טיול לעמק הלואר , צרפת
-
אנחנו 4 זוגות בגילאי 65 , אשר מתכננים טיול לצרפת (לא פריז) באביב/קיץ 2020.
בסיס הטיול יהיה עמק הלואר , והרצון שלנו הוא להוסיף גם את חבל אלזס .
הטיול מתוכנן לכשבועיים ימים . הבחירה בחבל אלזס היא כדי לחוות סביבה שונה מעמק הלואר , ולא עוד אזור שמלא בטירות עתיקות .
השאלה היא , האם הבחירה בשני אזורים אלה היא הגיונית , ואם לא , אז איזו אלטרנטיבה אחרת קיימת בנוסף לעמק הלואר , שתהיה שונה באופיה ובצורתה .
בתודה מראש
אריק
-
לא כל כך הגיוני לעבור חצי צרפת מאזור טיול אחד לאחר, אלא אם בונים מסלול למעבר.
חובבי יין ואוכל כבד יכולים לטייל בבורגונדי.
דיז'ון לא רחוקה מאורליאן, השער הצפון מזרחי של הלואר. שם תוכלו למצוא את החרדל המפורסם, יינות אדומים מפינו נואר ולבנים משרדונה שהטובים בהם הם יינות שאבלי אל גם לבן מקוט ד'אור, על גבול מחוז ליון והלואר טובים. העיר שאבלי עצמה לא רחוקה מדיז'ון אבל מצפון מערב ולא בדרך לאלזס אלא בכיוון ההפוך.
יקבי פינו נואר רבים שוכנים בבתי אחוזה של האצולה לשעבר והכרמים בשטחי האחוזה, שווה לבקר במקום כזה.
מ
-
-
אני דוקא כן מבינה. לפני שנים רבות הייתי בטיול אמנות בעמק הלואר. יש טירות מרשימות ובאביב הנוף ממש מרשים. משרה רוגע, "מצויר"..
אמנם קצת יותר רחוק אבל שונה, בעיני הדורדון.
חזרנו לפריס בטיסה מבורדו..
-
ראשית יש הבדל מהותי בין אביב (אפריל?מאי?) לקיץ (יולי אוגוסט) וכדאי להחליט קודם על יעד או על עיתוי.
שנית לצרפת יש היום לא מעט אפשרויות טיסה בלואו קוסט- ולא חייבים להתחיל או לסיים בפריז.
למשל
טיסה לננט (טרנסוויה, איזי ) מאפשרת הגעה נוחה מאד למערב לואר- ומאפשרת הגעה סבירה לבריטני-נורמנדי.
טיסה לפריז- מאפשרת גם את הצירוף של נורמנדי/לואר- (בעיניי חבל ארץ “שונה” מלואר בכל היבט גיאוגרפי,תרבותי,היסטורי ומתאים לשילוב)
טיסה לטולוז- (איזי חדש מנובמבר 2019) תאפשר טיול בחבל דורדון על צוקיו ונהרותיו, חבל לואר- וסיום דרך פריז (שדה תעופה,לא צריך עיר)
טיסה לבורדו- מאפשרת ביקור בחבל היין של בורדו, דורדון, לואר- וחזור מפריז למשל.
וכן הלאה.
לא הייתי מצרפת את חבל אלזאס לחבל לואר, בהיבט הגיאוגרפי בעיקר.
אם המטרה אלזאס- אפשר לצרף את בורגונדי או הארדנים הצרפתיים … אבל פחות לואר, אלא אם מתמקדים רק בלואר המזרחי (ובעיניי המערבי יותר )
-
שלום יונית . תודה על התייחסותך.
מתכננים הגעה לאזור בסוף מאי עד אמצע יוני . לא להכנס לקיץ החם והעמוס .
הבסיס לטיול יהיה עמק הלואר (על אלזס כבר ויתרנו) ואזור נורמנדי , ואולי גם את אזור בריטאני .
נשמח לשמוע המלצות ורעיונות מנסיונך .
יום טוב
אריק
-
תודה רבה
-
-
בפרק זמן של שבועיים באביב בהחלט אפשר לטייל בבריטני ולואר
(טיול טעימות, לא “כל” בריטני ולא “כל לואר” )כדאי כמובן לבדוק את מועדי הגאות והשפל ולהתאים את הביקור במונט סן מישל (גבול בריטני נורמנדי) לעיתוי הגאות (אבל גם ללא גאות הוא שווה ביקור).
-
אני חושב שאתם צריכים להחליט איפה נוחתים ומאיפה ממריאים כדי להתאים את הטיול.
נאנט נשמע לי מתאים ללואר/בריטני,
למיטב זיכרוני טראנסאוויה ואיזיג’ט טסות לשם, אולי יש עוד חברות שלא בדקתי.
תבדקו אילו טיסות מתאימות לכם, יכול להיות שהטוב ביותר יהיה לטוס הלוך ושוב באותה חברה אבל יכול להיות ששילוב חברות יתאים יותר
-
את הלואר, נורמנדי ובריטאני עשינו בשלושה טיולים שיחד ארכו חודש. לך יש שבועיים אז או שתיקח את נורמנדי עם תוספת מבריטאני
או הלואר פלוס נורמנדי מעט מקוצר.
-
תודה רבה יונית
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
תודה רבה לך
-
תודה רבה עודד