ההר הצהוב בסין
-
היי
אני ובעלי שוקלים לנסוע לשנחאי לשבוע עם הילדים בגילאים 8, 6 ו 2.
משם חשבנו לקחת טיסה להר הצהוב בסין ומשם בנסיעה להמשיך לגווילין (אח”כ שוב פעם טיסה חזרה לשנחאי). סה”כ עוד שבוע.
השאלה היא האם ההר הצהוב מתאים לילדים? ברגע שעולים למעלה עם הרכבל, המסלול מסודר ובטיחותי? כמה זמן נמשך המסלול?
תודה
-
המסלול מסודר מאד אבל בחלקים גדולים צר מאד. מה שניקרא סינגל ברכיבת אופניים.
שני נושאים יכולים להעיב על החוויה:
- מזג האוויר. יכול לרדת גשם לא צפוי ויכול להיות מעונן כך שלא רואים כלום מהנוף.
- צפיפות של הרבה סינים. הם פשוט מכסים את ההר.
ויכול להיות שילוב של השניים.
לכן צריך לוודא שאין חג/סופ”ש/חופש ולבדוק היטב תחזית מז”א ככל הניתן.
-
היי רוניתודה על התגובה. בחלקים הצרים של ההר, זו הליכה לצד תהום? יש סכנה להחליק למטה או שיש מעקה?
כמה זמן נמשך המסלול על ההר?
חשבנו לנסוע בתחילת אוקטובר ואז ראיתי שיש חג במשך שבוע בתחילת אוקטובר, אז נראה לי נטוס אחרי השבוע הראשון של אוקטובר ונכוון להגיע להר לא בסופ”ש.
-
@veredלמיטב זכרוני יש מעקות לכל אורך המסלול על ההר, מסוכן זה לא נראה לי אם משגיחים על הילדים, בכל מקרה כדאי להשכים קום ולעלות ממש מוקדם כי לקראת שעות הבוקר המאוחרות וצהריים נהיה מאוד מאוד עמוס שם- מליארד סינים...
-
המסלול בטוח. צר מאד לפעמים אבל בטוח כמובן שאם לא עוברים גדרות ונשארים על השביל.
כל הפרוייקט מתחנת האוטובוסים המובילה לרכבל וחזרה ימשך כחצי יום בלי עומס.
-
אם לא מטפסים ברגל אז ההר הצהוב יכול להספיק ליום אחד. יש הרבה מסלולים ולא חייבים לעשות הכל.
הטיפוס להר לוקח משהו כמו שעה - שעה וחצי של מאות מדרגות. וברכבל זה משהו כמו שעה של תור פלוס 10 דקות נסיעה ברכבל. צריך לקחת בחשבון כפי שרשמו שהמזג אוויר יכול להיות הפכפך.
אני ממליץ בחום לישון לילה על ההר ולקום לראות את הזריחה. צריך להזמין מקום מראש ללינה שהיא לא זולה כלל.
לי מזלי הרע תכננתי לעלות ברכבל (הרגליים לא התאוששו מהעליות והירידות בפארק אווטאר בג'אנגג'יאג'ה) אבל מזג אוויר גרוע ביותר עם רוחות וגשם שגרמו לסגירה של הרכבל להר ונאלצתי לעלות ברגל. על ההר היה ענן ערפל מטורף שלא התעופף לו. מיד עם סיום הטיפוס חתכתי ישירות למלון. יום למחרת עם הזריחה היה יום מדהים.
צירפתי כמה תמונות שימחישו לך על איזה שבילים מדובר. יש הרבה ילדים שמטיילים על ההר

-
-
במקומות עם השבילים הצרים בוודאי שהילד לא יוכל ללכת ברגל בהם לבד/חופשי, אבל לא צריכה להיות בעיה אם הוא נמצא במנשא גב.
לא כל השבילים הם כאלה בכל אופן. המרכזיים המקשרים בין האיזורים הם לא על המצוקים.
-
לא הייתי נותן לילד בו שנתיים להסתובב חופשי בשום מקום על ההר. זו לא גינת השעשועים בשכונה.
גם על שני הילדים האחרים הייתי משגיח בשבע עיניים.
-
אף אחד מהבנים שלי לא היה מוכן בגיל שנתיים להיות יותר מחמש דקות במנשא. ככל שזכור לי גיל שנתיים ממש ממש קשה לטיולים, לא הייתי “מבזבזת” יעד כל כך מדהים על טיול עם ילד בגיל כזה. מנסיוני, בגיל ארבע כבר אפשר לטייל איתם בכיף.