שאלה לגבי ביטול/שינוי טיסה
-
שלום לכולם,
קניתי ב8.10 כרטיסי טיסה לקנקון דרך קנדה עם איר קנדה
וטיסות מקנקון לניו יורק עם יונייטד ומניו יורק לארץ גם עם יונייטד,
את כל הכרטיסים רכשתי דרך האתר של יונייטד.
רציתי לדעת האם חל החוק של ביטול עד 14 ימים ממועד הרכישה גם במקרה זה? האם ניתן ליצור קשר עם החברה ולשנות ליעדים אחרים במקרה הצורך? מה קורה אם הכרטיס החדש יותר זול משמעותית מהכרטיס המקורי?
תודה מראש
-
יונייטד היא חברה שטסה לארץ ויש לה משרדים בארץ, כפופה לחוק הישראלי, אז אני מניח שכן, שיש אפשרות ביטול תוך 14 יום ממועד הרכישה. אפשר להתקשר ליונייטד בארץ ולברר זאת. רשמת תאריך 8/10, התכוונת ל-10 באוגוסט ? אם מבטלים, אם מדובר בכרטיס אחד שבו משולבות כל הטיסות, אז יש לשלם 100 ש”ח על הביטול ואמורים לקבל את כל הכסף חזרה. אין קשר לכך אם הכרטיסים החדשים יהיו זולים או יקרים יותר.
לעתים חברות תעופה מנסות להתחמק מהחוק כאשר טוענות כי ההזמנה נעשתה דרך אתר האינטרנט. לדעתי ולפי מיטב ידיעתי, אם לא עברו 14 יום אפשר לבטל. אפשר לבדוק באתר: consumers.org.il/category/cancelling-vacation
-
לא ציינתי שאם אתה רוצה לשנות, זה הולך לפי התנאים של החברה ושל הכרטיס הספציפי שרכשת לגבי שינוי, ביטול זה דבר אחר. החוק הישראלי לא מכסה שינוי
-
מההכרות שלי – ברגע שהעסקה עם חברת התעופה נעשתה באינטרנט, ומקום המושב של החברה לא בארץ חוק הגנת הצרכן לא חל עליה גם אם יש לה משרדים בארץ
-
תודה על התשובות, אז בעצם אין מה לעשות ?
אין חוק מקביל שחל בחוק האמריקאי?
אני בכל מקרה אתקשר למוקד לקוחות שלהם בארץ.
-
התבלבלתי , רכשתי את הכרטיסים ב8.8 זאת אומרת שלפי החוק נשארו לי כמה ימים. האם מחשיבים גם שבת בספירה?
-
אני חוזר ואומר: למיטב ידיעתי, החוק בארץ תופסף גם עם העיסקה בוצעה באינטרנט כי החברה טסה לארץ ויש לה משרדים בארץ. יש פסק דין טרי נגד בוקינג שגם ניסתה להתחמק בגלל שטוענת שמושבה בחו”ל ובית המשפט בארץ פסק אחרת.
בכל אופן, לה אתה לא פונה ליונייטד בארץ ? לפני כמה שנים טובות אני הזמנתי כרטיסי טיסה (יותר מפעם) באתר יונייטד וכאשר פניתי למשרד בארץ טיפלו באיזה בעיות קטנות שהיו לי עם ההזמנות.
פנה בהקדם כי התקופה של 14 יום עומדת להסתיים
-
ועדיף שתקליט את השיחה עם השירות של יונייטד
-
ביונייטד מדובר ב-240$ ביטול, 160$ שינוי.
מקווה שתצליח לקבל את החלת החוק להגנת הצרכן מבלי להגיע לבי”מ כמו במקרה בוקינג. -
@nirol22 אמר:
תודה על התשובות, אז בעצם אין מה לעשות ?
אין חוק מקביל שחל בחוק האמריקאי?
אני בכל מקרה אתקשר למוקד לקוחות שלהם בארץ.
יש גם מגבלה לפי מועד הטיסה, אם הטיסה קרובה אתה לא תוכל לבטל לפי חוק הגנת הצרכן.
לפי הפרטים שרשמת נראה לכאורה שחוק הגנת הצרכן חל עליך, ושאתה צריך לשלם או 100 שקלים או 5% הנמוך מבין השניים.
ממליץ לך בהקדם לקרוא את החוק ופרשנויותיו (יש המון באינטרנט) ולהתקשר ליונייטד בהקדם האפשרי. רצוי מאוד להקליט את השיחה.
-
צר לי אבל לדעתי אתה טועה.
במידה ורכשת ישירות מחברת התעופה באתר האינטרנט שלה כרטיסי טיסה והחברה היא לא ישראלית חוק הגנת הצרכן לא חל עליה גם אם יש לה משרדים בארץ. במידה ותרכוש את אותו הכרטיס באותה החברה דרך סוכן נסיעות ישראלי חוק הגנת הצרכן כן חל עליו.
זה לפחות מה שאני יודע -
אין חוק אמריקאי
אתה יכול לפנות לעמות תעופה נבונה או לשאול בפורומים של עו”ד ולקבל תשובה בטוחה ב100%