מסלול טיול פורטוגל ודרום ספרד באוקטובר
-
הי, נעזרתי רבות באתר, בניתי מסלול, אשמח להערותיכם.
אנחנו משפחה עם 5 ילדים בגילאי 4-11, אוהבים בעיקר טבע ונופים, פחות מתחברים לערים. 3 שבועות בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר. טיסות למדריד וממנה. התכנון כולל את דרום ספרד ופורטוגל
27.9- נחיתה, לינה במדריד.
28.9- מצודה בavilla, מסלול בsierra de francia, לינה בEl cabaco
29.9- Serra de estella, לינה בפורטו
30.9- פורטו
1.10- peneda geres, לינה בפורטו
2.10- aveiro, obidosh, לינה בליסבון
3.10- sintra cascais, לינה בליסבון
4.10- ליסבון
5.10- sudoeste alentejano, לינה באלבופירה
6.10- Lagos, שיט מערות, לינה באלבופירה
7.10- אזור אלבופירה
8.10- פארק zoomarine, לינה בסביליה
9.10- פלמנקו, סביליה, לינה בסביליה
10.10- Cadiz, Ronda, Malaga, לינה ליד מלגה
11.10- גיברלטר, לינה במלגה
12.10- nerja, almeria, לינה במלגה
13.10- Sierra Nevada, לינה במלגה
14.10- Cordova, לינה בסיאודד ריאל
15.10- tablas damiel, consuegra, לינה במדריד
16.10- פארק וורנר, לינה במדריד
17.10- מדריד
18.10- חזרה לארץ
תודה מראש
-
על פניו נראה עמוס מדי. לא אכנס לכל הפרטים ואתן רק דוגמא אחת: לינה בפורטו- סרה פנדה- לינה בפורטו. דבר כזה אינו ריאלי אם אתם באמת רוצים לחוות את הפארק. כנ"ל רוב התכנית שלכם. קחו בחשבון שזמן הנהיגה שמופיע בגוגל אינו זמן הנסיעה בפעל ולוא רק בגלל עצירות בדרך לתצפית והתרעננות.
-
באופן כללי המקומות אליהם אתם נוסעים מצטיינים יותר בעיירות והכפרים שלהם ולא בנופים שלהם
טיול בדרום בספרד רצוי לא לעשות כטיול כוכב בגלל מרחקיםלמשל כל ימי טיול שלכם ממלאגה הם בערך שעתיים וחצי לכל כיוון – כלומר 5 שעות נסיעה כל יום
לדעתי קשה מידי ורצוי לפצל את הלינה כטיול מתגלגל באזור הזה עם כל החוסר נוחות שנובעת מכך
-
תודה רבה!
אין לנו בעיה עם טיול מתגלגל, עשינו זאת בעבר. אתכנן מסלול מחדש בהתאם ואחזיר להערות. המשך יום נפלא
-
תודה!
-
חסרה לי גרנדה בתכנון שלכם.
אם תעשו טיול מתגלגל תוכלו להגיע גם לשם.
אולי סיפור הטיול שלנו יכול לעזור לכם בחלק של דרום ספרד -
אני מתקשה להבין את הטיול מול ההגדרות שלכם
“חובבי טבע ופחות מתחברים לערים”
ומצד שני המסלול שלכם---מלא ערים!!!!!
אני מבינה את הרציונל של לנסות לצמצם מקומות לינה- אבל…. יש יעדים שזה לא נכון ככה לבנות את המסלול.
אני מסתכלת למשל על הימים הראשונים בפורטוגל אחרי ההגעה מספרד
29.9- Serra de estella, לינה בפורטו-אוקי--יש פה מסלול טבע, נסיעה ארוכה יחסית והגעה ללינה
30.9- פורטו אוקי. אפשר לדחוס ביום טיול
1.10- peneda geres, לינה בפורטו-נסיעה הלוך וחזור וטיול ?
ו...חסרה לי המהות של צפון פורטוגל- כל אזור עמק דוארו ועמק מינאו… על כל אלו דילגתם בכלל. חבל.2.10- aveiro, obidosh, לינה בליסבון
3.10- sintra cascais, לינה בליסבון
4.10- ליסבוןב2.10 יוצאים מפורטו ומסיימים בליסבון כאשר בדרך שתי ערים קטנות.
את ה3.10 מקדישים ליעדים מחוץ לליסבון (אז בשביל מה נכנסתם אליה אתמול? לינה עם חניה? בבוקר ובערב יציאה מליסבון יותר גרוע מתל אביב) ובכלל לדחוס את סינטרה ואת קאקאיש באותו יום ועל בסיס הלוך וחזור מליסבון-זה לא ישאיר לכם את הטעם הרצוי אלא סוג של מרוץ.
על הרכס ליד סינטרה יש מסלולי טבע, אופציות לילדים-ברור שלא תספיקו ביום טיול מדגמי.חבל
4.10 -ליסבון ליום אחד?
זה בסדר גמור להגיד שערים גדולות לא מדברות אלינו כמשפחה- ולוותר בכלל על ליסבון, אבל יום אחד --זה לא פה ולא שם , לדעתי.
לתשומת לב- 5.10 יום העצמאות הפורטוגלי---הרבה יעדים/מסעדות וכו יהיו סגורים (כמו יום ראשון בערך) וחשוב לבנות את המסלול מותאם ביום זה.
וכן הלאה.
המסלול שלכם עם המון נסיעות בכבישים.
לא תמיד נכון למקד לינות כוכב ביעדים אלו- (בולט במיוחד בדרום ספרד, או צפון פורטוגל) ולא תמיד אפשר לרבע את העיגול.

-
תודה על כל ההערות, אכן עושים חישוב מסלול מחדש, וההתלבטות כרגע היא בין טיול מתגלגל (החלפת מקום לינה כל לילה- שניים) לבין קראוון.
ולמה מתלבטים, כי בארהב עשינו טיולי קרוואנים והיה מושלם, לעומת זאת בצפון איטליה עשינו טיול קרוואנים, והרגשנו שהקראוון היה קצת מיותר.
בבולגריה ויוון עשינו טיול מתגלגל והיה מאוד מוצלח.
השאלה למי מהנל ספרד ופורטוגל יותר דומות
תודה מראש
שרונה
-
@יניב-ושרונה לדעתי האישית, בעת טיול קצר (אירופה בייחוד אבל גם בכל מקום אחר) זמן העמדת הקראוון, הרחצה (במקום אחר בד”כ) הבישול. ולמחרת הקיפול, לוקח נתח חשוב מאוד מזמן הטיול. בנוסף, אם מדובר בקראוון נגרר, בדרכים הצרות שבפורטוגל וספרד (לא כבישי האגרה) והעובדה שבמקומות מסויימים יש הגבלת חנייה על כאלו. לדעתי זה יפגע ברמה הכללית של הטיול ולא ישדרג אותו.
-
אני רק יכולה להגיד שלא ראיתי קרוונים בפורטוגל (בכלל)
זה לא אומר שאין, אלא אולי פחות נפוץ,
לא ראיתי גם הפניות לאתרי קמפינג, החלפת מים וכו
מעוררת תהיה ...בלבד.
מצאתי עבורכם משהו מאד דליל על קרוונים בAlgarve
כל מה שאני מוצאת אלו אתרי השכרה ופרסומים מסחריים… אבל החיפוש שטחי
אבל בתוואי של המסלול שלכם--הרבה ערים, המשמעות שהקרוון מייתר את עצמו במידת מה.
-
הי,
גם אני בשלבי תיכנון טיול בפורטוגל בקיץ.
לגבי הגיחה לפנדה גרש מפורטו – אם אתם מקצים לפארק יום אחד בלבד כדאי לכם לשקול את אחד הטיולים המאורגנים שיוצאים מפורטו –
כגון זה של חברת oporto
קראו גם קצת על הכפרים המיוחדים – monsanto לדוגמא (אם משתלב)
תיהנו