ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חודש וחצי בניו זילנד

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    האי הדרומי האי הצפוני ניו זילנד
    8
    29
    3520
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נטע1
      נטע1 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם.

אני מתכננת טיול זוגי עם בעלי לניו זילנד, יהיה לנו כחודש וחצי .

אנחנו עומדים בפני קניית כרטיסי טיסה ולא מצליחים להחליט אם לכלול את האי הצפוני בתכנון, בנוסף לאי הדרומי.

אנחנו רוצים לטייל בקרואן. מעוניים לעשות שני טרקים של כמה ימים (בינתיים חושבים על מילפורד ורוטברן), ומקווים לעשות הרבה טיולי יום.

נשמח לעצות.

thomas757 Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • thomas757
        thomas757 @נטע1 נערך לאחרונה על ידי

@נטע1

שלום נטע.

לאיזה חודש מתוכנן הטיול?

נטע1 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • נטע1
          נטע1 @thomas757 נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • נטע1
            נטע1 @thomas757 נערך לאחרונה על ידי

@thomas757

שכחתי לכתוב! חשבנו לנסוע באמצע נובמבר. אני מסיימת תואר בספטמבר ככה שאני אהיה פנויה מאז ועדאמצע ינואר. מצד אחד אני מעדיפה לנסוע כמה שיותר מוקדם, ומצד שני עד שנוסעים לניו זילנד, הכי חשוב לנו מזג אויר שיתאים לטיולים. חשבתי שאמצע נובמבר עד תחילת ינואר מהווה פשרה טובה. האם זה נשמע הגיוני?

המגבלה של חודש וחצי, דרך אגב, דוקא מגיעה מבן הזוג שעובד ומוגבל בכמות החופש שיכול לקחת. הוא עדיין בודק אם יוכל להאריך בשבוע.

ranchy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • imeshy
              imeshy נערך לאחרונה על ידי

האי הצפוני שונה לחלוטין מהנוך של האי הדרומי.האם קראת מה יש לעשות בו?

לדעתי – בהחלט יש מקום לטייל גם בו. 

אגב לטרק המילפורד צריך להזמין מקום חודשים ארוכים מראש.. לא בטוח שזה הטרק שמתאים לכם. 

thomas757 נטע1 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • thomas757
                thomas757 @imeshy נערך לאחרונה על ידי thomas757

@imeshy

מסכים בהחלט שהאי הצפוני שווה ביקור. יש בו כמה מקומות מעניינים עם נופים שלא רואים בדרומי כמו הטונגרירו והר הטראנאקי. בנוסף כמובן לקורומנדל, ביי אוף איילנדס, קייפ רינגה, רוטורואה, וולינגטון, מערות וואיטומו ועוד.

בהנחה שיש לכם 6 שבועות, הייתי משקיע כשבועיים בצפוני ואת השאר בדרומי.

מבחינת מזג אויר כנראה שכדאי שתתחילו בצפוני אבל זה לא קריטי.

בנוסף, אני ממליץ בחום לשכור רכב למשך תקופת הטיול.

• ranchy
                  ranchy @נטע1 נערך לאחרונה על ידי

@נטע1

בואי נתחיל מההתחלה. ניו זילנד מרוחקת מישראל כ20000 ק”מ. בזמני טיסה מסחרית זה בערך 24 שעות באויר. קצת טירוף לעשות זאת ברצף טיסות.מציע לכם לפצל הטיסות וכך לטייל יום או יומיים בעד הביניים בו מחליפים טיסות. זה גם ימנע את הג’ט לג. בנדול תכננו שבוע לטיסות הלוך וחזור. עם תכנון נכון תרויחו עוד שני יעדים כבונוס. אני  טסתי דרך הונג קונג וחזרתי דרך סינגפור שזהו יעד מרתק בפני עצמו.

שני האיים שונים זה מזה בנופים. האי הצפוני מכיל נופים וולקניים פעילים כהרי געש וגייזרים אז למה לוותר עליו ?!

חלוקת הזמן בין האיים  – בגדול עד שליש לאי הצפוני  היתר לאי הדרומי. 

רכישת רכב מחייבת זמן לקניה וזמן למכירה .לא חושב שיש לכם אותו .

ניתן למצוא חברה המאפשרת לשכור רכב באי אחד ולהחזירו באי השני ללא  דמי החזרה. ACE למשל מאפשרת זאת. שכרתי בשדה התעופה באוקלנד החזרתי בשדה התעופה בכריסטצ’רץ’.

רנצי

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • keves160
                    keves160 @ranchy נערך לאחרונה על ידי

@ranchy

אוסיף עוד דבר: אין לכם זמן לבזבז יותר מדי על רכישה והשכרה, וכדאי לשים לב שאם אתם מתכוונים לקרוואן עם חיבור חשמל, מים וכו’ (קראוון סטנדרטי) אז לא בטוח שזה יהיה זול – ההשכרה שלהם יקרה ואם הולכים על אתרי קראוונים הם גם יותר יקרים מאתרי קמפינג רגילים. 

• נטע1
                      נטע1 @imeshy נערך לאחרונה על ידי נטע1

@imeshy תודה רבה על ההמלצה! חשבנו על המילפורד כי הוא אמור להיות מאוד יפה ועם זאת ברמת קושי לא גבוהה (לא צריך לסחוב אוהל, אין עליות ארוכות). אשמח להצעות נוספות לטרקים בסנגון.

Thomas757- תודה! האמת שקראתי קצת על האי הצפוני ונשמע לי פחות מיוחד מהדרומי, אבל אני אקרא עוד.

ranchy- אתה צודק, שכחנו לקחת בחשבון את הטיסות ואין ספק שיקחו הרבה זמן. תודה!

keves- תודה! הסיבה שחשבנו על קרואן היא בשביל הספונטניות. קראתי (בעיקר פה) שאם מתכננים לישון בהוסטלים צריך להזמין הכל מראש. למעשה אין לי בעיה להזמין הכל מראש אבל אני חוששת שזה לא יסתדר עם מזג האויר. בנוסף ממש בא לי את החוויה של הקרואן, אבל אני חייבת להגיד שרק בגלל שבא לי את זה- לא מצדיק בעיני את ההפרש הכספי (ובאמת כבר ראינו שזה יקר מאוד).

keves160 imeshy 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • keves160
                        keves160 @נטע1 נערך לאחרונה על ידי

@נטע1

ברוב הטרקים אין צורך לסחוב אוהל כי יש בקתות. המילפורד פשוט מפורסם יותר מכולם ולכן מוזמן חודשים מראש ועולה הון. ואגב, אם עושים טרקים של יום כמו הטונגרירו קרוסינג אז בכלל אין צורך לסחוב אוהל או יותר מדי (מים וקצת סנדביצ’ים). 
                        אני מאוהבי האי הצפוני. יש בו לא מעט נופים נהדרים ובעיקר הרי געש שאין בדרומי. 
                        במקום קראוון של ממש אפשר ללכת על ואן עם מיטה בפנים. זה בלי חשמל ומקלחת וכו’, אבל יותר זול ועדיין מאפשר את הספונטניות. פשוט בוחרים אתרי קמפינג עם שירותים (אפילו פשוטים וחינמיים) ולפעמים גם עם מקלחת, ואפשר בחלק מהאכסניות לחנות איתו ולשלם מחיר מופחת מאוד ואז להשתמש במקלחות ובמטבח ושאר שירותי האכסניה. יש גם חברות שמשכירות ואנים כאלו (זה אשכרה פשוט ואן, שהוציאו את כל מקומות הישיבה מתוכו חוץ מהנהג וזה שלידו והחליפו במיטה וקצת ציוד מטבח). 

נטע1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • imeshy
                          imeshy @נטע1 נערך לאחרונה על ידי

@נטע1

באי הצפוני יש כמה אטרקציות מהגדולות של ניו זילנד, גם לאלו החובבי טרקים בעיקר. 

למשל – 

מערות וואיטומו – סנפלינג, שייט בנהר תת קרקעי על אבובים וצפייה בתולעים הזוהרות ואז טיפוס צוקים

טרק טונגרירו (יום אחד או כמה ימים) – טרק מרהיב ושונה בנוף מאוד מהאי הדרומי

כל הפעילות הגאותרמית (גייזרים וכו’..) ברוטורואה

“טרק” בקאנו  במספר ימים על נהר וואנגנוי

וזה רק ההתחלה (אולם לדעתי – זה המיטב). 

חבל לפספס את אלו.. 

• keves160
                            keves160 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

ואני אוסיף:

הקורומנדל שהוא בובה של אזור, חצי אי עם חופים יפים, טרקים ונופים, כולל חוף המים החמים המפורסם. 

הנורת’לנד עם אתרי צלילה, חופים, יערות קאורי ונופים כולל החוף החולי הארוך בצפון. 

למתקדמים יש את הר הגעש טאראנאקי, אם מזג האוויר משתף איתכם פעולה. גם באזור הדרומי של הטונגרירו יש נופים נהדרים. 

לחובבי שר הטבעות – הוביטון (יקר), וכמובן “מאונט דום” שבפארק טונגרירו. 

ויש עוד… 

• Amal3241191
                              Amal3241191 נערך לאחרונה על ידי

יש לי שאלה, גם אני נוסעת לחודש וחצי, אבל אני מגלה שכל טראק הוא עם תשלום…

איזה טראקים ניתן לעשות לבד, ובלי לשלום הון!! 

אני לא מצליחה לעמוד בתקציב אפילו בשלב התיכנון!!

האם זו ארץ יקרה או שאני לא מחפשת נכון!!

ה MILFORD למשל (5 ימים) עולה 1400 דולר אמריקאי בערך

תודה 

• keves160
                                keves160 @Amal3241191 נערך לאחרונה על ידי

@Amal3241191

קודם כל, אף אחד לא אמר שניו זילנד היא ארץ זולה. רק כרטיס הטיסה הוא כבר הוצאה ניכרת, והמחיה שם גם היא לא זולה. 

דבר שני, טרקים הם בתשלום כי הכניסה לשמורות הטבע הן חינם (בניגוד לישראל למשל) ולכן המחלקה לשמירת הטבע צריכה להביא מאיפשהו את התקציב לתחזוקת השמורות, ובעיקר לתחזוקת הטרקים ובקתותיהם. 

אבל, המילפורד הוא המילפורד. הוא ידוע כבר כמה עשורים בתור הטרק היקר במדינה, ולאחרונה הוא התייקר עוד יותר. יחד איתו עוד כמה מההכי מפורסמים כמו הרוטברן והקפלר. יש טרקים פחות יקרים, ובנוסף אפשר לישון לא בבקתה אלא באוהל (בטרקים שבהם מותר לישון באוהל) ואז המחיר נמוך בהרבה. 

לדוגמא: במילפורד עולה היום לילה בבקתה לתיירים 140 דולר ניו זילנדי, אבל בטרק כמו ההיפי בקתה עולה 32 דולר והקמפינג 14 דולר. כך שאם התקציב שלך מוגבל, פשוט תבחרי טרקים אחרים. לא חייבים לעשות את המילפורד, ולמעשה רוב התרמילאים לא עושים את הטרק הזה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • נטע1
                                  נטע1 @keves160 נערך לאחרונה על ידי נטע1

שכנעתם אותי שהאי הצפוני שווה, ותודה על כמות עצומה של המלצות! (אני עוד צריכה לקרוא עליהן). כבש- תודה רבה על ההמלצה להשכיר ואן! האם אתה מכיר חברה שמשכירה?

אתמול הזמנו מקומות במילפורד וברוטברן (אפשר לבטל, אבל למען האמת אלה הדברים שמשכו אותנו לניו זילנד מלכתחילה), עם הפסקה של יומיים בניהם סכ”ה יוצא 9 ימים.

חודש וחצי שווה ל45 ימים, אם אני מורידה שבוע על טיסות (הערכה גסה) נותרו לי 38 יום, פחות נניח 10 ימים באי הצפוני ו9 ימים לטרקים, נותרים לי 19 ימים. האם יספיק לשאר האי הדרומי? האם הגיוני לוותר על החלק שמצפון לקרייסצ’רץ’?

Amal- המילפורד יקר מאוד, והרוטברן גם יקר, אם כי משמעותית פחות מהמילפורד. למעשה אני חושבת שכל הטרקים שקראתי עליהם היו זולים משמעותית מהמילפורד. רק תשימי לב- אני די בטוחה שהמחירים שאת רואה הם בדולר ניו זילנדי ולא בדולר אמריקאי, ששווה הרבה פחות.

imeshy keves160 Amal3241191 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • imeshy

@נטע1

לא עשיתי את המילפורד, אלא רק אם הרוטברן (כולל הגרינסטון שהשתלב בו והפך את הטרק למסלול של 5 ימים).

לתחושתי, מדובר על תוואי נוף דיי דומה. 

יש המון טרקים נוספים בנופים שונים – כגון הקפלר, טונגרירו קרוסינג, קווין שארלוט או אייבל טאסמן וגם טרקים פחות ידועים ויפים לא פחות 

נטע1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • נטע1
                                      נטע1 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

לא הבנתי על מה ענית. למה תואי הנוף ברוטברן דומה?

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • keves160
                                        keves160 @נטע1 נערך לאחרונה על ידי

@נטע1

אודה שלא הייתי לא במילפורד ולא ברוטברן. אבל אישית מכיוון ששניהם מאוד יקרים בצורה יוצאת דופן, לטעמי האישי עדיף לבחור אחד מהם כי הם באותה שמורה. אולי שונים, אבל זו עדיין סביבה דומה. מה שמושך בעיניי בניו זילנד זה הטבע המדהים, ואותו אפשר לחוות גם בטרקים פחות מפורסמים וגם לא בטרקים. 

שבוע לטיסות זה הרבה זמן… לדעתי כדאי לנסות לכתוב על דף מה הכי חשוב מבחינתך, ואז לראות האם זה נכנס במסגרת הימים, ואם לא אז מה מורידים. כמובן לזכור שמזג האוויר יכול לשנות לגמרי את התוכנית, אי אפשר לצפות את זה מראש. 

יש לדעתי כמה חברות שמשכירות ואנים, זכורה לי החברה הזו רק כי קשה לפספס את הוואנים המצוירים שלה שרואים בהרבה מקומות: https://www.wickedcampers.co.nz/

• imeshy

@נטע1

תוואי הנוף ברוטברן דומה לתוואי הנוף במילפורד. 

אני לא יודע אילו טרקים נוספים תכננתם – אבל אם זה רק השניים הללו – אז כדאי לשנות קצת. 

thomas757 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • thomas757
                                            thomas757 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אני באופן אישי חושב שלכל טרק הקסם שלו.

גם אם התוואי דומה (מה שלדעתי לא מדוייק כל כך), עדיין מדובר במקומות שונים עם נוף שונה. אני חושב שדווקא אחד הדברים שמייחדים את המילפורד הוא המגוון היחסי של מה שרואים בדרך. ולא סתם הליכה ביער, עליה לפאס וחזרה ליער. יש בו למשל את המפלים המרשימים ועוד.

אף טרק הוא לא חובה אבל אם כבר הזמנתם את המקומות הייתי נשאר עם התכנית.

בכל אופן, כל טרק שתבחרו בניו זילנד יהיה מהמם.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון