ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תובנות מהטיול...

פורום צפון אמריקה
    כביש מספר 1 לאס וגאס סן פרנסיסקו
    10
    23
    2233
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יעל9999
      יעל9999 נערך לאחרונה על ידי

1. בסן פרנסיסקו קל מאוד לנהוג (מי שלא פוחד מזינוק בעליה) ויש חניה ברחוב בשפע. יש רחובות רבים שניתן להחנות שעה או שעתיים ללא עלות. בנוסף נתקלנו בחניונים רבים בעלות של 20 דולר ליום.

2. יוסמיטי- פארק לאומי  די מאכזב. בנוסף, לבאים מאגם טהו מומלץ להצטייד במזון כבר שם. לאחר מכן אין חנויות מזון במחיר שפוי (4-5 שעות נהיגה)

3. תמיד להישאר לילה אחרי הנחיתה באותה העיר מכיוון שאם יש דחייה בטיסה, המשך הטיול פחות משתבש

4. לאס וגאס- לא לפחד לישון מחוץ לסטריפ. יש מספר בתי מלון עם חניה חופשית כגון הפלמנגו ואי המטמון

5.לא לפספס עצירה בשמורת פילי הים ליד סן סמיון בכביש 1

6. המזון במסעדות אך גם בסופר לא זול. קולרים של מים ושרותים ציבוריים מאוד זמינים

ayeletback imeshy דנוש60 cillam 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ayeletback
        ayeletback @יעל9999 נערך לאחרונה על ידי

@יעל9999 אמר:

מסכימה מאוד עם הקביעה שמזון בארה”ב הן במסעדות והן בסופרים לא זול.
        שזה ממש מוזר בעבר מזון בארה”ב היה חצי חינמי.

מוזר לי שיוסמיטי איכזב, בעניי הוא אחד מהמהממים.

אפורופו טיפים – למין היפה בנינו , חזיות בארה”ב ניתן למצוא בשפע בזיל הזול ( אני קונה במייסיס ) לעיתים עשירית מחיר ממחיר חזיה באיכות דומה בארץ. מאוד כדאי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • imeshy
          imeshy @יעל9999 נערך לאחרונה על ידי

@יעל9999

גם אני מצטרף לכך שיוסמיטי הוא אחד המקומות היפים שהייתי בהם בחיי (בוגר נפאל וניו זילנד..)

מה אכזב? (בסופו של דבר – זה תלוי ציפיות)

לישון מחוץ לסטריפ – זה אפשרי.. אבל הרבה יתר כיף לישון “במרכז” העניינים. 

• דנוש60
            דנוש60 @יעל9999 נערך לאחרונה על ידי דנוש60

@יעל9999

תודה רבה על המידע. 

אומנם אני לא הולכת לטייל ביוסמטי בקרוב אבל בהחלט מתכננת בעתיד וגם אני אשמח לשמוע קצת יותר פרטים לגבי למה התאכזבת? אי אפשר להטיל כזו פצצה בפורום בלי שום הסבר חח

בנוסף- כתבת שחניה בפלמינגו היא חינמית- האם זה מידע מעודכן? משום שמבדיקה שערכתי כיום חניה במלון עולה 15 דולר

• cillam
              cillam @יעל9999 נערך לאחרונה על ידי cillam

@יעל9999

יוסמיטי מאכזב ?  קרה משהו שגרם להרגשה  זו! זה פארק/איזור עשיר בנוף וטבע  מיוחדים ! קשה להבין איך מתאכזבים מעושר כזה   נופים וטיולים רגליים…

IO. dregev03 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • IO.
                IO. @cillam נערך לאחרונה על ידי

@cillam

😍

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • יעל9999

היו אכן כמה נקודות תצפית מהממות ביוסמיטי. אבל לא הצדיקו 3 ימים מלאים בפארק כפי שהומלץ. הכניסה דרך מעבר טיוגה יפה אבל לא מדהים כפי שהכינו אותנו ולכן לא מסלול חובה לפי חוויתנו.

המסלול למפל בעמק יפה אבל מאוד קשה והעליה במדרגות מאוד מסוכנת.

כל הנסיעה בפארק על צלע ההר מסוכנת.

המסלול בעצי הסקויה נחמד אך אחרי 2 עצים ממצים את העניין. מה גם שההליכה בשביל מאובק..

מסלול אגם המראה- מאכזב

ובנוסף הלינה בפארק מאודדד יקרה ולא הגענו מוכנים עם מזון דבר שמאוד פגם בהנאה.

גם אנחנו זכרנו את ארהב כזולה מבחינה קולינרית ומאוד התאכזבנו. כל אזור הפארקים מאוד יקר. אין נגישות לסופרים גדולים. כולל הדלק.

אפרופו למי שיכול להקדיש עוד מספר ימי נסיעה לכל כיוון- יילוסטון הוא פארק מהמם!!!

ayeletback adivelednizki 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • יעל9999

לגבי החניה בסטריפ. אכן זו לא החניה של הפלמינגו אלא במלון מול הפירמידה. לא זוכרת את שמו

בסטריפ אפילו הסיבוב עם הרכב הוא ארוך..😊

• ayeletback
                      ayeletback @יעל9999 נערך לאחרונה על ידי

@יעל9999

למה את מתכוונת “המסלול למפל בעמק” יש המוני מפלים בעמק ומסלולים שונים אליהם, החל מקלילים וכלה במאוד קשים.
                      אנחנו עשינו מספר מסלולים בנוניים ברמת הקושי וכלל לא מסוכנים.
                      גם לא חוויתי נסיעה מסוכנת על צלע ההר ( ואני פחדנית גדולה בנושאים הללו ) היכן זה היה?

• יעל9999

מפל ורנל
                        • dregev03
                          dregev03 @cillam נערך לאחרונה על ידי

@cillam

צילה

כשאת רוצה את מצליחה להעלות תמונות 🙂

ועוד איזה תמונות

גם לי קשה להבין את האכזבה מיוסימיטי אבל יתכן שמי שנוסע בפקקים (יולי???)וחם לו וצפוף בעמק  מתייבש ואם גם מגיע לא מוכן מבחינת אוכל נקרע במחירים.

למפלי וורנל עליתי מזמן ואכן המדרגות חלקות ויותר מסוכנות מהטיילת בסנטה קרוז אבל טבע פראי אמיתי לא ניתן לחוות בתנאים סטריליים 

cillam תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • cillam
                            cillam @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

לא זה כאשר האינטרנט שלי והאתר מאפשרים – היה מזל 🤗

• adivelednizki
                              adivelednizki @יעל9999 נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@יעל9999

יעל,  תודה שחזרת לשתף בתובנות שלך .

אני יודעת שיופיו של יוסמיטי הוא סוג של קונצנזוס , ואכן התמונות שכמה חברים צירפו פה מהתצפית ( אותה אחת אגב ? )  מרשימות ועוצמתיות מאוד, והסיפורים והתובנות של הרוב הן אחרות , אבל אני חייבת לציין שמותר וטוב שיש דיעות שונות , ולא לשכוח שהטיול שלנו וההנאה שלנו ברגע מסויים מושפעים מככ הרבה גורמים מלבד המקום הפיזי עצמו. את גם חזרת להסביר למה כתבת ככה . 

מקריאה בלבד,  גם אני הורדתי את יוסמיטי כשטיילנו בקליפורניה בזמנו. נשאר חור להשלמה אם נחזור . 

אז לא הייתי ביוסמיטי עדיין ,אבל כן בילוסטון , ואני מסכימה איתך שהוא מדהים ושווה את המאמץ להגיע .

לגבי העלויות - איפה הימים.... הכל הכל התייקר בארה"ב. האוכל , המלונות.

לגבי חזיות - יש באאוטלטים רשת שנקראת Hanes brands. וגם רשת Maidenform - 

חזיות מעולות מכל הסוגים במחירים מצחיקים.

מומלץ המותג של Bali ( שנמכר גם במייסיס וגם בארץ , רק במחיר גבוה בהרבה ) 

יעל9999 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • dregev03
                                dregev03 @IO. נערך לאחרונה על ידי dregev03

@IO

ענבר צילה

לא הייתי בנקודה הזו עם מצלמה דיגיטאלית.  פעם אחרונה ב2002 עליתי לשם מהוואלי (זה איזור גליישר פויינט, נכון?) 

אצרף כמה תמונות מלפני שנתיים שיש לי בטלפון מclouds rest עליו המליצה לי ענבר. 

העמק היה מלא עשן באותם ימים בגלל שריפות יזומות. בימים שאחרי עלינו עוד יותר גבוה לכיוון טיוגה

dregev03 yafakl 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • dregev03
                                  dregev03 @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

גם הוואלי בבוקר למרות העשן יפה כתמונהועוד קצת טיולי יום באיזור טיוגה וטולמני מדווס

adivelednizki yafakl 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • יעל9999
                                    יעל9999 @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

החזיות שציינת עולות 38 דולר.....

שירליץ adivelednizki 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • שירליץ
                                      שירליץ @יעל9999 נערך לאחרונה על ידי

@יעל9999

חזיות בזול אם לא משנה לך המותג אפשר לחפש בחנויות דיסקאונט כמו Ross, TJ Max, Marshalls

• adivelednizki
                                        adivelednizki @יעל9999 נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@יעל9999

אבל יש כמעט תמיד 1+1 באאוטלטים כך שיוצא 70,80 שח לחזיה שעולה מאות שקלים בארץ  ( ראיתי אותה פעם במשביר במחיר של מעל 400 שח ) 

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • adivelednizki
                                          adivelednizki @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

יופי של תמונות 

• ayeletback
                                            ayeletback @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

אפרופו הנושא החשוב של חזיות ( באמת חשוב )
                                            במייסיס ( שהיא ממש לא רשת זולה ) היו מבצעים על רוב המלאי.
                                            קניתי חזיות של באלי ושל פירמות טובות אחרות ב 15 דולר לחזיה.
                                            חזיות שברמה שאני קונה בארץ ב 300-400 שח

adivelednizki תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון