המלצות לטיול לצפון יוון
-
אנו נהיה בצפון יוון בעוד כשבועיים ורציתי להיוועץ בפורום במספר נושאים:
- זגוריה- אנו נהיה בזגוריה לכ3 ימים-מה הם אתרי “החובה” שבהם חייבים לבקר בזגוריה? אטרקציות?
- פיליון- אנו נהיה בפיליון לכ5 ימים. מה הם אתרי “החובה” שבהם חייבים לבקר בהם בפיליון? מה הם החופים המועדפים? אטרקציות?
- מזומן או אשראי- הבנתי שלפני מספר שנים המצליצו להביא הרבה מזומן ולא להסתמך על אשראי ביוון. האם המצב השתנה? האם ניתן היום לשלם באשראי במלונות, מסעדות, סופרים וכיוצ”ב?
תודה לכולם!
-
- אנחנו היינו בזגוריה ונורא נהננו מ:
הכי ממליצה על Rogovos pools, תצפית על קניון ויקוס (תצפית Oxya והתצפית שבכפר Vicos). עשינו גם את את מסלול vicos וice age trail וגם את הגשרים סביב כפר קיפי. ואהבנו את הכל. - בנוגע למזומן או אשראי – היינו עם מזומן ואשראי וחוץ מבכבישי אגרה בכל מקום יכולנו גם לשלם באשראי. לא עשו לנו בעיות.
- אנחנו היינו בזגוריה ונורא נהננו מ:
-
- מחזק לגמרי את @Nogit בדיוק ההמלצות הנכונות, תנצלו גם את הזמין לטיול בכפרים Papigo ו- Mikro papigo המדהימים.
- 5 ימים זה זמן טוב בשביל לחרוש את פיליון וגם לנוח ולעשות בטן גב. עיקר הבילוי הוא הסתובבות בין הכפרים היפים, ובין החופים (בעיקר בצד המזרחי), אם אתם בקטע יש גם מסלולי טבע יפים בדרום פיליון (קצת נסיעה).
-
תודה לשניכם. ראיתי שיש אופציה לעשות מסלול אטגרי במקצת עם חבלים ובריכות. עשיתם את זה במקרה? שווה את הכסף\זמן?
וכמה זמן, לכל הפחות, שווה להשקיע במטאורה?
-
2 לילות והיום שבניהם במטאורה יספיקו כדי להתרשם מתצפיות שקיעה זריחה(אם מתחשק לכם להשכים קום)+
מסלול רגלי מקלבקה ולבקור בשני מנזרים(זה כולל הרבה מדרגות)
-
האם הלינות כבר הוזמנו או שניתן לשנות?
אשראי עובד מצויין ביוון, למעט הוצאות קטנות כמו דוכני רחוב לא רואה סיבה למזומן
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
אכן כן. שריינו מקומות לישון הו בזגוריה והן בפיליון. החלטנו לא לשנות מקומות לינה ולהתקבע במקום אחד. בזגוריה זה בVitsa ובפיליון זה בMouresi.
-
@Hapoel77 אמר:
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
אכן כן. שריינו מקומות לישון הו בזגוריה והן בפיליון. החלטנו לא לשנות מקומות לינה ולהתקבע במקום אחד. בזגוריה זה בVitsa ובפיליון זה בMouresi.
שאלתי כי אני הקצבתי לזגוריה יותר ימים מאשר לפליון אחרי שבדקתי מה רצינו לראות ולעשות.
אבל אם לא ניתן להזיז אז זה-מה-יש
בכל מקרה אם אתם מחפשים פעילות אתגרית לא מאתגרת (למשפחות) בזאגוריה , אנחנו אהבנו את הראפטינג של החברה הזו
https://trekking.gr/en/product_en/rafting-voidomatis/
ויש להם עוד פעילויות נחמדות, ממליץ לכם לבדוק
-
לא עשיתי, אבל ראיתי חבר’ה שעושים וזה היה נראה נחמד. מה שכן לא היו הרבה מים בבריכות של Rogovo וזה נראה לי קצת פוגם בהנאה.
לגבי מטאורה, לדעתי חצי יום מספיק בשביל למצות את מטאורה, המקום מדהים לגמרי אבל חצי יום הספיק לנו. אפשר גם לשלב עם לילה בשביל לראות שקיעה.
-
@Aviv3152857 אמר:
Rogovo-נכון שלכמות המים יש השפעה על החויה. לא ברור לי אם הכמות משתנה בגלל גשמים בלבד או גם סכר כי כשטיילתי לבד לפני הצהריים לא היו כמעט מים ולפנות ערב היו..ובעלי לא הבין את ההתלהבות שלי מהשוני.
לגבי מטאורה, כמו רוב הטיולים הכל ענין של הנאות אישיות. אנחנו מאוד נהנינו במסלול רגלי.. מי שמוותר על זה יכול להסתפק בחצי יום בתקוה שמזג האויר יאיר פנים. כשמעונן וגשום החויה שונה.
-
אנחנו ישנו באחד הכפרים ליד מטאורה (למרות שלגמרי לא חובה. פשוט הסתדר לנו עם התוכנית של הטיול)
ובבוקר נסענו ישר למטאורה. היינו שם כמה שעות בודדות.
נראה לי שחצי יום מספיק בהחלט – תלוי בעיקר בקצב שלכם – בכמה מנזרים תרצו להיות. כמה עצירות תעשו שם.
אנחנו למשל הרבה יותר נהננו מהנופים מאשר המנזרים עצמם. אז עשינו עצירות בין לבין ונכנסנו רק למנזר אחד.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
יודע אם יש רפטינג שלא מגביל גיל כניסה?
-
ברפטינג בנהר הויאדומטיס שיוצא מהגשר בירידה מפפיגו אין הגבלת גיל מהמ שזכור לי.
קחו בחשבון שזה לא באמת ראפטינג אתגרי, משהו בסגנון של הרפטינג בארץ בדן. אבל מסלול מאוד יפה.
-
@Yael_3518893 אמר:
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
יודע אם יש רפטינג שלא מגביל גיל כניסה?
הרפטינג שנתתי בלינק לא מגביל גיל כניסה ומאוד חוויתי.
-
האם יש לכם תאור מפורט של המסלולים בזגוריה?
-
@Limlim1211 אמר:
האם יש לכם תאור מפורט של המסלולים בזגוריה?
אין לי מושג למה כוונתך בדיוק בפניה זו אבל תכנס לבלוג שלי . לחץ בתוכן על “ ימים 8,9,10 טיולים בזגוריה. תקרא גם על הימים הבאים,
מלבד ההסבר המילולי תמצא קישור למפת גוגל. אולי יעזור לך.
-
-
לא מפורט… יש איזה קובץ וורד שהכנתי לתוכנית של הטיול. אני יכולה לשלוח לך אותו.
-
וגם הטיול עצמו ומה עשינו רשום בבלוג שלי:
https://www.lametayel.co.il/%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F+%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F+2128042019 -