איסלנד- אי שכולו טבע בראשיתי –קיץ 2019
-
נילי,
עוקבת בהנאה רבה אחרי סיפור הטיול והתמונות המהממות.
אמנם לא בטוחה שנלך על זה השנה, אבל נהנת כאן ללא קשר

-
נילי היקרה
שמחה מאד שהמסעדה שהמלצתי עליה היתה גם לטעמכם כי תמיד יד לי חשש שאולי מה שאני אהבתי לא יהיה טעים לאחרים
אתם שלבושים עם המעילים נראים כמבקרים על הירח.
התמונות מהגן באקורירי מוצלחות יותר ממה שאני ראיתי
ולכן לא התלהבתי ממנו. לדעתי לא חייבים.
חבל שלא לקחתם את השייט מהוסביק למרות שהכל עניין של מזל.
אצלנו היו הרבה לוויתנים ומאד נהננו.
אגם גודפוס מדהים והתמונות יפיפיות.
ומי גונב את ההצגה הילדים הקטנים כאלה מתוקים.
-
קצת יחס אישי:
לימור- מצטערת שדילגתי עליך, מלווה נאמנה שלי. תודה שאת כאן עמדי לאורך כול הדרך.
רנצ’י- חכמת הבדיעבד, היינו צריכים לטייל בגן יום קודם.
צביקה-כאשר תכננתי את הטיול לפני שנה, המנהרה טרם נפתחה. למדתי על קיומה רק עם שכירת הרכב.
גיסי, הנהג החרוץ שלנו, נעזר בוויז, שלגביו היו לנו ויכוחים. לי יש מפת נייר, ואני לא סומכת עליו. כאן בנקודה זו לא הבעתי את דעתי. המנהרה מקצרת את הדרך ב- 16 ק”מ, והעלות לא גבוהה, כאשר היא מתחלקת לשנים…
גילה- איזה כיף לראות אותך כאן ובמדיות האחרות! התגעגעתי!!!
לרמי ולך -איסלנד יעד אולטמטיבי. לכם, אנשי רמת הגולן, חובבי השלג והטבע,זו תהייה חוויה ענקית!
דיאנה- גם אם זה לא יהיה היעד בשנה הבאה, היעד בוא יבוא!
רחל- תודה עבור הלווי. מניחה שהגן בסוף יולי יפה יותר מאשר ביוני. הוא מדהים ביכולת האקלום שלו. והילדים, כמו תמיד, גונבים את ההצגה.
נילי
-
המשך היום יועד לאתרים בסביבות אגם מיואטן (אגם היבחושים).
שתי הערות מקדימות:
הראשונה- קראתי על היבחושים ועל הצורך להתגונן מפניהם באמצעות כילת פנים.ההמלצה הייתה לקנות במקום.
בנוסף הוזהרתי על ידי 3 חברים שונים, שאלו היו חוויותיהם באזור. כיוון שיש לי רגישות יתר לעקיצות קניתי צמידים וחומרים נוספים. ערכתי שינוי בתוכנית וביטלתי לינה ליד האגם.
לשמחתי לא נזקקנו לכלום. יש יתרון בקיץ הקריר.
הערה שנייה-לא הספקנו את כל האתרים המתוכננים. בדיעבד, חבל שלא בקרנו בגן הבוטני יום קודם ובזבזנו את זמננו בשייט. יש להקדיש לאזור יום שלם לפחות.
היעד הראשון הסמוך לאגם מיואטן היה Skutustaoagigar
אזור לועות מדומים של הרי געש ננסיים (שלא התפרצה מהם מאגמה), שביניהם שבילים עם תצפיות יפות, שאנחנו אהבנו, והקדשנו לו יותר זמן ממה שתכננתי.

נילי
-
היי נילי היקרה
הבנתי מהמקומיים שהיבחושים אינם מופיעים כשיש רוח אז אם היתה לכם רוח לא סבלתם מהם. אצלנו תפסנו כאן מזג אויר מושלם עם שמש ו-15 מעלות
צלזיוס שהסתובבתי בחולה קצרה אז הם אהבו את הבשר שלי והלכתי עם הידיים כשאני מנופפת בהן כל הזמן.
לידיעת מי שיטייל באיסלנד. כדאי לחפש כילה בעוד מועד. בתחנת הדלק בסלפוס בדיוק הסתיים המלאי. בוודאי חידשו אותו מאז.
הכי טוב לחפש בארץ לפני הנסיעה.
רחל לבון
-
היעד הבא היה אזור תצורות סלעי הלבה- דימובורגיר Dimmuborgir
צעדנו בין צורות הסלעים המיוחדות ועברנו משביל לשביל הרבה מעבר למתוכנן. התמונות לא מרשימות, אבל כדאי מאוד לטייל כאן.

נילי
-
רחל היקרה,
תודה עבור ההבהרה
.ניסיתי להציג את בעיית היבחושים על שני צדדיה.
יש מי שנתקל בה-כמוך וכמו חברים אחרים שלי. ויש מי שלא נתקל בה- כמוני וכמו דבורה’לה.
אצלנו רוח לא הייתה. אבל זה לא היה יום שמשי. הטמפרטורות נעו סביב 12 מעלות.
נילי
-
בהמשך נסענו לכיוון hverir
טרם הגיענו, ראינו מכוניות חונות ועצרנו. כאן ב -slysahaetta
נמצאת תחנה לניצול הקיטור, והמראה מיוחד ופוטוגני.

אבל המראות המיוחדים ביותר נמצאים ב-hverir
צעדנו כמכושפים בשדה הגיאוטרמי. האדמה מבעבעת והצבעים אלוהיים. אי אפשר לשבוע מן המראות!

בשל מצוקת הזמן לא יכולנו לעלות אל Námafjall
-
ניראה כמו ילוסטון.
-
-
גםאנחנו לא נתקלנו ביבחושים באיזור מיבאטן (אבל כן נתקלנו במקומות אחרים כמו בנהר החם). HVERIR אכן מדהים, גם אני הכי אהבתי אותו מכל האיזור (וגם הלוע ויטי). -
היי צביקה,
נראה שהשמטתי אות בעת ההעתקה.
נסה את הקישור הזה:
https://guidetoiceland.is/travel-iceland/drive/dimmuborgir -
ועוד בנושא היבחושים , בזמנו בטיול שעשינו עם מדריך באיזור אסקיה, היו יבחושים והוא הסביר שאם הולכים עם ידיים מורמות (אני נכנע) הם לא מתקרבים, ניסינו וזה עבד . היתה לי גם כילה לראש, שנרכשה מבעוד מועד במחיר מציאה באתר עלי אקספרס , השתמשתי בה בדיוק 10 דקות ואחר כך העדפתי להיות חופשיה...
-
גם אני התגעגעתי...שמחה על חידוש הקשר
לפי תאורייך וצילומיך איסלנד מדהימה ..לוקחים ברצינות רבה את המלצותייך
מצפה להמשך...
-
-
לנו היו המון ברחשים,
אי אפשר היה לנשום בלי לבלוע כמה. לכן קנינו במקום את הרשת.
הברחשים הללו לא עוקצים, אז אין פה עניין של רגישות.
לגבי לוויתנים, אנחנו גם לקחנו מאקוריירי, והיתה חוויה מרגשת.
ראינו כעשרים לוויתנים, זנבות והשפרצות, לא קפיצות.
-
תודה לחבריי המלווים!
שמחה שאתם מגיבים וחולקים מניסיונכם. זה יופיו של הפורום!
המטיילים הבאים יוכלו לקרוא שיש התנסויות שונות, ויתכוננו לתסריטים שונים-בלי/עם יבחושים, בלי/עם לוויתנים.
צביה- שמחה שאת משתפת. ראיתי בעבר ששאלת על איסלנד, אך אינני זוכרת שקראתי סיכום טיול. כך שאם פרסמת, אשמח שתצרפי כאן קישור.
נילי
-
האתר האחרון שאליו הגענו היה ויטי שבקראפלה Viti Crater , להבדיל מויטי שבאסקיה, שאליו הגענו למחרת.
( תחנת הכוח שבקראפלה כבר נסגרה, וגם למחרת לא הצלחנו להגיע אליה בשעה שהיא פתוחה למבקרים. היא נסגרת ב-17:00)
שמץ מיופיו של המקום תראו בתמונות הבאות, שצילמתי .

לוע נוסף ללא מים בקראפלה

דיון נוסף היה בשאלה האם נסיים את הערב במעיינות החמים של מיואטן, אבל הרעב והעייפות הכריעו לטובת הנסיעה למקום הלינה.
כך הסתיים היום המרשים הזה (היום השביעי של טיולנו) בקניות מוצרי אוכל ובלינה בחווה הירוקה והמומלצת בלאוגר. סוף סוף לינה לשני לילות!
שכרתי כאן את חדרי הסטודיו, שהכילו מטבחים, ולכן הכנו כאן את ארוחת הערב. בחווה ישנם 3 חדרים מסוג זה ובסטודיו שלידינו פגשנו זוג ישראלי בירח דבש...היה נחמד לפגוש אותם, כיון שלאורך הטיול שלנו פגשנו עד אז רק מעט מאוד ישראלים.

ירוק ירוק בחווה שבלאוגר

מתפנקים בג’אקוזי של מים תרמיים במקום מעיין טבעי

נילי
-
גם אנחנו לא נכנסנו לתחנת הכח אם כי נראה מאוד מעניין, אבל ביום של שמש באיסלנד יוצאים לטבע…. ליד ויטי יש מסלול גאוטרמי נוסף מקסים – מבינה שלא עשיתם אותו… אי אפשר להספיק הכל
כמעט בכל מקום אליו הגענו אמרתי שיכולתי להשאר שם עוד יום וגם לא היה מספיק... יש כ”ככ הרבה מה לראות ולעשות.
-
וואו , באמת נראה קצת כמו ילוסטון ( אתם צריכים להגיע לשם גם ! ) מרשים מאוד!!
מבינה למה כתבת שאי אפשר לשבוע מהמראות