ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כרטיסי יד שניה באיזיג'ט - תובנות שלי ותהיות להמשך

פורום טיולי משפחות
    כללי כרטיסים
    15
    49
    7255
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

זו לא מודעה בפורום אלא סיפור, תובנות ותהיות:

משום מה יש לי כרטיסי טיסה מיותרים עם איזיג’ט לקיץ. לא משנה למה. יש לי ביטוח ביטול (של טריפ גרנטי) שאפשר להפעיל, ואפשר לנסות למכור אותם.

אחרי שלבדתי טיפה על הנושא הנה המסקנות שלי:

עם טריפ גרנטי אני יכול לבטל את כל הכרטיסים (5 נפשות) או רק חלק מהאנשים. יש לי 2 אפשרויות:

לבטל לבד, לבקש מאיזיג’ט החז על מיסי נמל, לתבוע הביטוח את מה שהפסדתי (בשקלים) לקבל חזרה 80% מזה

או – לתת לביטוח לבטל – אני מעביר להם את פרטי הכרטיסים, והם מנסים למכור אותם. בכל מקרה הם ישר (תוך חודש) יחזירו לי 80% מעלות הכרטיסים ששילמתי (בשקלים) אם הם יצליחו למכור יחזירו לי 10% נוספים, ואם לא הם יבטלו אותם ויחזירו לי חלק יחסי במיסי הנמל שיקבלו חזרה (אם יקבלו).

למכור לבד זה אומר למצוא מישהו שרוצה את הכרטיסים, ואז לעשות שינוי שם (בתשלום). לזה יש כמה נקודות שצריך לשים אליהן לב:

כמו כל עסקת יד שנייה יש פה בעיה של מוניטין – איך אני מקבל את הכסף ואיך הוא מקבל את הכרטיסים? האם נפגשים פנים מול פנים ליד מחשב, הוא נותן לי מזומן ואני משנה את השם? כי עסקה מרחוק תמיד בעייתית כי אך אחד לא סומך ע השני (מדובר פה על אלפי שקלים שהם סכום לא זניח, ולא על סוחר מקצועי שיש לו מוניטין)

עלות שינוי שם – יש תעריפים לא זניחים (סדר גודל של 30 אירו לאדם לכיוון אם עושים את זה 61 יום או יותר לפני הטיסה, כפול מזה אם עשינוי פחות מ-60 יום). כלומר למשפחה של 5 נפשות למשל לטיסת הלוך ושוב מדובר על סדר גודל של 300 אירו חודשיים מראש, ו-600 אירו פחות מזה. הרבה כסף. בטלפון יש תוספת תשלום קטנה.

שינוי סוג הכרטיס – מבוגר/ילד – אפשר לשנות דרך שירות לקוחות (לא באינטרנט), ללא עמלה.  אין הבדל במחיר הכרטיס בין מבוגר לילד אז אין הפרשי תעריפים. אם יש הפרש במיסים ושיניתי מילד למבוגר – אצטרך לשלם במעמד השינוי את התוספת. לא שאלתי לגבי המקרה ההפוך (של מעבר ממבוגר לילד והחזר מיסים) כי במקרה שלי אין הבדל במיסים.

מכירה של חלק מהכרטיסים: אפשר כמובן למכור ולשנות את השם לחלק מהכרטיסים ולא לכולם (את האחרים למכור למישהו אחר, לבטל, או לטוס לבד). אבל אין אפשרות לפצל הזמנה. כלומר עדיין בהזמנה יש 5 כרטיסים (במקרה שלי). אם למשל אני מוכר שני כרטיסים לאדם אחד ושלושה לאדם אחר, כל אחד מהם יראה בהזמנה את כל החמישה. אני לא יודע אם הם יוכלו לרמות ולמכור הלאה גם את הכרטיסים שלא על שמם.

רמאות של המוכר: ההזמנה נשארת על החשבון שלי (אפילו שאני כבר לא טס), ולכן להבנתי מבחינת איזיג’ט אני יכול לשנות את השם פעם נוספת (כלומר למכור למישהו נוסף) לחלק מהכרטיסים או חלקם. ברור שככה אני מרמה את מי שקנה ממני, אבל מבחינת איזיג’ט זה בסדר. אני באופן אישי לא רמאי ולכן אין לי בעיה למכור, אבל מהצד השני, אני לא בטוח שהייתי רוצה להיות הקונה.

אז במקרה שלי כאמור היה לי ביטוח ולכן אני לא לחוץ על מכירה כי ההפסד שלי לא דרמטי. אבל לכאורה נראה לי שמכירת כרטיסי יד שניה היא מאד מורכבת, ואני לא חושב שהייתי רוצה לקנות כרטיס יד שנייה (אלא אם כן מדובר על מישהו שאני סומך עליו), ולא הייתי רוצה למכור כרטיסים אלא אם כן מדובר על כל ההזמנה. אני תוהה אם הייתי חושב אחרת אם לא היה לי ביטוח (כלומר ההפסד שלי היה הרבה יותר גדול).

אז אלו התובנות שלי. מצד שני, אני יודע שיש שוק (לא מאד גדול, אבל יש) של כרטיסי יד שנייה. אז אני תוהה אם יש משהו שאני לא מבין בנושא הסיכונים..

תובנות נוספות יתקבלו בברכה

keves160 ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • keves160
        keves160 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בצד של הלקוח, אני אישית לא הייתי קונה כרטיסי יד שנייה מאדם זר. כדי שזה בכלל מינימום יפתה אותי, זה צריך להיות מחיר אפסי, כזה שאין שום דרך להשיג בקנייה לבד לתאריכים שאני בחרתי ובלי שאספוג שום עלויות החלפת שם. אחרת למה שבכלל אחשוב לסמוך על אדם זר, להיות בחוסר שקט אם הפרוצדורה הושלמה כהלכה ואולי התפספסה איזה אות ברישום השם, ועוד להתאים את עצמי לתאריכים ושעות שבחר מישהו אחר. 

הדרך היחידה שאולי אחשוב על קניית כרטיס יד שנייה זה אם זה נרכש מחבר/קרוב, וגם אז זה לא באמת אטרקטיבי בעיניי. 

לדעתי אתה פשוט מנסה לנתח יותר מדי את ה”שוק” לכאורה הזה. זה לא שוק. יש אנשים שנתקעים עם כרטיסים בלי ביטוח ובלי החזר, ולפעמים הם מנסים למכור כמוצא אחרון אם בכלל יש אופציה כזו (לא תמיד תנאי הכרטיס מאפשרים שינוי שם, או שמחיר השינוי גבוה מדי). לא בהכרח שהם גם מוצאים קונים. זה די זניח. זה לא שוק מכוניות יד שנייה או אפילו כרטיסים להופעות יד שנייה. זה באמת מוצר שלא אטרקטיבי לרכוש אותו יד שנייה מזר, וכדי שיהיה יותר אטרקטיבי הוא באמת צריך להיות מחיר רצפה – מה שהופך לפעמים את זה ללא אטרקטיבי מספיק להתעסקות עבור המוכר. 

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אני לא יודע עד כמה השוק הזה גדול או לא. בהחלט יתכן שהוא אכן מאד קטן.

בכל מקרה לגבי הכדאיות הכלכלית של כרטיס “יד 2” – ברוב השנים האחרונות הזמנתי כרטיסים באיזי לאוגוסט ביום הפתיחה, ושילמתי 200-250 אירו לאדם. בנקודה הנוכחית כרטיסים לאוגוסט יעלו 400-500. כלומר גם עם דמי שינוי שם, ההפרש במחיר יכול להיות 1000 ש”ח לאדם (או סדר גודל של 4000-5000 ש”ח למשפחה) שזה סכום מאד לא זניח. כלומר בהחלט יש מוטיבציה כלכלית לרכוש כרטיס יד שנייה.

אז אני בהחלט חושב שיש פה סיכון כזה או אחר, אבל גם חסכון כלכלי לא זניח

keves160 דוקטור דו ליטל Sailor 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • keves160
            keves160 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אתה מסתכל רק על הסיכונים ומחיר, אבל בוא נדבר על נוחות. זה לא כמו לקנות כרטיס שאתה בוחר מתוך מגוון רחב. אתה חייב לקנות משהו שמישהו אחר קנה, כך שהסיכוי שזה יתאים לך הוא די קטן. אתה מדבר על סדר גודל למשפחה, אבל זה אומר שמי שקונה צריך שתהיה לו משפחה עם אותה כמות אנשים (הרבה פעמים המוכר מוכן למכור רק את כל הכרטיסים ולא חלק ולפעמים לקונה הפוטנציאלי יש ילד נוסף ולך תמצא מקום על אותן טיסות בדיוק בשביל כרטיס נוסף), שלכל בני המשפחה יהיה רלוונטי דווקא התאריך שלך בלי שייפול על מסיבה/עבודה/לימודים/טורניר כדורגל, שהיעד יעניין אותם וגם משך הזמן שבחרת להיות בו יתאים להם, ואולי הם בכלל רוצים כמוך לתכנן הכל מראש בפרוטרוט וההצעה קרובה מדי למועד מכדי לאפשר להם את זה בנוחות או לאפשר לבקש חופש מהמעסיק מבעוד מועד לאוגוסט העמוס מאוד בחופשות במשרד. כל זה כשמול ההצעה שלך יש אינספור אפשרויות אחרות נטולות סיכונים עם אופציות לבחור. 

ותכלס, אתה מסתכל על אנשים כמוך – משפחה בסוף אוגוסט. אבל משפחות שמזמינות הרבה זמן מראש לאוגוסט כנראה ייטו לעשות ביטוח. הרבה פעמים ההצעות לכרטיסים הם לזוג או יחיד, לאו דווקא על עונת שיא, ואדם יחיד או זוג יוכלו לרוב למצוא משהו חלופי ברכישה ישירה. ובדרך כלל ההצעות הללו שראיתי לא היו מפתות מאוד מבחינת מחיר. המוכרים מאוד רצו להשיג את כספם המלא בחזרה, מבלי להבין שזה לא הופך את ההצעה על סיכוניה לאטרקטיבית. 

• אנשיםטובים

@keves160

אני דווקא מאד מסכים איתך (לא קורה הרבה :))

נראה לי שהנושא של כרטיסי טיסה יד שנייה זו לא משהו שיכול לעבוד טוב, לפחות לא עבור איזיג’ט (אולי לחברות אחרות יש תנאים אחרים שעושים את השוק הזה יודד ידידותי).

אני כותב וחושב בעיקר מנקודת ההשקפה של מוכר – אי אפשר לבנות על למכור כרטיסים. אם חשובה לנו אפשרות נסיגה – צריך לקנות ביטוח ולא לבנות על מכירה.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ?
                משתמש שנמחק @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

• "אני כותב וחושב בעיקר מנקודת ההשקפה של מוכר – אי אפשר לבנות על למכור כרטיסים..." - מי שקונה כרטיסים בזול כדי לנסות למכור אותם ברווח לאחר כמה חודשים, לוקח את הסיכון. 

ומי שקנה בזול, משום שהמחיר "קרץ לו" ואינו בטוח אם יממש את הכרטיס, רצוי שיבטח.

- אז אולי המסקנות הן: לא למהר ולקנות ואם כן, לבטח, בידיעה שלא תקבל החזר מלא על הכסף שכבר הוצאת.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים אמר:

@keves160

אני לא יודע עד כמה השוק הזה גדול או לא. בהחלט יתכן שהוא אכן מאד קטן.

בכל מקרה לגבי הכדאיות הכלכלית של כרטיס “יד 2” – ברוב השנים האחרונות הזמנתי כרטיסים באיזי לאוגוסט ביום הפתיחה, ושילמתי 200-250 אירו לאדם. בנקודה הנוכחית כרטיסים לאוגוסט יעלו 400-500. כלומר גם עם דמי שינוי שם, ההפרש במחיר יכול להיות 1000 ש”ח לאדם (או סדר גודל של 4000-5000 ש”ח למשפחה) שזה סכום מאד לא זניח. כלומר בהחלט יש מוטיבציה כלכלית לרכוש כרטיס יד שנייה.

אז אני בהחלט חושב שיש פה סיכון כזה או אחר, אבל גם חסכון כלכלי לא זניח

החישוב שלך לא נכון,

אם אתה משנה שם על הכרטיס ישנם שני חיובים

א. תעריף “שטוח”, דמי החלפת שם

ב. הפרש העלות בין מחיר הכרטיס כשקנית אותו לבין מחיר הכרטיס ברגע החלפת השם – במידה ומחיר הכרטיס בזמן ההחלפה יקר יותר.

בכל מקרה מחיר הכרטיס אחרי שינוי השם הוא תמיד מחיר הכרטיס באותו רגע + 30 יורו דמי שינוי.

כדי למכור יד שניה בהנחה המוכר צריך לספוג את דמי ההנחה, אחרת לקונה כדאי לרכוש כרטיס חדש מאיזיג’ט.

בזמנו היתה אפליקציה ישראלית שנקראה “לוקו” שבעיקר מכרה כרטיסי איזיג’ט יד שניה (לוח מודעות), לא יודע אם עוד קיימת.

בקיצור במקומך אם הייתי עושה ביטוח הייתי מנצל אותו ולא מתעסק עם יד שניה.

סמדרולה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • keves160
                    keves160 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

אני עם aljaje. מי שכבר על ההתחלה מסתכל על האופציות למכור את הכרטיס כי נדמה לו שהוא יבטל, עדיף שאו יעשה ביטוח או שלא יקנה כל כך מוקדם. כן, רכישה מוקדמת חוסכת כסף, אבל אם ישנו עד כדי כך ספק, בעיניי עדיף לחכות (במיוחד ליחיד או זוג) ומקסימום לשלם קצת יותר, אבל לא להפסיד ולהתבאס מביטול ולהתחיל להתעסק עם ניסיונות מכירה כושלים… אי אפשר לסמוך על יד שנייה. דווקא קרה לי פעמיים עם לואו קוסט שבקנייה ברגע האחרון מצאתי אותו מחיר של הקנייה המוקדמת של החברים שטסתי איתם. לפעמים יש מזל…

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • סמדרולה
                      סמדרולה @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

באתר של איזיג’ט מופיע תעריף החלפת שם, אך לפי ההערה שם, אין צורך לשלם את ההפרש בעלות הכרטיס:

If you would like to transfer your booking to a different passenger, you can do so for a fee, but without paying any fare difference. This is cheaper to do further in advance.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל @סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

@סמדרולה

צודקת, לא הייתי מעודכן. 

https://www.easyjet.com/en/terms-and-conditions/fees

אני מקווה שספסרים לא ינצלו את האופציה הזו כדי לרכוש בנקים של כרטיסים זולים כשמתפרסמות הטיסות ואחרי כן יספסרו במכירתם, כי במקרה כזה הסיכוי של תייר מין המניין להשיג כרטיס במחיר אטרקטיבי יהיה מאוד נמוך

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • אנשיםטובים
                          אנשיםטובים @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

אני חושב שספסרות היא לא פתרון טוב

קודם כמו שציינתי – יש מורכבות וסכנה בכל הנושא הזה

אבל בלי קשר – שינוי שם פחות מחודשיים לפני הטיסה כרוך בתשלום גבוה יותר של בערך 120 אירו לאדם (60 לכיוון). זה שוחק חלק ניכר מהרווח הפוטנציאלי וגורם לספסרות להיות מסוכנת

אבל, אני מניח שמי שישב וינתח לעומק מחירי כרטיסים יוכל לפתח אלגוריתם שמשתלם לספסרים

ואגב, נראה לי שכדי לספסר עדיף לקנות טיסות בודדות (אדם אחד, כיוון אחד), כי זה יאפשר הכי הרבה גמישות במכירה חוזרת

שוקי3 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • שוקי3
                            שוקי3 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

העולם פשוט, למה לסבך…?

🙂

• vardit64
                              vardit64 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו השתמשנו פעם באופציה זו ובזאת מזערנו נזקים.

לא עשינו ביטוח וגם היום בדרך כלל אנחנו לא עושים (רוכשים מאיזי ג’ט ביום הפיתחה במחירים נמוכים מאוד . ולכן, לא עושים ביטוח-מזכירה לכם שגם ביטוח עולה כסף)

באותה נסיעה רכשנו 6 כרטיסים ובסוף אחת הבנות לא יכלה להצטרף . פרסמנו ביד 2 והצלחנו למכור האמנם רק את הכרטיס הלוך . ובכך מזערנו נזקים. הלך בסדר ובטוח לא היו בעיות.

• keves160
                                keves160 @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3

טיסות זה לא עסק לספסרות. זה לא כרטיסי הופעות. אנשים פחות ייטו לרכוש מיד שנייה את הדבר שעליו עומדת כל החופשה/נסיעה בשביל חיסכון לא כזה מדהים. 

שוקי3 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • שוקי3
                                  שוקי3 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

למה אתה אומר את זה לי?

• ?
                                    משתמש שנמחק @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

מסכימה איתך שספסרות לא מתאימה לשוק כרטיסי הטיסה (אני אישית לא אוהבת להתעסק עם זה גם בשווקים אחרים כמו הופעות, כך למשל הפסדתי הזדמנות לעשות רווח נאה ביותר מרכישת ומכירת כרטיסים להופעה של אריק קלפטון, שהשגתי במחיר אטרקטיבי לפני כמה שנים).

תופעה מעניינת שראיתי בפייסבוק – אנשים מפרסמים כרטיסים ו”חבילות” במחירים יקרים ממש! השיא היה לפני כמה ימים, כשמישהי פרסמה “חבילה” לאמסטרדם בכ-300$ *יותר* ממחיר השוק🙄. איך זה עובד? אין לי מושג, הניחוש שלי הוא שאולי הם בונים על אנשים שפשוט יניחו שאם הם קונים יד שנייה זה בהכרח “מחיר מציאה”, מבלי לטרוח אפילו לבדוק את מחיר השוק של אותו כרטיס או חבילה.

בשנה שעברה קניתי בזול כרטיסי איזיג’ט לג’נבה וביטחתי בטריפ גרנטי, כי בתי הבכורה עוד היתה חיילת והיה חשש מסויים שימנעו ממנה לסוע. חודש לפני הנסיעה החשש התממש, אני לא חשבתי אפילו על ניסיון למכור את הכרטיס שלה בעצמי אלא פניתי מיד לביטוח (ואז גם למדתי על האופציה שינסו למכור אותו בעצמם ואז אקבל 90% במקום 80%). לשמחתי שניה לפני שהפעלתי את הביטוח צה”ל החזיר לי את הילדה😀. אבל ממש לא נראה לי שווה כל כאב הראש הזה, וכמובן גם הסיכון. אם יש חשש ממשי (כמו במקרה של ילד בצבא) – שווה לבטח. אם לא, אני בד”כ לא מבטחת. במצטבר, החישוב האקטוארי הוא בצד של חברות הביטוח, ואני בצד השני...

• keves160
                                      keves160 @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3

לא אומר לך, שוקי, זה פשוט המנגנון המעצבן של המערכת החדשה שכשאתה לוחץ על תגובה היא מחברת ישר שם לזה גם אם לא ענית ספציפית לאותה הודעה. אין לי כוח למחוק את התוספת המעיקה הזו כל הזמן. הגבתי כללי על הדיון.  

• אנשיםטובים

אז אם לסכם את הדיון כמו שאני רואה את זה:

בגדול ככל הנראה אין באמת שוק רציני לכרטיסי יד שנייה.

כמי שוקנה כרטיסים הרבה זמן מראש – אם יש חשש גדול – עשו ביטוח

אם קונים מראש ויש סכנה לאחד מכרטיס הטיסה בלבד (הבן החייל וכדומה) – אפשר לבטח רק את הכרטיס הזה.

אם צריך לבטל (כרטיס אחד או כולם) ויש ביטוח – אין כלכך טעם לנסות – ישר להפעיל את הביטוח

אם צריך לבטל רק נוסע אחד ואין ביטוח – כנראה שעדיף להפסיד את הכסף וזהו

אם צריך לבטל משפחה שלמה ואין ביטוח – אפשר לנסות למכור, אבל לא כדאי להיות אופטימי להצלחה, ובכל מקרה כדאי לשים לב לקו הגבול של החודשיים שמייקר

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אני רואה את זה קצת אחרת ממך,

אני מבטח רק אם אני יודע שההסתברות לביטול גבוהה, נניח ילד חייל שעוד לא אישרו לו את הרגילה ובטח עוד בלי אישור יציאה מהארץ.

שקלול שאר המקרים אומר לי שלאורך השנים זול לי יותר להפסיד עלות כרטיסים שאני לא יכול לנצל מאשר עלות פרמיית הביטוח, אגב זה גם מה שהאקטוראים של חברת הביטוח אומרים.

כמובן שאם מצליח למכור את הכרטיסים הלאה – עוד יותר כדאי לי לא לבטח.

אגב למי שמעוניין – יש לקרוב משפחה שלי מדרגה ראשונה שני כרטיסים ללונדון ליולי באיזיג’ט שכנראה לא יוכל לנצל.

• אנשיםטובים
                                            אנשיםטובים @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

עד כמה שאני יודע הפרמייה של טריפגרטי היא 10%. כלומר ביטוח של טיסה ב-1000 אירו יעלה 100 אירו שלא יוחזר בכל מקרה.

במקרה שבו ביטלתי אשלם 200 אירו השתתפות עצמית ואקבל חזרה 800 אירו.

ב-8 טיסות (שכולן ב-1000 אירו) אשלם 800 אירו לחברת הביטוח. אם אבטל אחת מ-8 הטיסות האלה אחזיר לעצמי את ההשקע בביטוח.

כלומר אם הסיכוי שאבטל גדול מ 1 ל-8 – שווה לי לעשות ביטוח. אם הסיכוי שאבטל קטן מ 1 ל 8 – לא שווה.

האם הסיכוי לביטוח גדול או קטן מ 1 ל-8? כל אחד יעשה את השיקולים שלו. עד השנה מעולם לא ביטלתי חופשה משפחתית, ולכן אם היית שואל אותי לפני שנה הייתי אומר שהסיכוי שאבטל נמוך בהרבה מ 1 ל-8

אבל בשנה האחרונה ולאור גילאי הילדים קשה יותר להתחייב על תאריכים שהם יוכלו לצאת לחופש. עוד לפני הבן החייל (שאין לי) יש את שלב הבגרויות, המחנות של הצופים, האימונים של הכדורגל ועוד דברים אחרים לפי עיסוקי הילדים, שבפועל מהנסיון שלי כבר מסביבות גיל 10-12 מתחילים להיות להם חשובים יותר מאשר חופשה משפחתית (דיברנו על זה כבר בתחילת השנה). כל שהסיכוי של 1 ל-8 לא נראה לי כבר כזה המופרך

? דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון