ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בויאטנם

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    דלתת המקונג דרום ויאטנם האנוי הו צי מין סיטי הו צ'י מין סייגון ויאטנם מקונג סאפה פיליפינים צפון ויאטנם
    5
    8
    1150
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Saar91
      Saar91 נערך לאחרונה על ידי Saar91

שלום לכולם,

בחודש נובמבר אשתי ואני נוחתים בהאנוי, לטיול של 12-14 ימים לפני שנמשיך לפיליפינים.

1. מה יותר מומלץ? סאפה או פו לונג?
      2. האם הייתם מטיילים רק בצפון ויאטנם או יורדים גם להו צ’י מין ודלתת המקונג?
      3. ממליצים לסגור מראש כבר עכשיו את המלונות, הטיסה והאטרקציות דרך סוכנות מקומית או רק את הטיסה והמלונות מראש ואת האטרקציות לסגור אחרי הנחיתה דרך המלון או סוכנות מקומית אחרת.

עוד לא סגרנו את הטיסה מויאטנם לפיליפינים, ככה שאין לנו בעיה שתיהיה מהאנוי/הו צ’י מין/המלצה אחרת.

תודה מראש.

Aviv3152857 Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Aviv3152857
        Aviv3152857 @Saar91 נערך לאחרונה על ידי

@Saar91

ב-12-14 יום כדאי להתמקד באיזור הצפוני ואולי לשלב את הויאן (שתצריך טיסת פנים).

לחוץ מדי בשביל לטייל בכל המדינה.

אני הייתי מקדיש יומיים להאוני, 2-3 ימים לסאפה, 2-3 ימים להאלונג ביי, עוד 3-4 ימים להויאן.

אם תרצו תקחו טיסת פנים נוספת מהויאן להו צ’י מין תבלו שם יומיים-שלושה ומשם תטוסו לפיליפינים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Sailor
          Sailor @Saar91 נערך לאחרונה על ידי

@Saar91

אני ממליץ לטייל רק בצפון לזמן כה קצר.

אני ממליץ לטייל מהאנוי לפארק לאומי/אגם בה בה ba be national park, למפלי באן ז’וק Ban Gioc על גבול סין, יש על יד המפלים מקדש מפורסם ומערת Nguom Ngao Cave.

מכאן להמשיך לטיול בחבל הא זאן Ha Giang שאתרים רבים בו הם חלק מגאופארק – פארק גאולוגי עם תופעות מדהימות ודרמטיות למראה.

בנובמבר שדות האורז יהיו חרושים, אבל תראו שדות לפתית (קנולה) שאולי עדיין פורחים בצהוב עז.

אפשר להגיע מהעיר הא זאן לסא פא (7-8 שעות נסיעה, יותר מאשר להאנוי).

אין ספק, נוף פאן סי פאן, ההר הגבוה בויטנאם מרשים, אבל העיר הפכה מלכודת תיירים קלאסית וגם הכפרים והשווקים בסביבה הפכו תיירותיים ולא אותנטיים כלל.

אני ממליץ לבדוק עם כמה סוכנים מומלצים בויטנאם ולבחור במי שיציע את התכנית הטובה ביותר.

אפשר לעשות את מה שתארתי בכיוון הפוך ולהמשיך דרך אזורים לא מתויירים ישר להא לונג, לשייט במפרץ (שמעתי רק על מי שעשו את זה על אופנוע, בנהיגה או פיילון.

מלונות, תבדקו מול מה שמציע הסוכן, לדעתי לא תהיה בעיה להזמין שבועיים – חודש מראש.

ישאר לכם זמן. האנוי עצמה שוה כמה ימים, לפחות יומיים, אפשר יותר. תוכלו לנסוע לשמורת קוק פונג ליד נין בין וגם לשיט הן בטאם קוק והן

בטראנג אן (Trang An).

תוכלו לנסוע מהאנוי לטיול יום בפגודת הבשמים, באזור קרוב לפו לונג, נופים דומים ודיט מיוחד בתעלה שנבנתה מעל גובה השדות והמראה מדהים.

הפגודה עצמה, בתוך מערה, מרשימה הרבה פחות מהדרך אליה, שמצדיקה את הטיול בפני עצמה.

Saar91 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Saar91
            Saar91 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

@Aviv3152857 

תודה לשניכם על התגובה,

הייתם סוגרים אבל את האטרקציות בעצמכם לאחר שהגעתם להאנוי עם סוכנות מקומית או מראש עם אחת הסוכנויות המומלצות כגון רוז?

Sailor גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Sailor
              Sailor @Saar91 נערך לאחרונה על ידי

@Saar91

אני לא נוהג לתכנן לו”ז של טיול, אז אני מזמין במקום.

אבל דברים מורכבים ובפרט בטיול קצר, כדאי להזמין מראש, וכשכל היתר מתוכנן אפשר לשלב בזמן שנותר את האטרקציות (איזה למשל?)

לו הייתי מזמין מראש למוזאון+מאוזולאום הו צ’י מין הייתי ודאי מצליח לבקר בו, עד כה ב-3 פעמים בויטנאם לא הצלחתי.

• גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין @Saar91 נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@Saar91

גם לדעתי להישאר רק בצפון. ובאופן אישי הכל הייתי סוגר שם כדי לשמור על גמישות וגם ככה אפשר לבחור פעילות לפי מזג האוויר.

חוץ מזה כיאה למדינה כמעט כל סוכן שהומלץ פה פעם אחכ התחיל לקבל דיס המלצות.. כי ההצלחה הישראלית קצת עלתה לו/לה לראש

• Saar91
                  Saar91 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה.
                  • Asaf_3617940
                    Asaf_3617940 נערך לאחרונה על ידי

היי לפני 9 שנים טיילתי מהאנוי לסייגון לא היה לי ממש לו”ז כי טיילתי בכמה מדינות במזרח אסיה ופשוט זרמתי 

אבל בויטאנם הייתי סך הכל 17 ימים במדינה בלי תכנון מוקדם ומשם נסעתי לקמבודיה

אני אכתוב את המסלול שלי אולי זה יעזור ולא הרגשתי שהפסדתי משהו!

לילות 1-2 האנוי

הגעתי מלאוס באוטובוס שינה [פחדתי לקחת טיסה במטוס קטן] להאנוי בשעות צהריים מוקדמות נשארתי בעיר 2 לילות .

אני חייב לציין שהאנוי הייתה היי ליגט של טיול וממש נהנתי הייתי סך הכל 3 ימים מלאים ועוד חצי יום שהמתנתי לטיסה לדאנאג נהנתי מכל שניה בעיקר ממוקמיים שהתחברתי אליהם ברגע.

לילות 3-4 הלונג ביי

על הבוקר לקחתי שייט בהלונג ביי שאסף אותי שעות בוקר מוקדמות ממלון בהאנוי ל2 לילות לילה אחד שינה בתא פרטי בסירה ועוד לילה במלון באחד האיים במפרץ טיול חובה!!!

לילות 5-8 הוי יאן

סיימתי את השיט חזרנו לנמל בספינה והסיעו אותנו חזרה להאנוי שם נסעתי אחרי כמה שעות שיטוט בעיר לשדה התעופה מהאנוי לדאנאג ולקחתי מונית

ישר להוי אן הגעתי בשעת ערב מוקדמת ונשארתי שם 3 ימים מלאים כאשר בלילה של היום האחרון בהוי אן לקחתי אוטובוס שינה לנאט ראנג.

קניתי קצת חולצות מכנסים מתופרים בעיירה ועוד כמה אטרקציות שפחות זכור לי כרגע במבט לאחור אולי הייתי מוריד יום אחד.

לילות 9-11 נאט ראנג

הגעתי בבוקר לנאט ראנג האמת הגעתי בשביל לנוח ולחיי לילה שהתגלו די מאכזבים לאוקטובר 2010): אבל אחלה לבטן גב ושנרקול את היעד הזה אולי הייתי מוריד

מנאט ראנג לקחתי אוטובוס בוקר לדאלאת 3 וחצי שעות.

לילות 12 דאלאת

בדאלאת שכרתי אופנוע שהחזרתי בסייגון היה לי דילמה אם לקחת טיול אופנועים מאורגן או רק לשכור אופנוע ולהחזיר בסייגון בסוף החלטתי לשכור לבד אם עוד צרפתי שהכרתי בטיול החלטה שהתבררה כהצלחה אדירה נשארתי לילה אחד בדאלאת [כשהגעתי לשם העין שלי התנפחה בגלל אלרגיה ואחרי כמה שעות חזרה לקדמותה מפחיד קצת] שבו היינו בעירייה הררית מאוד אהבתי את האווירה של הרוגע ,בקשר לנופים היה די הרבה גשם אבל כן זכור כמה מפלים.

משם יום אחרי לקחנו את האופנוע ונסענו לסייגון נסיעה שלקחה לנו יום שלם מהבוקר עד הערב שבה עצרנו בהרבה כפרים שפחות רגילים למערבים ולמרות זאת הרגשנו כבני בית ועזרנו לנו בשפת הסימנים במה שיכלו

לילה 13-16 סייגון

הגענו בלילה לסייגון ביקרנו בה בכל האטרקציות המרכזיות כולל המנהרות של וייט קונג שזכור לטובה ועוד כל מיני טיולים שרכשתי.

אני חושב שאפשר לטייל בכל ויאטנם ב14 יום ו17 ימים שאני טיילתי כללו טיול בלי הרבה תכנון ,הרבה בעיות כמו קלקול קיבה על ספינה בהלונג בי או התנפחות של העין בלי סיבה בדאנאנג ועוד קצת הפתעות נחמדות.

אבל דעתי אם אתם 14 ימים בויאטנם ואולי לא תחזרו בשנים הקרובות לשם כדאי לנצל ולראות כמה שיותר בטווח הסביר כמובן.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון