יפן, מסלול טיול, דעתכם?
-
אהלן,
אני מתכנן 14 ימים ביפן בחודש מרץ.
המסלול הראשוני:
1-6 טוקיו
7-10 קיוטו
11-12 אוסקה
13-14 נרה
נחיתה בטוקיו, חזרה מאוסקה (אולי אעשה הפוך, פחות משנה לדעתי)
בהנחה שאני נמצא באיזורים שצויינו מעלה, יש משהו נוסף שכדאי להוסיף (יש גמישות בהוספת ימים לטיול)?
תודה.
-
היי,
אוסקה, קיוטו ונארה קרובות אחת לשנייה. 30 דקות אחת מן השנייה.
אין לך צורך לעבור ללון בשלושת המקומות האלה, בזבוז זמן, מספיק מקום אחד, תשתקע בקיוטו או באוסקה ופשוט תעשה טיולי כוכב. אני השתקעתי 8 ימים באוסקה התוססת, כל יום נסעתי ליעד ובערב בילוי באוסקה.
בנארה אין מה לעשות יותר מחצי יום - מקסימום יום מלא.
בטוקיו אתה מתכנן לעשות טיולים יומיים גם לניקו ולהאקונה?
-
בהמשך למה שכתבו פה למעלה.
נארה שווה חצי יום טיול ולא יותר לטעמי, סיבוב נחמד בין המקדשים והאיילים ומיצית.
גם אוסקה וקיוטו בהחלט קרובות אחת לשניה אבל בניגוד לקודמי אני חושב שדווקא כן ניתן לפצל בין מקומות הלינה. האווירה בין אוסקה לקיוטו שונה בתכלית ואם למשל תרצה לחוות את חייל הלילה של אוסקה עדיף ללון שם לכמה ימים ואז גם להנות מהערבים בקיוטו המדהימה בלי לעשות נסיעות רכבת.
אני גם מאוד אוהב את הירושימה ולדעתי הייתי מקדיש את היומיים שתיכננת להקדיש לנארה בשביל הירושימה ומיאג’ימה אבל זה לשיקולך.
-
מצטרף למה שאמרו על נארה- אפשר לצמצם, והייתי אולי ממליץ להוריד יום מטוקיו כדי לעשות טיול כמו שצריך באזור הר פוג'י וללון בהאקונה.
-
קיבלתי, מצמצם נארה לטיול יום ללא לינה
-
לא חשבתי לעשות טיולי יום מחוץ לטוקיו, יש שם משהו מיוחד מעבר לנופים? (האם אלו נופים שחוזרים על עצמם באיזור קיוטו/אוסקה)?
-
בניקו יש את החלק של המקדשים, אולי אחרי זה קיוטו תרגיש מיותרת (לדעתי, ככה אני הרגשתי כשהגעתי לקיוטו, מקדשים פחות מועדף עליי) ויש שם את הטבע שמסביב שאפשר לעשות כמה מסלולים. אם מחליטים לעשות את ניקו כטיול יום אז אין מספיק זמן לעשות גם מנזרים וגם טבע, צריך לבחור.
האקונה, שנמצאת לא רחוק מהר פוג'י אפשרי בהחלט לעשות כטיול יום מטוקיו. אני לא מצאתי לנכון ללון שם. עושים שם סיבוב בשלל אמצעי תחבורה שכלולים בפאס שאותו אפשר לקנות כבר בטוקיו באחת מן התחנות רכבת.
-