ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איסלנד- אי שכולו טבע בראשיתי –קיץ 2019

פורום טיולי משפחות
    איסלנד
    35
    218
    49669
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nilih
      nilih @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

תודה רבה זברה ועדי!

זברה- ידעתי מלכתחילה שיהיה זה יום צפוף, אבל לא תיארתי לעצמי עד כמה אוהב את האזור.

לדעת בן זוגי היינו צריכים לוותר למחרת על הנסיעה הקשה לאסקיה ולהשאר לטייל באזור האגם.

עדי- אכן לילוסטון טרם הגענו. האזור נמצא במגירת החלומות, בתקווה לממש….

nilih תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • nilih
        nilih @nilih נערך לאחרונה על ידי nilih

@nilih

ה- 31.7 :

היום יום אסקיה.

הדעות על נחיצות הטיול לאסקיה היו מלכתחילה חלוקות, ונותרו כך בסופו.

בן זוגי שהתנגד לנסיעה הארוכה מלכתחילה, טוען גם היום, שההגעה למקום והחזרה ממנו, לא מצדיקים הקצאה של יום שלם. דעת הרוב הייתה שזו חוויה מיוחדת, שאסור לנו להחמיצה.

התלבטתי ארוכות האם לצאת לאסקיה בכוחות עצמנו או לקחת חלק בטיול מודרך. גיסי הכריע, שנעשה זאת בכוחות עצמנו או ליתר דיוק, לא תהייה לו בעיית נהיגה.

עוד אתמול בקרנו באינפורמיישן שנמצא בכפר    Reykjahlid   ,ממש ליד הסופרמרקט המקומי ,כדי לוודא שאין בעיה בהגעה עצמית לאסקייה וכדי לקבל הסבר תיאורטי לגבי חציית הנהרות.

האמת היא שדיי חששתי. ראיתי מספר עדויות ביוטיוב למכוניות ששקעו בעת החצייה, וידעתי היטב, שאין ביטוח שיכסה את הנזק שייגרם ללנד קרוזר.

את הדרך לאסקיה דרך הנהרות הפחות עמוקים הכרתי כבר בעל פה.

The easiest route to get there is taking the Ring Road (Road 1) past Akureyri and Myvatn, and getting off on Road 901. From the 901, you’ll turn right into the F905, which is where you’ll start the real driving adventure. After 21 kilometers, you’ll take the F910 until the end – an additional 62 kilometers. You’ll encounter your first river crossing around 5 kilometers after you enter the F910, with the second one following just a few minutes after. There is a total of three water crossings on this route, but the first one you’ll see is quite shallow and easy to pass, so it is not even marked on maps as a river crossing.

Pay attention though, as you’ll have a few road-forks with other F roads along the way. Stay on the F910 the entire time until you reach the shelter and camp site at the end of the road.

הבחורה במודיעין הסבירה לנו כיצד יש לחצות את הנהר בצורה של בננה, וגיסי עמד על זכותו לחצות כנהג את הנהר😍 . אז יצאנו לדרך הארוכה על פי אותן הוראות, שהיו ברשותי.

בדיעבד החצייה של הנהרות הייתה ממש קלה. המים היו ממש נמוכים.

גיסי, הנהג המאושר!

ההר המכונה קווין נמצא ברקע

הגענו לאזור המחנאות לאחר כשלוש וחצי שעות של נהיגה. גיסי התעניין אצל הרנג'ר האם נוכל לחזור דרך

F88  ,אבל הרנג'ר הסביר לו שיש חצית מים אחת עמוקה, ואני ציננתי את התלהבותו, כך שחזרנו באותה דרך שבה הגענו. עד היום גיסי לא סולח לי על כך…

המשכנו לנסוע בדרך הלבה הקופצנית עד למקום החנייה לאסקיה. למרות שרוב הדרך הארוכה כמעט שלא ראינו מכוניות, המקום היה מלא.

נשבה רוח אימתנית ומקפיאה למרות השמיים הכחולים, כאשר צעדנו לאסקיה.

דולינות של שלג ליוו אותנו בדרך, וההליכה הייתה קשה רק בשל הרוח.

שני אחים וגיסה על דולינה

נילי

nilih תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • nilih
          nilih @nilih נערך לאחרונה על ידי nilih

@nilih

כאשר הגענו למקום התצפית על הלוע של אסקיה והלוע הצמוד של ויטי, בן זוגי החזיק אותי כדי שלא אעוף למטה. ניסיתי לצלם את המחזה הסוריאליסטי של אותם מטיילים שירדו לרחוץ בויטי ובצער רב נפרדתי מן הלועות המדהימים. נאלצתי לחזור למכונית. בן זוגי לא הסכים, שארד בשביל לויטי או שאמשיך הלאה.

חוזרים 40 דקות ברגל ונהנים מן המראות המדהימים

בדרכנו חזרה עצרנו את הרכב לצד דרך העפר כדי לצלם. לפתע הגיע רכב עם רנג'ר בתוכו. הוא ירד מן הרכב עם דפים בידו. שאל אותנו האם עברנו תדריך בעת הכניסה לשמורה. הסברתי לו שרק הסבירו לנו כיצד לחצות את הנהרות. מיד שלף דף עם סימני אזהרה והסביר לנו, שביצענו עבירה כאשר עצרנו את הרכב לצד הדרך, שכן ניתן לעצור רק במקומות מסוימים בלבד.

הודיתי לו ומייד נכנסנו לרכב ונסענו . הוא ניגש לרכבו שלף מגרפה והחל לגרף את הסימנים שהותירו גלגלי הרכב שלנו לצד הדרך. היינו די מופתעים, אבל בהמשך הטיול באיסלנד כבר לא עצרנו יותר לצד הדרך אלא במקומות המיועדים לכך.

חזרנו לאחר היום המפרך ללינה שלנו בחווה הירוקה בלאוגר.

נילי

Zvika guaron טובהמ nilih 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • Zvika guaron
            Zvika guaron @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

למי שצריך או רוצה את הקישור ל- ויטי שבקראפלה  Viti Crater  (הקישור לא נפתח בשירשור)

https://guidetoiceland.is/travel-iceland/drive/viti-in-krafla

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • Zvika guaron
              Zvika guaron @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

שם מקום הלינה או קישור לחווה בלאוגר

ב ב ק ש ה 🙏

• nilih
                nilih @Zvika guaron נערך לאחרונה על ידי

@Zvika-guaron

בבקשה!

אין לי מושג מדוע הקישורים לא עולים בשלמותם.

Vallakot Farm Guesthouse

Vallakot, 650 Laugar, Iceland

https://vallakotguesthouse.is/

נילי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • הזברה
                  הזברה נערך לאחרונה על ידי

נילי כמה שהתמונות מטעות, נראה כזה יום יפה באסקיה ומי שלא סבל ברוחות של איסלנד לא יכול להבין…. אנחנו מלכתחילה ויתרנו כי נראה לי טירוף לנסוע כ”כ הרבה עם ילדים אבל הנופים שם בהחלט נראים מיוחדים.
                  • טובהמ
                    טובהמ @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

את יודעת שאני אישה של תמונות “ששם אני רוצה להחיות” אז זהו,  תצורות הנוף המיוחדות, שכאילו יצרו בהדמיית מחשב ( וברור לי שלא נגעת/ערכת)
                    הן בדוק הסוג שעושה לי את זה. כנראה שהיותר בראשתיות מפוטוגניות גונב אצלי את ההצגה. 
                    עכשיו שברור ששם אני רוצה להיות, אצטרך להתגבר על “הספונטניות שלי” ולהושיב את עצמי לתכנן שנה מראש טיול מתגלגל ( גם המתגלגל לא בא לי בטבעיות) 
                    ואת האשמה העיקרית 
                    רק אומרת  

• nilih
                      nilih @הזברה נערך לאחרונה על ידי

@הזברה

לאור ההרכב המשפחתי שלכם, נראה לי שההחלטה שלכם שלא לטייל באסקיה הייתה נכונה.

מנגד, קשה לי לקבל עדיין את דעת המיעוט של בן זוגי. 

היה לנו יום מאוד מיוחד. מלבד הנופים המדהימים, גם ההתמודדות עם תנאי הדרך הייתה מאתגרת ובמידת מה מרגשת. 

כדי שהיום הזה יהיה מושלם, נזקקנו רק לכך שלא תהיינה בעלייה הרגלית לאסקיה ולויטי רוחות קרות ואימתניות.

נילי

• nilih
                        nilih @טובהמ נערך לאחרונה על ידי nilih

@טובהמ

טובה’לה,

זה כבר לא הטיול הראשון, שאותו אני מתכננת זמן רב מראש.

זה התחיל ב-2015 עם הטיול למערב קנדה ונמשך שנה לאחר מכן בטיול לסקוטלנד וב- 2017 בטיול לויטנאם וקמבודיה.

התכנון הארוך ביותר של מעבר לשנה היה טיול החברים למרוקו.

זה לקח המון זמן לשכנע את עפר, שגם הוא עצמאי כמו בן זוגך, שניתן לקבע חופשה בלוח השנה, והשמיים לא יפלו.

הלפטופ תמיד עימנו, אבל לשמחתי, לאחרונה לא נעשה בו כלל שימוש (במרוקו ובאיסלנד ).

לגבי טיול מתגלגל- יש לו את היתרונות ואת החסרונות. אני מעדיפה אותו על פני תוספת נהיגה.

כמו כן זה ממש לא מסובך, כאשר לא צריך לארוז חפצי ילדים.

מאחלת לך ולפטריק להתחיל לתכנן טיול לאיסלנד😘

נילי

• nilih
                          nilih @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

כאשר סיפרתי על הרנג’ר ש”החזיר אותנו למוטב”, לא התיחסתי לכך, שהוא רשאי היה לקנוס אותנו ולהכאיב מאוד לכיסנו.

אנחנו חנינו בתמימות לצד דרך העפר .לא עלה בדעתנו שאנו מזיקים לטבע, שהרי לא רמסנו אף צמח. 

האיסלנדים הם לא ישראלים .אצלם ההגנה על הטבע היא ערך עליון, ולכן אפילו דריכה ברגליים על טחב אסורה.

מציעה לכול מי שייטיל באיסלנד להיכנס לקישור הבא כדי שיהיה מוכן לבאות.

באותו אתר יש גם קישור לאזהרות שונות הקשורות למזג האוויר ולכבישים.

https://safetravel.is/driving

מיותר לציין, שחובה לשמור על המהירות המצויינת בשלטים.

כותבת זאת בכול זאת כיון שקראתי בקבוצת הפייסבוק הייעודית על קנסות גבוהים מאוד שהוטלו על נהגים ישראלים שעברו את המהירות המותרת בחוק.

נילי

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • pninit1234
                            pninit1234 @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

נילי תודה רבה על התמונות המרהיבות ועל כל פרטי הסיפור בהרחבה!

אהבתי את מפל האלים שנראה קצת כמו הניאגרה.. יכול להיות? (מינוס המיסחור)

וכמובן התמונות הגיאותרמיות..

בהיבט יושבי המכונית נשמע לא כל כך פשוט לפשר בין ארבעה בעלי דיעה! אבל נראה שצלחת את זה בכבוד!

• nilih
                              nilih @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי nilih

@pninit1234

פנינית תודה רבה, שאת עדיין כאן.

ישנם מפלים מרהיבים כול כך באיסלנד, כפי שמעולם לא ראיתי. 

לכול אחד הייחוד שלו.

היינו פעמיים בניאגרה פולס, אבל קשה להשוות בין המפל האמרקאי  העצום ,הסופר תיירותי למפל האלים. 

הניגוד בין איסלנד לארה”ב הוא כה גדול, כך שקשה לי לחשוב על שני המפלים באופן השוואתי….

לגבי דינמיקה בין 4 מבוגרים היא יותר מסובכת מאשר בין  הורים לילדיהם.

אני זו שמטורפת על טיולים, ולכן היוזמת, המתכננת ומבצעת ההזמנות.

מנסה לשתף בעת ההכנות, אך בדרך כלל התשובה היא-” סומכים עליך”.

למרות שנפגשנו , צפינו ביחד בסרטונים  מן היוטיוב, שלחתי את המסלולים היומיים במייל, כולנו נדהמנו ממה שחווינו. גם אני המתכננת…

לגבי הביצוע בשטח-אני שואפת לראות מה שיותר, גם אם זה כרוך בהליכה או בטיפוס. שותפיי לא מתלהבים כמוני...במיוחד לא אוהבים מדרגות😅.

יצא שלחלק מן המפלים או האגמים הגענו ברביעיה, לחלק- בשלישיה, לחלק -בזוג ולחלק- הגעתי לבדי. 

לזכותם של שותפיי אכתוב, שהם כמעט תמיד, למעט באסקיה, מוכנים היו להמתין לי, אבל לא תמיד יכולתי להשאירם, במיוחד כאשר ההליכה או/ו הטיפוס הייו של מעבר לשעה.

נילי

• nilih

@nilih

ה-1.8 :

התוכנית ליום התשיעי של הטיול הייתה שאפתנית מידיי וניתן היה לוותר על הפתיחה המיותרת.

ראשית נסענו כמחצית השעה להוסוויק, שנחשבת לנקודה המוצלחת באיסלנד ליציאה להפלגות לצפייה בלוויתנים. עצרנו בה להצטיידות, אלא שהגענו מוקדם מידיי. אז חיכינו לשעת הפתיחה.

זה המקום להדגיש, כי שעות פתיחת הסופרמרקטים באיסלנד, אינן מזכירות כלל את שעות הפתיחה בישראל. יש סופרים הנפתחים ב-9:00 בבוקר, יש ב-10:00 ויש גם ב-11:00...גם לגבי שעות הסגירה- אין כלל דמיון ...יש הנסגרים ב-17:00, אחרים ב-18:00, ב-19:00 וגם ב-20:00. יצא לנו לא פעם להמתין לפתיחה או להבין שהגענו מאוחר מידיי.

לפי התכנון  היינו אמורים לנסוע דרך הוסוויק לקניון אסבירגי.  הוויז של גיסי קיבל את פקודת ההפעלה בהוסוויק ונסענו. כעבור כ-20 דקות הבנתי שמשהו השתבש, אבל זה היה מאוחר מידיי. אין לי מושג מדוע נסענו בחזרה לכיוון לאוגר. בדרך כלל אני צמודה למפת הנייר, ודברים כאלו לא קורים לי, ואכן 4 ימים קודם לאחר ויכוח סוער עם חסידי וויז, הצלחתי למנוע טעות כזו בדרך לאוסר.

קצת תמונות מהוסוויק בעת ההמתנה לפתיחת הסופר המקומי

nilih תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • nilih

@nilih

אז נסענו למפל סלפוס ולמפל דטיפוס, וויתרנו על הקניון.

ערכתי מחקר שלם לגבי ההגעה לגבי שני המפלים, שהמפורסם ביניהם הוא מפל דטיפוס, שנמנה על נבחרת המפלים שומטי הלסתות, אבל אסור לוותר על שכנו המיוחד.

ניתן להגיע לצפייה בהם באמצעות כביש 864 ממזרח או בכביש 862 ממערב. יש הממליצים לראות את יופיים משתי התצפיות. אנחנו הגענו רק מן הכביש המערבי, שהוא כביש סלול. בחניון המפלים הענק שלו היו כלי רכב רבים מאוד.

ראשית צעדנו למפל סלפוס, שהתמונות שלי לא עושות עמו חסד, ועדיף לצלמו מן הכביש המזרחי, שאליו לא הגענו.

https://hiticeland.com/places_and_photos_from_iceland/selfoss-waterfall

אחר כך צעדנו למפל דטיפוס עם כמויות המים, שלא תאמינה.לא רצינו כלל לעזוב את המקום, וצפינו במפל מנקודות תצפית שונות.

https://hiticeland.com/places_and_photos_from_iceland/dettifoss-waterfall

והייתה גם קשת נפלאה בדטיפוס

נילי

nilih myomer 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • nilih

@nilih

בילינו בשני המפלים זמן ממושך, ואז נסענו מזרחה לכפר המפורסם ביותר באיסלנד סידיספיורדר. הדרך בין אגילסטאדר לסידיספיורדר הייתה מדהימה . מפלים רבים, שאינני יודעת את שמם, נשפכים מכול עבר. שפע כזה של מים לא ראיתי בשום מקום. ניסיתי לספור את המפלים ולאחר 30 הפסקתי.

הגענו לסידיספיודר, שהוא כפר יפיפה היושב על מפרץ נהדר וגם לצדו מפלי מים.

https://www.visitseydisfjordur.com/

כאן בכפר היה מקום הלינה היחיד בטיול , שבו חלקנו (4 מבוגרים) את אותה דירה, שהייתה דירה גדולה ( 90 מ"ר) בבית עתיק משופץ. שכרתי את הדירה מאחר שהיו בה מכונת כביסה ומייבש וגם שני חדרי שינה נפרדים וסלון.

היא עלתה 300 יורו בדומה להזמנה אחרת בבקתה על המפרץ, הרחוקה מעט מן הכפר, שהחזקתי בה מספר חודשים, לפני שערכתי שינויים בתוכנית. ההנחה שלי הייתה שנזדקק למכונת כביסה ולמייבש בשלב זה של הטיול.

הגענו לדירה ב-18:30. ברגע הראשון התלהבנו מגודלה ומאבזורה המלא. אחר כך ראינו שיש בה חדר שינה ענק , אבל גם חדרון קטנטן, תא עם שתי מיטות ילדים. כמו כן נאסר להפעיל את מכונת הכביסה והמייבש מעבר ל22:00 בלילה.

מדד מצב הרוח ירד פלאים, ונגנזה התוכנית לנסוע כשעה ורבע לצוק הציפורים Borgarfjörður Eystr

שעליו המליצו בלהט: רחל, וורדה ,וגם לט איט צילמה בו תמונות מרהיבות.

לאור צילומי הציפורים של זברה מיום זה, החמצנו בענק☹!

במקום זה הפעלנו את מכונת הכביסה, והלכנו לטייל ולאכול בכפר.

נילי

TAGA adivelednizki sara3125 הזברה 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • myomer
                                      myomer @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

המפלים עם הקשתות ממש מדהימיםםםם 

• TAGA
                                        TAGA @nilih נערך לאחרונה על ידי

נילי, התמונות יפהפיות ברמה שמתחילה לסדוק את רתיעתי הלא מנומקת מטיול איסלנדי.

אהבתי את הריינג’ר עם המגרפה😀, הלוואי עלינו.

• adivelednizki
                                          adivelednizki @nilih נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@nilih

כביסה זה דבר מאוד חשוב ! ( בעלי תמיד צוחק עליי שבמשפחה שלי אנחנו מכורים לכביסה...) 

ואל תצטערי בכלל , הרי אי אפשר אף פעם להספיק את כל התוכניות. יש לך תמונות של פאפינים מהזברה ויש לך סיבה לחזור !

ממש תמונות מרתקות מאסקיה ,

ואילו מפלים !!!! וואו וואו !!!!

יש נטייה כזו לאנשים להתלהב מכל מפל... קשה לי לפעמים להבין את זה... ( אולי כי אני איכשהו יותר טיפוס של אגמים.. ) אבל אלו בהחלט מפלים להתלהב מהם !!

• sara3125
                                            sara3125 @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

נילי

איזה יופי, נהדר נהדר נהדר, איך אני נהנית לראות את התמונות , ולקרוא את המסלול .

איסלנד בתמונות שלך יפיפיה .

• 1
                                            • 2
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 7 / 11