופפים שם בקייץ. 

יתכן והשנה במאי חלק מהשביל יהיה מכוסה שלג/קרח בחלקים העליונים. גם את זה רק הרינג׳רים יוכלו לומר כאשר תתקרב לתאריך. 

• yu
                yu @מני א נערך לאחרונה על ידי

@מני-א

אני מתכנן להיות ביוסמיטי בין ה 26 ל 29 במאי.

כרגע לפי העדכונים באתר גם מעבר טיוגה וגם הכביש לגלשייר סגורים. לפי ניסיון העבר בסוף מאי טיוגה עדיין יהיה סגור וגלשייר כנראה פתוח. בנוסף, 4 miles trail שהוצע פה גם סגור עכשיו. הכל מופיע באתר הרשמי של הפארק תחת לשונית current condition.

אני וויתרתי מראש על עמק המוות. זה היה לי קל כי יש לי לפני כמעט שבועיים של טיול בפארקים מדבריים אחרים.  יכול להיות שעדיף לכם לטייל ב red rocks canyon  שקרוב יותר לו וגאס והביקורות עליו מעולות.

מני א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מני א
                  מני א @yu נערך לאחרונה על ידי

@yu 

בוקר טוב!

לאור התגובות שקיבלתי פה אני מתלבט אם לא לשנות את המסלול שתכננתי.

אפשרות 1: 

מיד לאחר הנחיתה ב- 21.05 בס”פ לנסוע ליוסמיטי ולבלות שם כמה ימים ומשם להמשיך איכדהו לכיוון לאס וגאס (אני עדיין לא יודע איך ומה לראות בדרך, הבנתי שזו דרך מאוד ארוכה ואם מעבר טיוגה חסום אני לא יודע איך להגיע לעמק המוות?).

אפשרות 2:

מיד לאחר הנחיתה בס”פ לצאת לכיוון עיירות החוף, מונטריי וכו’ וכביש מס’ 1 ומשם להמשיך את הסיבוב לכיוון לוס אנג’לס ווגאס. ורק אח”כ בתאריך 27.05 או 28 לנסוע לכיוון יוסמיטי. 

השאלה אם להמר ולהמתין עוד שבוע לפתיחת הכבישים ביוסמיטי, ואז להגיע לשם מכיוון מזרח, או שחבל על ההימור כי אם הכביש לא ייפתח אני אאלץ לעשות עיקוף גדול ולהגיע מכיוון דרום.

באפשרות הראשונה אני מגיע מכיוון מערב ויכול להיכנס (למיטב ידיעתי ) בקלות. 

שאלה נוספת, במצב שבו חלק מהכבישים סגורים יש טעם להגיע לשמורה, ז”א האם נוכל ליהנות ממנה או שנהיה מאוד מוגבלים וחבל על הזמן?

אשמח לעצות

• dregev03

@מני א 

השמורה יפה בכל העונות!

כשיש פחות נגישות יש גם פחות אנשים אז בסה”כ ממש אין מה לוותר על פארק כמו יוסימיטי

במערב בצמוד מדרום ליוסימיטי יש פארק נפלא נוסף סקויה / קינגס קניון

כמו יוסימיטי הוא כולל מסלולי הליכה מצויינים

לכבישים שלו יש פחות נקודות תצפית עם נוף נפלא פתוח כמו ביוסימיטי (גליישר פוינט, כביש טיוגה) אבל מצד שני יש בו גישה נוחה לסקויות הגדולות בעולם.

למרות שאהבתי את עמק המוות אין לי ספק שקינגס קניון עולה עליו.

גם אם מעבר טיוגה סגור, חלק מהכביש היפיפה לכיוונו יהיה פתוח כנראה עד גובה מסויים. מציע שתבדוק את מצב הכביש הזה גם אם המעבר עצמו סגור.

מני א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • מני א
                      מני א @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

תודה על התגובה.

מה אתה ממליץ: להגיע מכיוון מערב או מזרח? בעונה הזו של השנה, סוף מאי.

• dregev03

@מני-א

אם המזרח יהיה חסום אז זה לא יעזור שאמליץ עליו.

אם אתה מבין מרשויות הפארק שיש סיכוי שהמעבר יפתח בסוף מאי ואתה רוצה להמר, אז אתה יכול לתכנן על כניסה מטיוגה ואם יהיה סגור להמשיך צפונה לטאהו ומשם לחזור. הכביש לדרום טאהו פתוח בכל העונות.

במקרה כזה תפסיד עד יומיים אבל תוכל אולי לטעום משהו באיזור טאהו.

בקיצור אפשר להקיף את הסיירה נבאדה בחורף למיטב זכרוני גם ממזרח וגם ממערב

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון