מון בלאן עם 2 ילדים
-
מעונינים לטוס באזור תחילת-אמצע יולי לז׳נבה. על מנת לטייל באזור.
אני ו 2 ילדים בגילאי 12 ו 14.
התכנון כרגע הוא לנחות ולחזור מז׳נבה, אלא אם כן יש המלצה אחרת.
קראתי לא מעט, וגליתי שיש עוד לא מעט לקרוא. בינתים אני רוצה להזמין טיסה, ורציתי להבין את מסגרות הזמנים.
יש כמה אופציות:
-
4 ימים מלאים וחזרה
-
כמעט 5 ימים + שבת + יומיים\4 ימים (שומרים שבת)
האילוצים\דגשים:
1. אחד הילדים לא כ״כ אוהב אקסטרים (יורד אומגה, פארק חבלים )
2. הדגש הוא יותר טבע ונופים, ופחות סיורים עירוניים (אם כי בשוליים)
3. הקצב – אני אוהב קצב מהיר. ויום מנוצל – בד״כ, ארוחות צהרים נעשות על הדרך.
השאלות הן:
-
בהנחה שמגיעים רק ל 4 ימים, מה הדברים שהייתם ממליצים לעשות ? בהנחה שמדובר על יותר ימים מה הייתם מוסיפים ? (מון בלאן, הקרחון, מערת קרח, קניון השטן, Cirque Du Fer A Cheval, אזור אנסי וכו׳ ?)
-
בהמשך ל-1 כמה ימים הייתם שוהים באזור המון בלאן, אלו רכבלים הייתם לוקחים ואילו מסלולים הייתם עושים ? כמה זמן לוקח ברוטו (נניח רכבל לצד 20 דק ? ומסלולים של 3 שעות, אז אפשר להניח שזה ברוטו עם תורים 5 שעות ? ואז למשל אפשר לעשות באותו יום עוד רכבל ומסלול ?)
-
ראיתי שה la flegere סגור https://www.chamonix.com/telepherique-de-la-flegere,48-156960,en.html,
מה זה אומר שהאינדקס פתוח ? איך זה עוזר ? האם אני מבין נכון שלא ריאלי להגיע לאגם הלבן ? -
aiguille du midi –האם כדאי לברר ביום שעולים שהראות טובה, אחרת לא כ״כ כדאי לעלות ? https://www.chamonix.com/weather,11,en.html
-
עד כמה בתקופה זאת יש תורים ארוכים ? כמה ארוך יכול להיות התור לרכבל ?
-
אם למישהו יש המלצה היכן כדאי לעשות שבת (ז'נבה ? ליון ? aix-les-bains ?) ואוכל כשר באזור (לאו דוקא מסעדה)
-
איזה ציוד חורף כדאי להביא ? ברמה של ירושלים בחורף ? האם הנעליים צריכות להיות אטומות למים ?
-
האם הייתם שוכרים רכב בצד הצרפתי ? ראיתי שכתבו שזה סיוט להחזיר (בהנחה שמחזירים בז'נבה) - לגבי המחיר זה אכן נראה זול יותר בכ 20% (לפחות באופרן).
-
כמה חוסך לקנות מולטיפס אונליין והיכן אוספים את הכרטיסים ?
-
אמצעי תשלום - יש מקומות שלא ניתן לשלם באשראי ?
-
באלו מקומות כדאי להזהר באופן מיוחד מגנבים ? ראיתי שלמשל כתבו על הגשר באנסי
תודה רבה
-
-
לרוב השאלות כבר יש תשובות מפורטות בעיקר בפורום טיולי משפחות.
4 ימים זה ממש דגימה מהאזור וחבל לנסות לכסות גם את האלפים וגם את אגם אנסי. לכל אחד מהם מגיע הרבה יותר.
אנחנו טיילנו כמה פעמים באזור וכמעט תמיד שילמנו באשראי. אולי לא בשווקים ובמקומות קטנטנים הוצאות זניחות. תמיד טוב שיהיה יורו.
לא סיוט לקחת רכב בצד הצרפתי. תמצא בפורום מידע מאוד ברור איך עושים את זה. ההפרש הכספי גדול.
גנבים לדעתי זה ממש לא סיכון באזור. כמעט כל הזמן טיילנו בטבע.
נעלים: קחו נעלי הליכה גבוהות טובות שאתם רגילים אליהן בארץ ומטיילים איתן הרבה. לא חייבים אטומות למים. כמו בחורף בארץ.
וגם נעלי ספורט וסנדלים לימים החמים.
-
טרם הייתי באלפים הצרפתיים, אך כן הייתי בטיולים משפחתים עם ילדים, והאחרון שבהם דומה למדי - בחבל זלצבורג באוסטריה.
4 ימים נראים לי זמן קצר מדי, גם לבעלי הספק גבוה..
מבינה שאין לך נסיון בטיול עם ילדים (גם אם אינם קטנים), ולכן חושבת שכדאי לשים לב להתאמת קצב הטיול ואופיו. יתכן שהקצב המהיר שלך לא בהכרח יהיה תואם את זה של הילדים.
למשל, מנסיוני יש חשיבות עם בני נוער לעניין האוכל, כולל לעצור לאכול צהריים כמו שצריך(לפחות בחלק מהימים), ובכלל לדאוג לזה שלא יהיו רעבים, אחרת זה מתכון לבעיות
. גם שעת התחלת הטיול - עם נערים קשה יותר בדר"כ להשכים קום ולצאת מוקדם בבוקר. בטיול מרווח יותר תתאפשר גם יותר גמישות - גם לרצונות והצרכים של כל אחד וגם מבחינת מזג האויר.
-
4 ימים זה באמת די מעט לאיזור. לגבי כמה דברים אפשר לתכנן ביום אחד, צריך להביא בחשבון שאם מדובר בתקופת השיא של הקיץ, יהיו תורים לרכבלים המבוקשים יותר, וגם לרכבות שעולות לקרחונים. אני זוכרת שהיה צריך להזמין מראש את זמן החזרה באחת מהרכבות, בגלל העומס הצפוי.
צריך גם להביא בחשבון שחלק מהמקומות והרכבלים נסגרים כבר בחמש וחצי בערך, כך שאי אפשר לנצל בדרך הזו את כל היום, גם אם השמש שוקעת מאוחר.
אכן, אין טעם לעלות לאגיי דו מידי אם מזג האויר גרוע.
סוג הציוד שצריך להביא, תלוי בתכנית. אם אין תכניות ללכת על קרחונים, או לעשות טרקים, לא חייבים נעליי טיפוס הרים. אם מתכוונים ללכת על שלג, או לעשות טיול משמעותי, צריך להצטייד עם נעליים שאינם מחליקות. מבחינת הקור, בפסגות יהיה קר, וכדאי להביא פליס חם, שאפשר ללבוש מתחת למעילי גשם דקים, שכדאי מאוד להצטייד בהם לכל הטיול.
למה זה סיוט להחזיר בצד הצרפתי?
אני יודעת על חברים שהזמינו משלוח של אוכל כשר, מאחת הערים בצרפת, שהגיע לבית שאותו שכרו. אפשר לבדוק גם אפשרות של שבת בגרנובל. אולי יש שם קהילה יהודית?
אהבנו מאוד גם את פארק האיילים, שייט באנסי, טיול אופניים מסביב לאגם אנסי, גיחה לעמק אאוסטה, ראפטינג וקניונינג שאפשר לעשות באיזור. האחרונים, בהתחשב כמובן בילד שפחות אוהב אתגרי.
-
-
לגבי החזרת רכב בשדה בצד הצרפתי- ממש ממש לא סיוט. לעשות מעט הכנה- לקרוא (גם בפורום..) להסתכל במפה- וגם בשדה עצמו מסבירים לך.
לגבי שבת- ליון נראית לי מעט רחוקה לכם, במיוחד במסגרת הזמן הקצר. אקס לה בן מתאימה מאד, כדאי לראות כאן באתר-אתר הקהילה
בג’נבה- בית חב”ד פעיל ומוצלח וגם לקהילה יש מנינים ומסעדה (לברר בנפרד לגבי סעודות שבת)
כמו כן בפרברי ג’נבה עש סופר כשר שניתן להצטייד לסעודות עצמאיות ESPACE CACHER GAILLARD
-
ואוכל כשר אפשר בנוסף לאספס כשר- לקנות באקס לה באן.
כמובן שכל היבט האוכל הכשר צריך לוודא מראש שפתוח (אוגוסט-חופשות וכו).
-
אשמח להסבר:
https://www.montblancnaturalresort.com/en/forfait-ski/4-jours-mont-blanc-multipass-1865/
ב validity, אני רואה שיש החרגה של ה panoramic MB למשל
מה זה אומר ?
שהרכבל של edm הוא חינם במולטיפס ואז יש עוד רכבל או מעלית בתשלום ? אם כן, כמה זה עולה ? לא הצלחת למצוא את המידע הזה, הוא מפנה ללינק שמדבר על האטרקציה ושם יש אפשרות לקנות כרטיס מולטיפס...
תודה
-
ממה שאני מבין הכוונה שהרכבל שעובר לצד האיטלקי של המון בלאן Pointe Helbronner לא כלול בכרטיס. גם על זה היו דיונים בעבר בפורום.
חפש בגוגל על הרכבל הזה. לא תמצא עליו מידע באתר שמרכז את הכרטיס האזורי של עמק שאמוני כי הוא לא חלק ממנו.
-
-
Aiguille du Midi (except Panoramic Mont-Blanc and Helbronner Point) - (For the Aiguille du Midi please refer to the modalities of the site)
-
חפש את הבלוג של myomer על האלפים הצרפתיים.
יש גם את הסיפור שלי ובלוגים רבים נוספים.
בסיפור שלי גם פרטי האוכל הכשר. במספר הימים המועט שלך לא הייתי נוסעת עד אקס לה בן אלא מצטיידת בעיר צרפתית מעבר לגבול עם גנבה. נדמה לי ששמה אנמס (פרטים בסיפור).
וכמובן שאפשר גם להביא מהבית לחופשה כזו קצרה.
ולהשתמש ברשימת הכשרות הצרפתית.
-
א. תודה, ראיתי רק את הthread הארוך שלה בסיכום טיול מ 2015, נדמה לי.
ב. אני לא מוטרד מאוכל, אני בדרך כלל מביא הכל לעד שבועיים. אבל תמיד נוח שיש אפשרויות נוספות
ג. למה מעט זמן?
התכנון הוא להיות כמעט 5 ימים באזור שאמוני, שבת באקס לה באן, ואז עוד יומיים או ארבעה עוד לא מתוכנן.
מעבר למון בלאן 3-4 ימים מלאים, ישאר עוד 1-2 ימים לדברים נוספים באזור. מה גם שתמיד אפשר לחזור אחרי שבת לאזור, עד שעה וחצי זה כמעט כלום.
-
@hil אמר:
לגבי האגם הלבן, מכיוון שהפלג’ר סגור ההגעה לאגם רלוונטית אך ורק לטיילנים מנוסים ומיטיבי לכת וכרוכה במאמץ פיזי.
לאיגווי דו מידי אין מה לעלות אם מעונן ואין ראות.
צריך בגדים חמים אם עולים לפסגות גבוהות. בהרים יכול גם לרדת שלג אפילו באוגוסט (מעל 2000 מטר) אז כדאי להיות מצויידים.
לקנות מולטיפאס און ליין מקנה הנחה 20 אחוז אם אתה קונה 3 ימים מראש. לא בטוח שזה כדאי כי התחזית בהרים לא אמינה מראש ל- 3 ימים.
אפשר לשלב ביום אחד כמה רכבלים ולכן המולטי פאס כעקרון כן יכול להשתלם. לדוגמא, איגווי דו מידי ומערת הקרח (מר דה גלאס). יש גם מסלול הליכה יפה בין 2 המקומות האלו. יש עוד שילובים שאפשר לעשות.
הרכבל הפנורמי מאד יפה ומומלץ אך הוא יקר. צריך אחכ לחזור לשאמוני איכשהו (יש אוטובוסים). זה יכול יותר מחצי יום ההלוך והחזור.
במקומות קטנים אולי אי אפשר לשלם באשראי (למשל פארק האיילים – לא זוכר).
שאר השאלות כמו איפה לעשות את השבת או מה לשלב בטיול מאד תלויות בטעם האישי שלכם. אם רוצים בטיול קצר לעשות גם הרים, גם אגמים, גם ערים גדולות, גם ביקור בקהילה יהודית זה אפשרי אבל יצריך דילוגים מהירים.
בהצלחה!
-
מאה אחוז, לא זמן קצר.. לא קראתי מספיק בעיון בפלאפון.
אז יש לך אופציות שונות כגיבוי לנושא האוכל ואם אתה באקס לה בן אז בוודאי תוכל להצטייד יפה בסופרים שם (רק ברר שעות)
-
@shimonim אמר:
אפשר לשלב ביום אחד כמה רכבלים ולכן המולטי פאס כעקרון כן יכול להשתלם. לדוגמא, איגווי דו מידי ומערת הקרח (מר דה גלאס). יש גם מסלול הליכה יפה בין 2 המקומות האלו. יש עוד שילובים שאפשר לעשות.
תודה על התשובות!
לגבי מה שכתבת על ״משתלם״. אם אני מבין נכון, לא חייבים לעשות באותו יום, מספיק שעושים את ה ADM ועוד יותר מ-2 זה כבר מתחיל להשתלם
Aiguille du Midi – 63
mer de Glace – 33
כבר הגענו ל 96 (יותר ממחיר של מולטיפאס ל 3 ימים)
אני מפספס משהו ? -
נכון, לא חייבים באותו היום. יש מצב שבמקום להילחץ לעשות הרבה רכבלים ביום או ביומיים, עדיף מראש לקנות ל 3 ימים (התוספת השולית ביחס ליומיים ממש לא גבוהה). יותר מדי רכבלים בבת אחת יכול להיות too much לילדים ואף למבוגרים
-
@shimonim אמר:
נכון, לא חייבים באותו היום. יש מצב שבמקום להילחץ לעשות הרבה רכבלים ביום או ביומיים, עדיף מראש לקנות ל 3 ימים (התוספת השולית ביחס ליומיים ממש לא גבוהה). יותר מדי רכבלים בבת אחת יכול להיות too much לילדים ואף למבוגרים
כן, תודה. זאת בדיוק הכוונה. לקנות ל 3 או 4 (אגב, התוספת השולית ל 3 קטנה מ 4
) -
-
- המולטיפס תקף על כל הרכבלים ורכבות הרים באיזור שמוני ולה זוש. החריגה היחידה זה הperiferique שנוסע מ-ADM עד הצד האיטלקי.
- בלי הרכבל ל Flegere יהיה קשה מאות להגיע לאגם הלבן. הנושא נדון כבר בשרשורים קודמים.