שבועיים בפרו
-
אני מתכנן לטוס לשבועיים לפרו מניו יורק. האם להזמין הלוך ושוב ניו יורק קוסקו? או ניו יורק לימה, לימה קוסקו הלוך וחזור, ולינה לניו יורק החזרה -
מצאת דבר כזה טיסה מניו יורק לקוסקו מבלי לעצור בלימה?
תלוי מה התכנון שלך בפרו. איזה יעדים בפרו?
ולאן אתה צריך לחזור אחרי פרו? חייב לחזור לניו יורק או ממשיך ליעד אחר?
-
תודה ניתאי על תגובתך. אני רוצה לדעת האם יש יותר עניין להיות בפרו לשלוש שבועות או שבועיים?
-
הייתי חודש, ויש חלקים שלא ראיתי בכלל
יש בפרו כלכך הרבה מה לראות שאפשר גם להיות בקלות חודש וחצי חודשיים.
הכל תלוי מה אתה רוצה לראות, ובאיזה אינטנסיביות אתה אוהב לטייל.
האם יש לך ימים שאתה אוהב לעצור ופשוט להיות, פשוט לשוטט, או שאתה טיפוס שאוהב לרוץ ממקום למקום
-
אוהב לעצור ופשוט להיות, לשוטט,
-
שלום ניתאי, רציתי לדעת האם כדאי לאחד כמו י שאף פעם לא עשה טרקים, לעשות את האינקה טרייל? וכמה זה עולה?
אני שוקל בערך 120 קילו. האם אוכל לעשות אותו עם המשקל שלי?
גם רציתי לדעת אם יש שירותים נורמליים באינקה טרייל?
תודה רבה על עזרתך הרבה
אלי
-
אלי
זה לא חשוב כמה טרקים עשית וכמה אתה שוקל
הכי חשוב זה כמה אתה רוצה
צריך לעשות הסתגלות טובה לגובה.
אם אתה רוצה לדעת מול עצמך כמה קשה זה יהיה נסה ללכת שעה על מסלול משופע.
מנסיוני אם אתה עושה בקלות יחסית שעה רצופה בשיפוע 10 במהירות 4 קמש אז יש לך מאיפה להתחיל.
אם כן אז מציע שתמשיך להתאמן בהארכת הזמן או בהגדלת המהירות ואם לא אז נסה להתאמן כדי להגיע לזה.
אם לא מצליח לא הייתי מזמין מראש טרק כזה שמתנהל בקבוצה שצריכה לעמוד ביעדים יומיים אלא תופר משהו יותר קל שמתאים למידותיך
-
היי אלי,
למה דווקא הטרק הזה?
אינקה טרייל זה טרק שרוב המטיילים לא עושים בגלל שצריך להזמין אותו הרבה זמן מראש וגם עקב העלות הגבוהה שלו.יש הרבה אלטרנטיבות אחרות טובות לטרק הזה. אני אישית לא מכיר עד כדי כך את טרק האינקה כי לא עשיתי אותו.
אני חושב שטיפה שיטוט באינטרנט על הטרק הזה תוכל לקבל תשובות לשאלות הספציפיות לטרק הזה.
אני מצטרף לדעה של קודמי שכדאי להתחיל להתאמן בבית וככה תגיע מוכן יותר. אם אתה צריך לקנות נעליים חדשות לטיול אז זאת גם דרך להרגיל את הרגליים לנעליים (ולהפך).
הטרקים בפרו הם בעייתיים בעיקר בגלל הגובה שאנחנו לא רגילים אליו. כל פעולה מצריכה מאמץ רב יותר. כל אחד מסתגל לגובה בצורה שונה ולא ניתן לצפות את זה.
-
שלום ניתאי, אני ראיתי ביו-טוב, שגם אנשים מבוגרים מצליחים לעמוד במשימה אפילו אם היא קשה. אבל בגלל שהכרטיסים לשנה הזאת נגמרו לכן אני יורד מהרעיון לטוס השנה לפרו.
השאלה מה יותר טוב? דרום אמריקה כמו ארגנטינה קולומביה? או אירופה ?
-
שלום רגב. תודה רבה על התגובה. אני בדקתי באינטרנט וראיתי שהכרטיסים כבר אזלו לשנת 2019, אז ירדתי כרגע מהרעיון לטוס לפרו השנה.
אני אלך לעשות את הרעיון שלך ב להתחיל להתכונן עם הליכות וגם בתקנות נעלי הליכה בשביל שנה הבאה.
תודה
אליעזר
-
היי אלי,
לא טענתי שאנשים מבוגרים לא יכולים לעשות הטרק הזה ובאופן כללי טרקים. התכוננות לטרקים היא מומלצת לכולם.
לא הבנתי איזה כרטיסים נגמרו ולמה לוותר על פרו? יש כל כך הרבה דברים לעשות בפרו חוץ מהטרק הזה שגם לו יש הרבה אלטרנטיבות.