הדרכה לילדים בעברית - במסגרת בניה עצמית של חופשה
-
האם קיימת אופציה להדרכה בעברית לילדים בגיל 4 ו-7 כאשר אני מרכיב חופשה לבד? יש בית ספר או מדריך שאפשר לקחת באופן עצמאי שילמד אותם?
אני גולש ותיק, תמיד בונה חופשות לבד ומאוד מעוניין לעשות זאת גם הפעם.
תודה מראש
-
יש לדעתי 2 אפשרויות
1)להצטרף לאחת הקייטנות של אחת מסוכניות הנסיעות. אני מבינה שאתה רוצה בהרכבה עצמית אבל גם דרכם תוכל להוזיל עלויות אם יש לך ולילדים ציוד משלך. אם תשהו בדירה ולא במלון וכמה תיהיו קרובים למעליות.
- אפשרות שנייה, ולדעתי קצת יותר יקרה זה להביא מדריך פה מהארץ. העניין שצריך לממן לו את השהייה במקום, אלא אם כן במקרה אותו מדריך נמצא באותו אתר שאתם תיהיו בו.
-
ענבל, אין לי ספק שיש לך מה לתרום לחברי הפורום, אבל באופן כללי נראה לי עדיף שיענה מישהו שיש לו מידע/ניסיון לגבי כל שאלה ספציפית.
אני למשל לא עונה על שאלות לגבי איזה ציוד סקי לרכוש, כי זה נושא שאין לי בו ידע.
אם השואל הוא גולש ותיק, אז אני מניחה שתשובות שמקורן בידע כללי פחות מעניינות אותו והוא מחפש מידע ממי שכבר גלש עם ילדים קטנים.
-
מהניסיון שלי עם 3 ילדים, גיל 4 מאוד גבולי לסקי. זה גם שאלה של יכולת מוטורית (האם יודע לרכב על אופניים בלי גלגלי עזר? להחליק על רולרבליידס?) וגם של היכולת של הילד לבלות יום שלם בסקי (מאוד מעייף, גם לילדים סופר אנרגטיים).
לרוב הילדים הישראלים שאני נתקלתי בהם בחופשות שלנו, גיל 4 היה מוקדם מדי וגם אם הם בילו את כל השבוע על השלג (עם הרבה הפסקות ומשחקים), אז הם לא גלשו מסלול כחול בקלילות בסוף אותו שבוע (כמו בני ה-7). כמובן שישנם חריגים. וכן, זה שונה אצל הילדים האירופאים, שרגילים למזג האוויר ולא נוסעים רק לשבוע בשנה.
ההבדל בין גיל 4 וגיל 7 הוא גדול מאוד. בחלק מקבוצות ההדרכה בעברית יש קבוצות נפרדות לילדים בגילאי 4-6 (אחרים מקבלים רק מגיל 6 ומעלה). הקבוצות לגילאי 4-6 הן קבוצות קטנות יותר (3 ילדים על כל מדריך), שגולשות פחות מקבוצות הילדים האחרות. לפעמים הם נמצאים בסנואו גרדן (שזה נהדר לגיל הזה) ובכל מקרה זה עם הרבה משחקים והפסקות. זה פתרון מצויין, אבל יקר (יש תוספת מחיר לקבוצות אלה, בגלל יחס מס’ הילדים למדריך).
אני מניחה שגם בבתי ספר מקומיים יפרידו בין הילדים בגלל הגיל. גם בקלאב מד למשל יש מסגרות שונות לגילאים אלה.
אפשר לקחת מדריך מקומי לשיעורים פרטיים לשניהם, אבל שוב לקחת מראש בחשבון שיהיו הבדלים בין שני הילדים ולבן 4 להיות יום שלם בשיעורי סקי זה יותר מדי, כך שזה יצמצם גם את שעות הגלישה שלך (אלא אם מצטרף לנסיעה מבוגר אחר שאינו גולש). אני לא הייתי משאירה ילדים בגיל זה עם מישהו שלא דובר את שפתם, אבל זה מאוד אישי. מדי פעם אפשר למצוא מדריכים ישראלים באתרים שונים, אבל יש לחפש זאת מראש, לבחור אתר שבו יש מדריך ולתאם איתו (זה משתנה כל עונה).
-
ראשית תודה על המידע על גילאי הילדים והאם מתאים להם סקי או לא באמת מאד מעניין.זה כמו הדיון מתי להתחיל ללמד ילד לשחות.
אם תשימי לב לא אמרתי לו איזה ציוד לקנות! מי אני קטונתי בנושא הזה.סך הכל אמרתי שהוא יכול להוזיל עליות אם יש לו ציוד משלו.ובלי שום קשר האם מישהו מאיתנו מכיר אפשרות למדריך שדובר עברית ולא דרך סוכנות.
מה שלא הבנתי מאותו אדם האם הוא רוצה לשים את הילדים עם מדריך ולצאת לגלוש או להיות צמוד אליהם כי אז הוא יכול לשמש בתור מתורגמן.
אנשים שלוקחים איתם ילדים בגילאים האלה ראוי שיהיו איתם.
-
ובהחלט מסכימה איתך שלא הייתי משאירה ילדים עם מישהו שלא דובר את שפתם בארץ זרה.וכפי שכתבתי בעבר אנו רוצים להעביר לילדים שלנו את חווית הסקי בצורה הכי מהנה.
-
בזמנו בדקתי את זה עבור ילד שהיה אז בן 7 והסתבר שהקייטנות עם מדריכים דוברי עברית יוצאות רק בחגים וזה יוצא מאוווד יקר. מה שכן, זכור לי כמה פעמים שעלו פה בפורום שמות של ישראלים ששוהים בחו”ל ומשמשמים כמדריכי סקי. [השאלה הי אכמה הם טובים בעבודה עם ילדים] – לדעתי זה הסיכוי היחיד למצוא מישהו בעלות סבירה מפני שהוא כבר “שם”. אני מצטרף למיכל. לא בטוח שגיל 4 ממש מתאים- בני הארבע שאנחנו רואים באירופה עם ההורים שלהם הם כאלה שמעשית נולדו על השלג. אופצייה אחרונה שאני יכול לחשוב עליה [גם יקרה] זה אולי אחד הקלאב מדים. אוווווו שאתה מחליט להקריב כמה ימי גלישה וגולש בצמוד לילד ומתרגם לו כל מה שהמדריך אומר. בקיצור- לא אופציות מי יודע מה. ….:-(
-
אכן קייטנות בעברית יש רק בחגים, אבל לא כולן מאוד יקרות ובהחלט שווה לבדוק את האופציה הזו ולא לפסול על הסף, כי לילדים קטנים לדעתי זה הפתרון הכי מתאים.
-
אתה יכול למצאו בבנסקו בבולגריה מדריכים דוברי עברית. אולי לך כגולש מנוסה האתר בבנסקו פחות מתאים.
תחפש בגוגל "בנסקו בזול" ותגיע לחברה הזאת. אנחנו בסוף לא לקחנו אותם, לקחנו מדריכים מקומיים שידעו גם כמה מילים בעברית.
היינו בחופשה סקי גם עם ילד בן 4, מה שעשינו זה לקחנו לו מדריך פרטי שגלש צמוד איתו את המסלולים בלי ללמד יותר מדי (בסוף הוא גלש יותר מסלולים מכולם). בכל הבתי ספר המליצו לי על הפתרון זה לילד בן 4.
-
אשמח לשמוע על החויות שלכם ובמיוחד על בן ה-4:
האם הילד דובר שפה נוספת שאיתה יכול היה לתקשר עם המדריך?
האם גלש ימים שלמים?
למה הכוונה שהמדריך גלש איתו צמוד בלי ללמד יותר מדי? גלש איתו בין הרגליים?
-
אנחנו היינו ללא שום רקע קודם. לקחנו מדריך אחד בשבילנו (אני אישתי ובן נוסף שהיה בן 10). והיה ברור שלילד בן 4 נדרש מדריך נוסף.
מאוד חששנו מה יהיה איתו ובהתחלה רצינו שהוא יהיה צמוד אלינו למרות שבבית הספר המליצו שבשביל שהילד לא ישתעמם, ישר לקחת אותו למסלולים (אגב בשלושת בתי ספר שבדקתי המליצו אותו דבר). ביום הראשון, אחרי חצי שעה בערך ראינו שנוצר קשר די טוב עם המדריך והחלטנו לנסות "לשחרר" אותו עם מדריך למסלולים.
הילד מאוד התלהב כי בזמן שאנחנו למדנו איך לעמוד לקום וכו' הוא גלש מסלולים של כמה ק"מ.
המדריף חיבר לו מגלשיים מקדימה ביחד עם כבל כך שלמעשה הוא תמיד היה בצורת משולש. בהתחלה המדריך נתן לילד להחזיק במקל (כשהוא מחזיק בקצה השני ומכוון אותו). בהמשך המדריך גלש צמוד עליו. לפי הסרטונים שמדריך צילם הילד היה ממש מאושר (במיוחד כשאחיו הגדול רק למד).
רק בבוקר הוא היה עם מדריך, נדמה לי לקחנו הדרכה של שעתיים למשך 5 ימים. אחרי זה קטנצ'יק כבר היה איתנו באתר.
אנחנו דוברי רוסית אבל ילדים לא מדברים וכמעט לא מבינים רוסית. המדריך ידע כמה מילים בעברית, כנראה זה הספיק.
לסיכום, למרות החששות שהיו לנו הכל הסתדר מצוין.
-
תודה על השיתוף, כיף שלשמוע
-
יפה שהילד הסכים לעזוב אותכם וללכת עם מישהו זר במקום לא מוכר.עם ילדים אחרים בגיל הזה זה היה יכול להיות עם צעקות ובכי שהם לא עם ההורים שלהם.אז כל הכבוד לכם וכל הכבוד לקטנצ’ק.
-
מכיוון שאתה גולש ותיק, אתה יכול לקחת את הבן הגדול ולהדריך אותו בעברית.…
את הצעיר תיקח לסקי בעוד שנתיים-שלוש.
-
הייתי השנה עם ביתי בצרפת שם התחברנו למישפחה ישראלית מאד נחמדה ששני הגדולים שלהם היו בגיל של הבת שלי היתה בת 21 הבת השלישית היתה בת 14 אם זיכורוני אינו מטעני.הגדולים גלשו לבד האבא גלש לבד והוא השאיר את הקטנה איתי.עד עכשיו הכל בסדר שימשתי לה בתור מתורגמנית כמובן גלשתי בעצמי.ואז קרה מה שקרה הילדה עפה מאחת המעליות T BAR וקיבלה מכה חזקה בגב ולא רצתה יותר להמשיך! קודם כל ניסינו ליצור קשר עם האבא אבל לא הצלחנו המדריכה לא הסכימה שהילדה תחזור לבד בגונדולה למלון .אמרה לי המדריכה שאם היא היתה בת 16 אולי היא היתה מאפשרת את זה.לבסוף אני לקחתי אותה חזרה למלון אמנם הפסדתי את סוף השיעןר המדריכה הרגישה מאד לא טוב שאני נאלצתי להפסיד את סוף השיעור אבל אמרתי שהכל בסדר.מה אני מנסה לומר פה? שאם אנו מגיעים אם ילדים לחופשת סקי כדאי שניהיה איתם כי מגיעים לפעמים גם למצבים כאלה ועכשיו לך לחפש ת האבא.
-
ענבל, לא הבנתי מה את מנסה להגיד: האם אני אמורה לוותר על הגלישה שלי וללוות את הילד שרמת הגלישה שלו שונה? ומה אם אני נוסעת עם שלושה ילדים – למי מהם לתת עדיפות?…
הרי בדיוק בשביל זה אני שולחת את הילדים לקבוצות! מי שאמור לדאוג לגלישתם ולביטחונם זה המדריך, לא אני. כמובן שאם ילד נפצע אני מצפה שיצרו איתי קשר, אבל בוודאי שהמדריך (או איש צוות אחר) אמור לדאוג לו עד שאני מגיעה.
במקרה שתיארת, אם הילדה לא יכלה לגלוש, הייתי מצפה שמהמדריכה תחזיר אותה לקלאב (או תמצא איש צוות אחר שיעשה זאת) ולא את.
כשהורה יחיד נוסע עם ילד/ים לקבוצה מאורגנת, אחד היתרונות הוא שיש מי שיעזור במקרה שהוא או אחד הילדים נפצע. בשתי קבוצות יצא לי להיות עם אבות שנסעו לבד עם הילדים והאבות נפצעו וכמובן שהיתה עזרה של הצוות וגם התגייסות של חברי הקבוצה לעזור להם ולילדים.
לפני די הרבה שנים, בחופשה שלנו בקלאב מד, פספסתי את יציאת הקבוצה שלי והצטרפתי לקבוצה של בעלי (שלא יצא לגלוש באותו יום). בזמן שהייתי על טי-בר התחלתי להקיא ולהרגיש ממש לא טוב. המדריך, שכאמור כלל לא הייתי חלק מהקבוצה שלו, דאג לי והחזיר אותי לקלאב.
מצד שני, אחיין שלי, כשהיה בן 15, שבר את היד בזמן שהיה עם קבוצה בקלאב מד. אומנם דאגו להביא אותו למרפאה, אבל השאירו אותו שם לבד וזה לדעתי לא בסדר.
-
הי מיכל א’ לא היינו קבוצת לימוד מאורגנת היו איתנו בקבוצה בעיקר צרפתים ועוד אנחנן 3 בנות ישראליות.כפי שאמרתי ניסינו להשיג את האבא זכור לי שגם שאלתי את המדריכה אם הילדה יכולה להתלוות לאד המדריכים האחרים הנוסעים באותה גונדולה למלון משום מה לא הסכימה אולי אלו הכללים במקום.היתה עוד סיבה שלדעתי היא לא רצתה לשלוח אותה כי האבא שם היה מאד מטד מגונן על הבת הצעירה שלו שלכולנו זה היה כבר בהגזמה יתכן שהמדריכה חששה מהתגובה שלו.
כך שזה לא היתה במסגרת קייטנה.אני בטוחה שבמסגרת קייטנה יש מלווים וזה בדיוק תפקידם ללוות ולטפל בכל בעיה/פציעה שתקרה.ואולי את צודקת המדריכה אולי היתה צריכה לעזוב הכל וללוות את הילדה למלון.
ב’ שימי לב מיכל לגלאי הילדים של כותב ההודעה 7 ו4 והוא לא רוצה לעשות את זה דרך קייטנה אלא באירגון עצמי.אז מאד תלוי מה גילאי הילדים יש הבדל בין מתבגרים לבין ילדים בני 7 ו4.
-
גם אם באיחור תודה על הענה.
אכן ילד בגיל 4 הוא גבולי מאוד. הגדולה (זו שבת 7 היום) הית הכבר פעמים בגילאי 4+5 וכל מה שאתם מתארים כסיבות של למה לא היה נכון במקרה שלה.
לעומתה השני ב-4 הוא בן טיפוסי, אופניים בלי גלגלי עזר מזמן, לו באופן אישי לא תהיה בעיה ללמוד.
אני מחפש מדריך שילמד את הילד כשאני בעמדת משקיף מהצד – אם אני צריך להיות המתורגמן זה לא יעיל (ניסיתי כבר), ואני ממש לא מתכוון להשאיר ילד בגיל הזה לבד.
קלאב מד – אופציה מעולה אבל יקרה מאוד
להטיס מדריך מהארץ – זה כבר יצא כו קלאב מד
חופשה בחגים – אני אישית לא אוהב להיות חלק מ”קבוצות של ישראלים” ולכן אלא אם לא תהיה ברירה אשאף שלא לסגור דרך סוכנות כאן בארץ.
@ענבל אין על סקי
תודה על הניסיון אבל אני כבר 15 שנה גולש ומכיר כנראה את כל ההרכבים של חיסכון ומחירים כמו דירה-מלון-רכב-הסעה וכו’ וכו’.
@מיכל ע
כפי שרשמתי אני מסכים איתך. אגב המטרה שלי בחופשה עם הדרכה של ילד בגיל 4 היא כפולה – 1. זה להקנות לו הרגלי שלג ובסיס, כך שבגיל 7 הוא יוכל לגלוש עם טכניקה מצויינת. 2. זו הזדמנות לחופשה משפחתית
אין לי ציפיה לגלוש איתו בסוף השבוע. זאת לא המטרה
פרטים על מדריכים בעברית יוכלו לעזור מאוד אם יש כאן למישהו.
@איגור ג.
בנסקו זו אפשרות, אבל אני לא סובל את המקום (סוג של תאילנד בגרסה הקרה, כל המקומים יודעים לזרוק מילים בעברית ואתה תכלס לא באווירת סקי).
זה באמת אתר שמאוד אטרקטיבי בו לקחת מדריך פרטי בגלל העלויות שם. לא פסלתי את האפשרות הזו על הסף.
-
יש משהו שעובד כשמישהו אחר מלמד את הילד, בטח ובטח בתנאים לא אידיאלים (קר להם, לא נח להם וכו’). כשהם רואים את ההורים הם רצים למשבצת הנוחות.
אם הייתי חודשיים שם זה מה שהייתי עושה, אבל כשיש לי שבוע בשנה/שנתיים – ההתקדמות תהיה איטית מדי.
בהקבלה – אני יכול לחפור להם חצי שנה על ממתק שהוא לא בריא, אבל אם הרופא שיניים יגיד את זה הם מיד יפנימו.
-
מבינה שבנסקו לא כל כך מתאים לך.יוחנן הציע בהקשר אחר אתר באיטליה aprika שהמחירים דומים לבנסקו אולי שווה לברר.זה בשירשור “בנסקו או “קלאב מד”