פורטוגל-יצאנו לדרך.
-
אתמול יצאנו עם איזי ג'ט לבאזל. נתבקשנו להגיע לשדה התעופה 3 שעות לפני הטיסה, הגענו 2:40 לפני הטיסה. המתנו 5 דקות לבדוק, הדלפקים היו כבר פתוחים, 10 דקות המתנה, 3 דק המתנה בבדוק הציוד האישי .... והמון דקות המתנה. רוב הזמן ישבנו או התהלכנו באזור הספסלים .
היציאה מטרמינל 1, שער 30 מגעילה ביותר.
ריח נוראי באויר, מקום ישיבה בהמתנה אין. ...כשסוף סוף "העליה למטוס" החלה, נתקענו באולם יציאה תחתון, מאחורינו עוד רבים על המדרגות. חם ומחניק...לפחות 15 דקות חיכינו כך לעליה לאוטובוס שהסיע אותנו למטוס.
שאלתי את עצמי מה חושבים התיירים…
נחתנו בזמן אבל עד שהגענו למלון עבר יותר מידי זמן. היה כמעט 6 בערב כשסימנו להתארגן בחדר במלון Brit. ויתרנו על טיול בבאזל ויצאנו לצעידה, למאפיה הכי קרובה. ב2.5 אירו קנינו קוראסונים לארוחת בוקר. היה נעים, קריר, אורור מצוין אחרי יום מתיש, שהחל מהיציאה מהבית ב06:30, הפקקים וההמתנה בשדה התעופה.
פעמוני הכנסיה היפה צלצלצלו בדיוק שהתקרבנו אליה.
אנחנו באירופה.
מיד יוצאים לדרך לטיסה לליסבון.
-
אם הבנתי נכון, יצאתם מהבית ב 6 בבוקר, הגעתם ב 6 בערב לבאזל (כך היה?) ישנתם לילה במלון, ובבוקר יצאתם לטיסה לליסבון.
בחשבון מהירלקח לכם בערך 32 שעות מאז היציאה מהבית ועד ההגעה לליסבון. האם אין בעונה הזו טיסה ישירה? מדוע העדפתם בדרך הארוכה והמתישה הזו?
-
שיהיה המשך מוצלח ובילוי נעים.
-
-
כשבדקנו מחירים, טיסה ישירה מישראל עלתה מעל 1100 דולר והנחיתות מאוחר בערב, לא התאים לנו וכשחיפשנו פתרון אחר מצאנו טיסה דרך באזל. הלוך באיזי ג'ט לבאזל המשך למחרת עם טאפ.
חזור באיזי ג'ט דרך באזל. הטיסה מבאזל לארץ מוקדם בבוקר אבל בהגעה נוכל לנוח אצל הבת שלנו לפני נסיעה הביתה.
המחיר כולל 2 לילות בבאזל זול ב300 אירו בערך מהטיסה הישירה.
קיוינו לטייל בבאזל אחרי הנחיתה אבל ויתרנו כי ההגעה לעיר מהמלון זה מסובך ולוקח , יחסית, הרבה זמן.
לא מצטערים. הטיול בעיירה הקטנה היה חביב, למרות הקור, כ13 מעלות, והצלחנו לנוח.
-
-
הפשרנו לגמרי. הגענו למלון. אנחנו בקומה 7.
כמובן שנהג המונית רימה אותנו. דרשתי שיפעיל מונה... לא היו פקקים .על המונה היה רשום 34 . כשאמרתי לו שאני לא רואה מה רשום עשה פעולה כלשהי והסכום ירד ל27. הסברתי לו שאני יודעת שזה לו יותר מ18 אירו, אז הסביר לי שהוא עם 7 מקומות. לא השתכנעתי והוא לא השתכנע להוריד מחיר. ואף דרש עוד אירו.
רשמתי את מספר הרכב. יעזור?
שלא יהיה גרוע מזה.
עכשיו צריך לתכנן מה עושים אחרי מנוחה קלה. נרשמנו לסיור בוקר מחר במרכז ומחרתיים אחר הצהריים באלפמה.
האם לרדת לבלם או לחרוש את הסביבה הקרובה שגם היא מרשימה.
הפסל בככר מרקס דה פומבל כבר הרשים אותי.
-
אל תסעו היום לבלם! לכו ברגל עד הים. עברו במדרחוב. הסתכלו סביבכם. תהנו!
-
נסענו לבלם. מככר פומבל במטרו, הלאה בטראם 15. נהניתי מהמראות בדרך, הבתים מצופי "חרסינות", הגשר הגבוה, מוסך לטראמים ועוד. ירדנו בתחנה שליד מוסיאון הכרכרות. חצינו בנחת את הגנים שהיו מלאים מסקרים, (מה לעזאזל עושה שם פגודה מוזהבת?)( ירדנו למעבר תת קרקעי והגענו לאנדרטת מגלי הארצות. המשכנו דרך המרינה למגדל בלם. הגענו אליו ב18:05. סגור. חצינו את הכביש על גשר קרוב לפארק ושמנו לב שהמזרקה שהיתה מושבת כשטיילנו לידה עובדת. חצינו את מרכז התרבות. התרדמנו ממבנה מנזר ג'רונימיב והתפאלנו מהכנסיה הצמודה. מלאכת מחשבת. בהמשך התרשמנו מהתור לפסטריה דה בלם, עברנו לי ארמון בלם וחזרנו למלון באוטובוס 727. מאוד נהניתי מהבתים, הסימטאות המרוצפות בעליות וירידות.
חזרנו למלון ב8 בערב עייפים אך מרוצים.
יצאנו לאכול .. לא מכירים את המסעדות. מצאה חן בעיננו מסעדת Duk. האוכל היה טעים.
-
טוב שנהניתם. יעצתי לא לנסוע לבלם בגלל שאחה"צ, המנזר כבר אינו מקבל קהל והמבצר כבר נסגר. אני מקווה שהאנדרטאה לפחות עדיין הייתה פתוחה וכי עליתם לתצפית וגם נהניתם מהמוזיאון שבמרתף. (גם זה נסגר בשש בערב) המשך טיול נעים!
-
בוקר טוב, אנחנו מתכוונים לחזור לבלם מחר בבוקר.
היום אנחנו יורדים מככר פומבל ברגל לככר רוסיו , מצטרפים לטיול מאורגן עד הצהריים ונשאר באזור אם נרגיש צורך בהרחבה והשלמות.
מתחנת המטרו בה ירדנו כדי להגיע לטראם 15 ועד ככר קומרסיו עבודות בדרך.
-
תודה על ההסבר של הטיסה, העיקר שלקחתם את זה ברוח טובה. יהיה לכם טיול מהנה, פורטוגל מקסימה אהבתי אותה מאוד וחזרתי אליה פעמיים.
נכנסתם למנזר ההירונימים? יפה בפנים.
לפני 10 שנים כשהייתי שם לראשונה, אפשר היה לחנות ברחוב ליד הפשטלריה המפורסמת, וכמעט שלא היה תור… לא נורא, העוגה טעימה אבל לא כל כך מיוחדת.
-
התכנית המקורית שלי היתה לעבור לאחר הגעתינו את המסלול מככר פומבל ועד ככר קומרסיו ולהקדיש יום המחרת כלומר היום ליותר זמן ברובע בלם. מחר לטייל באלפמה.
כיון שבסופו של דבר החלטנו להצטרף לסיורים "חינמיים" השרביט עבר לידי בעלי. עם השינויים התכנית שלי היתה לחזור מחר בבוקר לרובע בלם אבל אני בספק שזה יקרה.
הבוקר צעדנו עד נקודת המפגש בככר רוסיו. טיילנו בקבוצה קטנה עד ככר קומרסיו עם נקודות ענין שאני הייתי מדלגת עליהן. נכנסנו לשרותים המענינים עם ניר טואלט צבעוני, הלכנו עד תחנת המטרו של באישה שיאדו, נעזרנו במדרגות הנעות למעבר לבאירו אלטו.
היה מהנה. הסיור הסתיים בתצפית אלקנטרה.
נהנינו מסושי מעולה מול התצפית. ארוחה משביעה ב20.80 אירו לשנינו כולל שתיה.
ירדנו קצת חזרה לכנסיה המדהימה sao roque. המשכנו לpop cereal cafe לקינוח עם מילק שייק טעים, שמתאים לרענון ביום חם
כמו היום.
חזרנו לתצפית וירדנו ב"גלוריה". בדקנו את מצב התור בסנטה יוסטה. מטורף.
ולפני דקות אחדות חזרנו למלון. עיפים אך מרוצים גם אם יחסרו לנו כמה סימני V.
נראה מה תהיה החלטתו של המחזיק בשרביט, למחר בבוקר.
-
אמש סיימנו את הערב עם מנה עיקרית לא הכי משובחת אבל קינוח מעולה בשם טרמיסו תות.
הבוקר לאחר דיון מאתגר החליט האוחז בשרביט שנחזור לבלם. כיצד קרה הדבר? התגלה במפה מוסיאון ימי סמוך למנזר ז'רונימוס.
לקראת 10:00 עלינו על אוטובוס, קרוב למלון. כעבור 40 דקות הגענו לקופת המנזר. 2 זוגות תיירים עמדו לי הקופות הממוחשבות. כעבור 2 דקות כבר היו בידינו כרטיסים. חזרנו לכוון הכניסה הראשית לכנסיה. שם נמצאת גם הכניסה למנזר. היה שווה. המקום מרשים ביותר. סיירנו במקום מעל שעה. המשכנו לקצה המערבי של המבנה-הכניסה למוזיאון הימי. נהניתי מאוד עד שהתעייפתי. כל כך הרבה דגמי ספינות.. .... ב12:30 יצאנו,חזרה למלון. ארוחת צהריים במסעדה קרובה למלון בשם קוימברה. צריך לדעת פורטוגזית כדי להבין את התפריט. סטק לא משהו אבל ראינו מנות מענינות. המקום היה גדוש בסועדים מקומיים.
ב15:00 ירדנו לככר מוניז. הגענו בול ב15:30 ויצאנו לסיור במורריה ואלפמה. היה מעולה.
מחר נבקר בפארק קרוב ובצהרים ניסע לשדה התעופה לשכור רכב ונמשיך לאבורה.
-
אבורה נחמדה ושמורה, בטיול בעיר רואים כמה מבנים מעניינים. הקתדרלה של העיר וטמפלו רומנו – שווים ביקור.
אבל אני מניחה שאתם נוסעים לראות את ה-אטרקציה של העיר: הכנסיית שבה נמצאת “קפלת הגולגלות”… תהנו
-
בוקר טוב. קפלת הגולגלות לא בעדיפות עליונה, זוכרת שקראתי שיש אחת כזו ולא רשמתי לי איפה היא נמצאת. כן רשמתי את האתרים שהזכרת. נלון במלון איביס ורשמתי לי לעבור אל הככר המרכזית דרך שכונת היהודים.
מקוה שיהיה לנו כוח לטייל בעיר העתיקה בין אתרים אחרים כי לפי מפות גוגל, במחשב, ראיתי שגם באבורה לא מעט עליות וירידות.
-
קפלת הגולגלות נמצאת בתוך הכנסייה המפורסמת של העיר, כנסייה בסגנון גותי-מנואליאני מצועצע ומקסים.
שווה להיכנס אבל קצת “קריפי”...
-
היה לנו בוקר קריר ונפלא בגני גולבקיאן ובגן הבוטני נהנינו מאוד.
בצהרים נסענו לשדה התעופה. הנסיעה ארכה כחצי שעה ולרכב המתהו כמעט שעה וחצי. סיוט. אין מעט מאוד מקומות ישיבה באזור השכרת הרכב. יצאנו לדרך ב15:30. לאבורה הגענו אחרי 5. הנוף הזכיר לי את האזור בין בית לחם הגלילית למנדא. העצים קצת שונים. אפשר לזהות את אלון השעם. מעניין.
כמובן שרק טיילנו בעיר העתיקה בלי להכנס לכנסיות. התרשמנו מאוד מאמת המים והסימטאות הצרות.
בבוקר נתכנן את יום המחר . בודאי נרצה להגיע כאן לכנסיות ולמקדש הרומי. על מה נוותר בדרל למרבאו?
-
-
תודה לך יונית
נצא עכשיו לטיול קצר נוסף בעיר העתיקה לספוג עוד קצת מאוירת הסימטאות שבתיהן צבועים בלבן וחרדל צהבהב ואז נמשיך בדרך. נחמד לנו כאן, רק קררר.
.