תקלה בבוקינג
-
מה היתרון בהזמנה ישירה? (פרט לצביר ה וניצול נקודות באותה רשת)?
-
-
בכל רשת מלונות גדולה יש יתרונות אחרים להזמנה ישירה. לדוגמא: ברשת הילטון מי שמזמין ישירות נהנה מכמה הטבות: אפשר לעשות צ’ק אין מראש ולבחור את החדר, אפשר להזמין מראש כניסה מוקדמת או פינוי מאוחר וכו.
במלונות בוטיק יש מקרים שיש חדרים שלא זמינים בבוקינג (מציעים בבוקינג רק חלק מהחדרים)
בהזמנה של צימר פרטי כמעט תמיד המחיר בהזמנה ישירה יהיה זול יותר (אבל אין את “ההגנה” של בוקינג)
-
אחרי המקרה הזה, אפשר להבין מה היתרון בהזמנה ישירה, בנוסף למה שעמיחי ציין, מחיר יותר זול, יחס יותר אדיב (מנסיון אישי) גם במלונות שלא צוברים נקודות/מעמד.
* בשנתיים האחרונות, רק נכנסתי לאתר לקריאת הביקורות, בעיקר בשל אי-זמינות חדרים ומחיר גבוה יותר מהזמנה ישירה.
* חסימות, תחקירים ובעיות בתקשורת עם נציגים, לא מעודדות שימוש באתר (מזכיר לי את הסיקוּריטָטֶה).
-
אכן סיקוריטטה.. אין תיאור טוב יותר.
אני מודה שקצת הזיזו לי את הגבינה אבל בזכות כל התגובות רואה אור בקצה המנהרה..

-
-
@imeshy אמר:
מה היתרון בהזמנה ישירה? (פרט לצביר ה וניצול נקודות באותה רשת)?
יתרון של “ציונות”
סיטונאי הענק האלו הורגים כל תחרות.
הם מתחייבים להשוואת מחיר כך שאם בעל עסק קטן יותר מנסה להציע מחיר טוב אין להם בעיה להציע את אותו מחיר גם אם מבחינתם הוא הפסד – רק כדי להעיף את בעל העסק מהשוק.
כשאין תחרות בסופו של דבר אנחנו הצרכנים נסבול, לכן לנו כדאי לעודד תחרות.
ולכן כדאי לנו יותר להזמין ישירות מול המלון.
יתרון שני, חוסכים לבעל העסק (המלון) פערי תיווך כך שהוא יכול לתת תעריפים טובים יותר, עוד פעם טוב לנו כצרכנים.
-
בשנה האחרונה (שלא כמו בעבר), תמיד כשבדקתי בבוקינג -וזה היה די הרבה פעמים, גם בארץ וגם בחו"ל, המחירים שלהם לאחר תוספת מע"מ ו/או מיסים אחרים היו יותר יקרים מאשר בהזמנה ישירה או באתרים הזמנות אחרים (יצא לי פעמיים השנה הכי משתלם דרך hotels.com).
לא יודעת מה קורה שם ולמה, אבל הם איבדו מבחינתי את היתרון שלהם להזמנה עצמה, אבל עדיין מאד נח לצורך חיפוש והשוואה.
-
@צפנת-לוינשטיין
בחוזה של בעלי מקומות הלינה עם בוקינג נאסר עליהם לתת את אותה עסקה במחירים זולים יותר.
מהדיווח שלך אני שמח על המרד וחוסר הציות, כי אני תמיד נתקלתי בהיפך.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
נתקלתי בזה לראשונה כבר לפני ארבע שנים, אתר מלון בסיאם ריפ נתן בדיוק את המחיר של בוקינג אבל בתמורה נתן גם הסעה חינם משדה התעופה וגם ארוחת ערב, דברים שוי כסף שלא היו כלולים בבוקינג. מאז מצאתי לא מעט פעמים אלטרנטיבות ראויות לאתר בוקינג וממש אין לו בלעדיות אצלי. ממליצה לכולם לצאת מבועת הבוקינג.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
"בחוזה של בעלי מקומות הלינה עם בוקינג נאסר עליהם לתת את אותה עסקה במחירים זולים יותר.
מהדיווח שלך אני שמח על המרד וחוסר הציות",
• היכן קראת את סעיף-החוזה המחייב של בוקינג? על הסעיף הזה בוקינג נתבעה לפני כמה שנים - תיאום מחיר, לא חוקי (בוקינג ו-IHG).
אפשר למצוא מלונות השייכים לרשת גדולה/קטנה ומלונות פרטיים, המציעים מחיר זול מאשר באתר.
-
לא בקיא בפרטים החוקיים. בגדול כל האתרים הגדולים דורשים שהמלון לא יציע תעריף ציבורי זול יותר ממה שהוא מציע דרכם.
כלומר אם חדר זוגי ללא ארוחת בוקר עולה אצלם 100 דולר אם אפשרות ביטול עד השנייה האחרונה, אסור למלון להציע את החדר הזה לקהל הרחב תמורת 90 דולר.
אבל – הדרך של המלונות לעקוף את זה היא לשנות מעט את התנאים, בכמה צורות עיקריות:
- המלון מציע תעריף נוסף רק לחברי המועדון שלו (לא לקהל הרחב). אעבל בפועל ההרשמה פתוחה לכולם וחינם. ככה הם מציעים לרוב תעריף נמוך יותר ב10% בממוצע
- המלון מציע תנאי ביטול שונים מעט. בבוקינג זה למשל עד יום לפני, אבל בהזמנה ישירה זה עד יומיים לפני. זה כבר לא אותו מוצר ולכן מותר למכור אותו בזול יותר
- באופן דומה המלון מציע מוצר אחר במה שהוא מספק – סוג החדר, ארוחת בוקר, ואפילו בקבוק מים חינם. זה מספיק כדי שזה לא יהיה אותו מוצר ולכן המלון יוכל פה לתת הנחה
- או שהמלון לא נותן הנחה אלא נותן הטבות ללא תשלום נוסף – צ’ק אאוט מאוחר, ארוחת בוקר, הסעות, כניסה לטרקלין אם יש לו, שוברים למימוש בסביבה וכדומה. התעריף אותו תעריף, אבל מקבלים יותר
- וכמובן רשת המלונות מאפשרת לצבור נקודות נאמנות כאלה או אחרות שבהחלט יכולות להיות שוות כסף.
באופן אישי הפעם היחידה שהזמנתי בבוקינג הייתה עכשיו לנסיעה הקרובה. פעם ראשונה שנתקלתי במלון שהציע אותו מחיר (ואותם תנאים) דרך בוקינג או בהזמנה ישירה, ואז העדפתי את בוקינג, מתוך מחשבה (אולי לא נכונה) שבוקינג “יתנו לי גב”. בכל המקרים עד כה – הזמנה ישירה הייתה אטרקטיבית יותר
-
מניסיוני בכמה יבשות שונות, הזמנה ישירה לא בהכרח זולה יותר, לפעמים להיפך ובהפרש ניכר, תלוי במקום ובמדינה (או במבצעי הנחות של בוקינג). אבל תמיד אבדוק גם וגם. כמו שהדרקון אמר, עדיף לתמוך בעסקים קטנים מאשר בחברת על, אז לפעמים אזמין באתר הזמנות ליומיים הראשונים (כשזה יוצא יותר זול או זהה+נוח יותר) ואחר כך אאריך במקום בהזמנה ישירה (בהנחה שזו לא נסיעה בשיא עונה כשיש בעיית מקום). בהארכה כזו תמיד שימרו את המחיר המוזל מבוקינג אם היה כזה, ואפילו קרה לי שהציעו לי דיל טוב יותר מבוקינג והאתר הרשמי כי זה טוב להם שמישהו ממלא בדקה התשעים את החדר הריק. -
@aljaje אמר:
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
"בחוזה של בעלי מקומות הלינה עם בוקינג נאסר עליהם לתת את אותה עסקה במחירים זולים יותר.
מהדיווח שלך אני שמח על המרד וחוסר הציות",
• היכן קראת את סעיף-החוזה המחייב של בוקינג? על הסעיף הזה בוקינג נתבעה לפני כמה שנים - תיאום מחיר, לא חוקי (בוקינג ו-IHG).
אפשר למצוא מלונות השייכים לרשת גדולה/קטנה ומלונות פרטיים, המציעים מחיר זול מאשר באתר.
בכתבה טלויזיונית בעלי מקומות לינה ישראלים הסבירו (כל אחד בנפרד) שיש סעיף כזה, הנחתי שהם לא משקרים.
איפה קראת קביעת בית משפט שהסעיף הזה איננו חוקי? אני בזמנו שמעתי שבארה”ב שוקלים להפוך את הסעיף ללא חוקי אבל לא יודע שום דבר מעבר לכך.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
כתבתי וצרפתי בעבר קישור על ההחלטה בבריטניה (ב- 2016?), בעקבות תיאום המחירים בין בוקינג ל- IHG.
בכל מקרה, לפי מה שקראתי בתגובות לכתבה הזו(ובעוד אתר), אין מדינה ספציפית בה הזמנה ישירה מהמלון תהיה זולה/יקרה מהזמנה בבוקינג.
-
סליחה, אבל אני לא עוקב אחרי מה שרשמת בעבר, אולי ב 2016.
אם לא קשה הייתי שמח אם היה פירוט על מה בדיוק מדובר, האם ההחלטה תקפה לבריטניה בלבד? לכלל האיחוד האירופי?
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
צרפתי את הקישור למאמר לפני כמה שבועות(2109), כתבתי ש*המאמר* אודות ההחלטה הוא מ-2016 (או שנה אחרי).
* אם זה מאוד חשוב, אפשר לעשות חיפוש מהיר בגוגל (לי אין זמן לכך).
-
@aljaje אמר:
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
צרפתי את הקישור למאמר לפני כמה שבועות(2109), כתבתי ש*המאמר* אודות ההחלטה הוא מ-2016 (או שנה אחרי).
* אם זה מאוד חשוב, אפשר לעשות חיפוש מהיר בגוגל (לי אין זמן לכך).
אין לי מושג מה היה התוכן של ההודעה שרשמת, בהתאם אין לי מושג באילו מילות חיפוש להשתמש ולכן חיפוש יכול לקחת הרבה שעות וגם אז יכול להיות שיעלה חרס.
אם אין לך זמן לתת את הפרטים כנראה שאי הוודאות תישאר בעינה.
.