פסח - יורו דיסני ומה עוד?
-
שלום שלום,
מתכננים לנסוע בפסח הקרוב לשבועיים לאירופה – 3 מבוגרים ושני ילדים בני 10 ו-6.
אנחנו רוצים מספר ימים ביורודיסני (כמה מומלץ לגיל הזה?) ואולי גם פאריס ולהמשיך לטיול / טיולי כוכב…
מדובר על תחילת אפריל ונשמח לא למקומות קפואים מדי... אשמח לקבל המלצות או קישורים לטיולים דומים.
המון תודה.
אסף
-
ממליץ שתבדקו מה מעניין אתכם לעשות בדיסנילנד באתר של דיסני, תראו מה מעניין אתכם ובהתאם תוכלו להעריך כמה זמן להקדיש.
אני מנחש שתקדישו לדיסני בין יום ליומיים.
פריס יכולה בקלות למלא שבוע, אבל עוד פעם תלוי מה מעניין אתכם, אולי את האטרקציות שמעניינות אתכם אפשר להספיק ב 3 ימים ואולי תצטרכו 10?
תגדיר “קפוא מידי”
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
אני מעריך שהאלפים הצרפתיים זה קפוא מדיי.. אלא אם זו חוויה שחבל לפספס..חשבתי על הולנד / בלגיה – אולי כפר נופש עם יציאה לטיולים – לא יודע אם זו העונה למשהו כזה.
-
אני מציע קודם כל לבחור אטרקציות ורק אחרי כן מנהלות.
אם כפר הנופש הוא מנהלה, פתרון לינה, אז קודם כל תתעסקו במה רוצים לראות ולעשות ורק אחרי כן שווה להתעסק עם פתרונות לינה.
אם כפר הנופש הוא האטרקציה-מטרה אז צריך להגדיר איזה מין כפר נופש רוצים ומה הפעילויות שבו, ואז צריך להתעסק עם המנהלות של איך בכלל מגיעים אל הכפר שיבחר.
בגדול אם נמצאים במרכז צרפת (פריס) אני לא בעד נסיעה ליעד במרחק של מאות ואולי יותר מאלף קילומטרים, אלא אם היעד הזה מאוד חשוב לכם. במקום לשרוף יום טיול יקר על נסיעה משמימה אתם יכולים לבלות עוד יום בצרפת.
-
-
ניסיון נוסף..
כ-4 ימים בפאריז כולל דיסנילנד פאריז…
כ-4 ימים נסיעה מפאריז לכיוון אמסטרדם – דרך ערים נוספות / טיולי טבע
כ-3 ימים באמסטרדם וסביבתה..
יש למישהו סיפור מסלול דומה? או מפה עם נק’ עניין?
כל עזרה וכיוון יעזרו..
תודה.
-
קודם כל – הזכרת 3 מבוגרים. היות ומשפחה קלאסית זה 2 מבוגרים אני מרשה לעצמי לשאול מי זה השלישי (או אם לא מדובר על שני הורים+1 – מי בכלל המבוגרים). למעשה השאלה היא בעצם האם המבוגר השלישי משפיע על הטיול:זוג + שני ילדים לא גדולים הרבה פעמים ישן בחדר אחד במלון. אם זו לא התוכנית – אז מה הדרישה שלכם ללינה?
האם הטיול מוכוון ילדים, והקצב מוכוון אליהם? אם המבוגר השלישי הוא סבתא צעירה סביר שהתשובה היא כן. אבל אם המבוגר השלישי הוא סבתא שכבר לא בקו הבריאות יש לה אילוצים משלה. ואם זה בכלל דוד צעיר אולי יש לו רצונות משלו שלא קשורים בילדים…
בדיסני יש 2 פארקים + מתחם קניות ובילוי. אי אפשר באמת לשלב בינהם. אפשר בהחלט להקדיש רק יום אחד לפארק הגדול, אפשר להקדיש יומיים לשני הפארקים, או שניים וחצי ולשלב גם את מתחם הבילוי. צריך להתחיל בלהבין כמה אתם רוצים. בכל מקרה כשאני אומר יום לכל פארק הכוונה יום מלא, ואם אפשר גם לישון קרוב לפארק ולא בעיר – עדיף.
פריז עיר גדולה ומדהימה. יש בה מספיק תכולה גם הרבה יותר משבוע, אבל בוא נגיד שאת העיקרים אפשר למצות ב 4-6 ימים. תזכור ששום דבר לא לוקח חצי שעה. ביקור בלובר רק כדי לראות את המונה ליזה יקח 2-3 שעות ברוטו (כולל תורים, כרטיסים וכו’). אם תרצו לראות יותר בלובר זה יקח יותר זמן. מגדל אייפל זה 2-3 שעות לביקור בסיסי (אם הזמנתם כרטיסים מראש). ולא דיברתי על זמני נסיעה.
כך ש 4 ימים לפריז כולל דיסני זה מעט! אפשר גם לבלות את כל השבועיים בפריז, אבל גם אם לא, הייתי מכוון לשבוע לפחות.
4 ימים לנסיעה מפריז לאמסטרדם וחזרה – אני מניח שהכוונה ליומיים לכל כיוון עם לינה בדרך. אז תביאו בחשבון את בעיתיות ההרכב שלכם בנושא הלינה.
בכל מקרה והיות ומזג האויר הפכפך, הייתי מעדיף בעונה הזו כמה שיותר גמישות. טיול שמחליף 4-5 מקומות לינה הוא די בהגדרה לא מאד גמיש...
-
תודה על התגובה! אכן מדובר בזוג הורים + 2 ילדים + דוד..לא חשבתי על לחזור לפאריז, אלה לחזור מהולנד הביתה..
חשבתי על סוג של טיול מתגלגל.. לפי מה שאני מבין עדיף לתכנן משהו קצת יותר עירוני, לאור מזג האויר, ופחות על טיולי טבע – אם בפועל יהיה יותר נעים, אז ניתן גם להוסיף אותם.
התוכנית המקורית היתה להיות שבוע בפאריז ואז עוד שבוע בנורווגיה.. אך החשש הוא שיהיה קר מדי לתחילת אפריל בנורווגיה וגם שיהיה גדול על הילדים להיות רק בשבוע של טיולי נוף..
האם נראה לך ולאחרים שיותר נכון לתכנן על שבוע בפאריז (כולל יום-יומיים בדיסנילנד) משם נסיעה עם לילה או שניים בדרך לאמסטרדם וההמשך באמסטרדם וסביבתה.?
אגב, הצעה אחרת ליציאה מפאריז גם תתקבל בברכה.. בגדול אמסטרדם היתה נראית לי במרחק סביר ומקום שיכול לעניין את הילדים.
שוב תודה!
-
@asaf_s אמר:
משם נסיעה עם לילה או שניים בדרך לאמסטרדם
אני תוהה אם במקרה כזה לא עדיפה רכבת מפריז לאמסטרדם. השכרת רכב (גדול) בצרפת והחזרתו בהולנד עשויה להיות בעייתית ויקרה. והיות וגם ככה אני לא מתלהב מלילה או שניים על הדרך (כמו שהזכרתי) אני חושב שדילוג ברכבת עשוי להיות אפקטיבי
-
ולוותר על הדרך? חשבתי שאולי כדאי לטייל קצת.. לראות עוד כמה דברים.. -
אם אני מבינה נכון אתם טרום רכישת כרטיסי טיסה?
וכן-נורווגיה הכי לא מתאימה לפסח
גם הולנד לא משהו , עלול להיות אפרורי ,קר, ורוחני למדי (במובן הרוח) כשזו מצטרפת לגשם גם דקיק---זה לא כל כך נעים.
מעבר לכך להולנד יש קסם רב לילדים--וזה לא דווקא באמסטרדם.
סתם הצעה- בלי שנבדקה- להתמקד בצרפת, פריז-יורודיסני, יעדים במעטפת פריז, עמק לואר אולי…. כולל שהייה בכפרי נופש של סנטרפארק (אפשרי).
-
היינו בפסח השנה בפריז.
לא ממליץ על דיסנילנד בפסח. גם הצרפתים בחופש, ויש תורים לא נורמליים. שעתיים בתור בשביל לעלות למגלשת הרים אקסטרימית, שעה בשביל מתקן לילדים או להצטלם עם דמות.
מזג האוויר יכול להיות הפכפך. לנו היה שבוע חם מאוד, נאלצתי לקנות טישירטים ומכנסיים קצרים בפאריז. שבוע לפני ואחרי היה קר, בסביבות 0 מעלות.
-
אכן, לפני קניית כרטיסים.. מתלבט על איך למלא שבועיים באירופה..
-
צריך לזכור כמה היבטים בהקשר של פסח--
- מזג אוויר- יכול להיות נעים ויכול להיות הרבה פחות נעים
- פסחא!
- חלק ניכר מפארקי הפעילויות, ופעילות אקטיבית עדיין סגור.
- סביב פסחא יש עומס תיירותי (לא רק לנו יש חופש)
מכאן--- תלוי מאד בסגנון הטיול של משפחה, הדברים שחשובים לה ודברים שאפשר להתפשר עליהם.
אני הייתי משתדלת למצוא לינה מפנקת---אולי בכפר נופש או וילה נעימה ---כי אם מזג האוויר דפוק (וזה יכול להיות) אפשר גם לבלות (יחי טאקי ואפיית עוגיות).
כשיש לינת כוכב אפשר ל”תמרן” בין הימים השונים לפי מזג אוויר, וימי פתיחה .בטיול מתגלגל פחות.
מה מזג האוויר של אפריל? ממוצע? אפשר למצוא בכל מיני אתרי מידע--- מידע אישי
הצלחתי באפריל להיות בבלגיה בחמסין של 25 מעלות ,טוב שהייתה מכונת כביסה ויבשן- כל הטיול לבשנו את אותה חולצה שכובסה מדי ערב :))
הצלחתי לחוות פתיתי שלג בפריז (נמסו באוויר) וטמפרטורה של 5 מעלות בשיא היום (אגב התחזית התנבאה ל13-16 מעלות,לא היה דומה)
בכישרון רב היינו בהולנד במזג אוויר אפרורי מאד ,גשם דק שלא הפריע ורוחות שמאד הפריעו ובעצם לא איפשרו טיול.
אז…. צריך גם (הרבה) מזל בנושא מזג אוויר ואפריל.
-