גן העדן הצ'כי או סקסוניה ?
-
אז גם אנחנו שוקלים את האזור .
יודעת שיש פה כמה שכבר היו וכמה שכבר בשלבי תכנון לקיץ הנוכחי , אז אשמח לקבל עצות ותובנות..
התלבטות ראשונה : האם מתאים לחודש אפריל ??
חושבים על פסח בשנה הבאה. מה מבחינת מזג האוויר , פעילויות ואתרים - פתוחים או לא ? ומה ההשפעה של פסחא ??
התלבטות שניה - יש לנו רק 6 ימים. איפה להתמקד ?
גם בברלין וגם בפראג כבר היינו אז הכוונה לצאת ישר לטיול עצמו.
אמנם נראה שבגן העדן הצ'כי יותר פעילויות לילדים אבל לא יודעת כמה מהן רלוונטיות באפריל . ראפטינג בטח לא...
אז האם להעדיף את אזור סקסוניה השוויצרית דווקא ?
האם ב 6 ימים אפשר גם וגם ? אם כן, איך לחלק ?
וזה מוביל להתלבטות השלישית - איפה ללון ? האם לפצל או לינת כוכב ?
אצלנו הלינה היא נקודה רגישה ... הבעל מאוד בררן.
בדרזדן יש מבחר. האם דרזדן תתאים כנקודת לינה ?
אחרון חביב : לאן עדיף לטוס ? פראג או ברלין ?
השאלה היא כרגע לא מבחינת מחיר אלא מבחינת נוחות - מה יהיה אופטימלי ? ( ומבחינת השכרת הרכב )
אשמח לכל תובנה והמלצות ללינה .
תודה מראש
עדי
-
אנחנו עשינו משהו דומה בפסח לפני שנה. לנו 7 לילות בליברץ ושילבנו גם את צפון צ’כיה וגם את סקסוניה בגרמניה. ליברץ היתה אידיאלית ככוכב לשני המקומות, יכולנו לבחור לאן לנסוע בכל יום לפי מזג האוויר. הנסיעות היו בד”כ שעה שעה וחצי לכיוון , הכי ארוך שנסענו היה שעתיים. באפריל הרוב היה פתוח (לגבי המסלול בהרנסקו עם המעבר בשייט תצטרכו לבדוק איתם במייל, זה גבולי), חלק עדיין קר ומושלג כמו מפלי מומלבה שהיו מהממים. חלק היה ממש נעים כמו עונת מעבר אצלנו. מומלץ מאוד. אנחנוטסנו דרך אפ לפראג והשעות היו אידאליות (מוקדם בבוקר בהלוך ומאוחר בחזור כך שלא שרפנו לילות על פראג עצמה) -
לינה מומלצת SUNGARDEN APARTMENTS – היתה לנו דירה מרווחת ויפה וכבונוס היה צמוד לה גן אקולוגי נחמד לילדים. די קרוב ליציאה מליברץ כך שלא היו פקקים. מיקום נוח. -
תובנות שלי מתוך תכנון לקיץ:
- לא הצלחתי למצוא חברת השכרת רכב בברלין שמאפשרת לי לקחת רכב בקטגוריה שאני רוצה (רכב גדול, 7 מקומות, אוטומטי) ולהיכנס איתו לצ’כיה. לא הייתי מוכן להתפשר על הרכב (לקחת גיר רגיל, או רכב קטן יותר) ולכן נבלה 8 ימים מתוך הטיול בסקסוניה. ועדיין חסרים לי ימים…
- אז לפני המשבר עם הרכב תיכננתי גם את צפון צ’כיה ושם גם יש מספיק מה לעשות. כך שלדעתי כדאי ב6 ימים להתמקד באזור אחד.
אני באופן אישי לא רוצה לטוס לפולין. אבל יודע שאחרים מצאו טיסות זולות לוורוצלב.
-
תודה זברה, שמחתי לשמוע שהיה לכם מזג אוויר טוב . מעודד.
אני אסתכל על הדירות , אבל הפעם בא לי טיול ממש קליל ונסיעות קצרות קצרות אז אולי בכל זאת עדיף להתמקד רק באזור אחד - צ'כיה או סקסוניה. השאלה איזה.
מצד שני, בגלל העונה הגבולית , זה באמת מאפשר גמישות מבחינת מזג האוויר להיות איפשהו באמצע ... צריך לחשוב.
איפה היה לכם יותר מזג אוויר אביבי ??
ברור לי שזה עניין של מזל.
הטיסות לפראג באמת בשעות מאוד נוחות.
-
תודה עמיחי.
לא פלא שחסרים לך ימים בתכנון...אני בטוחה שכשתחזרו מטיול הקיץ אני לא אצטרך להתאמץ הרבה..
לגבי הרכב, אין לנו בעיה להתפשר על רכב ידני. רגילים.
לגבי הטיסות, לא בעניין של טיסות לפולין. מתלבטת רק בין טיסות לפראג או לברלין . אני מבינה שאתה טס לברלין אבל אני נוטה בשלב זה לטיסות לפראג. בכל מקרה, לא רואה הבדל גדול במרחקים. אני טועה ?
איפה אתם ישנים לאזור סקסוניה ??
רק מקריאה ראשונית נטיית הלב שלי היא להתמקד באזור סקסוניה. אבל יש עוד זמן להתחבט.
-
@adivelednizki אמר:
תודה זברה, שמחתי לשמוע שהיה לכם מזג אוויר טוב . מעודד.
אני אסתכל על הדירות , אבל הפעם בא לי טיול ממש קליל ונסיעות קצרות קצרות אז אולי בכל זאת עדיף להתמקד רק באזור אחד - צ'כיה או סקסוניה. השאלה איזה.
מצד שני, בגלל העונה הגבולית , זה באמת מאפשר גמישות מבחינת מזג האוויר להיות איפשהו באמצע ... צריך לחשוב.
איפה היה לכם יותר מזג אוויר אביבי ??
ברור לי שזה עניין של מזל.
הטיסות לפראג באמת בשעות מאוד נוחות.
מזג אוויר יותר אביבי היה באיזור גן העדן הצ’כי וסקסוניה השוויצרית. מן הסתם באיזור הרי הענקים היה קר יותר אבל השלג היה מדהים. המלצה שלי – אם אתם בענייני טבע לכו על צ’כיה ואם נוף יותר מיושב אז גרמניה. בצ’כיה היה יותר מגוון של נופים טבעיים. בגרמניה היינו אמנם רק יומייים, אבל מהכנתי את האיזור הרוב שם היה פחות נוטה לטבע (למשל בסטאי , טירת קוניגשיין, באד שנדאו ) ובטח שמה שממשיך הלאה לכיוון דרזדן. -
לגבי הקיץ, הזמנו את המקום הזה (לקחנו יחידה נוספת למעלה שאפשר לחבר, תוספת של עוד חדר שינה ועוד מקלחת\שירותים):
כמובן זו לא המלצה, כי עוד לא היינו שם...
-
היינו בפסח האחרון בגן העדן הבוהמי. מזג האוויר היה ממש חם חלק מהימים. דומה למזג האוויר בארץ להפתעתנו. בחג היו די הרבה מטיילים אבל לא ברמה שהפריעה. אם תרצו לטייל באזור הזה אז מתבקש לנחות בפראג שקרובה מאוד. הרבה יותר מברלין.
אם תרצו לטייל בסקסוניה השוויצרית אז אין הבדל גדול במרחק לדעתי בין פראג לברלין.
אטרקציות לילדים בפריפריה זה יהיה בעייתי בכל מקום כי זו לא עונת התיירות.