ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול משפחה מזרח ארה״ב או מערב?

פורום צפון אמריקה
    מזרח ארהב מסלול
    10
    16
    2103
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Oshratr
      Oshratr נערך לאחרונה על ידי

שלום, אשמח לקבל מסלול או עזרה. מתכננים טיול עם 3 בנות (תאומות 12+ 15), לבנות זוהי נסיעה ראשונה לארהב. 

מתלבטת האם לעשות את החוף המזרחי( אורלנדו, ניו יורק וסביבה עם מפלי ניאגרה) או חוף מערבי ( לוס אנג׳לס, וגאס, סאן דיגו, ולחזור דרך ניו יורק). התכנון הוא 22 ימים. 

אשמח לטיפים, הצעות, מקומות מומלצים לטיול, ואם יש מסלול גם אשמח לקבל. 

שירליץ אנשיםטובים גנית נ. עמיחי13 Hofmanim 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שירליץ
        שירליץ @Oshratr נערך לאחרונה על ידי

@Oshratr

באיזה עונה בשנה? 

מה אתם אוהבים? ערים/טבע/אטרקציות/מוזיאונים...

Oshratr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Oshratr
          Oshratr @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

היי, בספטמבר- אוקטובר 2020.

אוהבים טבע, וגם ערים. יש רצון לשלב כמובן פארקי שעשועים 

תודה

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שירליץ

@Oshratr

אני משוחדת אבל קליפורניה מושלמת. הייתי עושה את הטיול ה״קלאסי״ סאן פרנסיסקו – יוסמיטי – מונטריי – כביש 1 – לוס אנג׳לס – סאן דייגו - לאס ווגאס. פארקי שעשועים יש בלוס אנג׳לס. טבע ביוסמיטי וכביש 1. 

אבל זה בהתחשב שהבנות הפרטיות שלי היו מעדיפות את זה על פני טיול שלכת בניו אינגלנד (שזו האופציה הקלאסית השניה לתקופה הזו).

אורלנדו בספטמבר זה הימור בגלל שזו תקופת ההוריקנים. 

• Oshratr
              Oshratr @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

למה משוחדת? האם מתחילה בסן פרנסיסקו? מה לגבי ניו יורק, הרי זאת פעם ראשונה שלהן, יש מקום לשלב? יש לך מסלול מוכן?

karnielr גדליהו מהגרעין שירליץ 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • karnielr
                karnielr @Oshratr נערך לאחרונה על ידי

@Oshratr

ניו יורק לא חובה בטיול ראשון, זה עניין של החלטה. אם חשוב לכם, תכניסו למסלול. זה היתרון של בניית טיול עצמאי.  אנחנו לקחנו את הבנים שלנו לניו יורק רק בטיול השביעי שלהם לארה”ב. גם אני חושבת שהמערב הרבה יותר אטרקטיבי מבחינת מה שיש לו להציע. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין @Oshratr נערך לאחרונה על ידי

@Oshratr

אני הייתי כמה פעמים בארה"ב  ולא הייתי בניו יורק ( שהאמת לא אוהב ערים אז היא לא מושכת אותי). הייתי מציע אולי וגאס עם סיבוב בחלק הפארקים מסביב כ 10 ימים. פארקים שעשועים באזור לוב אנג'לס  כ-5 ימים. משאיר שבוע לעלות עד סן פרנסיסקו או שהכל תלוי הסידור המקומות הסופי ( אנחנו בדכ שמים את אטרקציות הילדים בסוף)

• שירליץ

@Oshratr

משוחדת כי אני גרה ליד סאן פרנסיסקו 😍

ניו יורק לא חובה (שום דבר לא באמת חובה) ולניו יורק יחסית קל יותר להגיע (המון טיסות, יותר קרוב) אז אני אישית הייתי מקדישה את הזמן כולו לחוף המערבי. 

ממליצה שתעשו קצת שיעורי בית על היעדים שהצעתי, ותראו מה מעניין אתכם וכמה זמן תרצו להקדיש לכל מקום. תכינו תוכנית שלד בסיסית ואנחנו נשמח פה לעזור לשפצר אותה.

הסדר שאני מציעה: סאן פרנסיסקו (לדעתי לפחות 3 ימים) – יוסמיטי – מונטריי – כביש 1 לאורך החוף – לוס אנג’לס (כולל יוניברסל) – אנהיים (דיסני) – סאן דייגו – לאס ווגאס. ואז תראו אם נשאר לכם זמן גם לפארקים של הטבע “מסלול מעגלי מלאס ווגאס”. לחילופין אפשר לוותר על סאן דייגו כדי להכניס את הפארקים שמזרחה ללאס ווגאס (ציון, ברייס וכדומה, פחות מכירה כי לא הייתי). 

קחו בחשבון גם זמני נסיעה. ארה”ב ענקית, והנסיעות הן בסדר גודל שלא הכרתם קודם (אלא אם טיילתם באוסטרליה). ותמיד להאריך את הזמנים המוערכים, כשגוגל אומר 4 שעות, קחו בחשבון לפחות 5. 

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • ayeletback
                      ayeletback @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

גם אני בעד המערב

כי במערב הטבע מרשים ועוצמתו יוצר

והערים שוות לא פחות

אנחנו בטיול המשפחתי השלישי שחנו ביבשת אמריקה ועדיין לא טיילנו בטיול המזרח הקלאסי.

לניו יורק הגענו רק בטיול השלישי ( למען האמת אני עכשיו  שם) 

• אנשיםטובים
                        אנשיםטובים @Oshratr נערך לאחרונה על ידי

@Oshratr

אלו שני טיולים שונים מאד.

ברור שבכל מקום אפשר לטייל בכל צורה, אבל אם אנחנו מדברים על הטיולים הקלאסיים:

טיול במזרח כולל פרק גדול יחסית של פארקי שעשועים. אם השקענו בלטוס לאורלדנו לא נעשה את זה בשביל שני פארקים אלא לפחות 3 ואולי גם 4. כנראה שניו יורק תקבל נתח גדול יחסית – לפחות 4 ימים ואולי אפילו שבוע. סביר שנשבץ עוד עיר גדולה כמו בוסטון או וושינגטון או אולי פילדלפיה. יהיה קטע מרוכז של כמה ימים של נסיעות (שאר הזמן אולי אפילו נהיה בלי רכב) של הנסיעה מניו יורק לניאגרה. הוא יכלול נסיעות נופיות, וכנראה שמעט יחסית של מסלולי הליכה בטבע. גם מסלולי ההליכה בטבע שנבחר יהיו קצרים ו/או מוטי אטרקציות (סירות, גשרים מיוחדים ועוד). הטיול באופן מוהבק מחולק לחלקים שלכל אחד יש אופי שונה  (ניו יורק, מסלול נסיעה, אורלדנו).

טיול במערב כולל איזון גדול יותר בין פרקי נסיעה וחלקי עיר, במצטבר יש הרבה יותר נסיעות, אבל הן מפוזרות יותר והטיול מאוזן יותר. אפשר לשלב מעט פארקי שעשועים בלי שנרגיש שזה בזבוז, ואפשר גם לרווח חלק מהפארקים לאורך הטיול ע”י משחק נכון עם המסלול. אפשר לשלב יותר מסלולי הליכה אם רוצים (לא חייבים), ועוד.

אומרים שלמזרח קל לחזור. אני לא מסכים בקלות כזו. טיסות למזרח עדיין יקרות ואם לא מדובר על טיסת הלילה הישירה לורחות הרבה זמן. אז לא חוזרים בכזו קלות. ומצד שני, למערב לא הרבה יותר קשה לחזור מאשר למזרח. אז לא הייתי מתייחס לשיקול הזה באופן דרמטי.

מה שכן, בטיול במערב יש פשרות כואבות יותר על התכולה לעומת המזרח. במזרח יש הרבה אתרים מרוכזים בתא שטח לא גדול, וקל לבנות טיול לכל תקופה שיש לכם. תחליטו להקדיש שבוע לטיול אוטו – מעולה. 5 ימים – גם טוב. 10 ימים – לא חסר מה לעשות. חוץ מניו יורק שום אתר הוא לא חובה (לא שבאמת יש אתרי חובה). אם יסתדר – תגיעו גם לוושינגטון. אם לא אז לא. במערב לעומת זאת המרחקים גדולים יותר, והרבה יותר אתרים מסווגים כחובה באופן יחסי. הרי א תוותרו על לוס אנג’לס (גם בגלל דיסני אבל לא רק), לא על סן פרנסיסקו, ולא על וגאס (מקסימים תוותרו על סן דייגו). לא תוותרו על יוסמיטי, וכנראה שלא על כביש 1 שגם ככה בדרך. ההתפשרות יכולה להיות על הזמן בכל מקום (שזה גורם לטיול לא יעיל), או על האתרים המדבריים מחוץ לוגאס. אז למשל מערב + ניו ירק בשלושה שבועות זו פשרה גדולה היחסית על המערב. והיות ואתם כנראה לא רוצים לוותר על ניו יורק, אז תרגישו קושי לצמצם. במזרח הויתור יותר קל.

האם חייבים ניו יורק – ברור שלא חייבים. אבל לטעמי זו העיר הכי מדהימה בעולם (לא שהייתי בכל העולם). ולא לבקר בה זה פספוס גדול. לעומת זאת סן פרנסיסקו בעיני נהדרת, אבל לא חושב שלא לבקר בה זה פספוס כזה גדול. אני בהחלט שילבתי את ניו יורק ברוב הטיולים שלי לארה”ב.

Oshratr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • גנית נ.
                          גנית נ. @Oshratr נערך לאחרונה על ידי גנית נ.

@Oshratr

לפני שנתיים טיילנו פעם ראשונה בארה"ב  עם 2 ילדים ועם סבא וסבתא. בחרנו לטייל בחוף המערבי ולסיים בניו יורק בשביל סבא וסבתא.

הטיול היה מושלם - 21 ימים שכללו את לוס אנג'לס, פארקי שעשועים, כביש 1, סן פרנסיסקו, יוסמיטי, לאס ווגאס, ברייס וציון ועוד 5 ימים בניו יורק.

בדיעבד, הייתי מוותרת על ניו יורק ומקדישה את הזמן הזה לטובת עוד טבע או לסן דייגו.

מתכננת עכשיו את קיץ 2020 לחוף המזרחי (ללא אורלנדו) ועוד לפני שבכלל הגעתי, רק על סמך קריאה מרגיש לי שהחוף המערבי מנצח.

• עמיחי13
                            עמיחי13 @Oshratr נערך לאחרונה על ידי

@Oshratr

אולי יעזור: 

https://www.lametayel.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D+%D7%A9%D7%9C+%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94

• Hofmanim
                              Hofmanim @Oshratr נערך לאחרונה על ידי

@Oshratr

הייתי מקדישה הכל למערב.

אנחנו חילקנו שבועיים מערב ושבוע ניו יורק ובדיעבד הייתי מוותרת.

חוץ מהסנטרל פארק לא התלהבנו בכלל בכלל..יש לה הילה לא ברורה לעניות דעתינו והיא נופלת בהרבה מערי אירופה להן לפחות יש קסם כלשהו.

אמורים לחזור בשנה הבאה והתכנון הוא רק מערב.

• גולדי10
                                גולדי10 נערך לאחרונה על ידי

לכמה זמן אתם מתכוונים לנסוע? המערב בדרכ דורש יותר זמן מאשר המזרח בגלל המרחקים הגדולים ויש המון טבע לראות. 
                                אנחנו טיילנו 6.5 שבועות במערב לפני שנתיים עם 3 ילדים, מתוכם 5 וקצת בדרך והשאר אצל משפחה, קליפורניה מקצה לקצה, יוטה, אריזונה, נבאדה, הרבה טבע ורק פארק שעשועים גדול אחד כי רצינו בעיקר טבע ולחזור למקומות שהיינו בהם בטיול של כמה חודשים לפני המון, המערב מדהים והיתי נוסעת שוב עכשיו!

אני מתכננת עכשיו טיול למזרח בחגים ואז אוכל גם לתת חוות דעת יחסית...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • Oshratr
                                  Oshratr @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

תודה רבה! בהחלט אקח מידע שיש שם והרבה… עוזר

• Oshratr
                                    Oshratr @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה רבה על ההסבר.

• 1 / 1