ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לונדון - נסיעה בתחב"צ - כרטיס אויסטר מול טראוולקארד

פורום אירופה
    אוטובוסים לונדון רכבות רכבת באירופה
    12
    31
    2882
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מרטין לותר קינג
      מרטין לותר קינג נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,

אני ובת זוגתי נהיה 7 ימים (6 לילות) בלונדון. בהלוך אנו נוחתים בגטוויק ובחזור ממריאים מלוטון.

אשמח לעצתכם, מה עדיף על מנת להתנייד בתחב”צ בלונדון – אויסטר / טראוולקארד.

ראשית, אתחיל מכך שאני יודע שכך או כך, הכרטיסים הללו לא מסייעים לי להגיע מגטוויק ללונדון וגם בחזור מלונדון ללוטון. בשני המקרים נצטרך לרכוש כרטיסי רכבת בנפרד.

אני מדבר כעת על השהות והנסיעה בתחבורה ציבורית בתוך מרכז לונדון. זוהי פעם ראשונה שלנו בעיר ולכן סביר להניח כי נהיה בעיקר באזורים 1-2 (zones 1-2).

אנו נישן במלון Ibis  Blackfriars, דהיינו שלחלק מן האטראקציות נצעד ברגל אך בחלק לא מבוטל של המקרים נעדיף להשתמש בתחבורה ציבורית כלשהיא.

לאחר כל המידע הנ”ל, ובהתחשב בכמות הזמן שנשהה בעיר, אשמח לעצתכם בכדי להגיע להכרעה, האם כדאי לרכוש 2 כרטיסי אויסטר (מה שאנו מכירים מהארץ  כרטיס “רב קו”) ולטעון אותו בכל פעם מחדש בסכום כסף כלשהו,  או שמא לרכוש שני כרטיסי TravelCard שעלות כל אחד מהם היא 150 שקלים (300 ש”ח לשנינו היות והכרטיס הינו אישי). 

תודה רבה מראש למשיבים!

Simon27 halevi 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Simon27
        Simon27 @מרטין לותר קינג נערך לאחרונה על ידי

@מרטין-לותר-קינג

כרטיס אויסטר בעיקרון מומלץ. כדאי לטעון בו הסדר נסיעה שבועי. זה עולה כ35 £ לכל כרטיס פלוס 5 £ דמי פיקדון. החיסרון היחיד כאן הוא שלא ניתן להזדכות עליו , כל עוד הסדר הנסיעה בתוקף. ושלכם יהיה כזה .

בעיקרון יש הנחה קטנה באמצעותו לנסיעה ברכבת הרגילה (של חברת תמז לינק )לקינגס קרוס. לאחרונה ניתן גם לקנותו בגטוויק במשרד של TFL .או בתחנת ויקטוריה וכל תחנת רכבת תחתית אחרת.
        הטרוולקארד השבועי לעומתו , עולה גם כ 35 £ אבל צריך עבורו תמונת פספורט. אין עליו תשלום פיקדון כי הוא עשוי נייר. ניתן לקנות רק בתחנות הרכבת הרגילה .לדוגמא ויקטוריה .

מרטין לותר קינג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מרטין לותר קינג
          מרטין לותר קינג @Simon27 נערך לאחרונה על ידי

@shimdi אמר:

בעיקרון יש הנחה קטנה באמצעותו לנסיעה ברכבת הרגילה (של חברת תמז לינק )לקינגס קרוס. לאחרונה ניתן גם לקנותו בגטוויק במשרד של TFL .או בתחנת ויקטוריה וכל תחנת רכבת תחתית אחרת.

תודה רבה על התגובה המפורטת. אם נביא תמונת פספורט עמנו מישראל, מדוע לא כדאי לעשות את הטראוולקארד, שהרי עלותו זהה לזה של האויסטר, וכך גם נקבל הנחות לאטרארקציות בעיר? אשמח להחכים…

תודה רבה פעם נוספת!

Simon27 imeshy 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Simon27
            Simon27 @מרטין לותר קינג נערך לאחרונה על ידי

@מרטין-לותר-קינג

אסביר את עצמי שוב , יכול להיות שהטעיתי אותך ואני מתנצל. האויסטר מבחינת נוחות שימוש ,כדאי על הטרוולקארד. אבל בגלל שהסדר הנסיעה השבועי עדיין יהיה תקף ,ביום עזיבתכם העיר, לא ניתן יהיה להזדכות עליו. אז האפשרויות הן כאלה : או שתשמור אותו לפעם הבאה ,או שתקנה טרוולקארד מלכתחילה. אפשר להביא תמונת פספורט מהארץ ולקבל הנחות באמצעותו ,לאטרקציות השונות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • imeshy
              imeshy @מרטין לותר קינג נערך לאחרונה על ידי

@מרטין-לותר-קינג

ההבדל המהותי בין שני הכרטיסים היא שהטראבל קארד נוח פחות ליצירה (צריך לעשותו בתחנת רכבת עילית, הוא תקף לשבוע, וכו’..)

ומצד שני היתרון שלו הוא היכולת להשתמש בהטבת 1+1 שיש בו. 

אז אם אתם מתכוונים ללכת לאטרקציות של לונדון (לונדון איי, דאנג’ן, ווסטמינסטר, מאדאם טוסו, הטאוור, סט פול ועוד אחרים – ניתן לראות באתר) – ישתלם לכם לרכוש את הטראבל קארד

lbd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • lbd
                lbd @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

מסכים עם קודמי. אם מנצלים 1+1 אז כדאי טרוולכארד של הרכבת

אחרת אויסטר. אגב, אפשר להשתמש גם בכרטיס אשראי, שמתפקד בדיוק כמו האויסטר.

דורון1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • דורון1
                  דורון1 @lbd נערך לאחרונה על ידי

@lbd

בתנאי כמובן שיש עליו את הסמל של contactless (דומה מאוד לסמל של Wi Fi רק בלי הנקודה בקצה).

בדקו – יש לכל אחד מכם כזה כרטיס אשראי? אין מה להתלבט, פשוט השתמשו בו בכניסה והיציאה מהרכבת התחתית.

lbd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • lbd
                    lbd @דורון1 נערך לאחרונה על ידי lbd

@דורון1

תודה על התוספת, זה היה כדור להנחתה. היתרון של כרטיס האשראי שלא צריך פיקדון וגם לא לטעון אתו ובסוף לחזיר. בארץ קצת מפגרים. נדמה לי שרק למסטרארד יש כזה. באירופה  בכל קופה אני משלם עם קונטקטלס.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @lbd נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@lbd

יש לי גם לאמריקן אקספרס, ובאמת נוח בחו”ל בקופות שנוגעים ועוברים ואפילו לא מבקשים להקליד את הקוד.

בלונדון נתקלתי במקרים בהם מעל סכום מסויים (נדמה לי 25 פאונד) כן מבקשים “גיהוץ” + קוד

lbd שקד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • lbd
                        lbd @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

בכל אירופה הסכום מוגבל בסביבות ה-20€ בקניה אחת.

• שקד
                          שקד @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

בבריטניה הסכום מוגבל ל-30£ לרכישה בקונטקטלס. מעל זה צריך קוד.

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

@lbd

יש לי גם לאמריקן אקספרס, ובאמת נוח בחו”ל בקופות שנוגעים ועוברים ואפילו לא מבקשים להקליד את הקוד.

בלונדון נתקלתי במקרים בהם מעל סכום מסויים (נדמה לי 25 פאונד) כן מבקשים “גיהוץ” + קוד

• lavon1
                            lavon1 נערך לאחרונה על ידי

הייתי בלונדון אינספור פעמים ואני משתמש באויסטר לשבוע ואני משלם רק על אזורים 1+2 ורק על אוטובוסים. לא טוען נסיעה ברכבת תחתית כי לטעמי זה בזבוז זמן היות ולונדון סגורה במרכז לרכב פרטי והאוטובוסים מאד יעילים ואני משתמש בהם לתחנה אחת בלבד במידת הצורך. רכבת תחתית זה רק לנסיעות ארוכות ואתם לא צפויים להשתמש בה. כ”כ מקומה שניה רואים את לונדון ונהנים. ברכבת בעונת השנה הזרת מחניק חם ממש לא נעים. אל תחפשו לחסוך 100 ליש”ט זה בסך הכל 430 ש”ח סכום חסר משמעות בכלל הוצאות הנסיעה. שרך אגב, מאדם טוסו לטעמי חבל על הזמן אלא אם כן אתם מאד צעירים. נסיעה ללוטון הכי זול ולטעמי הכי נוח באוטובוס מתחנת האוטובוסים המרכזית של ויקטוריה Victoria Bus Station להבדיל מתחנת הרכבת של ויקטוריה. שתיהם קרובות האחת לשניה. תבדקו הצורך בכרטיס מראש אם כי אני לא טרחתי כי כל האוטובוסים שנוסעים צפונה עוצרים בלוטון אבל תבדקו. חוץ מהמחיר זמן נסיעה דומה בהפרש חסר משמעות, שעה ורבע לזיכרוני באוטובוס ומוריד לפני הפתח בשדה. ותמצא לך שם יותר פשוט ופחות יומרני ממה שבחרת. יוסף.
                            מרטין לותר קינג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • מרטין לותר קינג
                              מרטין לותר קינג @lavon1 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכולם

• modianat
                                modianat נערך לאחרונה על ידי

שלום – שאלה – נוסעת פעם ראשונה ללונדון – בהמשך לכתוב למעלה –  האם כרטיס אמריקן אקספרס יכול לשמש ככרטיס נסיעה מוזל? האם כל גיהוץ שלו לא גורר עלויות המרה בבנק?
                                שקד דוקטור דו ליטל Alonso1969 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • שקד
                                  שקד @modianat נערך לאחרונה על ידי

אם כרטיס האשראי הוא קונטקטלס אז אפשר להשתמש בו, אם לא אז לא. צריך להיות עליו סימון שדומה לסימון של ויפי. אם אין כזה אז לא.

יש עמלות המרה על שימוש בכרטיס אשראי לתשלום, אבל הן לא שונות מהעמלות של לטעון אויסטר.

• דוקטור דו ליטל
                                    דוקטור דו ליטל @modianat נערך לאחרונה על ידי

@modianat אמר:

שלום – שאלה – נוסעת פעם ראשונה ללונדון – בהמשך לכתוב למעלה –  האם כרטיס אמריקן אקספרס יכול לשמש ככרטיס נסיעה מוזל? האם כל גיהוץ שלו לא גורר עלויות המרה בבנק?

כמו שכתבתי כרטיס האמקס שלי מתאים, להערכתי שלך גם כן – תבדוק שיש עליו את הסימון.

כל המרה של שקלים למט”ח כרוכה בעמלות, גיהוץ כרטיס אשראי, משיכת מזומן, או החלפת מזומן (שקלים) במזומן (פאונד בריטי)

• Alonso1969
                                      Alonso1969 נערך לאחרונה על ידי

סעו באובר, זמן שווה כסף
                                      • modianat
                                        modianat נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה
                                        • Alonso1969
                                          Alonso1969 @modianat נערך לאחרונה על ידי

@modianat

בשביל זה אפשר לעשות חשבון מט”ח, מקשרים את אחד מכרטיסי האשראי אליו ואז חוסכים עמלות המרה.

דורון1 דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • דורון1
                                            דורון1 @Alonso1969 נערך לאחרונה על ידי

@Alonso1969

לא תמיד חשבון מט”ח משתלם, במיוחד אם זה כרטיס אשראי של מועדון צרכנות כלשהו (הייטק זון, חבר וכו) עם הטבות המרת שער.

Alonso1969 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון