אוגנדה באוקטובר
-
חשקה נפשי לטייל בחגים באיזור שונה ממה שטיילתי עד כה. חשבתי אפריקה ונדלקתי על אוגנדה.
הבנתי שאחת מהעונות הגשומות נופלת על אוקטובר. עד כמה קריטי הדבר?
חייב לציין שבכל טיולי במרכז אמריקה היו בעונה הרטובה ותכלס זה לא הפריע. האם הדבר נכון לאוגנדה?
תודה.
-
תלוי אילו פעילויות תרצה לעשות: טרק בהרים, גורילות הרים, ראפטינג, איי אגם ויקטוריה? ספארי בצפון הרחוק של המדינה?
-
עדיין לא מגובש סופית. תלוי גם כמה זמן אחליט לטייל. בכל מקרה כרגע נראה לי שטרק בהרים (הרי הירח) כנראה שלא (אם אז רק ביער שלמרגלות ההרים). גורילות - אולי. סאפרי ב – Kidepo – אולי. איי ויקטוריה -אולי. רפטינג - אולי. פארק Semuliki -אולי.
בטוח כן- פארק אלגון ומפלי סיפי, פארק מוריצסון, פארק קיבלה ואגמי המכתש, פארק קווין אליזבת, אגם Bunyonyi.
-
היינו באוגנדה בנובמבר, שגם נחשב עונה גשומה. אמנם ירד גשם מידי פעם, אבל לפרקי זמן קצרים (אבל בעוצמות גבוהות לפעמים), לא הפריע בכלל.
אפילו בטרק הרוונזורי נהנינו מיובש.
-
לדעתי, התקופה אינה מוצלחת לביקור ביעדים שציינת. אולי ספארי בצפון הרחוק 'יצליח' לך. זו גם דעתם של מפעילים מאוגנדה שפגשתי אתמול והיום
-
כלומר אתה אומר לא לכול אוגנדה באוקטובר למעשה …?
-
אשמח לשמוע יותר בפרטי.
-
אשמח לשמוע עוד דעות. -
מזכיר לי את מרכז אמריקה בעונה הגשומה. יש פעם ביום גשם חזק מאוד לאיזה זמן קצר. אף פעם לא ממש הפריע.
-
יושב לידי כרגע, סוכן נסיעות מאוגנדה. הוא אומר וחוזר ואומר: יכול להיות שהגשם יירד 3 ימים ברציפות, או לחילופין, גשם ללא הפסקה למשך חצאי ימים שלמים, דבר 'שיחרבן' הכל.
-
אני מבין שאתה בשטח…
בכל מיקרה זה מה שראיתי באתר “למטייל עפתי” (+ התגובה של צביקה) דווקא מעודד אותי…“העונה הגשומה הקטנה חלה מאוקטובר ועד דצמבר, ומדובר בה על כמות משקעים רבה, אך לא במידה שתמנע מכם לטייל ברוב המקומות. כמו כן, בעונה זו זרם המטיילים פוחת בהרבה ואיתם המחירים צונחים. למתעניינים בטרק הגורילות המפורסם, קחו בחשבון שאלו חודשים שבהם קל יותר להשיג אישורי כניסה לשמורה ולהזמין טיול בעיתוי קצר.”
-
לגבי גורילות באופן כללי: יותר קל לקבל פרמיט בכניסות הדרומיות מאשר בצד הצפוני שהוא 'צפוף' יותר מבחינת כמות המבקרים. המחיר כרגע הוא $600 ולפי יודעי הדבר, הוא עומד לעלות ל$750 בשנה הבאה
-
-
הבעיה עם הגורילות היא לא רק המחיר אלא גם ההגבלה לשעה של שהייה איתם.
אנחנו נהנינו הרבה יותר מהשהייה מבוקר עד ערב עם השימפנזים בפארק קיבלה. באותו יום הלהקה שליווינו יצאה לפשיטה על עץ שפירותיו הבשילו בגבול הטריטוריה של להקה שכנה, היה מרתק ומשעשע. יותר זול – “רק” 220 דולר (אולי עלה מאז), ומומלץ בכל מקרה גם אם רואים את הגורילות.
-
קיבלה בהחלט בכוונות שלי.
-
-
נקווה...