ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

השכרת רכב

פורום צפון אמריקה
    רשיון נהיגה
    8
    16
    1477
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עם ישראל חי
      עם ישראל חי נערך לאחרונה על ידי

ערב טוב

האם צריך להוציא רישיון נהיגה בינלאומי דרך ממסי או שמספיק רישיון נהיגה ישראלי רגיל?

תודה 

עם ישראל חי אנשיםטובים aviatiko דוקטור דו ליטל 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עם ישראל חי
        עם ישראל חי @עם ישראל חי נערך לאחרונה על ידי

גם בארצות הברית וגם בקנדה
        Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Sailor
          Sailor @עם ישראל חי נערך לאחרונה על ידי

@עם-ישראל-חי

אם יש ספק, אין ספק - תוציא. 16 ש''ח וכמה גרמים נייר עליך זה הנזק הקטן ביותר האפשרי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים
            אנשיםטובים @עם ישראל חי נערך לאחרונה על ידי

@עם-ישראל-חי

רק כדי לחדד:

יש הבדל בין הדרישות החוקיות מבחינת האם מותר לך לנהוג במדינה X עם רשיון ישראלי, לבין הדרישה של חברת השכרה ו/או חברת ביטוח שמספקים לך רכב.

בדיוק כמו שביטוח בארץ יתכן שהוא מוגבל רק לנהגים שנקובים בפוליסה, וודאי שיש לשלם תוספת לביטוח לנהג צעיר. אז זה שיש רשיון נהיגה ישראלי לא אומר שבפועל אתה יכול לנהוג בכל רכב בארץ, או שכל אחד ירשה לך לנהוג ברכב שלו.

לדוגמא מחו”ל – נהג בן 21 עם 3 שנות ותק, כבר לא נהג חדש וכו’ – אין לו שום מגבלה חוקית לנהוג בארה”ב, אבל רוב חברות ההשכרה לא יסכימו להשכיר לו.

ולכן השאלה היא לא רק מה הדרישות של החוק בארה”ב, אלא גם מה הדרישות של חברות ההשכרה. רוב הסוכנים הישראליים מציינים במפורש בתנאי ההזמנה כי נדרש גם רשיון ישראלי וגם רשיון בינלאומי (ממסי). ולכן תמיד קיים החשש שברגע האמת לא יסכימו למסור לך את הרכב, או חמור מזה, במקרה של תאונה חלילה הביטוח ישתמש בתנאי הזה כדי להתחמק מתשלום. לא העמדתי את התנאי הזה במבחן אף פעם, ואין לי כוונה לנסות.

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • aviatiko
              aviatiko @עם ישראל חי נערך לאחרונה על ידי

@עם-ישראל-חי

מזכירה שלא רק ממסי מוציאים רשיון בינלאומי.

הנה רשימת התחנות שמורשות להנפיק רשיון בינלאומי ברחבי המדינה (מאתר משרד התחבורה):

הנפקת רשיון נהיגה בינלאומי

אביה

• dhz
                dhz @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אני מצטרף לדעה שעדיף להנפיק את הרשיון הבינלאומי, אם ניתן לפני הנסיעה לארה”ב.  בפועל, רוב הסיכויים הם שרק הרשיון הישראלי ישלף מהארנק.  ב- 15 השנים האחרונות ביקרתי בארה”ב 9 פעמים ואף לא פעם אחת נדרשתי על ידי חברת השכרת הרכב להציג את הרשיון הבינלאומי.  מצד שני, למה לקחת סיכון שדוקא במשרד מסוים של חברת השכרת הרכב בה בחרתם דוקא כן ידרשו אותו?  כמו כן, שוטר שעצר אותי בקונטיקט דרש לראות את הרשיון הבינלאומי.  זו סיבה מספיק טובה שלא לנסוע בלעדיו.

• דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל @עם ישראל חי נערך לאחרונה על ידי

@עם-ישראל-חי

בארה”ב פדראלית לא צריך רישיון בין לאומי, אבל צריך גם לבדוק ברמת מדינה.

בכל המדינות שאני בדקתי (אלו שתכננתי לנהוג בהן) כמו ניו יורק ניו ג’רסי קליפורניה ועוד גם כן לא היה צריך.

כשבדקתי (לפני ההשכרה) את חברות ההשכרה מהן אני שוכר גם הן לא דרשו רישיון נהיגה בין לאומי, חלקן כתבו במפורש שבעלי רישיון ישראלי לא צריך רישיון בין לאומי.

כך שבהרבה ביקורים שלי בארה”ב לא הנפקתי רישיון בין לאומי.

אם אתה מוכן לבצע את אותן בדיקות לפני ההשכרה ותקבל את אותן תוצאות – לא צריך רישיון בין לאומי

אם אתה לא מתכוון לבדוק – ממליץ שתלך על בטוח ותנפיק כזה.

כנ”ל קנדה ומחוזותיה

אלי רון aviatiko 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אלי רון
                    אלי רון @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

קודם כל הרבה כבוד שבדקת וחסכת את הטרחה המעצבנת הזו.
                    שנית מזל שזה גם עבר בשלום, זה גם יעבוד ברוב המקרים.
                    שלישית כן ניסיתי בעצמי  בגלל הויכוח האינסופי הזה לתת את הבינלאומי במקום הישראלי...סימנו בראש לא וביקשו את הפלסטיק.

אבל קיימות כבר מספיק דוגמאות לאנשים שאכלו אותה, חלקן נרשמו פה כבר, כולל הנ”ל שנתקל בשוטר שביקש, וחלק אני מכיר לא מכאן.

לכן לא הייתי ממליץ בפורום לבדוק, אני ממליץ להנפיק כפי שאני עושה.
                    פעם בדקתי ומצאתי כי מגיע לי כיסוי ביטוחי על אובדן/גניבה מסויים בביטוח הכבודה, אבל בפנייה לסוכן קיבלתי בתשובה “לאאאא...” לא בדקת את סעיף 9 חריגים, כן הכל בערך לא מבוטח באמת… ועל התחתונים שגנבו לי פעם אחרת כבר אפילו לא ניסיתי לתבוע.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

בדקתי את דרישות החוק, גם הפדרליות של ארה”ב וגם של כל מדינה רלוונטית לנסיעה שלי.

בדקתי את דרישות חברת ההשכרה, כמו שאמרתי באחת היה רשום במפורש שבעל רישיון נהיגה ישראלי לא צריך רישיון בין לאומי, באחרת היה רשום מי צריך וישראל לא היתה רשומה שם.

אלו הן עובדות, אם מישהו חושב שאני טועה בעובדות הוא מוזמן להראות לי איפה אני טועה ואני אשמח לתקן.

האיום שיבוא שוטר אם אני לא אסיים מהצלחת לא עבד עלי כשהייתי בן 3 ולא  עובד עלי עכשיו, אני לא בעד הפחדות סתם.

בהתאם לעובדות השואל יכול להחליט איך להתנהג, הוא יכול לנהוג כמוני, לבדוק את הדרישות של החוק ושל חברת ההשכרה. אם יש דרישה של המדינה (כמו למשל אוסטריה שדורשת רישיון בין לאומי) או של חברת ההשכרה אז אין שאלה, הוא חייב רישיון בין לאומי.

ואם אין דרישה הוא יכול להחליט אם לטרוח ולנפק רישיון כזה, או לא. החלטה של השואל.

אלי רון reuben13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • אלי רון
                        אלי רון @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

לא פיקפקתי בבדיקות שלך חס ושלום, וזו לא הפחדה, זה קרה, ויותר גרוע קרה עם הביטוח.

• aviatiko
                          aviatiko @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

אכן, הכי טוב לעשות את הבדיקות מול המדינות וחברת ההשכרה הספציפית.

הנה תנאי השימוש שקיבלתי בהשכרה דרך אופרן בנובמבר האחרון (איסוף והחזרה במדינת ניו-יורק) – כפי שאפשר לראות החברה הספציפית הזו בהשכרה הספציפית הזו מציינת שיש הכרח להביא גם רשיון ישראלי וגם רשיון בינלאומי.

אביה

• reuben13
                            reuben13 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

אלמו ישראל ממליץ לשאת גם רישיון נהיגה בינלאומי (ראה: העתק חלק מהתנאים של הוואוצ’ר)

רשויות ארה”ב ממליצות לשאת גם רישיון נהיגה בינלאומי (ראה: את ההמלצה מתוך אתר זה)

אם מישהו מכם מוכן לבדוק את חוקי 50 המדינות של ארה”ב וגם את אלפי החוקים והתקנות המקומיים של כל עיר/כפר/עיירה/מועצה בארה”ב וכל התנאים והאותיות הקטנות של כל חברות הביטוח שאמורות להיות מעורבות במקרה של חלילה תאונה/גניבה/נזק וכו’, אז זה בסדר, יחסוך את ה-16-20 ש”ח

• דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל @reuben13 נערך לאחרונה על ידי

@reuben13

למי שלא ברור כתבתי במפורש שאם ההשכרה דורשים רישיון בין לאומי אז צריך שיהיה רישיון בין לאומי.

מי ששוכר דרך אלמו או אופרן שיציית לחוזה שהוא חותם עליו. מי שרוכש כרטיס טיסה דרך איסתא גם צריך להנפיק אישור יציאה מהארץ מצה”ל. כל אחד צריך לכבד את החוזה שהוא ותם עליו

מי ששוכר מחברת הרץ, ודרך סוכן נורמלי לא צריך רישיון בין לאומי

https://www.hertz.com/rentacar/reservation/reviewmodifycancel/templates/rentalTerms.jsp?KEYWORD=LICENSE&EOAG=FCO

An International Driver's Permit (IDP) is also mandatory by law for non-European Union renters except for customers from the following countries who can rent with their national driver's licence and passport: Argentina, Australia, Bolivia, Brazil, Canada, Colombia, Israel, Mexico, New Zealand, South Africa and United States..

אין שום צורך לבדוק את חוקי הדיליג’נסים בכל חור בדרום טקסס, מספיק לבדוק את החוק ברמת המדינה.

אני לא מתכוון לבדוק בשביל כל אחד, אני בודק לעצמי, אז אני יודע שבג’ורגיה צריך רישיון בין לאומי ובכל שאר המדינות שהיו רלוונטיות לי לא היה צריך.

וכמו שאמרתי, מי שחושב שאני טועה בעובדות מוזמן לעדכן אותי.

לדעתי מי שנוח לו יותר לבדוק את הדרישות מהנוחות של הכורסא ולא לנסוע מהגליל או מהנגב לאיזושהי נציגות שמנפיקה רישיונות – יכול לבדוק את האופציה. לדעתכם לא? סבבה. ההבדל שדעתי מתבססת על עובדות.

אלי רון Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • אלי רון
                                אלי רון @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

אוי לא התחיל שוב הויכוח האינסופי ☺

• Sailor
                                  Sailor @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

לא שווה את הבדיקה. 

להוציא פעם בשנה רשיום בינלאומי שעולה היום 16 שח בממסי או באחת מחנויות האופטיקה שמורשות לכך זו טרדה קטנה מאד ולקיחת הנייר לחו''ל זו טרדה עוד יותר קטנה. 

זה הביטוח הזול ביותר שאני מכיר נגד בעיות שעלולות לקרות גם אם הסיכויים נמוכים. 

לא שווה לחשוב על זה ולהשקיע כל כך הרבה אנרגיה. 

• דוקטור דו ליטל
                                    דוקטור דו ליטל @Sailor נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@Sailor

אנחנו תמיד באותו דיון מעגלי.

אני כרגיל מסביר כולל תימוכין ומובאות שאין צורך ברישיון בין לאומי, כמובן שמדינות ובחברות השכרה שאין צורך כזה, ואומר שלשיקולו של השואל מה עדיף לו, לוודא שלא צריך או  לחילופין להנפיק רישיון כזה.

אחרים כרגיל מחליטים לשואל מה השיקולים שלו ומה עדיף לו, למשל מחליטים למי שגר בערד דימונה קצרין או חו”ח הוא מתנחל באריאל או עמנואל זו טרחה קטנה לנסוע לאיזושהי עיר שיש בה אופציה להנפיק רישיון בין לאומי (ולא משאירים לו את האופציה להחליט שזו אולי טרחה יותר קטנה לבדוק באינטרנט מהבית אם בכלל צריכים את הנייר הזה), מפחידים אותו עם השוטר וסוכן הביטוח שיבואו אם הוא לא סיים את האוכל מהצלחת,

וכרגיל אין בכלל סימן שהשואל הגיע לקרוא את התשובות בדיון

עד שמגיע שואל חדש ואז אנחנו עוד פעם באותו מעגל.

אגב, יש מדינות כמו ספרד וצרפת בהן עונדי משקפי ראיה (או עדשות) חייבים בזוג נוסף, ואם אין אז באמת יכול לבוא שוטר. מישהו מהמלומדים טרח לבדוק את הדרישה בארה”ב ברמה הפדרלית וברמת המדינה? (והמקפידים בכל עיר/כפר/עיירה/מועצה בארה”ב וכל התנאים והאותיות הקטנות של כל חברות הביטוח שאמורות להיות מעורבות במקרה של חלילה תאונה/גניבה/נזק וכו’)

למיטב ידיעתי ממש לא, כי בנושא הזה שכנראה הרבה יותר רלוונטי לא נערך מסע הפחדה.

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון