תאילנד קיץ 2020
-
ערב טוב לכולם
שמחה ונרגשת לשאול את שאלת השאלות.…
תאילנד כן או לא?
סוף יולי כן או לא?
שילוב עם מדינה נוספת כן או לא?
אז ככה....אנחנו זוג +4 ( יהיו 18.16.10.8) מחפשים יעד "אחר" לטיול לפני גיוס של הבכור.
עד כה טיילנו באירופה הולנד, היער השחור, צפון אנגליה וצפון גרמניה .
איננו מיטיבי לכת. אוהבים מסלולים קלילים ביותר ונוף, אטרקציות של אומגות, מגלשות,רפטינג, פארקי מים,לונה פארק ושופינג לגדולה לא יזיק. בכל זאת sweet 16
לכבוד "האירועים" במשפחה החלטנו להגדיל את התקציב ולטוס ליעד אחר.
האופציה הראשונה היא ארה"ב אך ההחלטה עדיין לא נפלה כי לאור הרפרוף הראשוני המחיר לטיול כזה יגיע למאה אלף שקלים ואולי יותר.
האופציה הנוספת שעלתה היא טיול למזרח כמה ימים בסינגפור ושילוב האיים בתאילנד.
והנה היום האירו את עיני לטיול שיכול להיות מהנה לא פחות "רק" בתאילנד. שילוב של הצפון המרכז והאיים.
אשמח לשמוע תובנות ראשוניות ואיך מתחילים לתכנן כזה טיול בתקציב שלא יעלה על 50-60 אלף שקלים כולל הכל.
אנחנו רגילים לשכור דירות גם בגלל העלות וגם בגלל עניין הכשרות מעדיפים לבשל לבד.
אז איך עושים? מה עושים?
אשמח לשמוע כל דבר ראשוני לפני חפירות מעמיקות.
תודה מראש לכולם
-
אתם 6 אנשים ולפי הגדרת התקציב – זה 10,000ש”ח לאדם בחלק הגבוה של התקציב ….. לדעתי האישית תקציב קצת נמוך.
קחי בחשבון שרק הטיסה תעלה בממוצע – 1000$
קודם כל – עם תקציב כזה בהחלט לא הייתי משלבת מדינה אחרת, לא יהיה ריאלי מבחינה כספית. בטח לא סינגפור שהיא מדינה מאוד יקרה!
אפשרי לעשות את הטיול בתקציב שציינת אבל :
- להזמין הכל כמה שיותר מוקדם – טיסות ובתי מלון על מנת שתוכלו למצוא אותם במחירים טובים יותר. יולי זה החופש הגדול, הכל יותר יקר בטח טיסות. אם מזמינים הרבה זמן מראש אפשר למצוא טיסות גם ב 700-800 דולר
- לצמצם את מספר היעדים בתוך תאילנד כדיי לחסוך טיסות פנים מיותרות שעולות כסף, או לשלב יעדים שלא דורשים טיסה מאחד לשני
- בתי מלון – בית מלון 4 או 5 כוכבים עולה בתאילנד בממוצע: 100$ לזוג ללילה (יש מקומות שעולה פחות, יש מקומות שיותר) אז אולי תלכו על בתי מלון פחות יוקרתיים. אפשר לשכור דירות בתאילנד – לא הכי פופולארי (לא כמו באירופה) אז גם כדאי להקדים ולחפש…
תאילנד מדינה מדהימה, לא יקרה (בעבר היה יותר זול) ומאוד קלה וכייפית לטיול.
אבל אם יש לכם מגבלות כמו תקציב מוגדר מאוד, ענייני כשרות – ממליצה לתכנן את הטיול כמו שצריך כדיי שתוכלו לעמוד במגבלות שלכם – ולהתחיל את התכנון כבר עכשיו
-
תאילנד יכולה לספק את כל סוגי הבילוי שמנית כך – נימוק בעד תאילנד. בבילויים שמנית אין שום דבר ייחודי לתאילנד ואפשר לקבל אותם ביעדים הרבה יותר קרובים (כמו יוון למשל) מה ישתן תמורה הרבה יותר טובה לזמן ולכסף שלכם – נימוק נגד תאילנד.
לשיקולכם אם כן/לא תאילנד, אולי כדאי שתלמדו יותר על תאילנד ותוכלו להגיע להחלטה מושכל יותר.
יולי? לא מציאה גדולה, השאלה אם יש אופציות אחרות ומהן
שילוב עם מדינה נוספת? תלוי כמה זמן יש לכם. אם 3 חודשים אז בטח ואם 3 שבועות אז בטח שלא. תרשמו לכם מה אתם רוצים לעשות בתאילנד, תראו כמה זמן תקח כל אטרקציה ותחליטו אם נשאר לכם זמן מיותר. להערכתי הסיכוי שיהיה זמן מיותר נמוך.
בישול עצמאי להערכתי לא יוזיל לכם עלויות, לפחות לא באופן משמעותי.
כמה יעלה? אי אפשר לדעת בלי שתהיה מסגרת זמן לטיול. אבל להערכתי רק כרטיסי טיסה יעלו לכם לפחות 30,000 שקלים ואולי יותר, טיול של כמה שבועות ל 6 אנשים ב 20,000-30,000 שקלים לא נראה לי ראלי, לפחות לא טיול שנהנים ממנו.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
ראשית תודה על התשובה המפורטת.
שנית, הכוונה להחליט על היעד ולהזמין טיסות ולינות כבר בחודשים הקרובים , החל מהיום כדי להוזיל עלויות.
בנוסף, נשמע לי קצת מוזר שסכום של 50-60 אלף שקלים לא יספיקו לטיול של כשלושה שבועות.
לא מחפשים מלונות פאר , מעדיפים דירה עם בריכה צמודה.
ודבר אחרון, אלו הצעות יש בתאילנד כדי לצמצם בטיסות פנים? או מהו המסלול המתאים לזמן המוגבל של עד 3 שבועות?
לצערי התאריך היחיד שיכול לבוא בחשבון הוא מסוף יולי ועד לסוף אוגוסט משיקולים שונים אישיים ומשפחתיים
תודה
-
בתאילנד פחות מקובל לשכור דירות ורוב האנשים לנים במלונות. לא בדקתי את היצע הדירות בתאילנד אבל לתחושתי הוא פחות נרחב בהשוואה לאירופה למשל. דירות עם בריכות צמודות לא בטוחה שקיים. בד”כ גם לא נוהגים עצמאית אז איך למשל תצטיידי בקניות בסופר ?
לגבי אוכל כשר – יש בתי חב”ד בתאילנד ברוב אזורי התיירות הפופולאריים שרוב אוכלי הכשר מסתמכים עליהם. באמצע השבוע באים ומשלמים (כמו מסעדה) ובשבתות בעיקרון ללא עלות אבל מקובל להשאיר תרומה.
קחי בחשבון שתצטרכי לפחות 2 טיסות פנימיות שעלות כל אחת מהן 70-200$ לאדם (רוב הטיסות באזור 70$-100$ חוץ מהטיסה מהצפון לקוסמוי שעולה כ-200$).
המסלול שרוב המשפחות עושות: צפון תאילנד – איים- בנגקוק. במסלול הזה יש 3 טיסות פנימיות. כדי לצמצם טיסות אפשר אולי לוותר על האיים וללכת לריזורט שנמצא בפאטייה או באזור אחר שנמצא במרחק נסיעה מבנגקוק ולא יצריך טיסה כמו לאיים. יש גם אפשרויות של תחבורה יבשתית מבנגקוק לצפון אבל בד”כ משמש יותר תרמילאים ופחות משפחות. התקציב נשמע לי לחוץ.
-
בנוסף, נשמע לי קצת מוזר שסכום של 50-60 אלף שקלים לא יספיקו לטיול של כשלושה שבועות
אולי נראה לך מוזר, אבל לא ברור על סמך מה
בדיוק יש לך את התחושה הזו.
אנשים עם נסיון רב כתבו לך מנסיונם האישי.
-
לא מזלזלת חלילה בדעתו של אף אחד. אין לי ספק שאנשים כאן בעלי ניסיון הרבה יותר ממני, אך כשאני שואלת אנשים שביקרו עם ילדים נראה שהתקציב הכולל עמד על הסכום שנקבתי ולכן אני מופתעת.
תודה
-
נפלת פה בפורום תאילנד, הפורום כמעט הכי יקר באתר.
עם כל הכבוד למגיבים, ועל טעם ועל הריח, תאילנד ב-50 אלף ש"ח לשלושה שבועות זה הון תועפות בעיניי, והנה הפירוט:50000 שח- 14 אלף דולר
קודם כל טיסות לתאריכים האלה רק מתחילות להיפתח, אבל סתם חיפוש חודש לפני בהרכב שלכם, טיסה ישירה של אל על לכולם -3700 דולר
10300
הרצתי חיפוש בAIRBNB לקוסמוי בפברואר (עונה חמה) לתקופה של שבוע – שפע וילות גדולות בשבעים דולר ללילה בערך, והצפון יהיה זול יותר
אבל נגיד 70*21= 1500 דולר9800
טיסה בנגקוק-קוסמוי-ציאנג מאי-בנגקוק -1500 דולר (בבנגקוק איירוויז, החברה הכי יקרה), בזמן אמת תוכלו לחפש מבצעים, טיסות ליעדים קרובים יותר, כמו סוראט טאני או שדה התעופה מואנג דונג -מעריך שתוכלו לחסוך כמה מאות דולרים
8300
עוד לא הגעתם לחצי תקציב וכבר מבחינתי יש לכם טיול מהנה בסיסי בארץ חדשה.
אוכל בית חבד מנת שניצל וסלט לדעתי בסביבות 250 באט, כפול 6, כפול פעמים ביום לשלושה שבועות = 2000 דולר לארוחת צהריים וערב מלאה בחבד.
עכשיו, אם תעשו קניות, ותבשלו לכולם, ומסעדה תהיה פעם ביום ועוד פירות ונישנושים יהיה אפשר להוריד קצת. שוב, זה קצה עליון.יש המון מנות צמחוניות במחירים הרבה יותר זולים, אבל אם כשרות לגמרי, זה לא מדבר אליכם.
6300 דולר.
הוצאות אישיות לכל אחד יומי -20 דולר ליום (חולצה, מילקשייק, סרט, טוקטוק, כניסה לאתר) -2500 דולר
3800 דולר
מבחינתי זהו, יש לכם 3800 דולר להוציא על האטרקציות שכתבת, אומגה, קיאק, ג’יפים, וכיוב, שאלה דברים שלא עושים כל יום ולא כולם ישתתפו בכל דבר –
בהחלט מספיק ל4-5 אטרקציות רציניות.
עכשיו יבואו חכמי הפורום ויגידו מה עם מסזים, מה עם טיפים ללצרים ולחדרנים, מה עם מופע אלופי הפינג-פונג?
אז שיגידו, יש תקציב ואפשר לעמוד בו וגם לחזור עם עודף -
תודה רבה על התשובה הריאלית בהחלט.
בעניין האוכל אם יש סופרים לקניית מצרכים לא נשב כל יום בחבד .
בעניין הטיסות לדבריך ניתן לטוס בשתי טיסות פנימיות בלבד. הבנתי נכון?!
ודבר אחרון האם סוף יולי תחילת אוגוסט יתאים מבחינת מזג אויר?
אשמח מאוד להסברים וטיפים נוספים [email protected]
-
@שני2 אמר:
לא מזלזלת חלילה בדעתו של אף אחד. אין לי ספק שאנשים כאן בעלי ניסיון הרבה יותר ממני, אך כשאני שואלת אנשים שביקרו עם ילדים נראה שהתקציב הכולל עמד על הסכום שנקבתי ולכן אני מופתעת.
תודה
לא מדובר בעניין של דעה אלא עניין של עובדות ומספרים.
תבדקי כמה עולים כרטיסי טיסה לתאילנד, 5 דקות חיפוש באינטרנט אם רק טיסות ישירות מעניינות אתכם ואם בסדר לכם עם חניית ביניים עניין של פחות מחצי שעה חיפוש באינטרנט.
תוסיפו טיסות פנימיות לאן שמעניין אתכם, צ’יאנג מאי פוקט וכו’. יקח טיפה יותר זמן כי אין לכם מושג מה אתם רוצים לעשות אבל אם אתם רוצים הערכת מחיר אמיתית אז אין ברירה.
תבדקו באתר כמו אגודה או בוקינג עלות לינה באותם מקומות להרכב שלכם. אתם לא צריכים כרגע משהו מדוייק, רק שתהיה לכם הערבה.
והנה תהיה לכם עלות לפני אוכל תחבורה יבשתית וכמובן אטרקציות ובילויים.
חבל שתתחייבו לכרטיסי טיסה יקרים ואולי לינה ואחרי כן תגלו שגם נסעתם אבל אתם לא יכולים להרשות לעצמכם אטרקציות והנאה מהטיול וגם נכנסתם לברוך כלכלי.
אין פה עניין של דעה, רק עובדות, והלוואי וההערכה המבוססת על מספרים בדוקים ולא דעות תצא נמוכה ומתאימה לכם.
-
תראי, בואי נתחיל בזה שעניין של תקציב הוא מאוד אישי …. יש מישהוא שילך לטיול של 1000 דולר ויחזור עם עודף ויש אחד שילך עם 1000 דולר וימשוך עוד 1000 כי לא הספיק לו ….
כפי שאמרתי בתגובה הראשונה שלי: אפשר לעשות את הטיול בתקציב שאת מדברת עליו אבל צריך להבין שכדיי שהתקציב הזה יהיה ריאלי זה אומר להצטמצם בדברים מסויימים, להתפשר על דברים מסויימים וזה לא יהיה טיול ברמה של 4 או 5 כוכבים ….. אם זה מתאים לכם אז מעולה!
אין פה עניין של שיפוטיות על רמת הטיול – יש אנשים שאוהבים לטייל בפשטות יותר, שאין להם בעיה לשרוף זמן על מעברים זולים יותר (אבל ארוכים יותר) וזה אחלה – כל אחד ומה שמתאים לו.
חבר אחר פה אמר “שנפלת על הפורום הכי יקר” …. אוקיי ….. כל אחד ודעתו.
החישובים שהוא עשה שם קצת מוזרים – לקנות כרטיס טיסה לתאילנד ב 600$ זה נדיר… הממוצע הוא 900-1000$ לכרטיס
דיברת על אטרקציות לא מעטות, על קניות … 3 שבועות בתאילנד עם 4 ילדים , אטרקציות, קניות …. את מדברת על 8000-10000 ש”ח לאדם …. לדעתי האישית והמקצועית (אני מתכננת טיולים לתאילנד כבר שנים לא מעטות) זה תקציב לחוץ מאוד.
מצד שני אם את אומרת שאין לכם בעיה לעשות טיול שבהגדרה שלו מוגדר כטיול בתקציב נמוך מה שאומר: מלונות ברמה של 3 כוכבים או פחות, במקום טיסות פנים שלוקחות שעה/שעתיים לעשות מעברים של אוטובוס+מעבורת (שעולה גרושים לעומת טיסה אבל יכול לקחת 10 שעות במקום שעה וחצי) הקניות יהיו קניות של שמונצ’עס ודברים פשוטים בלי זארה וברשקה, לעשות יותר ימים של בטן גב ופחות ימים של אטרקציות יקרות – אז ברור שזה אפשרי.
-
תודה רבה על ההסברים.
קצת על עצמנו ....המוטו שלנו "יוצאים להנות ולא יוצאים להתקמצן". כמובן בתקציב שיש. משיקולים שונים נבחר בדירה ולא במלון גם בגלל עלויות. נבחר באטרקציה גדולה כמו אומגה אבל נוריד ממשהו אחר. נבחר באי אחד ולא בכל השבעה.…
השאלה באופן כללי אם התקציב ריאלי לטיול ממוצע (קניות רק של זארה וברשקה וממש לא שמונצעס חח)
והאם התקופה הזאת בשנה היא טובה.
תודה תודה לכולם
-
כל המחירים שציינתי הם מחיפוש מהיר באינטרנט, כלומר קיימים ונכונים, ואפשר גם יותר טוב בחיפוש מעמיק
לא מחייב לקחת את המסלול שציינתי, זו רק שבלונה, תרצו להוסיף עוד טיסה לפוקט – יעלה בהתאם עוד כמה מאות. תערכו חיפושים אינטנסייבים – תחסכו מראש עוד כמה מאות.אני מסכים שהתקציב לא גבוה למשפחה שמגדירה עצמה “לא יוצאים להתקמצן”, אבל אם זה מה יש, תצטרכו להשתלט על עצמכם,
במחילה, אבל אני לא מחשיב קניות בזארה וברשקה כחלק הכרחי מטיול, אם אתם כן, החישוב שלי לא מתאים לכם ותצטרכו לקצר זמן טיול או להחליף לקפריסיןמבחינת סוף יולי זה בסדר, צפויים ממטרי גשמים, אבל לא משהו שמחריב טיול
-
בואי נתחיל בתקופה – עקרונית אפשר לטייל בתאילנד כל השנה, יש יעדים שעדיף בחודש X ולא בחודש Y אבל בכללי – זו מדינה טרופית, מזג האוויר לא צפוי ותכלס אי אפשר לדעת מה באמת יהיה מזג האוויר ביום שתגיעו ליעד מסויים.
אבל עקרונית – יולי זה כבר עונת המונסונים – ועדיף להתרכז בצד של קוסמוי וקופנגן ולא בצד של פוקט – מבחינה סטטיסטית.
מה שכן יולי זה החופש הגדול והמחירים של טיסות עולים.
לגבי התקציב – לדעתי האישית ומהניסיון שלי – תקציב של 10,000 ש”ח לאדם לטיול של 3 שבועות בתאילנד זה תקציב נמוך, לא ממש ריאלי אלא אם כן “מתקמצנים” – זה לא תקציב של “לצאת להנות בלי להתקמצן”
אם זה התקציב שיש לכם אז או שתורידו שבוע ואז זה יהיה יותר ריאלי, או שתתכננו טיול של 3 שבועות אבל “פשוט יותר” או שתבחרו יעד אחר
-
אפשר לנסות לקצר את הטיול לשבועיים -שבועיים וחצי.
לצפון מספיק 5 ימים-שבוע
לאחד האיים (בעונה הזו עדיף קוסמוי)-שבוע
ויומיים שלושה בבנגקוק. ככה גם לא יהיה יותר מדי זמן לבזבז על קניות...
-
אני ביולי הייתי מוותר על האיים,
לתרמילאי שמגיע ונמצא אולי חודש אם יש שבוע גשם (די שוטף) אז לא נורא, שבוע הוא יושב בהוסטל ועושה כביסה בדלי ושאר דברים מעניינים
מי שזמנו מוגבל, מגיע לאיים לשבוע ורוב השבוע מתחרבש בגלל מזג אוויר, מה שבהחלט עלול לקרות, לא חבל על הזמן ועל הכסף?
אם הייתי במקומכם והייתי רוצה איים אז או שהייתי בוחר בתאילנד לא ביולי, או אם ביולי אז איים אבל לא בתאילנד.
מחירי אל על לטיסות לתאילנד באזור סוף יולי נכון להיום בסביבות 850-900$, נכון שיש כרטיסים באזור ה 650$ אבל הם לא כוללים מטען – לא ראלי בשבילכם.
המחירים לא כוללים טיסות פנימיות כך שנראה שסך כל מחיר הטיסה יעלה כנראה לפחות 1000$ לאדם.
ניחוש שלי, ככל שתחכו מחירי הטיסות יעלו
יוצא שרק על טיסות, אם אתם רוכשים כרטיסים עכשיו, תשלמו בערך 22,000 שקלים. נותר לכם 38,000-33,000 שקלים, נחזור לדולרים נשאר בערך 10,000$ (במקרה שהחלטתם ע תקציב של 60,000 שקלים לטיול)
אם אתם מתכוונים להיות בערך 20 לילות בתאילנד, כמה את חושבת שיעלה לכם לילה לשינה (6 אנשים) בדולרים? אני מניח שמבחינתכם לא בא בחשבון לישון בתאילנד בלי מזגן ובלי מקלחת עם מים חמים, אני צודק? להערכתי יהיה הבדל גדול בין בנגקוק לצפון למשל אז תצטרכי לנקוב ב 2-3 מחירים אופייניים ופרק זמן לכל קבוצת מחיר.
אחרי כן נשאל כמה יעלה מזון, ואני מניח שאתם לא תלכו על אוכל שוק זול – תבדקו כמה עולה מזון בבית חב”ד (למשל)
ואז נראה אם ישאר לכם משהו לטיול (אומגות, ג’ונגל וכו’), או שהתקציב יסתיים במנהלות.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
נראה שלא נשהה בתאילנד 20 לילות . מעט פחות.
ואכן מזג טויר שמחרבש טיול יקר הוא חא נעים בכלל.
העניין שזאת התקופה היחידה שנוכל להגיע לאזור (ליתר דיוק לאחר ה22/7)
על איזה איים אחרים היית ממליץ לטיול לפני גיוס, משפחתי?
תודה לכולם יל התשובות המפרות
-
ככל הידוע לי הצד של קוסמוי קופנגן מתאים יותר ליולי אוגוסט. אנחנו היינו פעמיים ביולי אוגוסט בצד של פוקט . פעם אחת מזג האויר היה מושלם ובפעם השניה מזג האויר חרב את הטיול. לא כדאי לקחת סיכון.
-
אנחנו היינו באוגוסט ועל פי המלצות בחרנו בצד של קוסומוי ואכן לא התאכזבנו מזג האוויר היה מעולה במשך שבוע היתה לנו שעה אחת של גשם.
לדעתי קוסומוי גם אי הרבה יותר יפה מפוקט (היינו בפוקט בטיול אחר).
-
@שני2 אמר:
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
נראה שלא נשהה בתאילנד 20 לילות . מעט פחות.
ואכן מזג טויר שמחרבש טיול יקר הוא חא נעים בכלל.
העניין שזאת התקופה היחידה שנוכל להגיע לאזור (ליתר דיוק לאחר ה22/7)
על איזה איים אחרים היית ממליץ לטיול לפני גיוס, משפחתי?
תודה לכולם יל התשובות המפרות
על איזה איים הייתי ממליץ ביולי?
מהשיקולים שאמרתי לא ממליץ על תאילנד. נכון שסטטיסטית הצד המזרחי קצת פחות צפוי למזג אוויר רע אבל עדיין ההסתברות למזג אוויר שמונע טיול בהחלט ראלית.
אתם יכולים לנסות להמר ויש גם הסתברות ראלית שתרוויחו, אתם צריכים להחליט אם ההימור מתאים לכם.
כמו שאמרתי ביולי אני הייתי ממליץ על איים באגן הים התיכון כמו לפקדה וקורפו, שהרבה יותר מתאים לפרמטרים שרשמתם גם מבחינת מזג אוויר וגם מבחינת תקציב ונותנים לכם את כל הארקציות שנקבתם בהן אבל אתם רוצים תאילנד ורצונכם – כבודכם.