ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול אם ובת לסין-מסלול

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    טיול עצמאי מסלול סין
    3
    5
    522
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • family5
      family5 נערך לאחרונה על ידי

טוב, זקוקה לעזרתכם. לא מצליחה להגיע למידע מספיק מפורט.

מי אנחנו? אם בשנות ה 50 בת בת עשרים ו…

עשינו טיול עצמאי בסין כל המשפחה לפני כמה שנים. היינו בביג’ינג, שנגחאי, חאנג’ו, שיאן, יאנגשו, שדות האורז.

מתכננות לצאת בתחילת נובמבר הקרוב. יש לנו קצת פחות מחודש.

לא מפחדות מהקור, ממש לא אוהבות חום.

חשבתי לטוס לבייג’ינג למשהו כמו 5 ימים, לבקר איפה שלא הספקנו במסגרת המשפחתית, כולל אולי גיחה ללילה אחד לאתר קרוב לבייג’ינג – לאן כדאי?

מבייג’ינג, לצאת דרומה לכיוון צ’אנגדו ברכבות (הבת הטילה וטו על רכבות לילה עם לינה). יש לנו בגדול עוד 3 שבועות.  

האם אפשר להמליץ לנו על מסלול ברכבות? אוהבות ערים, אתרים היסטוריים, קצת טבע אבל לא יותר מדי טרקים.

נטוס חזרה מצ’אנגו לבייג’ינג, נלון לילה בביג’ינג – והביתה.

נראה סביר.

לא הזמנתי בינתיים שוב דבר, כך שהכל פתוח.

אשמח לכל תובנה.

תודה!!

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Sailor
        Sailor @family5 נערך לאחרונה על ידי

@family5

בנובמבר לא תהיה בעיה להזמין מקומות מהיום להיום.

אבל יכול להיות לא רק קר בבייג’ינג אלא קפוא.

בצ’נגדו ובמישורים של סצואן בחורף זה קור כמו במקומות הקרים בארץ, בהרים קפוא (תלוי בגובה).

בסצואן תוכלו לנסוע לזיגונג, יש שם מוזאון דינוזאורים – המרשים ביותר שראיתי בעולם, כי באתר החפירות השאירו אוסף שלדים שרק חשפו אבל לא הוציאו והמבקרים רואים אותם בהליכה על רמפות מעליהם. חצי יום נסיעה ברכב, אני לא יודע אם יש רכבת מהירה.

במרחק דומה דרומה, בשטח של צ’ונגצינג (לא בתחומי העיר הענקית) ליד דאזו יש אתר מערות בודהיסטיות חצובות בסלע בתוך קניון קטן – באו דינג

Bao Ding buddha caves.

ואם כבר מגיעים עד שם, אני ממליץ להכנס לצ’ונגצ’ינג ולראות את הנהר האדיר יאנג ג’יאנג המוכר יותר בשם יאנג צה.

family5 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • family5
          family5 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

שלום למלח… ותודה על כל המידע 🙂 רשמתי הכל ומתחילה לבדוק.

בינתיים התקדמנו… הזמנו טיסות, הלוך ת”א - בייג’נג תחילת נובמבר. לקראת סוף נובמבר טיסה פנימית מצ’אנגדו לבייג’ינג ולאחר יום מנוחה בביג’ינג – חזרה לת”א. כל זה בכ 680 דולר לכרטיס בחברת חיינאן כולל מזוודות. באמת כדאי לטוס מחוץ לעונה.

בדקתי טמפרטורות, מתאים לנו. בביג’ינג קריר ביום קררר בלילה, אבל מי מסתובב בלילה… בונות על זה שאנחנו שם בתחילת נובמבר, יהייה פחות קר. מה שבטוח, יותר סיכוי לימים נטולי גשם לעומת הקיץ.

בצ’אנגדו אפילו נעים ביום. מבינות שיכול להיות מקרי קיצון שקר יותר, אבל אנחנו מסתדרות עם קור, מה גם שנראה שרוב הסיכויים שיהייה באזור ה 15-16 מעלות ביום.

לגבי התוכנית, עכשיו שיש לי את המסגרת, אתחיל לנסות להכניס את האתרים בדרך ונראה איך מסתדר.

אשמח לקבל רעיונות, בעיקר כמה זמן כדאי להקדיש לכל מקום. למשל – כמה ימים בצ’אנגדו? הבנתי שהעיר עצמה נחמדה. לא נרצה לקפוץ ממקום למקום, נעדיף פחות עצירות ויותר זמן להינות מכל מקום, אבל כמובן לא נרצה למצות ו”להיתקע” כי לא תכננו נכון את כרטיסי הרכבת.

נשמח לכל תובנה...

ניתאי א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ניתאי א
            ניתאי א @family5 נערך לאחרונה על ידי

@family5

היי, כבר הייתן בבייג'ין ונתתם שם 5 ימים ואז גם בסוף הטיול עוד הוספתן טיסת פנים לבייג'ין מה שכנראה תצטרכו עוד יום לפחות בעיר או אלא אם כן יש לכן קונקשיין טוב. בדקתן האם טיסה הלוך מבייג'ין וחזור מצ'אנגדו (או להיפך), אולי זה יוצא משתלם יותר? 

באיזור צ'אנגדו יש לשן ואיימי שאן שכדאי ללכת לראות.

חשבתן אולי לעלות למחוז גאנסו, צפון מערב לשיאן, נוף מדברי מדהים.

אמנם יצריך מכן לנסוע ברכבת לילה לשם אבל שווה את ההגעה, ממליץ בחום להגיע לדיונות בדונגחואן, יש הרבה מעבר לרק דיונות, שווה לקחת שם נהג מונית ליום או יומיים ולטייל באיזור. יש שם גם את הקצה המערבי ביותר של החומה הגדולה למשל. אם תרצו להגיע לשם, יש לי הרבה טיפים מה לעשות באיזור דונגחואן.

לפני דונגחואן יש את המבצר האדיר בJiayuguan. אחד המבצרים היפים שיצא לי לראות.

לא רחוק משם יש את החולות הצבעוניים Zhangye National Geopark.

family5 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • family5
              family5 @ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

@ניתאי-א

הי ניתאי. לגבי הטיסות, בדקתי שוב ושוב, ולרוב הטיסה מצ’אנגדו הייתה עם עצירת ביניים בביג’יניג, אז כבר העדפתי לטוס חזרה יום לפני ולנוח יום לפני החזרה. בנוסף, כל הטיסות עם חברת הינאן, שהיא חברה טובה וזה גם היה שיקול.

החזרה לעוד יום בסוףבביגינג גם מאפשר לנו  חופשי לקנות מה שבא לנו בשבוע הראשון בביג’ינג, בעיקר מתנות וכו’, ולהשאיר תיק במלון שנחזור לקחת אליו לעוד לילה לפני הטיסה.

דרך אגב, אני אישית מתה על בייג’ינג, עיר באמת ללא הפסקה, מסעירה ומלאת הפתעות… כך שלא מפריע לי לבלות שם עוד יום. זו הפעם השביעית שלי בסין (רק פעם אחת בטיול, השאר לעבודה), והארץ הענקית והמאתגרת הזו ממשיכה להקסים אותי. 

אבדוק עכשיו את ההצעות שלך למסלול.. נשמע בהחלט מרתק. הרבה תודה!😃

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון