היעצות/ התלבטות לגבי מסלול בכביש 1
-
שלום לכולם פעם ראשו ה בפורום ופעם ראשונה בתכנן טיול שאינו כוכב. דעתכם על התכנון הנוכחי + שאלה להתלבטות. אנחנו זוג +3 ( 11,13,15)
יום1( רביעי) - הגעה בערב לס.פ
יום 2+3 - יומיים מלאים בס.פ
יום 4 (שבת)- נסיעה למונטרי ובילוי במונטרי
יום 5 מונטרי ( כרגע התלבטות אם 2 לילות במונטרי אי אחד).
יום 6- נסיעה כביש 1 , ביג סר הגעה לינה סן סימיון
יןם 7 - כנראה נוותר על הטירה( האם ממש ממש מומלץ ושווה לשקול?) נסיעה למורו ביי, טרקטורונים בחולות בפיזמו ביץ, נסיעה לאנהיים דרך סולוונג וסנטה ברברה
יום 8- דיסנילנד. נשארים לישון באנהיים ( בחירה דוקא קודם דיסנילנד כדי שלא יצא קרוב לסופש ואולי פחות עמוס)
יום 9- נסיעה להיליוד ( אשמח להמלצה למלון) טיול שדרת הכוכבים, התאטרון הסיני בברלי, וניס ביץ וכו'
יום 10 ( שישי) - יוניברסל. נסיעה לסן דיגו
יום 11 ( שבת) - סן דיגו סי וורלד
יום 12 - סן דיגו
יום 13 - טיסת ערב מאוחרת מלוס אנגלס לשיקגו ( ביקור משפחתי ומשם נחזור לארץ)
ההתלבטות היא כזו שיוצא כביכול 4 ימים על כביש 1 שבכל הפורומים ממליצים על 3. הבעיה היא שאין לי מושג איך יהיה מצב הגט לג ואם לא נהיה במיטבנו ביום יומיים ראשונים בסן פרנסיסקו אולי נעשה השלמות בשבת ונגיע למונטריי רק אחהצ כך שנצטרך גם למחרת להיות במונטריי. אנחנו חובבי נופים וטבע אבל לא אנשי טבע ואין לי מושג אם ימצו את השמורות ( פוינט לובוס, ביג סיר) מהר ואולי אפשר לקצר יום בדרך ולהוסיף בל.א עוד אטרקציה? אולי מרווח מידי? התלבטות אם בכלל להזמים מלונות למעט ס.פ לילה אחד במונטריי ואת סן דיגו בסוף ולפי הזרימה להזמין מה שבדרך( מתכנים הגעה לס.פ. ב25/9 וטיסה לשיקגו ב7/10 והבנו שזו לא עונה מאד מבוקשת ואין סיבה שלא נצליח להזמין תוך כדי) בקיצור אשמח לשמוע דעות שיעזרו . וגם אם יש עוד דברים נחמדים אטרקטיביים ושונים לילדים בגילאים ששלנו כמו למשל הטרקטורונים בפיזמו ביץ ( יש את mount hermon adventure אבל יש קצת חשש מזה מחלקם ...). תודה מראש
-
אני יכול לכתוב לך מהניסיון שלנו מלפני שבוע. גם אני נשמעתי להמלצות והגבלתי את הטיול בכביש אחת לשלושה ימים. בדיעבד, הייתי בכיף מוסיף עוד יום. פעמים רבות לאורך המסלול מצאנו את עצמנו בלחץ של זמן – האיזור יפהפה ויש המון מה לעשות בו, ופחות כיף סתם לנסוע ממקום למקום כדי לסמן וי, בעיקר אם רוצים גם להיות קצת ספונטנים. בסופו של דבר אכן היינו ספונטנים וחזרנו לעוד יום אחד, רגוע ונעים, במונטריי, ואני מאוד שמח שעשינו את זה. אני מניח שזה עניין של סגנונות טיול, אבל אנחנו דווקא משפחה שמטיילת בקצב די מהיר ובכל זאת לא הספיק. וכמובן שגם פקקי תנועה, חיפושי חנייה ושאר שיבושים יכולים לעכב מאוד וכדאי לקחת אותם בחשבון. בכביש אחת יש עכשיו עבודות בכביש שגורמות לעיכובים משמעותיים מאוד.
אנחנו מאוד אהבנו את טירת הרסט – הזמנו תור לבוקר, והיה יפה ומרשים – הגנים החיצוניים יותר מאשר חדרי הטירה, למרות שגם הם שווים ביקור. מה שכן, זה לוקח זמן. ההמתנה לסיור, האוטובוס לטירה ובחזרה [בדרך מפותלת מאוד מאוד, לידיעת הנוטים לבחילה], ההסתובבות בגנים וכל השאר – כדאי לחשב שעתיים או שעתיים וחצי לסיור של שעה.
מבחינת היום השישי, בסן סימיון עצמה לא ביקרנו אבל מורו ביי היא עיירה מקסימה, כנראה המקום שהכי אהבנו בטיול. שווה לשקול לבלות שם את הערב והלילה, לראות את השקיעה על הסלע הענק ואת ה-sea otters משתעשעים במים.
בקשר למונטריי, אנחנו כאמור חזרנו כי הרגשנו שלא מיצינו [וגם אחרי היום השני נשארו לנו עוד המון דברים שלא הספקנו]. פוינט לובוס היא שמורה יפהפייה ששווה כמה שעות, וכך גם דרך 17 המייל. בכרמל היינו רק בחוף, אבל גם העיירה עצמה נראית שווה ביקור. וחוף Asilomar בפסיפיק גרוב נהדר גם הוא. וכמובן, מונטריי עצמה.
-
תודה הכוונה באמת לא להיון בסן סימיון - אולי נבחר במקום מלון במורו ביי
מבחינת ס.פ - יומיים לאחר נחיתה זה מספיק? איך ההשפעה על הילדים וההתנהלות מבחינת גט לג?
ולגבי הזמנת מלונות האם מניסיונכם בתאריכים כאלו צריכה להיות בעייה? ככה שנשאיר מקום לספונטניות באמת ולאפשר לתת למקום ולמצב רוח קצת יותר מרחב...
-
ג’ט לג הוא עניין מאוד אישי, אבל ילדים גדולים מתמודדים איתו מצויין.
אצלנו ב 2 הטיולים האחרונים למערב אפילו יום ההגעה ( הגענו בבוקר ) היה יום טיול מעולה.
דיעה אחרת לגבי טירת הרסט – אותי היא שיעממה לחלוטין. ( הייתי בלי הילדים – את הילדים שלי היתה משעממת אף יותר ).
גם אני ממליצה לישון במורו ביי, מאוד נחמד להסתובב על החוף בערב ולאכול באיזה מסעדה עם נוף לסלע. -
קשה לי לחוות דיעה בקשר ליעפת – אנחנו הגענו מאלסקה אז פער הזמנים היה של שעה אחת. מצד שני, חזרנו מקליפורניה לפני שישה ימים ואני עדיין לא מצליח לתפקד כרגיל. בהגעה לארצות הברית בדרך כלל דווקא אין לי בעיות מיוחדות.
את המלונות הזמנו די הרבה זמן מראש אבל עם אפשרות ביטול. בסופו של דבר לא שינינו כמעט כלום. כשרצינו להזמין חדר במונטריי מהיום למחר, לא היו יותר מדי אפשרויות מלהיבות במחיר סביר. אבל אנחנו היינו שם בשיא חופשת הקיץ. אתם מטיילים מאוחר יותר ולא נראה לי שיהיו בעיות.
בקשר לקטילה של איילת – הטירה היא אכן לא המקום הכי מלהיב לילדים. עבור מבוגרים חובבי אמנות, היסטוריה וקיטש היא ממתק אמיתי, אבל לא כולנו כאלה

-
חיבה למקום היא עניין אישי – ואני אכן לא חובבת אומנות במיוחד.
אהבתי את העייפת, ואני חזרתי לפני 3 שבועות ועדיין לא ישנה כמו שצריך…
כשנוסעים לטיול האנדרנלין וההתלהבות מחפים על הגט לג. וילדים בד”כ מסתגלים יותר בקלות ( כמו לכל דבר אחר) -
@ayeletback אמר:
אהבתי את העייפת, ואני חזרתי לפני 3 שבועות ועדיין לא ישנה כמו שצריך…
וגם מסוגלים לישון בכל מצב... -
@מטייל_3653738 אמר:
יום 6- נסיעה כביש 1 , ביג סר הגעה לינה סן סימיון
יןם 7 - כנראה נוותר על הטירה( האם ממש ממש מומלץ ושווה לשקול?) נסיעה למורו ביי, טרקטורונים בחולות בפיזמו ביץ, נסיעה לאנהיים דרך סולוונג וסנטה ברברה
יום 8- דיסנילנד. נשארים לישון באנהיים ( בחירה דוקא קודם דיסנילנד כדי שלא יצא קרוב לסופש ואולי פחות עמוס)
יום 9- נסיעה להיליוד ( אשמח להמלצה למלון) טיול שדרת הכוכבים, התאטרון הסיני בברלי, וניס ביץ וכו'
יום 10 ( שישי) - יוניברסל. נסיעה לסן דיגו
יום 11 ( שבת) - סן דיגו סי וורלד
יום 12 - סן דיגו
יום 13 - טיסת ערב מאוחרת מלוס אנגלס לשיקגו ( ביקור משפחתי ומשם נחזור לארץ)
בקשר למקטע ימים הזה – שימו לב שזמן ההגה (לפי גוגל מפס) ביום השביעי הוא כמעט 5 שעות מה שאומר שבפועל יהיו לכם לפחות 6 שעות נהיגה כאשר החלק האחרון של הנהיגה הוא חלק פקוק ונראה שאתם מגיעים אליו בשעות העומס.
אני מבינה את הרצון שלא להגיע לדיסנילנד בסופ”ש אבל אתם יוצרים לעצמכם זיגזג בין אנהיים (יום 7-8) לצפון לוס אנג’לס (יום 9-10) לסן דייגו (יום 10-12) ללוס אנג’לס (יום 13 = הגעה לשדה”ת). כל הזגזוג הזה יעלה לכם בהמון שעות של פקקים (תחשבו שכל כיוון זה כמו נסיעה ביום ראשון בבוקר לתל אביב מחיפה).
בנוסף – לדיסני יש שני פארקים באנהיים ולפי הגילאים יכול להיות שהפארק שיתאים יותר לילדים שלכם הוא דווקא California Adventure שהוא יותר ‘אקסטרימי’.
נראה שפספסתי את התאריכים שלכם אבל למרות שבאופן כללי בסופי שבוע הפארקים עמוסים יותר הכל מאוד מסודר ומתקדם די במהירות כך שאם אתם לא באחד הימים העמוסים בשנה החוויה לא תהיה נוראית גם אם תגיעו בסוף השבוע.
אם אתם נוסעים בחגים השנה, כלומר אוקטובר, דווקא לביקור בפארקים בסופ”ש יכול להיות ‘ערך מוסף’ מכיוון שיש מסיבות של ליל כל הקדושים.
מלון בצפון הוליווד שמתאים מאוד למשפחה:
אביה
-
קשה להמליץ. אפשר לעשות את כביש 1 ביומיים ואפשר בשבוע. תלוי גם כמה אטרקציות ארוכות עושים – אקווריום, שייט קיאקים, שייט לוויתנים, טרקטורונים, מסלולי הליכה…
יומיים בסאן פרנסיסקו זה קצת מעט אבל לא בלתי אפשרי. אם אתם מתכננים אלקטרז קחו בחשבון שזה לוקח חצי יום (אבל שווה לטעמי, רק להזמין כרטיסים מראש).
אנחנו גם מאד אוהבים את איזור סנטה קרוז שנמצא בין סאן פרנסיסקו למונטריי – יער עצי רדווד בפארק הנרי קאוול, נקודת המיסתורין שילדים בגיל הזה יכולים לעוף עליה, טיילת עם מתקני שעשועים, חוף ים עם גולשים…
שימו לב שבחלק הדרומי יש לכם זיגזגים שמוסיפים המון שעות נהיגה בפקקי לוס אנג׳לס. יותר הגיוני להתחיל מצפון הוליווד, אז אנהיים ואז סאן דייגו.
יכול להיות שבשביל לרווח את השאר הייתי מוותרת על סאן דייגו.
-
בלוס אנג׳לס יש עוד לא מעט דברים שיכולים לעניין -
וניס ביץ׳ אפשר לשכור אופניים ולרכב עד סנטה מוניקה למזח עם מתקני השעשועים וחזרה, פארק גריפית והפלנטריום, בצד אחר של הפארק יש מוזיאון אוטרי למערב הפרוע (וגן חיות), מוזאון בורות הזפת של לה בריאה עם בעלי חיים פרה-היסטוריים מעידן הקרח, איזור שוק האיכרים והגרוב (יש שם מסעדת צ׳יזקייק פקטורי שמאד פופולארית)…
אם הילדים חובבי מוזיאוני מדע אינטראקטיביים אז בסאן פרנסיסקו יש את האספלורטוריום ליד בניין המעבורת ואת האקדמיה למדעים בפארק שער הזהב, ובלוס אנג׳לס את קליפורניה סיינס סנטר.
-
יומיים מלאים בסן פרנסיסקו זה לא מספיק לטעמי.
לגבי כביש 1 – אני עם החתול. אנחנו מאוד נהנינו בטירת הרסט וגם במושבת פילי הים בפיאדרה בלנקה.
ממבט זריז על התכנית שלכם, לדעתי ויתור על סי וורלד זה הדבר המתבקש והנכון לעשות (גם מוסרית). מעבר לזה, הייתי שוקל, עם כל הצער שבדבר, לוותר על סאן דייגו (אחד המקומות הכי אהובים עלינו בקליפורניה).
מעבר לזה, להפוך את הסדר בין יוניברסל ודיסנילנד. הרבה יותר הגיוני.
הנה הצעה שלי:
ימים 2-4 – סן פרנסיסקו, אבל לינה במונטריי ביום 4 (כלומר לצאת מסן פרנסיסקו בשעות אחר הצהריים של יום 4).
יום 5 במונטריי (17 מייל, פוינט לובוס וכרמל) ולינה במונטריי. אם אתם רוצים גם סנטה קרוז, אקווריום, או משהו דומה אז תוסיפו יום.
יום 6 – נסיעה בכביש 1 (השלמות במונטריי ככל שרוצים), ביג סר, פיאדרה בלנקה, טירת הרסט (אחר הצהריים). שווה לבדוק אם מסתדר לינה במורו ביי. זה לא יום עמוס במיוחד אבל כן יום עם הרבה זמן בכבישים.
יום 7 – יש סיבה מיוחד להתלהבות מפיזמו? כנ”ל לגבי סולבאנג וסנטה ברברה. אני חושב שיש מקומות מלהיבים יותר. בכל מקרה, אם תחליטו להקדיש יומיים מלאים למונטריי וסביבתה, זה היום לוותר עליו לדעתי. זה גם יום עם הרבה מאוד זמן בכבישים.
לינה ביום 7 צריכה להיות בהוליווד (זה גם יקצר את זמני הנסיעות).
יום 8 – יוניברסל.
יום 9 – לוס אנג’לס (סנטה מוניקה, וניס, בברלי הילס, שדרת הכוכבים וכו’ – כל הדברים האלה זה יום די עמוס, קחו בחשבון) ולינה באנהיים (מה שמקצר זמן ממשך הטיול, או, לחילופין, מחייב נסיעה בחושך, שזה לא נוראי אבל לא הכי כיף בערב לפני יום מתיש בפארק).
יום 10 – דיסנילנד. לינה באנהיים או דרומית ממנה (בסמוך לאנהיים אך בדרך לסאן דייגו).
יום 11 – נסיעה לסאן דייגו וטיול שם.
יום 12 – סאן דייגו.
-
תודה רבה על כל התגובות
אכן ניקח לילה במורו ביי ונאריך ביום 4 בסן פרנסיסקו או סנטה קרוז וכו ויום 5 נקדיש למונטריי..
בפיזמו ביץ יש אטרקציית טרקטורונים בחולות ו2 העיירות האחרות די על הדרך לל.א..
מבינה מה שכולם רשמו לגבי אנהיים. אין ספק שההיגיון אומר קודם הוליווד אבל אם אחרת יצא שדיסני יפול על שישי ולא רביעי ששזה די אמצש ואולי פחות עמוס והחוויה תהיה יותר ממצה ונעימה. קצת חוששת מעומסים כבדים . אבל ננסה לבדוק ימים אלו שוב
ממש תודה
-
רק משהו בקשר לעומסים בדיסנילנד:אנחנו היינו שם ביום חג המולד, אולי היום הכי עמוס בשנה. היה מפוצץ, אי אפשר היה להכניס שם סיכה.
בכל זאת, היה כיף גדול. הזמנו כרטיסים עם Fastpass וניצלנו אותו היטב, כך שזמני ההמתנה היו קצרים מאוד והספקנו לעלות על הרבה מתקנים. גם התייצבנו במקום עם שעת הפתיחה, אז לחלק מהמתקנים היה תור קצר גם בלי הפאס. בקיצור, ברור שיהיה נחמד יותר עם פחות אנשים, אבל בהתבסס על הניסיון שלנו מהיום העמוס הזה, לא הייתי עושה שמיניות באוויר בשביל זה.
-
-
יום רביעי 2/10, שישי 4/10
-
בתקופה הזו הייתי עושה מאמץ לברר מתי יש את מסיבות ההלויין של דיסני וללכת לזה גם אם יותר עמוס. זו אמורה להיות חוויה ממש מיוחדת !
-
שלום,
סליחה על ההידחפות –
גם אני ובעלי מתכננים לעשות את כביש 1 מלוס אנג’לס צפונה.
ביום הראשון נצא מאנהיים ותכננו ללון בסן סמיון – האם עדיף לדעתכם ללון דווקא במורו ביי?
סן סמיון אכן עיירה קטנה (אם אפשר לקרוא לה בכלל עיירה), אז על פניו באמת נשמע הגיוני יותר ללון במורו ביי שאולי אפשר יהיה גם “לבלות” קצת בערב…
השאלה אם אנחנו לא נוסיף זמן נסיעה מיותר ליום המחרת שאמור להסתיים במונטריי…
תודה,
עדי