התלבטות לגבי טדוסאק
-
שלום לכולם
אנחנו מתכננים טיול למזרח קנדה וארצות הברית במחצית השנייה של אוגוסט. אנחנו הורים + שתי בנות ( 5 ו

אנחנו מתכננים להגיע לאזור המזרחי של קוויבק -ל gaspe ו perce , במסגרת התכנון יש לנו 3 לילות לאזור שבין העיר קוויבק ל perce
אנחנו מתלבטים האם להמשיך מקוויבק לאורך הגדה הצפונית של הst laurent, עד לטדוסאק ולשהות בה 2 לילות , לצאת משם לשיט לווייתנים ,ולטייל באזור ולעבור ביום שאחרי עם המעבורת לגדה הדרומית להתקדם ולהעביר את הלילה השלישי ב matane או ב sainte anne de monts.
החלופה השנייה היא לוותר על טאדוסאק ולנסוע לאורך הגדה הדרומית , לשהות שני לילות ברימוסקי , לצאת לשיט ליוויתנים מ riviare du loup ולטייל בשמורת bic (בתקווה לראות שם כלבי ים) , באתר של הצוללת ואולי אף בhell’s gate canyon .
נשמח לחוות דעתכם והמלצותיכם לגבי שתי החלופות
תודה רבה!!
-
אני יכול להמליץ על מה שאנחנו עשינו ,
יום 1 קוויבק , בגינה, טאודסק
יום 2 שייט בבוקר , אחר הצהריים מעבורת לרמוסקי
יום 3 רמוסקי עד גספה , לצד הדרך לאורך המפרץ הרבה כלבי ים
-
יום 1 דרך הפיורד של סגונה, וחובה גלידה בסיינט רוז דה נורד, על המזח
-
תודה רבה על התגובה.
התלבטנו אם לפצל את הלינה כפי שאתה עשית ,אבל מכיוון שאנחנו עם ילדים , ניסינו לתכנן את המסלול כך שבחלק מהמקומות נישן ליותר מלילה אחד,
כרגע יש לנו מספר לילות בטדוסאק/ רימוסקי, בperce וב north conway, בשאר המקומות נתאכסן לילה אחד בלבד.
האזור של טדוסאק נראה מאוד יפה , גם החוויה של חציית הנהרות במעבורות תהיה בוודאי מאוד נחמדה לילדות , אבל לפי לוחות הזמנים של המעבורת (בהתחשב בעובדה ששעת בוקר מוקדמת תהיה בעייתית קצת עבורנו..) נחצה את הנהר לצד הדרומי רק אחר הצהרים ביום שלאחר הלילה השני וזה גורם למעשה לבזבוז של היום הזה.
מנגד, נסיעה לאורך הצד הדרומי תאפשר ניצול טוב יותר של הזמן ויש בצד הדרומי מספר נקודות עניין.
יש יתרונות לכל אפשרות, נצטרך כנראה פשוט להחליט על אחת מהן או לפצל בכל זאת את הלינה ואז נעשה את המסלול כפי שאתה עשית.
-
אני טיילתי בצורה הבאה:יום 1: מהעיר קוויבק ועד פארק ביק (ללא כניסה לפארק). בדרך מעבורת מ- Les Escoumines ל- Trois Pistoles (המעבורת הקצרה יותר מ- Sainte Simeon נסגרה לרגל סוף העונה).
יום 2: פארק ביק ונסיעה ל- Sainte-Anne-De-Montes’
יום 3: פארק Gaspesie
יום 4: המשך פארק Gaspesie ונסיעה ללינה ליד Gaspe (פארק Fourillon).
-
-
לדעתי , אין מה לעשות בטאודסק יותר מיום , הגענו בשעות אחר הצהריים , רכשנו את השייט למחרת בבוקר , ועשינו סיבוב בכל העיירה ברכב , למחרת לקחנו שאטל לנמל עשינו את השייט עד הצהריים, אכלנו במסעדה מומלצת מול הנמל , ויצאנו לכיוון במעבורת,
אם יש לכם ימים נוספים , הייתי מוסיף לילה לגספה , וכמובן בפרסה, שתי לילות , אם עוד לא הזמנתם מקום לינה , כדאי לחפש מקום ליד הסירה לאי , ואז הולכים ברגל לכל מקום .
מול המזח בפרסה יש קונדיטוריה מומלצת , הקפה הכי טוב שטעמתי בכל הטיול והעוגות , חבל על הזמן , אנחנו יצאנו בסירה הראשונה וחזרנו הסירה האחרונה מהאי
-
אנחנו לקחנו שייט לצפייה בלווייתנים מפרסה עם החברה הזאת בספינה ולא בזודיאק
https://www.quebecmaritime.ca/en/company/les-bateliers-de-perce/activities
-
גם לנו נראה שאין טעם להעביר בטדוסאק יותר מלילה אחד, (לכן התחלנו להתלבט אם בכלל להגיע לשם).
אנחנו נשהה בפרסה שלושה לילות , המלון שנשהה בו מרוחק כקילומטר בערך מהמזח כך שנראה לי שנוכל להשאיר את הרכב במלון ולהגיע ברגל
-
-
אני חושב שאם תפרטו את כל המסלול יהיה יותר קל להתייחס לחלוקת ימים, אני לא בטוח שהייתי נשאר שתי לילות ברימוסקי, אולי עדיף את הלילה השני להתקדם יותר מזרחה, בכל זאת מחשיך די מאוחר.
-
אנחנו מטיילים הקיץ באותו אזור, עם ילדים מעט יותר גדולים ( גילאים 12-7)
את שייט הלוייתנים בכלל ניקח מסנט אנדרוז שבניו ברנסוויק (לאזור פאנדי). הסיבה: יוצא משם שייט לוויתנים מותאם לילדים – בספינת פיראטים ופעילויות בספינה סביב הנושא (תחפושות, צביעת פנים ועוד)… ומניסיון משייט קודם, הילדים ממצים את הלויטיתנים הרבה לפנינו, וככה כולם יהנו
ועדיין נוטה להגיע לטדוסק, ללילה אחד, וזאת כיוון שניצא מקוובק בכל מקרה מהגדה הצפונית, ואז השאלה היא האם לחצות את המהר בסן סימאון או צפונה יותר ב- Les Escoumines כפי שדורון עשה. כרגע הנטיה כאמור היא לבלות רובו של יום+לילה באזור טדוסק (בלי שייט) ולחצות את הנהר ב Les Escoumines למחרת בבוקר – כנראה על חשבון פארק ביק
אגב – למעבורת הזו ניתן להזמין מקום מראש וחלק מהתאריכים לאוגוסט כבר מלאים
ולגבי חיבור לילות – בהחלט – הנסיעה מקוויבק סיטי עד Perce אמלנו תכלול 4 מקומות לינה ברצף של לילה אחד, אבל לפחות אחר כך זה משתנה – בסופו של דבר יהיו לנו לינות כפולות בקוויבק סיטי, Perce (התלבטתי אם לישון 3 לילות לטייל בפוריליון גם משם, אבל זה מוסיף לדעתי הרבה זמן נסיעה), מונקטון, בר הרבור (3 לילות), North Conway ומונטריאול, ככה שזה לא נורא
-
התכנון שלנו נכון לעכשיו הוא כזה:
משך הטיול- 14 לילות . נוחתים וממריאים ממונטריאול
יום 1- נחיתה במונטריאול
יום 2- נסיעה לקוויבק סיטי ,לינה ב levis ,התכנון הוא לחצות במעבורת מ levis למזח בקרבת העיר העתיקה ולהסתובב בעיר .
יום 3-4- כאן ההתלבטות… : נסיעה לאורך הצד הצפוני עד לטדוסאק , לצאת לשייט לווייתנים משם ולטייל קצת באזור
האפשרות השניה היא להתחיל את הבוקר באקווריום של קוויבק ולאחר מכן לנסוע לכיוון רימוסוסקי ( לעצור בריבר דה לופ בדרך)
ביום שאחרי, טיול בפארק bic ו\ או באתר של הצוללת ואולי אף בקניון שערי הגיהנום באזור
כרגע הנטייה היא לוותר על טאדוסאק
יום 5 – נסיעה לכיוון sainte ann de monts, לפני כן השלמות של מה שלא הספקנו ביום הקודם, לינה בסיינט אן דה מונטס
יום 6 – נסיעה על כביש132 עד ל פרסה לינה בפרסה ( אולי נספיק ביום הזה לטייל קצת בפורילון)
יום 7-8 – שייט לאי מול פרסה, טיול לשמורת פורילון ושיט לווייתנים
יום 9- המשך נסיעה על כביש132, טיול בפארק miguasha ,ונסיעה ל grand falls ,לינה ב grand falls
יום 10- חציית הגבול ונסיעה לכיוון north conway. אנחנו מתלבטים אם זה ריאלי לבצע את הנסיעה הזאת ביום אחד או לעצור ללינה ב bangor, כרגע הנטייה היא לעצור ליליה בbangor,
יש איזה נקודות עניין על הדרך שכדאי לעצור בהן?
יום 11- המשך נסיעה לnorth conway ( יש טעם להתעכב בבנגור?), לינה ב north conway.
יום 12-13- north conway והאזור (הנהר הנעלם, הר וושינגטון, פארק שעשועים לילדות אאוטלט ).
יום 14- נסיעה לכיוון מונטריאול בתקווה להספיק להסתובב באזור הנמל הישן
יום 15 – טיסה חזרה לארץ
i -
תודה על העדכון , משום מה חשבתי שלא צריכה להיות בעיה למצוא מקום על המעבורת וניתן לחכות עם זה עד לרגע האחרון
ד.א , האם צריך להזמין מראש מקומות גם לשייט לאי מperce?
אנחנו מאוד רצינו לשלב גם את האזור של מפרץ פאנדי אבל בסוף וויתרנו כי חששנו שזה יהיה לחוץ מדי ולכן ניסע לכיוון north conway דרך grand falls
-
נראה לי שהקצב שלכם בעיקר בימים הראשונים הוא מהר מידיי במיוחד אחרי טיסה כזאת ארוכה.
אמנם קוויבק סיטי היא לא עיר גדולה במיוחד, אבל בקיץ נורא נחמד בה, יש מופעי רחוב ואווירה מאוד ״אירופאית״ ואם אני מבין נכון, אתם ביום השני אמורים לצאת בבוקר ממונטריאול לנסוע כ-3 שעות לקוויבק סיטי, להתמקם במלון מחוץ לעיר, לחצות במעבורת,באמצע עוד צריך לאכול משהו ולקראת ערב הילדות כבר תהיינה עייפות מהפרשי השעות, מתי בדיוק תספיקו לטייל בעיר.
אני חושב שאתם צריכים להוריד את ההרים הלבנים, תוסיפו עוד אטראקציות בקוויבק, את ההרים הלבנים אפשר להחליף בקלות בעיירת הסקי מונט טרנבלט, לא רחוק מקוויבק סיטי יש את קניון סנט אן עם גשרים תלויים, אפשר לבקר בסאגנה ובעיירות לאורך כביש 362 בדרך לטאדוסאק.
לאור הפרשי המטבעות בין הדולר הקנדי לדולר האמריקאי אפשר גם למצוא לא מעט מציאות של קניות בקנדה.
-
מספר הערות :
ראיתי את התוכנית שלכם , ולדעתי אתם מפספסים את מפרץ פנדי , שזה אחת האטרקציות של הגאות ושפל , לראות בנמל של עלמה את הספינות על הקרקעית או את הצוקים של הוופוואל , זה אחת האטרקציות של האיזור . ולדעתי אם כבר הגעתם לפינה הזו של העולם חבל לפספס .
אנחנו טיילנו בחגים של שנה שעברה , לכאורה מחוץ לעונה , ויעצו לנו להזמין מקום במעבורת שלושה ימים מראש , וכך עשינו , בפועל ראיתי אנשים שהגיעו ללא הזמנה ושנרשמו במקום ,
לגבי השייט לאי הציפורים , הגענו ברבע לתשע , קנינו כרטיסים ועלינו על הספינה הראשונה , בהלוך הם עושים סיבוב סביב האי וזה לקח כשעה , בחזור , חזרנו באחת הספינות האחרונות ופשוט עולים והספינה מחזירה למזח , הקפנו את האי ברגל , לכם אני ממליץ ללכת בדרך הקצרה , לא לשכוח להביא נישנושים לדרך .
-
ביקרנו בעבר בקוויבק ולכן חשבנו שהפעם היא תשמש כנקודת עצירה בדרך.( בהתחלה חשבנו לוותר עליה ולהמשיך עוד מזרחה אבל חששנו מנסיעה ארוכה מדי על היום הראשון.
ההרים הלבנים נראו לנו כמקום שמתאים לסיים בו את הטיול. שילוב של טבע קרוב ואטרקציות שמתאימות לילדים . חשבנו שאחרי הסיבוב הגדול יחסית של הטיול נוכל להוריד שם את הקצב ולשלב אטרקציות לילדות ,טבע וסיבוב בחנויות.
רצינו להגיע למפרץ פאנדי ,אבל פחדנו שזה יהפוך את הטיול לארוך מדי ולכן חשבנו לוותר עליו.
האם לדעתך זה בכל זאת אפשרי ? (מזכיר שאני עם ילדות וקצב ההתקדמות לא יהיה מהיר מדי), איך היית בונה את המסלול?
-
אני הייתי בונה את הימים 3-10 כך :
יום 3 יציאה מקוויבק , מפלי מונטמורסי , ונסיעה לאורך הגדה הצפונית , לינה בטאודסק .
יום 4 בבוקר שייט לוויתנים , אחר הצהריים מעבורת , לינה ברימוסקי
יום 5 נסיעה לאורך הגדה הדרומית , לינה בגספה
יום 6 פארק פוריליון , ולינה בפרסה
יום 7 אי הציפורים , לדעתי אחת החוויות של הטיול
יום 8 פרסה – מונקטון
יום 9 – מונקטון לפי שעת גל הגיאות , הופוואל רוקס , לתזמן לשפל , ובסוף היום לינה בססקס או סנט ג’ון
יום 10 – מעבר הגבול ולינה בבנגור
אני רוצה לסייג שאני לא מכיר את ילדותיך , איך הן בנסיעות , אצלי הבן הגדול היה קל מאוד ובגיל 3.5 נסענו איתו מסיאטל לאלסקה , לעומת זאת הבן השני היה קשה בנסיעות , אפילו נסיעה לאילת הייתה צריכה תיכנון לעצירות בינים .
-
תודה, הילדות שלנו בסדר בנסיעות ( אבל לא עשינו טיול עם רצף כזה של נסיעות בעבר)
פרסה למונקטון זה בערך 560 ק”מ מ. זה ריאלי ואפשרי ביום אחד באזור הזה?
-
אנחנו נסענו לכיוון נובה סקוטיה , אז נסענו מפרסה למירמצ’י , 571 ק”מ , עם מספר עצירות בדרך והגענו למירמצ’י בשעות אחר הצהריים המוקדמות , זה גם היה אחד הימים הגרועים מבחינת מזג אויר .