לספור עד 5 ולהגיע לגן עדן - הצ'ינקווה טרה איטליה
-
שזופים ומאושרים חזרנו לאחרונה מטיול זוגי קצר באיטליה.
ובספירה קצרה, להלן מרכבי הטיול העיקריים –
1 איטליה אחת, שתמיד עושה לנו חשק לחזור (רצון שהוא לא בנחלתנו הבלעדית , ולכן תמיד עדיף להגיע בשולי עונת התיירות).
2 שעתיים נסיעה (וקצת) מפרידות בין מילאנו לאזור הצ'ינקווה טרה, אפשרות נהדרת לטיול שמשלב קצת טבע קצת ים וכל זאת בטווח זמן קצר.
3 – מקומות לינה, הרגלים כנראה קשה לשנות, אז למרות שבמקור המחשבה היתה להסתפק במקום לינה אחד , נדודים בעקבות פסטיבל שנפל ממש במקרה על מועד הגעתנו, הוביל אותנו (כמו תמיד), לנדוד בין 3 מקומות לינה : לבנטו , פיזה, ופורטו-ונרה
4 – ימי טיול שהיו מגוונים וכיפים להפליא – ים, מסלולי טיול, מסעדות, פסטיבל מגניב במיוחד בפיזה.
5 – חמישה כפרי הצ'ינקווה טרה ותוספות , הצ'ינקווה טרה כפרי דייגים צבעוניים וציוריים (וכן בהחלט מאוד תיירותיים), בהם טיילנו, אבל הרחבנו קצת דרומה וצפונה מהם.
אז לפני שממשיכים (ובתקווה שהפעם יצליח
)בירה, אפרול-שפריץ וים – מה צריך יותר מזה בשביל להתחיל טיול?

-
אדריכל הטיול שלנו הוא בכלל ליאור – שהסיפור טיול שלו הוכנס למגירת החלומות שלי אי שם ב- 2016 ויצא לפועל כשפתאום נוצר חלון הזדמנויות לטיול זוגי קייצי.
הרעיון הראשוני היה לקחת את הטיול של ליאור כפי שהוא, וכנראה שגם כך היה נשאר בפועל, אלמלא התגלה הפסטיבל הלילי לכבודו של פטרון בפיזה, שעשה טויסט קטן בעלילה.
טויסט או לא – תודות לליאור, אחלה טיול אירגנת לנו.
ולהלן סיכום המסלול שלנו –
יום 1, שישי , 14 יוני נחיתה במילנו,ביקור בעיירות הריביירה קמולי (Camogli ) , לינה בלבנטו (Levanto )
יום 2 – שבת, 15 יוני כפרי הצ'ינקווה טרה: riomagiora, vernazza, monterosso. שילוב בין רכבת, שייט, וטיול רגלי . לינה בלבנטו.
יום 3 – ראשון, 16 ביוני מסלול רגלי מלבנטו ל- monterosso , המשך היום בלוקה והגעה לקראת ערב לפיזה לפסטיבל Luminara di S.Ranieri , לינה בפיזה.
יום 4 – שני, 17 ביוני , הגעה לפורטוונרה, טיול ולינה בפורטוונרה.
יום 5 – שלישי, 19 ביוני, עד לטיסה בלילה: מפורטווונרה נסיעה וטיול באזור הריביירה האיטלקית (ליגוריה) – פורטופיני וסנטה מרגריטה.

-
בחירת לבנטו כבסיס לינה לאזור הרביירה והצ’ינקווה טרה, מתבססת על ההמלצה של ליאור , כולל בית המלון Hotel Garden
מצטרפים בחום להמלצה הן למיקום של לבנטו והן למלון.
המלון כאמור פשוט, אבל נקי והצוות מקסים ונכון לעזור, קרוב מאוד לים ובאיזור תוסס ונחמד.
לבנטו מאוד נוחה להתניידות לכל נקודות העיניין בכלל והצ’יקווה טרה בפרט.
יתרון נוסף ללבנטו – תיירותית ותוססת אך לתחושתנו פחות ממוסחרת מרבות מעיירות האיזור.
ביומנו הראשון, עוד לפני הגעה ללבנטו, עברנו דרך קמולי, מעיירות הרביירה הנמצאות צפונית ללבנטו .
לקמולי יש אזור החוף ססגוני, עם מסעדות .
יחד איתנו הגיעו לביקור חתן וחתן שבאו להצטלם כאן

-
אחלה מקום קמולי, התחלה נהדרת לטיול.
תוכנית הטיול סיפרה לנו שיש עוד אפשרויות בצד זה של מפרץ הריביירה:
הקו הכחול של Golfo Paradiso , מאפשר שייט לאורך המפרץ שכולל עצירות ב- Camogli, Punta Chiappa, San Fruttuoso
לפי גילי החוף של סן-פרוסטו יפה במיוחד.
מפאת הנאת הטיול בקמולי כמו גם קוצר זמן, בחרנו לא להמשיך – ונשארנו בקמולי , סן פרוסטו תחכה לנו לפעם הבאה.
למי שמתעניין – מפת מסלול השייט לעיל מובאת להלן , בתוספת עוד קצת ויזואליה מקמולי הנחמדת.
בצידו השני של המפרץ בו יושבת קמולי, נמצא מפרץ פורטיפינו , אליו אנחנו הגענו בסוף הטיול –
אבל באם יש זמן ורצון ניתן לשלב את שני החלקים של המפרץ בשילוב של מספר קוי שייט.
השייט של מסלול הקו הכחול במפרץ קמולי-

-
היום שמים פעמינו לצ’נקווה טרה, שבגינם בכלל התכנסנו לכאן.
חמשת הכפרים מדרום לצפון –
ריו מאג'ורה (riomagiora )
Manarola מנרולה
Corniglia קורניליה (הכפר היחיד מבין החמישה שאין לו גישה ישירה לים)
Vernazza ורנאצה,
Monterosso al Mare מונטהרוסו אל מארה
לתוך חמשת הכפרים לא ניתן להכנס עם רכב , אפשר להגיע עם רכב לחנייה בפאתי הכפרים, אבל מומלץ לבחור מהשפע התעבורתי המקשר בין הכפרים הכולל –
רכבת בתדירות גבוהה שעוברת בין הכפרים (ויוצאת מלבנטו, בקישור יש פירוט המסלול ולוחות זמנים)
מספר קוי שייט שעוברים בין הכפרים , ראו כאן בקישור מסלול של אחת מהחברות הפעילות באיזור
ואפשרות ממש כיפית נוספת – מסלולי הליכה רבים שמקשרים בין הכפרים. מערכת שבילי ההליכה כוללת מסלול כחול (Sentiero Azzurro ) שמקשר בתיאוריה בין כל חמשת הכפרים. ולמה תיאורטי? כי בפועל חלק מהמסלולים סגורים כבר מספר שנים בשל מפולות סלעים שהתרחשו אי שם בעבר, ומעולם לא תוקנו . במועד ביקורנו – 2 מסלולים היו פתוחים : מקרונילה לוראנצה, ומוראנצה למונטהרוסו
אל דאגה, לחפצים בהליכות יש כאן בשפע – בנוסף לשביל הכחול יש מערכת שבילים נוספת – מסלול אדום (נחשבים מסלולים קשים יותר)
אתר הרשמי בו יש פירוט המסלולים ועוד Cinque Terre
היתרון הגדול של האיזור, שניתן לשלב בין השפע התעבורתי הזמין כאן.
השפע גדל בעונת התיירות שאז תדירות הרכבות והשייט עולה (אבל איתם גם צפיפות האנשים).
כרטיס הצ'ינקווה טרה היומי מומלץ ליום טיול בכפרים, מאפשר שימוש יומי (ביום של הכרטיס) ללא מגבלה ברכבת, כמו גם כניסה לשבילים הכחולים שהם בתשלום (השבילים האדומים חינם).
וקורותינו אתם שואלים בעניין ?
והנה הם להלן –
הוכרז יום מנוחה לרכב.
נרכשו כרטיסי צ’נקווה טארה יומיים (16 יורו הכרטיס)-
מלבנטו לקחנו את הרכבת עד לכפר הדרומי, ריו מאג’ורה. נחשב גדול וממוסחר, אבל מכיוון שאליו הגענו יחסית מוקדם, היו בו הכי פחות אנשים והסתובבנו בו כשעתיים אולי שלוש– לחופים, לתצפיות , עלינו ירדנו נהננו מאוד.
להגברת הנאה, לא פסחנו על קונוס מלא בשלל שפע הים מטוגן ולא כשר למשעי .
קבלו את ריו מאג’ורה שלנו, שכמו אצל הילד הבכור זכתה למירב הצילומים

-
ועוד קצת מריו מאג’ורה (כי הבטחתי מאגר תמונות של ילד בכור):

-
הכפר הבא בתור – מנרולה Manarola .
לגביו היתה דילמה -
מצד אחד, ההמלצות של מטיילים היו לא לדחוס את חמש הכפרים לאותו יום , מאידך על מנרולה רשום שנכלל בין הכפרים היפים באיטליה , אז אני, שעוד מבטן אימי, יצאתי חמושה בעט לסימון יעדים ברשימה, נראה לכם שאני אפסח על כפר עם תואר כה מרשים?
האיש שאיתי, פחות עקרוני לו סימונים ברשימה , אבל הוא זרם.
ובזרימה חופשית יחד עם המוני תיירים, זרמנו בסימטאות הצרות, היפות אך הצפופות של מנרולה.
ההמון והסימטאות הובילו אותנו מכיוון הרכבת למרינה של הכפר (מרחק די קצר).
וזה הזמן גם לצרף לכם מספר קישורים מועילים נוספים על האיזור :
מנורולה יפה, אך הקישורים מעלה ידעו לספר לכם שהיא ידועה כצפופה יותר, מה שגם הוכח נכון אצלנו בפועל, בפרט שלפה כבר הגענו סביב השעה 12 שידועה כשעת שיא בעומס התיירים.
אז די מהר החלטנו שזזים הלאה.
שביל ההליכה הכחול מכאן היה סגור במועד ביקורנו, ולפי כך נבחרה לאחר כבוד דרך תעבורתית נוספת – שייט לכפר הבא.
בסיפור טיול של נילי משנת 2017 כמו גם בבלוג של גילי , הומלץ השייט בין הכפרים כנקודת תצפית נוספת ויפה.
נלי גם הדגישה שחשוב לוודא לוז הפלגות (תדירות עולה בעונת התיירות).
כשהבנו שמנרולה בשל עומס ההמון פחות עושה לנו את זה, עלינו לנקודת תצפית קצרה ולאחר ביקור זריז המשכנו בשייט לורנאצה (חולפים על קורנילה שממנה אין גישה לים).
אז תודות גם לנלי ולגילי על המידע ששיתפו מטיוליהם באיזור .
בעודענו רוכשים כרטיס לשייט – הספקנו עוד לראות מופעי קפיצה מצוק למים (של תיירים אמיצים שקפצו וצרחו להנאת ההמון הצופה).
השייט לא כלול במחיר הכרטיס היומי של הצ’נקווה טרה.
ניתן לרכוש כרטיסים לשייט בקומבינציות שונות, אנחנו הסתפקנו בקו אחד בודד ממנורולה לורנאצה. פרטים על עלויות ותדירות מפורטים בקישור בהודעה קומת)
ובכל זאת גם ממנורולה יש כמה תמונות, מתוך הכפר כמו גם מהמראה היפה מקו המיים.
העננות שירדה על האזור, פוגמת מעט ביופי המראה, אבל מיאדך היוותה יתרון בטיול הרגלי שיגיע בקרוב-
בסהכ היתה חווית שייט מהנה , וממליצים לנסות לשלב גם דרך זאת לעוד זוית ראייה וטיול באיזור

מנורולה מקו המיים –

-
הדרך מזוית השייט , ומסלול השייט בין הכפרים –

מסלול קו השייט –

-
@taldar
וואו איזה יופי של תמונות ושל טיול
הזכרת לי נשכחות.
-
תודה ליאור , כאמור אתה היית הטריגר לטיול המקסים הזה, ועל כך אנו מודים לך מאוד .
יום הצ’ינקווה טרה שלנו נמשך –
הגענו לורנצה היפה, שוטטנו בה כה וכה , מהמרינה כלפי מעלה, יש גם עמדת תצפית יפה מהטירה (כה אמרה רבקה ויש גם תמונות יפות מהבלוג המעולה שלה משנת 2010, אבל עדיין לגמרי בתוקף ) לתצפית של הטירה לא עלינו כי שמרנו כוחות לטיול שמחכה לנו כעת -
כזכור ברכבת כבר היינו (עד לריו-מאג’רה ומשם למונורולה)
שייט – גם (מנורולה לורנאצה).
ורק מסלולי ההליכה טרם נכנסו לפעולה,
אז עכשיו הגיע זמן הליכה (למרות שאל תתבלבלו, גם עד שלב זה הגענו לקילומטראג’ מרשים מכל שיטוטי הסימטאות העולות והיורדות).
השביל שאנחנו בחרנו – השביל הכחול מוראנצה ל- Monterosso
מסלול יפה ומאוד מומלץ, לא ארוך במיוחד , כ- 4 ק”מ, אבל כולל בתוכו עליות וירידות עם נופים יפים לים ולכפרים.
מניחה שבחום הקיץ פחות נעים להליכה, כי ברובו לא מוצל וכולל כאמור מופעי מדרגות מרשימים (מכל כיוון המסלול מתחיל בעליות ומסתיים בירידות)
בחוכמת הדיעבד, לא הבדל קריטי, ועדיין מבחינת נקודות התצפית נראה לנו יפה יותר לעשות את המסלול מהכיוון ההפוך (לסיים בורנאצה) – הסיבה התצפית לורנאצה מהמסלול מההמת ביופיה, מוצלח יותר לרדת לתוכה.
כאמור לא קריטי, כי גם כך עצרנו לנקודות התצפית, אבל נקודה למחשבה.
נקודת יציאה למסלול מוראנצה – באם מגיעים ברכבת ויורדים מטה כלפי המרינה (או במקרה שלנו עולים מהמרינה לכיוון תחנת הרכבת) בסימטה לא רחוק מבית המרקחת (בצד הנגדי, בצד שמאל כאשר עולים מהמרינה) יש סימון לשביל הליכה שיוצא מהסמטאות ומטפס מעלה בסימטאות עד ליציאה מהכפר.
נקודת המוצא למסלול הכחול הנוסף שעדיין פתוח באיזור – אחרי תחנת הרכבת יש שילוט שפונה ימינה (באם באים מכיוון המרינה) שמפנה לשביל לקורנילה.
מנקודת המוצא לעיל (ממול באלכסון קל מבית המרקחת), השילוט ברור, לא נדרשת מפת שבילים בכדי להסתדר בו .
ובכל זאת מצרפת מפת ששבילים בסיסית של האזור, כולל גם זמני הליכה.

-
@taldar
וואו טל!
איזה כיף לקרוא פה על טיול כזה…נשמע נהדר!
המון תודה על שלל הלינקים!
בא לי להיות עצלנית פעם הבאה בעבודת התיכנון... והרבה אפשרויות מסלולי הליכה מאוד מתאים לי!
נראה לי שאפילו מתאים גם עם הילדים שלי.. שחובבי אוכל וטיולים ברגל

-
טל איזה יופי של טיול!!
מזמן אני זוממת על האזור ולא יצא. בא לי לעשות העתק הדבק.

️ -
ואלו נופי הטיול המקסים ורנאצה-מונטהרוסו :
תצפית על ורנזה מהמסלול-

-
@taldar
היי טל,
תמונות נהדרות מאזור נפלא!!!
גם אנחנו יצאנו בעקבות האשכול של ליאור. נראה שליאור זכאי לתעודת שגריר מצטיין של הצ’ינקווה טרה

היה זה טיול טרום פסח, ומזג האוויר היה אופטימלי.
מצרפת לכאן את האשכול שלי מ-2017.
נילי
-
תודה רבה שהצטרפת נילי ותודה על סיפור הטיול המקסים שלך.
גם ההמלצות שלך עזרו מאוד (וקישור לסיפור שלך צורף לאחר כבוד להודעה קודמת שלי).
בזכותך נעשה השייט שכה המלצת עליו, וגם אנחנו נהנו לשלב אותו כחלק מהתניידות בכפרים.
איריס ופנינית כבוד לי שהצטרפתן, מוזמנות להעתיק ולהדביק ויש פה מספר מקורות לבחירה .
ובכלל הטיול באיזור, בין יתר יתרונותיו הברורים, כל כך פשוט ולא ממש דורש תיכנון דקדקני .
מצרפת עוד תמונות מהטיול הרגלי המקסים שלנו-ורנאצה-מונטהרוסו :

והנה גם פה יש מנעולים –

נופי הים מהדרך:

-
ועכשיו אפשר גם לראות את מונטהרוסו ברקע-

המשך יבוא ...
-
@taldar
משב רוח רענן הבאת לכאן!!
טיול נהדר שומרת לי !! .יעד בטוח למתישהוא. תמשיכי לפרט
-
@taldar
מקסים טל !
היינו שם לפני המון המון שנים וללא תכנון מראש ( מי היה מאמין שפעם הייתי ספונטנית ולא מתוכננת להפליא... )
ומכיוון שכך היינו רק בכפר הראשון שנגיש עם הרכב וזה גם היה מחוץ לעונה אז היינו כמעט לבד ואנחנו לא שוכחים את יופיו של הכפר.
עשית לי חשק לחזור לסיבוב מעמיק , ואיטליה תמיד באה בטוב , אז אולי הגיע הזמן לחזור .
גם אני מחכה להמשך
עדי
-
@taldar
בוקר טוב יקירה
אני אפילו לא בדקתי כי מישהי הבטיחה לי שריקה כשתתחיל לכתוב ועכשיו כבר לא נשאר מקום בשורה הראשונה…
מטריף. כרגיל את כותבת נפלא. גם לי בא עוד איטליה. להעתיק ולגזור. שמורת במגירת החלומות
נשיבוקים
לימור
-
לימור יקרה – את צודקת אין מה להגיד, לא ניתנה התרעה הולמת, איזה כיף שאת כאן למרות הכל.
דפנה ועדי – ברוכות הבאות, איטליה תמיד מסבירת פניה לכולם.
ובחזרה להמשכו של יום הצ’ינקווה טרה שלנו –
בתום הטיול הרגלי הגענו ל- monterosso.
יש ים עינכם הרואות
אנחנו מטיילים באמצע יוני, אך כפסע מהיום הארוך בשנה, השמש שוקעת בתשע בערב, אז יש גם זמן
גם הטמפרטורות מתאימות
אז שלא נקפוץ למים ?
בוודאי שכן.
️
וכדי שהים יהיה יותר נוח, נפרדים מ-20 יורו בחוף פרטי שתמורתם הפכנו לבעלים זמניים אך מרוצים של שימשייה, כיסאות נוח ולא פחות חשוב בסופו של יום טיול, נגישות לתאי הלבשה, ומקלחת חוף.
למי שחפץ באפשרות יותר אקונומית – יש גם חופים ציבוריים, ללא כיסאות ותאי הלבשה, אבל עם יותר יורו שנשארים בארנק.
לאחר רחצה וההתפדלאות הנדרשת מלווה בתזמורת שבאה ממש במקרה להנעים את זמננו כאן, סיבוב קצר בכפר, רכבת ללבנטו ,
ארוחת ערב בסימטאות לבנטו
תם ונשלם יום מקסים.