פורטוגל-יצאנו לדרך.
-
היי חנה
חבל לי שוויתרת על גני מתיאוס הם כל כך יפים!!! מאד אהבנו וגם המבנה של הוילה מאד יפה. לא היתה לנו בעיה להחנות במקום חינמי והגענו לשם אחה”צ. כבר איני זוכרת את השעה. אם יש לך עוד אפשרות להגיע לשם תעשי מאמץ. אני מגוימארש לא התלהבתי בכלל. למקום שיונית ציינה לא היה לי זמן להגיע אבל הוא בהחלט שווה. ראיתי תמונות של צביקה גוארון שביקר שם.
רחל לבון
-
@לבון-רחל
כן רחל, הגנים יפים מאוד (ביחוד אם הם פורחים) אבל המבנים עצמם מאוד מוזנחים. כבר גדל עליהם עשב.
-
@לבון-רחל
אילו יכולנו לצאת מוקדם לא היינו מוותרים.
אני לא בטוחה שמחר יהיה לנו פנאי לסלעים כי אנחנו מתכננים להגיע לbom jesus de monte ומקוים למצוא חניה בbraga ולטייל בה.
מזמן לא טיילנו בתוך טירות וארמונות ושטיחי הקיר הענקיים מאוד מרשימים בארמון הדוכסים, גם הארונות וכמה כלים.
עם רדת הערב המבנים כאן כבר היו מוארים, השמיים עדין תכלת והיה נעים לטייל אחרי ארוחת ערב בטברנה.
-
הגענו לפורטו.
על הסלעים בPenha ויתרנו.
לא יפה לרכל, אבל אחרי שהראיתי לבעלי צילומים אמר שלא מזמן טייל בין הבולדרים במונסנטו אס הוא מוותר על עוד זיגסגים בכביש.
נסענו ישירות לBom Jesus de Munde.
הג'פי אס הכיר רק סנטאריו בום ... מסתבר שזה קרוב.
הגענו לחניה קרובה לכנסיה. למרות שפע המבקרים אין שילוט. ליד שער חשמלי בן אדם גובה אירו ופותח את השער. רכב בקצה העליון של החניה (לפני u למגרש חניה גבוה יותר) יצא, ונכנסנו במקומו.
הבנתי איפה אנחנו כשראיתי לידי את הקרונית.
ירדנו ברגל עד ל"ככר" וחזרנו. מעניין.
שמחתי שלא הגענו למגרש חניה נמוך יותר.משם הדרך ארוכה יותר.
עלינו קצת בשבילי הפארק עד בריכה ששטו בה ילדים רעשנים בסירות.
נחמד.
המשכנו בדרכנו לBraga. אין מילים לתאר את ההלם מ הירידה החדה בעקלתונים. נזכרנו באחד מימי הטיול בפיליון שביוון. דרך האבנים התחלפה בכביש הירידה החדה נמשכה..
רשמתי לי מראש כתובת לחניה. היה מעולה. ב12:30 התחלנו לטייל ולהנות ממראות העיר העתיקה. היה חם. 29 מעלות.
לקחנו פסק זמן עם ארוחת צהריים במסעדה פורטוגלית. היה טעים מאוד. המשכנו לטייל, אל הקתדרלה הענקית.
ב 15:00, לא בדיוק על הדקה. יצאנו לדרך לפורטו. החניה עלתה 3.10 אירו. חששנו מפקקים בשעה מאוחרת יותר. הגענו כעבור שעה ורבע.
קצת חששתי מענין החניה אבל למרות שהמלון ממוקם קצת לפני רמזור ניתן היה לחנות לכמה דקות, עם 2 גלגלים על המדרכה. צלצלתי בפעמון, אישה לבבית פתחה את הדלת. בעלה הגיע אחריה ועוד לפני שהספקתי לשאול אם אפשר לחנות כמה דקות, הבעל רץ למכונית, לקח את המזוודות. האישה רצה לעזור. הכניסו את הציוד שלנו ובעל הבית לקח את הרכב לחניה. ועד שחזר היה באלאגן. זוג אורחים התלונן שנעלם להם תיק שחור…
מה גורל התיק לא ברור לי . עכשיו היו שוב צעקות.
קיבלנו חדר בקומה השלישית- אין מעלית. את הציוד העלה בעל הבית אחרי שחזר. נעילת החדר עם קוד וכך גם הכניסה למלון.
לחדר יש מטבחון. מצויד במכונת קפה ובמקרר מים ובירה.
עוד מעט נצא לאכול. תמונות אצרף אחר כך
-
באחד מקטעי הדרך המוזרים ביותר שעברנו הפרענו לזוג קשישים להוריד תבן לאחסון. הגברת הקשישה בקושי עלתה, אבל עלתה על הטרקטור והזיזה אותו קצת.

-
בברגה היפה
-
ועוד פינה
-
מבט אל גג הרתדרלה -
חזרנו מארוחת ערב צמחונית.
המלון אולי לא קרוב לעיר העתיקה אבל במקום תוסס.
מרכז קניות ו"מרכז אוכל" שיש בקצה שלו מלון. ליד הכניסה למלון היתה כנראה חנות למזון כשר. יש כתובת שמספרת על כך אבל אין מצרכים.
ותחנת המטרו בככר . הכל במרחק 5 דקות הליכה.
-
ושכחתי... בקניון יש גם שופרסל וגם מכבסה לכביסה עצמית.
לפי מידע שליקטנו במקום אחרי ארוחת הערב, 5.5 אירו 3/4 שעה.
ואם יש מי שהבחין בספור התיק האבוד,
כשירדנו, בדרכנו לאכול, הגיחה סוסנה, בעל הבית והתנצלה על קבל הפנים הקשה…
הספור שהיה כך היה. האורחים שנעלם להם תיק, הגיעו למלון מוקדם . השאירו את הציוד בכניסה ויצאו לטייל. בזמן העדרם, ירגו 2 אחים שהתארחו, זוג ברזילאים, והשאירו, גם הם את הציוד בכניסה עד שיצאו. היה להם הרבה ציוד...
בעלת הבית ידעה לאן פניהם מועדות... התקשרה לאח האחד. זה עצר את הרכב ולא מצא את התיק. כעבור כשעה הגיעו ליעדם הורידו ציוד והאח השני מצא את התיק. בעל ההית נסע לההיאו. מרחק של שעתיים נסיעה....סוף טוב הכל טוב.
המסקנה המתבקשת, תשמרו על הכללים. טלפונים ותעודות חדובות תמיד עליכם.
-
-
הבוקר בסביבת השעה 10:00 בעל הבית לקח אותנו אל מרכז העיר. הראה לנו איפה תחנת המטרו שנזדקק לה (סאו בנטו), עשה סבוב סביב בנין העיריה בטענה שבכל מקרה זו דרכו חזרה הביתה, והוריד אותנו ליד לשכת המידע לתיירים. מהר מאוד קיבלנו הסברים, כל מה שאתמול לא בדיוק הבנו ועוד. לצשל שבשעה 12 יש קונצרט של העוגב בכנסית clerigos.)
בנין העיריה בהחלט הרשים אותנו ובכלל כל השדרה שיורדת ממנו. מאין תחרות הכיפה היפה. הכוונה שלהרבה בתים מימין ומשמאל לככר הארוכה יש כיפה כל שהיא. אין אחת דומה לחברתה.
בקצה התחתון של הככר פנינו ימינה ומהר מאוד הגענו למגדל clerigos. התור לקופה במעלה מדרגות. חס וחלילה שמישהו יעדכן כבר בכניסה שמלא ובשעה וחצי הקרובה לא ניתן יהיה לעלות. את ההסבר מקבלים רק בקופה.כשיורדים במדרגות אפשר להכנס לכנסיה. ככל הנראה לא הרשימה אותי כי איני זוכרת אותה (כבר עכשיו).
ירדנו לכיוון החוף ברחוב שמאחורי המגדל והגענו לתצפית מרשימה מאוד. משם המשכנו בעזרת מפת גוגל לכוון ארמון Bolsa. גילינו שיש ירידה במדרגות שמקצרת קצת את הדרך אבל אני העדפתי ללכת קצת יותר. עצרנו בboutic do gelato, נהנינו מכדור גלידה גדול למדי תמורת 2.30 אירו והמשכנו בדרכנו. לא נכנסנו לארמון, רק צפינו בחצר הפנימית.
למה? כי מטיילים רק בקבוצה וראינו שעולים לקומה שלישית. לא בא לנו בטוב לטפס... המשכנו, לפני שעלינו לכנסיה התישבנו לאכול.. ממש ממול, לכוון הנהר כי מצאנו בתפריט בס.. היה טעים ולא יקר.
מסתבר שלכנסית סאו פרנציסקו קיר משותף עם בולסה. הכניסה מכוון הנהר. כרטיס כניסה כולל את כנסית הארמון, שהרשימה אותנו מאוד, מרתף הקטקומבות שאין לי מילה טובה יותר ממוזר להגדירו.
וכנסית סאו פרנסיסקו מרשימה באינספור פיתוחים מוזהבים , שמעטרים אותה, מעשי אומנים ש"נכפו" על המבנה הישן. פיתוחים בעץ מצפים חלקית את העמודים המאסיביים, הנושאים בגאון את התקרה הגבוהה ובכניסה תקרה מונמכת מסתירה את הויטראז' בחלונות. החלטתי שהנמיכו את התקרה כדי שמפגש פתאומי עם גובה התקרה לא יפחיד את הנכנסים . במקום ישבה קבוצת תלמידים צעירים שהאזינו לשעור בפורטוגזית, כמובן. על האמנות?
מכאן המשכנו לבית המכס. זכינו לבקר בתערוכת האדם. הופתעתי שתלמידים ממש צעירים בקרו בה. והמשכנו אל תערוכה של אחד ןהאמנים האהובים עלינו- Esher. נהנינו מאוד מהיצירות. הפריעה לנו מאוד הדרכת סטודנטים בקול רם מאוד, ברמה כזו שלא שמענו אחד את השני כשדיברנו בלחש. אותי לימדו שבמוזיאונים שומרים על שקט ולא ברור לי למה ההדרכה לא נעשתה עם מיקרופון ואוזניות..
חזרנו ברגל עד תחנת סן בנטו. איפה הקישוטים? המתנו בתור ארוך לקנית כרטיסים. רק מכונה אחת. הטענו כרטיסים שבעל הבית נתן לנו גם לנסיעה מחר בעזרת עובד אדיב מאוד.
בתחנת טרינדאד הסתבכנו קצת עם החלפת רכבת. עלינו במעלית יחד עם זוג מבוגר מאוד. שאלנו אותם על המטרו לבית המוזיקה וכיון שידעו רק פורטוגזית הסבירו לנו בשפת הסימנים שאנחנו צריכים לחזור לקומה 1- ושם לעבור לצד השני…
כל הקוים מגיעים ליעד.
הגענו אחרי 6 בערב לחדר .. ארזנו כביסה מלולכת .. הלכנו למרכז הקניות... ירדנו קומה ליד השופרסל (כמובן שזה לא בדיוק השם כאן).
המתנו 10 דקות עד שהמכונה סימה לכבס בגדיו של צעיר.. הפעלנו את המכונה והתישבנו לאכול בחנות שיש בה גם מסעדה צמחונית קטנה. 3 דק אחרי שסיימנו לאכול המכונה סימה.. נחנו 20 דקות במהלך היבוש וחזרנו לחדרנו.
עייפים אך מרוצים.
תמונות אצרף מחר.
-
בית העיריה
וכמה כפות

-
נדיר שאני מצליחה לכתוב בין התמונות.
התחלתי לכתוב מתחת לתמונה והתמונה נעלמה. הפתרון: הקלדתי הכל וכשהסמן היה ברווח בין המשפטים הוספתי צילום ראשון.
נראה איך יעבוד הלאה.
המרפסות מול הגלידריה.

-
-
מבט אל מעבר לנהר

-
ופינה שאהבתי, מולה ישבנו לשתות.

-
הבוקר הלכנו חצי שעה ברגל למוזיאון מודרנית. היה מעולה.
עכשיו נחים. חםםם
ספק אם נמשיך לטייל, היום ויש עוד מה לראות בעיר ומעבר לנהר.
-
-